Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 995
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте и от нас мами!
Хубаво се наспахме тази нощ, че и сега си спинка милото мишле  Hug
Благодаря за снимките за кърменето, опитах така, но нещо не ми е удобно легнала, а и Сиана се храни около 10-тина минути обикновено, та не ми е толкова проблемно нощем. Тази нощ спа от 1 до 5.30 сутринта.
Ние също сме още на кърма и не мога да определя колко точно количество изяжда, обикновено като мрънка много и няма друго я каня да хапне, ако е гладна яде, ако ли не се дърпа Laughing
И нашата косичка почна доста да пада, имаме плешивина отзад на главичката. А вчера като се къпахме и я сложих по коремче на леглото в спалнята, тя застана на колене все едно че ще лази и заби глава в леглото, но напираше да лази и стоя така на колене доста време  newsm78 не знам нормално ли е?
Още имаме някакви секрети в нослето и сутрин се налага да го чистя с помпичката, вашите дечица имат ли или това пак е някаква хрема?
Моята свекърва не напира да идва и да се занимава с малката, тя не си пада по такива неща  Grinning, така че в това отношение съм пожалена.
За хомеопатията - аз съм сред привържениците, но моята лекарка не е, решила съм да ходя все пак при един хомеопат, като поотрасне малката, за да видим какво ще препоръча, защото сега например искам да й давам нещо за имунитет, а не знам какво, аз лично доста пъти се лекувам с хомеопатични хапчета и успявам.
Като заговорихме за това някой запознат ли е и ползвал ли е препаратите с Алое вера?
Имам предвид ето това http://www.flp.bg/bg/Products_Drinks_bg.htm

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 13:42 от късметче

# 391
Милинка, благодаря за линкчетата. Радвам се, че при вас има напредък, защото при нас по-зле става, започна да заспива по никое време вечер и не мога да я събудя. А през нощта започна по съвсем различно време да се буди. Все я съжалявам, днес не се е наспала, а пък ваксината, това онова, ама ще трябва и аз да действам твърдо. Това, което ме притеснява обаче е, че в статиите,  които си дала, пише,  че не се препоръчва оставянето на бебето да заспи само преди шестмесечна възраст. Обаче ние само на ръце и гърда заспиваме, и залъгалка не ползваме, та ме прави на луда. Ще взимам мерки, няма как. А пък през деня като заспи, спи точно 40 минути, ни повече, ни по-малко. Луда работа.
Сребре, Дани също си обръща главата само на една страна, но обърнахме страната, на която спи в кошарата и се стремя да и отвличам вниманието към другата страна и има леко подобрение.
Между другото може и да надраства с възрастта, но имам позната, чиято глава стои наклонена настрани леко точно поради тази причина. Така че мен и това ме притеснява сега.

# 392
  • София
Цвети, браво на Александра!   bouquet
Късметче, и твоето е момиченце, мисля, че вече ви е време да правите опити  Peace Зарчето засега само се поклаща наляво-надясно и пъшка, но не му хрумва да свива крачетата  Mr. Green, но нали при момченцата е по-бавно  Simple Smile
Милинка, стискам палци да постигнете успех!  Praynig

Ние пак имахме вечерно-нощно-сутрешен купон - до 6 часа  Tired, но през нощта не ми тежи толкова, нали и аз съм нощна птица  Simple Smile Вечерта го поема таткото, аз преспивам малко и съм пълна с енергия  Grinning

Момичета, съчувствам ви за свекървите  Hug Моята дойде миналата седмица, уж за две нощи, но на сутринта след първия купон нещо се предаде и си тръгна  Peace Още с влизането твърдо й казах новите условия (направих се на разсеяна и ги изредих накуп, "уж" да не забравя нещо) - че режимът е променен, че ми трябва предимно за да готви и да чисти, че оставям детето да плаче докато ме няма в стаята и правя млякото, че гушкането е само вечер... та беше подготвена, че няма да се дундуркат толкова, колкото на предишното й идване  Peace Много беше сладка, когато в 3 часа през нощта й съобщих, че Зарко сега ще покапризничи до 5 и най-накрая ще си лягаме. Никога не бях чувала толкова надежда във въпроса "Наистина ли след това ще спи до сутринта?"  Mr. Green

За главата на една страна: Зарчето по корем също се опитваше да я държи надясно, затова слагах шарена играчка така, че трябваше да си завърти главата по-наляво, за да я види. Сега по корем я държи абсолютно напред. Иначе спи с главата ту наляво, ту надясно, но така го научих аз - през час, ако не я завърташе сам, просто я обръщах (ако трябва - и подпирах, за да не се връща). Моята приятелка така изпусна детето - наложи се да ходят на физиотерапия, за да им се развият правилно мускулите на вратлето, така че не е страшно - оправя се с няколко сеанса  Peace

# 393
  • София
късметче, с какво се отоплявате? Може да се получи хрема, ако е много сух въздуха в стаята. Ние днес ще ходим да купуваме овлажнител. В стаята е 26 градуса и хем е горещо, хем е сух въздуха и всяка сутрин всички се събуждаме с хрема.
Reneta_87, съвсем сама няма как да я оставиш. При мен битката беше да свикне с кошарата, че може да се стои в нея и през деня. Там беше големият рев. Цял следобяд се дра. Ходех и го успокоявах, но не го махнах от кошарата. Иначе пускам музикалната играчка, държи ми ръката, галя го, няма как съвсем без помощ да заспи. Давам аванс около 30 минути преди часа за заспиване и започвам да го успокоявам и приспивам. Разбира се, далече сме от успех още, до преди малко пак припявах на играчката, галих, но го държах в кошарата. Държа да си "излежи" времето там следобяда и не го местя, освен за да го нахраня. Днес точно беше на фазата, в която му се спи, падат му клепачите, но не може да заспи и реве.
Сега сме голям купон със свеки, истински Биг Брадър. От преди около час и нещо се сдоби с онлайн предаване от кошарата на Андрей и засипа мъжа ми с критики и съвети как да се отглежда. Беше гладен и ревеше, но изчаквах да минат 15-те минути, за да подейства Колийф, че ни се свърши руското лекарство. Много критики отнесох за това каква съм безсърдечна и защо детето плаче и не го вземем на ръце.  Mr. Green
Деси, евала как успяваш да издържаш нощем. Аз съм направо като призрак от недоспиване. Много поспалива съм и последните два месеца ми се разката фамилията от това ставане, хранене и пр. Лягам си към 2ч. и сутрин едвам се вдигам. Престанах да ставам и с мъжа ми за работа, нямам сили. След това изпивам кана с кафе, но пак съм като пиян морков. А през деня, като не мога да легна и за минута, съвсем се вкисвам.

# 394
След като получих отговор на интересуващите ме въпроси вече мога да се включа малко и по темите:
Милинка, ние имахме същия проблем като вашия с Андрей, е с не толкова продължителен рев, но бяхме си дежурни, аз мъжа ми и майка ми и така до 3-тия месец.Отделно не искаше да спи в кошарата, та спеше в количката.Сега пак я използваме като приспивно средство и после го прехвърлям в кошарата.Продължаваме да се будим нощем с тази разлика, че прави най-малко 6-часови паузи, иначе имаме и по 7 и 8 часови, но засега са рядкост, случват се 1-2 пъти в седмицата.Но и ние не заспиваме сами, спи му се, а не знае как и се изнервя още повече.И аз съм от поспаливите и много ме изморява това безсъние, особено като не иска да заспи, а аз трябва да се цедя.Но си мисля, че като поотрасне малко ще отпадне този проблем.Та минавам и към темата за захранването: аз вече давам сокчета от ябълка и морков, отначало давах поотделно, за да видя как ще ги възприеме.Смятам и като стане на 4 месеца да почна и пюренцата, защото с това цедене много се изморявам.Сокчетата си ги правим в къщи и с пюретата смятам да процедирам така, е ще има и някое друго купено- няма начин.
За свекървите:моята идва рядко и изобщо не се бърка жената, пък и тя все го улучва заспал.При мен по - скоро майка ми се меси, но тя е далече и засега тормоза е само по телефона.
За хигиената:аз май не съм от най-стриктните майки, измивам шишетата на Калоян с препарата на Бочко,стерилизирам, когато се сетя.Пера дрехите със Сано и не използвам омекотител, но ги гладя.Мия си ръцете, когато трябва да го вземам и храня, но до дезинфектант не съм стигнала, използвам навън мокри кърпи.Нямам нищо против домашните животни, които са ваксинирани и обезпаразитени, но съм против селските такива.Веднъж като водихме малкия на село при свеки, тя пипа котката, пипа Калоян, та не издържах и извадих мокрите кърпи и след всяко нейно докосване го бършех, може и да ми се е разсърдила, ама не ми пука.И един път се намъкна с обувките чак до кухнята в апартамента, та ММ й направи забележка.
За люлката и шезлонга:аз не използвам.Имам позната, която в момента се опитва да отучи 10-месечния си син от приспиването с люлка, че отива по 1 час люлеене.Като малък заспивал за 5 мин. вътре, ама сега идва зор люлеенето.Така, че се отказах от тези екстри.
За плюнченето и лапането на палеца:И ние, ако можем ще си вкараме цялата ръка в устата, лапаме също одеяла, завивки,играчки, а като налапаме пръстчетата толкова звучно ги смучем, че сякаш е най - вкусното нещо на света.А иначе се плюнчим доста,преобличаме се по сто пъти и постоянно сме със салфетките.
И да попитам пак:Позволявате ли си да вдигате за известно време количката на 45 градуса?

# 395
Здравейте Wink
за  люлката,шезлонга аз имам и двете и бебка много обича там да стои Simple Smile
за плюнченето забелязах че от вчера го прави  Mr. Green
за падането на косичката и на Емили много пада ,и отгоре и отзад е почти плешива  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Имам и въпросче Wink Нашето столче за кола,на листовката ни пише че става от 0 + до 12 месеца,но ми се струва че е много седнала в него а нали не трябва да ги слагаме до 4 тия месец поне   седнали  ????

Вие слагате ли ги в столчето за кола,мен ме е страх да не се изкриви бебка така ?

# 396
  • София
Милинка, въпрос на навик  Wink, аз съм така от 20-тина години. Работата ми е такава, че много често гоня срокове и се налага да работя по цели нощи, а и хобитата (пъзели и гоблени) изискват място и тишина, така че нощта е най-идеалното време Peace Майка ми дори ме обвини, че заради моето нощно седене Зарчето сега не иска да спи през нощта, ама не й вярвам изобщо  Crossing Arms

Наде, и мен ме притесняваше извивката, но и столчето за кола, и люлката са с такава извивка (а са на различни фирми), явно е помислено, пък и детето не показва никакъв дискомфорт, даже му е удобно, затова го слагам смело  Peace И не се водят "седящи", разгледай столчетата от 6+ месеца, ще видиш разликата  Peace

Сребрина, количката - не, защото почти не я ползваме, обаче за шезлонга много се изкушавам, но не смея, а само го слагам върху възглавница, така че извивката да не се промени, но главата да е по-надигната  Peace

# 397
Здравейте мами, често ви чета,но рядко пиша, от кумова срама  Embarassed  Crazy
Все пак ще се престраша с един въпрос към вас, тъй като ми изглежда,че сте много отзивчиви и компетентни по въпросите с нашите мъници, а аз все още се опитвам да натрупам опит и всичко ми изглежда ненормално.... Shocked
Та, чудя се, правите ли гимнастика на вашите мъници, и дали сте забелязали, когато правите упражненията, примерно пасивна гимнастика за ръце, където се кръстосват ръчичките на бебето пред гърдите, детето да оказва съпротива при изпълнение, а именно мускулите да не са напълно отпуснати...Много е съм благодарна ако ми споделите вашия опит.

А нашия бебко днес прави цели 3 мес  Grinning

# 398
  • София
Здравейте мами, често ви чета,но рядко пиша, от кумова срама  Embarassed  Crazy
Все пак ще се престраша с един въпрос към вас, тъй като ми изглежда,че сте много отзивчиви и компетентни по въпросите с нашите мъници, а аз все още се опитвам да натрупам опит и всичко ми изглежда ненормално.... Shocked
Та, чудя се, правите ли гимнастика на вашите мъници, и дали сте забелязали, когато правите упражненията, примерно пасивна гимнастика за ръце, където се кръстосват ръчичките на бебето пред гърдите, детето да оказва съпротива при изпълнение, а именно мускулите да не са напълно отпуснати...Много е съм благодарна ако ми споделите вашия опит.

А нашия бебко днес прави цели 3 мес  Grinning

Добре дошли  Hug

При нас това е пълен абсурд! Аз сгъвам ръцете, а той стиска до посиняване  Mr. Green Единствено успяваме ако някой друг го разсейва, и то съвсем за кратко  Peace

Момичета, минахте ли на по-голям размер биберон, че още се чудя  newsm78

# 399
Здравейте
heart mom ,гимнастика не правим все още.
nade_91  нашето е това, но ползваме нещо като постелка и стои в легнало положение до към 5-6 месец    
За  шезлонга люлеем се почти всеки ден ако не е в количката , рядко заспива само , но гледам винаги да се събужда в леглото си.
За плюнченото и ние го имаме когато са ни ръцете в устата имаме си правило на дясната само палеца , а  лявата цялата.
Имаме следния проблем ако може да дадете съвет ,както се  кърмим изведнъж се почва един рев около 2-3 мин. и след това вече не сучи до следващото хранене, не знам вече какво да правя дали я боли коремчето или има колики .
Лека вечер.

# 400

Момичета, минахте ли на по-голям размер биберон, че още се чудя  newsm78

Деси, мерси за отговора! Ако не кърмиш, мисля че е ок да минеш на по-голям биберон, ние сме на 3ка на Авент, а това с кърменето и биберона ми го каза педито!

# 401
tanchoo ние сме със същото столче ,само че розавко  Mr. Green
 Аз пробвах да  я сложа там ,но минат ли 3 мин и почва да се сърди, аз също слагам дебело одеяло но пак неиска да седи там и това сие  newsm78 .добре че не сме често с колата а количката  Mr. Green

А относно твоя проблем ние бяхме така няколко дни ,тя не се  наяждаше явно свикна с шишето ,а и кърма почти нямам и за това от два дни не се кърмим вече .Измъчих се и аз и тя и просто реших че е по добре да  спря да правя всякакви опити ,просто не издържам да се храним с часове по този начин  #Crazy .Не мога да тии дам съвет ,защото аз пробвах какво ли не ,но нищо не помогна  newsm78
Дано при вас да мине и дано ти да си по -търпелива  Simple Smile

# 402
nade първо слагам една малка възглавничка в издатината и след това слагам постелката там стои по цял ден когато е будна понеже е върху количката на високо и гледа

# 403
Момичета каква марка шишета използвате ???? Аз имам едно на Чико и едно антиколик на Нук ,обаче искам съвет за някои други марки от които сте доволни ???? Благодаря предварително за отговора  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 404
Момичета каква марка шишета използвате ???? Аз имам едно на Чико и едно антиколик на Нук ,обаче искам съвет за някои други марки от които сте доволни ???? Благодаря предварително за отговора  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Аз имам антиколик шишета на Мам. На мен ми харесват, защото са самостерилизиращи и така ми се спестява време.

Общи условия

Активация на акаунт