Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 895
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Милинка, носите ли се на ръце, рязсейвате ли го с играчки? Аз не мога да си представя какво бих правила с много ревливо бебе. И ние си поплакваме доста, но основно е като и се спи, а примерно иска на ръце да я приспя. Незнам и аз какъв съвет да дам.

И на себе си станах досадна с оплакванията от ревливо бебе. Не, не го разнасям на ръце, не както и на него би му се искало - 24/7. Играя, гушкам, но не мога постоянно да го разнасям на ръце в изправено положение, както иска. Гушнат не му е достатъчно, иска да зяпа. Правя го около 20-30 минути, но се уморявам, все пак е 5 кг. А и гледам да не го свиквам прекалено, защото освен мен и мъжа ми, няма кой да го гледа. За сметка на това го клатуркаме с часове на коленете върху възглавница. Не успявам нищо да си свърша, защото само с него се занимавам. Пробвах с лежащо кенгуру, не иска. Не иска да лежи на дивана, в кошарата, в кошницата. В количката на терасата не винаги се получава. Играчките все още не го интересуват - поглежда ги, но не си играе, малък е.  Заради това питах за автоматична люлка. Вчера за пореден път го пробвах в активната гимнастика - разплака се. Преди поне върху мен заспиваше, вече и това не прави. Преди изнамирах начин да го приспя за известно време, но сега и това не върши работа.
Мисля да започна да го уча да заспива сам, защото това бодърстване не му се отразява добре на нервната система - става превъзбуден, нервен и като мине определен момент, не може и да заспи.

Опитай да го носиш в слинг - хем няма да ти тежи, хем ще гледа, когато и каквото иска и хем ще можеш да си вършиш работата си. А като му се доспи, ще си заспива и ще можеш да го оставиш тогава в креватчето му.

# 346
  • София
Май само слинг не съм ползвала, защото си нямам. Вечер го разхождам навън с лежащо кенгуру, мислех, че са сходни. Може да пробвам и със слинг. Изпробвам всякакви варианти.
Изчетох и каквото намерих за съня на детето, за заспиването, фазите и пр. В момента единственото ни "постижение" е лягането в 00ч., след като съм го изморила с плуване или разходка. Яде на около 3 часа, нощем - на около 4. Започна да се буди около 9ч. сутрин и в 10ч. е кукуряк. Ще се опитам да създам поне някакво подобие на режим. Яде и спи безразборно и може и на това да се дължи цялото това безпокойство, освен на личностните му характеристики.

# 347
Милинка, ние бяхме по същия начин с единствената разлика, че се кърмим и ако не е изправена да гледа и да я разнасяме и подрускваме, само мрънка и реве, ако не е на гърда през час. Лошото е, че не иска в никой друг да стои,  само в мен. Свикна така, защото съм си самичка в къщи от ден първи, понякога идват баби и дядовци, но рядко и само вечер. Таткото ни работи много и си свикна и по време на коликите само аз да я успокоявам. Сега вече като почна да се заглежда в играчките, се разсейва, но за кратко и редувам. Трябва нон-стоп да  и говорят и занимават, иначе не търпи. Аз я слагам в слинг, но не търпи да не мърда и хленчи. Иначе е много усмихната, но докато е разсеяна, иначе издава долната устна напред много смешно. Ако те успокоява, да ти кажа, че ще мине. Поне и аз така се успокоявам.

# 348
Другото е, че като се застоим вкъщи,  и става скучно, и гледаме да излизаме често. Ходим или на гости, или в моловете сега. Така се разсейва, но пак не винаги. Като се заинати, че и се спи и трябва да е или на гърда, или да серазхождам с нея на ръце, без значение мястото. Та аз казвам, ченебих издържала ревливо бебе,  но то е защото рядко я оставям да реве. Много е лошо така, но като почне да разбира ще се превъзпитаваме. Сега просто я изнервям допълнително. Общо взето това е положението  Grinning.

# 349
момичета да ви попитам шешетата с препарат за сьдове ли ги миете тези за бебета кадето са на бочко или само с вода,аз ги мия само с вода но си остават доста мазни хем с четка тьркам след това ги слагам в стерилизатора!и много се чудим канени сме на семково това е над Белица има местност има писти едни приатели са там в хотел и са много доволни и ни поканиха ноо много се чудим за малкия вие как бихте постапили?

# 350
  • София
Шишетата ги мием с препарат и после ги стерилизираме. Бих отишла на Семково, ако детето е здраво и няма някакви оплаквания.
Reneta_87, явно са ни сходни случаите. Нещо подобно се случва и при мен, с тая разлика, че не съм склонна да го разнасям на ръце по цял ден. Нямам и физическата възможност, ръцете ми не издържат на натоварването, защото аз си върша и домакинската работа (с помощ и от мъжа ми). Изчетох доста материали за заспиването и детския сън, мисля да го пробвам да се научи да заспива сам в кошарата си. Бебе на неговата възраст трябва да спи между 16 и 20 часа, а при него се събират не повече от 10.

# 351
  • София
Reneta_87 и ние сме точно като при вас, но сега се опитвам да не й давам толкова често да суче. Нали имаме разни стомашни неволи, които уж са алергична реакция, но ми се накараха и че между две хранения трябва да има  минимум 1.5 часа, дори е желателно да са 2, ако се дава много често може да предизвика много колики и става един омагьосан кръг - успокоява се на гърда обаче от честото кърмене стават много колики и газове и пак я слагам на гърда. Сега се опитвам да я държа по повече време, с малки паузи понякога преди да си дояде, ако трябва и по половин час е на гърда, но да не е толкова на често и май така наистина е по-добре коремчето. А и наистина преяжда,  връща по малко, започва да хълца, а и пак за няма и 10 дни е качила близо 450 грама, малко си е лакомичка и ядене никога не отказва  Mr. Green

милинка, май е нормално това с лягането към полунощ и ставане към 9-10, с две хранения, и Таня спи по точно толкова и през деня изобщо не спи или спи 1-2 пъти по 20 минути, а така като гледам и другите май повечето са така, а това с писаните теории по колко спяли бебетата, на практика изобщо не е така, пусто и на мен ми трябват поне 7-8 часа сън за да се наспя, завиждам на хората, които с 5-6 часа се наспиват. През нощта обаче ние правим около  5-6 часа пауза, после 2-3 часа, после спи още около час и денят започва  Grinning, но сутрин поне е усмихната и си гука, полигавим се малко и после я оставям в креватчето на самостоятелни занимания докато посвърша каквото мога из къщи, мрънкането обикновено започва около обяд, а ако започне по-рано просто я оставям да си мрънка докато свърша каквото съм започнала.  И аз се надявам, че скоро ще мине и това  Grinning Гледай да не изнервяш толкова, радвай му се каква е малка шушка, един път са такива, после като пораснат ще искаме пак така да ги гушкаме, ама те ще се дърпат  Mr. Green

mirados, пътят към Семково е отвратителен, един път висяхме на един заледен завой с нагорнище над 2 часа защото пътят е тесен, трудно се разминават две коли и единия като е без вериги и спре, а после не може да тръгне става грандиозно висене заради и други идващи отдолу без вериги. Единствено поради тази причина не бих тръгнала натам с бебе зимата, просто ако се случи такова нещо на милото или ще му е мноооого студено  или ще се души от газовете, ако се остави да работи двигателя, а и от околните коли.

# 352
Честита Нова Година и от мен! Желая на всички дълъг живот, много здраве, щастие и късмет!
По всички обсъждани теми, мисля че всеки родител преценява сам какво да прави, защото всички бебета са различни Simple Smile
За спането, вечер Мишо хапва за последно в 11ч, а след това заспива около 12. Никога не заспива сам Sad за съжаление се носим и се приспиваме поне 15 мин. Сам направи нощната си пауза и спи до 6 сутринта в кошарата си. Направи си паузата късно вече беше на 2 месеца и нещо когато паузата стана постоянна. Като се събуди в 6 го вземам при мен в леглото, той хапва, аз спя  Mr. Green после и той заспива. Когато се будеше да яде през нощта го вземах по рано при мен, но винаги първото му нощно спане е било в кошарата. Така се надявам постепенно да се приучи да си спи само там.
За захранването, мисля да започна захранване в 5тия месец. Чела съм, че запаса на бебето от някои микроелементи, които то е получило от майката по време на бременността започват да се изчерпват и не всички могат да се набавят с кърмата, така че аз така смятам. За пюретата, все още не съм мислила, може и да готвя, зависи как ще ми е свободното време  Laughing
И за столчетата за хранене е индивидуално, както и за паяците. Като му дойде времето той ще си покаже иска ли да ги ползва или не.
На мен люлката ми помага, слагам малкия вътре и имам време да пусна прахосмукачката или да свърша нещо друго, но след около половин час му омръзва.
За повръщането, да не е хваля, но Миши никога не е повръщал на фонтан. Случвало се е понякога да се оригне и да потече малко мляко, но това не го броя за повръщане.
Омекотител не ползвам, само гел за пране, но мисля че е достатъчен.
Свободното ми време с люлката свърши  Laughing Отивам да го взема и да се разнасяме  Mr. Green Хубав ден на всички  Simple Smile

# 353
Светле, ние малко я поувеличихме паузата на около 2 часа, но понякога като не иска да заспи пак си иска гърда, защото и залъгалка не иска, нито шише.
Спането ни е много по-  малко от необходимото на теория, пак към десет часа общо. Уж в началото се чудих защо прави 9 часа пауза и се притеснявах дали дав будя, а сега спи 6:30-7 часа и после се пробужда на често. Днес сме на консултация и ще видим колко е наддала,  пак ако е килограм заменям едното ядене с вода.
Аз другия месец започвам работа и ще си я взимам с мен, че не е проблем, но колко ще съм полезна ще видим.
Милинка, къде чете за съня? Аз не си представям как ще заспи сама. Тя постоянно се изнервя като и се спи, ако не я взема аз да я приспя.
На Семково не сън ходила, но нир сме редовни по разни места. Стига да е топло, сме на път заедно с Дани.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 12:31 от Reneta_87

# 354
Най- накрая и аз да се вредя да пиша. Нова Година и ние изкарахме спокойно, като всяка друга вечер. Бяхме с нашите, майка заспа заедно със Сияна в 9. Ние с мъжа ми и татко дремахме на масата Mr. Green
За стола за хранене, аз със сигурност ще взема,но наистина докато започне да седи стабилно май в шезлонга ще си я храня.
Аз лично мия шишетата, както и всички съдове, които имат съприкосновение с бебка с препарат за съдове Бочко, преди всяко хранене стерилизирам, знам, че не е нужно, но на мен ми е по-спокойно да го правя, а и не ми отнема кой знае колко време.
Ние още не сме водили Сияна извън София, май ще изчакаме до пролетта, малко ме е страх да я мъкна на вили и хотели Mr. Green
За нощната пауза, ами ние още не правим кой знае каква. Яде в 21ч., после в 2 и в 5 и 30.  Чакам си следващия преглед при педиатъра, за да видим дали е удачно да премахнем едното хранене. Но и не виждам как ще издържи от 21 до 6 сутринта newsm78
За захранването, аз бях писала преди, че ще се допитам до гастроентеролог, но най-накрая попаднах на страхотен педиатър и смятам изцяло да му се доверя. Все пак, както бях обещала ще споделя за схемите, които ще ми даде.
 За приспиването, аз през деня процедирам така: след ядене така или иначе си я държа в мен 15 мин. по-изправена заради рефлукса. Ако до тогава не е заспала си я слагам в леглото. Ако я видя,че е бодра и се заиграва започвам да я тероризирам със всякакви играчки, песни, звуци и тя като се измори си заспива Mr. Green
През нощта заспива веднага след хранене, но пак заради рефлукса си я държим 15 мин.

# 355
Amorevole благодаря за отговора. Засега реших да наклоним матрака, да я държа по-дълго изправена след хранене и ако не е заспала след хранене да я слагам в шезлонг, а не хоризонтално върху дивана. Няма да и давам вода, а ще си я храня щом иска. Очаквам, че когато е готова сама ще се откаже и от това хранене и ще спи повече през нощта. На 22.01 сме отново на консултация и ще споделя резултата Wink

# 356
Честита Нова година! Да е мирна и щастлива! На всички много здраве и късмет!  Hug
Прочетох само последната страница от темата, след малко се връщам да ви прочета.
Милинка, искрено ти съчувствам. Дано по-бързо отшуми този период.  Hug
Катрин е от поспаливите бебета. Вечер прави пауза от 7-8 часа. Обикновено заспива към 23,30-24ч. и сутрин към 7-8ч. се събужда, правим тоалет, давам капки Вигантол и Биогайа, кърмим се и към 9ч вече е заспала, спи до към 12-13ч. , след обяд будува повече, но пак спи по 2ч., после будува ок.1-2ч. и така до нощния сън. Събират се общо по около 20часа сън в денонощие. Единствено последните две вечери се събуди за нощно кърмене ок.4часа. Иначе заспива сама - по време на кърменето се унася, пуска гърдата, пробвам я пак дали ще лапне, но тя свива устни, тогава я слагам в кошарата, тя отваря очи, но изглежда сънена и аз я оставям, след малко я проверявам и понякога я заварвам да се радва на играчките или ръцете си, а понякога е заспала. Забелязала съм, че щом започне да се прозява и очичките и` стават по-особени, значи трябва да я оставя да заспи, иначе се превъзбужда ако вижда някой от нас около себе си. Проблем ни е акането - ака на 30-35часа, ако това изобщо е проблем.
Нова година изкарахме спокойно както всеки друг ден, но на първи вечерта я боля коремче и доста си поплака, но се бяха събрали доста часове без да е акала. Вече отчетливо гука, откри, че може да вика и го прави понякога, а после се сепва и се усмихва. Засега е това, ще се включа пак като ви прочета.  Hug

# 357
 аз да се похваля - днес се наспах като човек Simple Smile Ния направи за първи път пауза от 01 до 7:11. Като се размрънка и погледнах часовника направо не можех да повярвам. Не бях спала толкова време от както се е родила и определено мога да кажа, че съм свежа днес. Тъкмо имахме малко гости - едни приятелки на майка ми много искаха да дойдат да видят бебето, та дори отнесох комплимент, че изглеждам свежа Simple Smile Реално тя е спала толкова дълго и преди, но никога не е било през нощта.
  това с неспокойните и ревящи бебета...наистина е неприятно. Аз не мога да кажа, че нашето е от най-спокойните. Нашият татко сам каза, че все едно за първи път има дете. Баткото беше много кротък, а тя все пак си показва рогцата.
  за подредените къщи и майките успяващи всичко да свършат - аз също не успявам да съм от тях. Преди много ме тормозеше това, но нещо си дадох свободно...гледам да са чисти, нахранени и усмихнати децата, другото колкото успея толкова. Чисто физически не виждам как бих свършила всичката работа, а и имам едно малко торнадо, което в мига, в който подредим играчките, вече всичко е разхвърлял, та се отказах.

# 358
Здравейте мами, от днес съм по-добре, вече оздравявам Grinning Да се включа и аз по темите:
За миенето на шишета - ние нали сме на кърма и нямаме толкова шишета за ползване, но ги мия с обикновен препарат (мия си чиниите с Пур) и след това ги стерилизирам. Понеже стерилизирането е за 24 часа просто си стоят вътре, не виждам защо да мия с отделен препарат, като после ги изварявам newsm78
За омекотител - пера с Тео Бебе, много съм доволна, засега не сме имали проблеми, но омекотител не ползвам, даже доколкото си спомням не е препоръчително
За спането в нашето легло - нямам нищо против, каката също спеше при мен, при това е по-лесно за обслужването на детето нощем, особено както сега е зима и е студено. Аз в първите дни като ни изписаха я сложих направо да спи при нас, че нямаше парно и тя беше мъничка. После известно време спахме на дивана, след това пак в нашето легло. Сега като се разболях обаче и съм с маска вече цяла седмица много се притесних и ща не ща я преместих в леглото й. Добре, че милото зайче е добричко и ме пожали та си спи в леглото и се буди само да си хапне по 2-3 пъти нощем.

# 359
  • София
Аз съм най- за завиждане  Mr. Green

Снощи дойде майка ми. Направих им мляко в 01 часа, след това нямам никакъв спомен до 12 на обяд на другия ден Mr. Green, изпуснах целия среднощен купон, който е бил до 7,20 - нито съм ги чула, нито съм ги усетила  Simple Smile

Сиана, чакам с нетърпение схемите  Peace

За миенето на шишета: с гореща вода след всяко ядене, веднъж на ден с "Бочко" и четка (след мазната "Биогайа"), а започнах да стерилизирам веднъж на 3-4 дни, с тенденция изобщо да престана  Peace

Общи условия

Активация на акаунт