Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 922
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Момичета при вашите бебета има ли промяна в броя на нааканите памперси, от седмица и  нещо Маги ака само по веднъж на ден, а преди това по 3-4-5 пъти, само на кърма сме. Сега и затова взех да се притеснявам

# 571
Здравейте, момичета! Напоследък нямам много време да пиша, но и моето мрънкало тези дни иска само на ръце,и то да е изправен да оглежда. Сложа ли го да легне и започва да вика и реве. Но от вчера има подобрение, дано не е само моментно...През деня спи много малко, но през нощта си поспива, е пак се събужда за ядене. Вчера след разходката на -5 С спа в количката в коридора още два часа.
Чета, че обсъждате захранването. Аз започнах да давам на Иво плодово пюре, не защото аз искам, а защото така се наложи. Бях си решила след като кърмя да започнем късно с други храни, но както и преди съм споменавала имаме проблем с акането. След като изпробвах толкова много капки, сиропи, чайове и тъпчех детето с какво ли не, и  резултата беше никакъв, продължаваше да ака само след като сложа свещичка. И това вече трети месец. Направо ми се плачеше вече, когато изчаквах по три, четири, че и пет дена да се изходи сам, а това не се случваше и трябваше отново да пъхам тези гадории в дупенцето. След като я сложех, няма и пет минути и я изстрелваше в памперса така цяла, и памперса беше пълен....Но без тази "екстра"  не ставаше. По препоръка на докторката, реших да пробвам с храна различна от кърмата. Казват, че бебчо напълно усвоявал кърмата, която изсуква и не му оставало какво да изходи, и така стомахчето като усети друг вид храна и ще започне да ака от самосебеси. Ивчо вече е на почти четири месеца и яде плодово пюре. Но по- добре това, отколкото експерименти с лекарства. Харесват му, но аз му давам преди обед и следобед между храненията по една лъжичка. Ще чакам резултат тези дни....  Praynig

# 572
  • София
Момичета при вашите бебета има ли промяна в броя на нааканите памперси, от седмица и  нещо Маги ака само по веднъж на ден, а преди това по 3-4-5 пъти, само на кърма сме. Сега и затова взех да се притеснявам

Нормално е да намалее броя на аканията, в някои дни може и да прескочи. Акат по толкова много, докато са по-малки.

# 573
И за килограмите и раздвижването щях да пиша. С раждането свалих 6-7. После около 5-6 и имах още толкова за сваляне, но вместо това качих по празниците и основно от шоколади и сладкиши. Та наникъде не съм. А щях да се записвам на зумба, но тъй като Дани ми е трудно предвидима кога ще е спокойна, та и това незнам кога ще е.

# 574
  • на Русе
Здравейте и от  нас Simple Smile
За килограмите - бебка е в горната граница според табличката, а баткото е в горната за ръст и долната за килограми. Горкия  Tired дупето му е голямо колкото на  бебка, толкова е злояд....
За шишетата - аз ползвам на Авент и на Канпол Бебе, но вторите почнаха да текат, може би заради честата стерилизация и мисля да ги сменям. Бибероните са силиконови на Авент 0+, кото стават и на шишетата на Канпол.
За цикъла - вчера ми дойде  Whistling Първия път нямах цели 6 месеца, макар че нямах кърма още втория месец. Сега имам кърма /цедя се/, но многоооо намаля. Когато нямам време да се цедя, слагам бебка, обаче тя суче 1-2 мин и почва да дърпа като куче. След това си изцоква 120 мл. Simple Smile
Вчера ходих до работата да си занеса молбата за отпуската и оставих таткото да я гледа. По едно време ми звъня и ме включи на високоговорител, за да я успокоявам. Направил й мляко, обаче тя яла 20мл и не искала повече. Ревяла два часа и заспала. Странно е, че не е искала да яде при него. Досега са я хранили майка ми и свекървата и не е имало проблем. Дано не стане като батко си - да яде само при мен.  Praynig При вас случвало ли се е?

# 575
Надявам се да нямат против мамите, но виждам, че темата за пишлетата е на дневен ред... Ми да, татковците също четем тук, нищо че не се обаждаме много  Mr. Green

Нашата педиатърка също отбеляза, че отворчето е малко и параболата е висока  #Crazy Според нея, повод за притеснения няма, докато на върха на "чушлето" не се образува балонче докато пишка, т.е. да се опитва да изпишка повече отколкото отворчето позволява и така неволно да натовари отделителната система... Съвета беше да го наблюдаваме и ако има подуване или зачервяване - да се обадим. Каза, че ако се чувстваме спокойни можем ЛЕКО да придърпваме кожичката назад... Естествено, мама се притесни, че това ще боли... Тати започна много леко да я придърпва при всяка смяна и след два дена чурчето намали параболата и спокойно евакуира всичко, което бебето иска да изпишка...
Е, вече не пищим от радост като си напикае високо вдигнатите над главата ръце, нито можем да се "разпишем" почти навсякъде (боди, пижама, подложка, кърпа плюс всичко друго в обсега на оръжието) от легнало положение, но...  Joy

За да е поне малко полезно това писание за мамите - реакцията на бебето е най-добрият индикатор до къде е комфортно и къде започва неприятното за малкото човече. След като е изкъпан и легнал по гръб, хването леко с два пръста пишлето и натиснете към основата. Не очаквайте оттам да изскочи розова главичка на пенис - това е много далеч във времето (поне за нашите бръмбари на 2-3 месеца). Ако видите, че бебо се дърпа, сменя усмивката с гримаса пред плач... оставете за следващия път. Разбира се - това е лично мнение и споделяне на опит, тъй де, да се чете с едно наум от умните мами  Wink

Скъпа, чак тук чух оригването newsm20

# 576
Ех,че хубаво и татковци да се включват. Дано се случва по-често, добре и бащини съвети да се чуват  Grinning

# 577
  • София

Адриан от доста време ака по един път, рядко два пъти на ден. ПОнякога даже пропуска по един ден. За сведение: той е на 3 месеца и е само на кърма. Така че споко. Навсякъде пише, че до 36 часа май е съвсем нормално Simple Smile

# 578
Здравейте,
Моята мома снощи беше доста неспокойна. Пробуди се в 2.20 нощес, нещо се кривеше, явно й беше тежко или имаше газове. Приспах я някак без храна, но в 4.40 вече нямаше как да я залъжа. Та криво-ляво направихме петчасова пауза без ядене. Напоследък отново имаме затруднения с оригването и пръцкането и вероятно това е причина за неспокойния и по-кратък нощен сън. Акането обаче си е редовно и обилно, чак прелива от памперса понякога.
За чурчетата на момченцата, не мога да добавя нищо повече към написаното от таткото по-горе. Ние точно така процедирахме и на около годинка чурчето на сина ми се отвори напълно, без насилствени процедури, кървене, болка и лекарска намеса.

# 579
Здравейте момичета,много сте изписали,все нямам време с  това мрънкало да пиша,не ме оставя за миг.Иначе сме добре.

Добро утро, момичета!
Последните дни само ви чета, защото Дани ме изнервя неистово. Само мрънка, дори не плаче, а мрънка, понеже не се случва точно каквото тя иска във всяка една минута. Направо ще се побъркам. Започна и по-малки паузи да прави, да се буди не само за храна, но и за игра. И в момента мърмори до мен. На моменти си мисля, че е заради зъбчето, но взема ли я, или направя ли това, което иска и млъква. До нея ли съм, няма начин да спре без да я взема. Не е гладна, нищо не я боли, а пък почва истерично да вика ако не и ходя по гайдата, чак със сълзи.
По темите
Аз почиствам срамните устни веднъж на ден по обстойно без да разтварям.
И последно- ние вчера ходихме до педи инцидентно. Сутринта напипах малко топче на тила на Дани ибреших, че е лимфен възел-

Рени и ние сме така,ужасно е и дано не продължи дълго,просто няма да ми издържат нервите  Laughing Laughing Laughing.А в това гадно време никъде не можем да мръднем,те дечицата имат нужда и от това.

# 580
Здравейте и от нас  Hug
Ние преди малко се завърнахме от разходка, беше страшно приятно, но какъв рев удари Сиянка докато излязохме, явно я е страх като я вкарам в количката, нали покрай лошото време не бяхме излизали една седмица и е забравила Mr. Green
И Сияна разреди аканията, вчера дори ака само 3 пъти, което за нас си е голямо постижение на фона на 7,8,9 наакани пампита преди Mr. Green

# 581
  • София
За пишлето - споделяла съм и преди, точно, както е описал таткото, процедирахме с баткото още като беше на 2-3 седмици. Първите няколко пъти го правеше само баща му, после стиснах зъби и се научих и аз и ако правилно помня още от началните месеци, без да е насила или с болка, се забелваше докрай и не сме имали драми с това изобщо.  Peace

Вчера ни мина консултацията и 2те ваксини. 750гр и 2,5см за месец, та вече е 5 060гр и 58см. Доки ни успокои и, че почти постоянното зеленикаво ако също е нормално - според нея днес изаква, каквото е яла преди 3-4 дни и затова било такова...

# 582
Здравейте, мами и татковци вече! Peace Наистина е хубаво, че и татковците се включват в темите ни.ММ също се занимава с пишлето вечер след къпането, всъщност той прави масажа на Калоян, оставям ги да се оправят като мъже  Simple Smile
Fortuna, би ли ми казала с какво количество си почнала?В смисъл аз имам една лъжичка на Авент от 0 до 3м. и давам пюренцето с нея, но като премеря като количество няма и 5 мл.(мерих в мерителната чашка на лактулозата), та мисълта ми е да си измеря примерно 10 мл и да ги дам на веднъж или да си продължавам с лъжичката.Ще ми бъде полезен твоя опит.Аз също ядох варена тиква, но не е акал Калоян.Съня му е много неспокоен и след процедура по изакване заспа моментално.Другата седмица сме на консултация и ще говоря пак с педиатърката.
Рени, само така, положителни мисли, с теб съм  Hug Hug Hug Нямам търпение да се постопли времето и да се видим с малките бебоци!

# 583

Чисто физиологически възможно ли е да кърмя само сутрин, вечер и през нощта, а през деня да е на АМ и захранване. Как да постигна това?
А ако реша да кърмя на обяд как да постигна този режим?

Филип се храни на поискване.
dolce_vita, благодаря ти за споделеното! Разбирам, че си обмислила нещата и имаш ясна представа какво би искала да се случи, как да съчетаеш работа и майчинство – така, че да са в максимален синхрон и едното да не е в ущъб на другото, предвид ситуацията. Не бива да правиш неща, които да те карат да се чувстваш некомфортно и да оставят горчиви емоции у теб – чудесно е, че си даваш сметка за това и имаш подредени приоритети как да бъдеш в хармония със себе си, максимално полезна и за Филип, и за теб самата, за семейството ти.
Вариантът да кърмиш сутрин, вечер и през нощта, а през деня детето да приема добавка и твърда храна (след захранването), е съвсем възможен физиологически. В началото на поста си пишеш, че сте в перфектен синхрон и ти имаш точно толкова кърма, колкото му е нужна – плавно, като се напасвате взаимно, би могъл да се постигне подобен синхрон и спрямо този ритъм, който целиш. Това би могло да стане, като постепенно и плавно отпада по едно дневно кърмене и то се замества с добавка. Например – ако искаш да отпадне кърменето, което е около 10ч (съвсем условно), може няколко дни да го пропускате, като вместо това даваш добавка. Възможно е да има известен дискомфорт в гърдите ти заради по-голямата пауза – ако усещаш препълване, може да опиташ малко да изцедиш (но съвсем леко, само до облекчаване, за да не се стимулират твърде много), а при нужда – и студен компрес (или такъв с извара или охладено зелево листо); евентуално след консултация с лекар – и прием на Лецитин. Разбира се, може и да няма никакъв дискомфорт – съвсем индивидуално е. След няколко дни или седмица-две, по същия начин може да замените и друго кърмене. През какъв интервал от време да заменяте кърмене – зависи изцяло от това как се случват нещата физиологично при вас, как се напасва Филип по новата ситуация и как реагира организма ти и „калиброването” на производството на мляко. Тъй като образуването на кърма е на принципа на търсенето и предлагането, ако се пропусне едно кърмене, то има по-малко търсене (т.е. стимулация) и организмът ти ще започне да прави по-малко мляко – колкото бебето е „заявило” с другите сукания. При различните майки отнема различно време това да се случи, затова и „сроковете” са индивидуални. Ако нещата се случват плавно и постепенно, е по-щадящият вариант – както емоционално, така и физически - и за майката, и за бебето.

Много майки избират човекът, който ще се грижи за бебето им, да прекарва известно време с него, още преди те да започнат работа – за да има някакъв период на адаптация, да се уверят, че между тях се получва симбиоза, вкл. и че бебето позволява на този човек да го храни.

Огромни благодарности за отговорите. За сега се поуспокоих, но може март пак да се появя с въпроси. Ще си дам една седмица още по старому, после ще мисля дали да се изцеждам, за да складирам кърма. До април има време...Може да започна с кърмене сутрин, обед, вечер и през нощта, включително дните, които съм у дома (три от седем) когато иска (не знаех, че е възможно). Ако стане невъзможно винаги мога да махна обедното кърмене и след като вече съм тръгнала на работа.

Иначе Филип ще го гледа майка ми, която скоро ще дойде да живее при нас. Тя ми помага и първите седмици, така че той ще е свикнал напълно с нея и на мен ще ми е по-спокойно, защото освен, че е млада баба и обожава внука си е педагог, обича децата и знае как да общува с тях. Освен това таткото също ще си вземе един ден в седмицата да е с детето, а той е много добър татко и участва редом с мен в гледането на детето. Мисля, че на Филип няма да му липсва обгрижване. Дано да е така!

# 584
А нашето пишле се забели малко след годинката абсолютно спонтанно и без никаква намеса от моя страна  Peace

Аз също съм на мнение, че трябва да се чете и всеки да си вземе решение сам за себе си, а не да прави това, което другите правят или защото така бил казал еди кой си. И не само по темата за забелването.

Общи условия

Активация на акаунт