Не обичам празниците.......

• 29 021
  • 529
  •   1
Отговори
# 435
Е, хубаво, накиснал си се не в много приятна ситуация, ама какво общо има Коледа?
Ако някой се разкъсва между жена и любовница коледната вечеря му е най малкия дерт, все пак има още 364/5 дни в годината, през които ще се пече на същия огън.
Лицемерно или не, на почти всеки му се налага да общува с хора, които не са му много приятни. Пък оттам насетне кой както успее да се спаси, искрено съчувствам за всички неприятни изживявания, но те едва ли са такива защото е Коледа, Нова година или Великден.

# 436
Не се припознавам, Нана. Просто пояснявам, че не всеки пълни количка, за да се намуха на Коледа в частност, и на празници по принцип.
Аз лично, ако можех, бих свела пазаруването до веднъж на 3 месеца. Губи ми време и ми е досадно.

# 437
  • София
Не се припознавам, Нана. Просто пояснявам, че не всеки пълни количка, за да се намуха на Коледа в частност, и на празници по принцип.

Аха, а поради що тогаз на 23-ти декември вечерта един чичко напазарува 7 кила месо под различна форма? Може би просто да има в запас, защото магазините затварят и няма да отворят никога повече?

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 17:03 от nana77

# 438

Рокси, доживях да сме на едно мнение.
Сега... хора - Коледа или байрам ... почивни дни са.
Хайде да отмаряме.

# 439
Намирам за абсолютно лицемерно да се празнува с роднини на жена, която ти се води такава само по документи (или още по-лошо - вече официално бивша) и/или да имитираш щастливо семейство само за празника било то заради деца, имоти заради това какво ще кажат хората или пък защото възрастни роднини могат да получат инфаркт, ако бивша и настояща седнат заедно на една маса.
Тъпо е, откъдето и да се погледне.
ти имаш ли деца? Защото за да е щастливо моето съм готова и с дявола да седна на една маса!

Всеки си има своя истина и свои виждания! И всеки прави/ не прави  компромиси според своите виждания!

# 440

Аха, а поради що тогаз на 23-ти декември вечерта един чичко напазарува 7 кила месо под различна форма? Може би просто да има в запас, защото магазините затварят и няма да отворят никога повече?

щото сигурно така му харесва на чичкото. Ти защо не го пита да ти даде писмени обяснения.

# 441
  • София

щото сигурно така му харесва на чичкото. Ти защо не го пита да ти даде писмени обяснения.

Защото не ми пука, ако иска да изяде цялата "Родопа". Ама да не ми се обясняват после, че почитат Рождество заради самия празник  Joy

# 442

Аха, а поради що тогаз на 23-ти декември вечерта пазарува 7 кила месо под различна форма? Може би просто да има в запас, защото магазините затварят и няма да отворят никога повече?
Аз? На 23.12 вечерта ли?
Не съм си напускала дома от 20.12, последнuят ми работен ден за годината, после на 07.01 ще изляза отново, за да ида на работа.
Каквото ми трябва, аз лично си го набавям далеч  преди празници, каквито и да били.
Има хора, на които им плащат в последнuя възможен момент, дали го разбираш? Нямат друга възможност за пазар.
Дебелuят чичо, напълнил количката с меса, може да има няколко семеини деца, с по две-три внучета от всяко примерно, може и да му се натресат роднини от провинцuята, всичко може.
Добре е да се има умението, да се погледне по-далеч от собствената къщурка.

# 443
  • България-Швейцария
...но те едва ли са такива защото е Коледа, Нова година или Великден.
Напротив, останалите 360 и няколко дни в годината, различни от т.нар. 'семейни' празници не изискват единият да се прави на клоун, а другият да истерясва сам в къщи, защото така повелявала традицията.
Весели празници на всички!

# 444
Не понасям не само Коледа, но и въобще всякакъв тип семейни празненства. За мен голяма част от тези празници са панаир на лицемерието и съм щастлива, че не взимам участие в подобни циркове. С хората, които са ми важни се виждам през цялата година, а не на определени дни.
В допълнение не съм религиозна и всичко това допълнително буди смях в мен.
И аз съм така, същата  работа при мен. Peace

# 445

Защото не ми пука, ако иска да изяде цялата "Родопа". Ама да не ми се обясняват после, че почитат Рождество заради самия празник  Joy

На мен не ми е смешно. Ама никак. Просто е ужасно да гледаш как хората съдят и сочат с пръст.
В случая визирам теб. Това си е даже форма на мобинг.

чичкото ще си купува каквото и както му харесва, а също така ще си празнува каквото и както му харесва.

И даже този чичко има право да си лицемерничи колкото си иска. Peace

# 446
Абе, ако заминават на някъде из провинцията или из планините дори ще им е малко това месце!

Почивните дни и празниците са различна работа, нали?

И аз не обичам много празниците, но почивните дни са хубаво нещо - дори само за да запаля камината и да седна с чаша вино и книга пред нея,  а навън да вие вук!

# 447
  • София
Аз пък имам право да не лицемернича и да казвам това, което мисля.

А чичкото е събирателен образ  Wink

Голд, за почивните дни никой не говори  Peace

# 448
7-те кила месо не са поради Коледата.Аз виждам много чичковци да пазаруват и по над 7 кг месо лятото-ходят по вили хората.И въобще без празници-просто човекът е месояден.В месарницата при нас се пазарува месо в такива количества и без празници.

# 449
Брей, яката  сте се  сдъвкали .
Не  разбирам  цитираните по-напред  момичета  ,  на  които  им е  казано , че са  дразнители   защо продължават да  дразнят ? Горещо  се  счепка с мен още  на 21 -ви , 22- ри  ,  гледам  продължила   още по-ожесточено  и  с  други  да  спори .  Що  трябва  да  ни  убеждавате  в нещо  ,  което  ние   не  приемаме ?  Всеки  има право  да харесва  или не харесва  нещо  ,  а  също и  за  изказва  мнението  си  свободно . Така  е  ,  но  като  виждате ,  в тази  тема  сме  се  събрали и пишем  момичета  нехаресващи   Коледа   . Нагло е   да се  изказвате  в противното  и да ни   убеждавате колко сме  комплексирани  и  с болни мозъци .  Ми гледайте  си  вас  . Пишете другаде  , още по-вече  че са  ви  помолили .  Идиотска работа  .  
Пейте  си джингъл белс  , с червени коледни  шапчици  на  главите   и се радвайте  ,  щом това  ви прави  щастливи....

Общи условия

Активация на акаунт