Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 956
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
-=Деси=- , много смешно ми стана когато прочетох за кучето ти  Grinning
Днес явно много ми се спи гледам, че правя страшно много грешки  Peace
хоби
Скрит текст:
Това е моята страница https://www.facebook.com/pages/RALI-ART/146999835363870 по принцип съм човек, който обича да твори. Първото ми образование е с рисуване, но после завърших право.  Както и да е но цял живот съм творила но от като започнах да уча второто висше не ми оставаше много време и така през първата бременност открих полимерната глина и след това смолата. Страшно много ми липсва рисуването но е невъзможно в момента. Ето какво се случи, когато реших да рисувам лятото

# 481
  • София
-=Деси=- , много смешно ми стана когато прочетох за кучето ти  Grinning
Днес явно много ми се спи гледам, че правя страшно много грешки  Peace
хоби
Скрит текст:
Това е моята страница https://www.facebook.com/pages/RALI-ART/146999835363870 по принцип съм човек, който обича да твори. Първото ми образование е с рисуване, но после завърших право.  Както и да е но цял живот съм творила но от като започнах да уча второто висше не ми оставаше много време и така през първата бременност открих полимерната глина и след това смолата. Страшно много ми липсва рисуването но е невъзможно в момента. Ето какво се случи, когато реших да рисувам лятото
Ауууу, нямам думи просто!!!   bouquet Великолепни са!!! Дори не подозирах за съществуването на тази техника. Искрено съм впечатлена, как от едни обикновени листенца могат да се сътворят такива красоти   bouquet А бялата снежна топка е уникална Crazy

А помощникът е страшно готин, как се старае само!  Hug

# 482
АБе....
Аз се карам с майка ми от хиляди години или поне от 14тата си година насам. Като се изнеса, ставаме първи приятелки, даже непрекъснато я търся да се мъкнем напред назад. Върна ли се, не се понасяме. Проблемът е, че е станала нетърпима откакто родих, а сега вече мъжът ми е много изнервен и той изобщо не желае да се примири с факта, че ще му се нарушава спокойствието за неизвестен период от време. Ние може и да се разберем, ама кога...Никой не знае. Нашите отношения са много особени. В цялото ми семейство е така. Като разправям на моята приятелка, тя ми казва: Това не е нормален разговор между майка и дъщеря...и сигурно е права...
Освен това аз имам голям проблем с апартамента. Ненавиждам го, животът ми тук мина нещастно и като го погледна само това си припомням.
Върнахме се тук с идеята да го ремонтираме и стигнахме само до спалнята, а останалото иска толкова много пари, че и 5 години няма да ни стигнат за такъв ремонт, което ме влудява.
Аз, ако трябва да съм честна, стига да имахме повечко пари, си мечтая да се махнем и да идем някъде на чистичко и ново, добре обзаведено или ние да си го обзаведем и да дишам спокойно.
Гадното е, че таванът ни за наем е 600 лв, а за тези пари някак си няма това, което искам, та ще видим как ще стане. Майка ми само ми повтаря, че няма да се оправим с парите, но тя и без това ми каза, че не взимам достатъчно пари(може и така да е), все едно тя изкарва милиони всеки месец. Тя просто винаги си мисли, че няма да се справя. Така беше като отидох на бригада в Америка, така беше и като се изнасях всеки път.
А най-гадното беше като оня ден ми каза, че следващия път като се скараме с мъжа ми (еднократно явление по време на ремонта) и ме обиди, няма да има на кого да се оплача и контрата ще е в мен, че тя можела да му каже, че съм тичала при нея да рева, ама не го била направила....Е как да не кажеш: Благодаря ти, мамо..

# 483
  • София
То и на мен ми трябва много малко, за да се изпокарам с майка ми. Спряхме да се караме когато на стари години се запознах с мъжа ми, но от време на време пак успявахме по телефона - тя обича да дава съвети (добронамерени, де, тя иначе е разкошен човек), а мен това ме изкарва извън равновесие Simple Smile. Сега не смее да каже нищо, за да не съм нервна покрай детето, а и с годините се научих да пропускам думите й покрай ушите си Peace.  Но изобщо не е работа да живееш с родителите, когато си имаш свое семейство  Tired По-добре на квартира, отколкото в напрегната обстановка  Peace
А най-гадното беше като оня ден ми каза, че следващия път като се скараме с мъжа ми (еднократно явление по време на ремонта) и ме обиди, няма да има на кого да се оплача и контрата ще е в мен, че тя можела да му каже, че съм тичала при нея да рева, ама не го била направила....Е как да не кажеш: Благодаря ти, мамо..

За това просто не знам какво да кажа...   Sad

# 484
Усетихте ли земетресението?!
По този повод да ви питам, имате ли събрана чанта за спешни случаи или само аз съм подготвена за катаклизми  Mr. Green Не съм параноична, но предпочитам да имам подготовка ако нещо се случи...
Рали, страхотни неща! Възхищавам се на всеки който може да твори! Като се сетя за моите напъни е час по рисуване да нарисувам ябълка  ooooh!

# 485
  • София
Усетихте ли земетресението?!
По този повод да ви питам, имате ли събрана чанта за спешни случаи или само аз съм подготвена за катаклизми  Mr. Green Не съм параноична, но предпочитам да имам подготовка ако нещо се случи...

Ти къде си? В София нищо не усетих  Simple Smile
Замисляла съм се за чанта, но нямаме. Зимата е по-добре изобщо да не се случва нещо такова  Praynig

# 486
Благодаря ви момичета за хубавите думи. Това ми хоби определено ми доставя страшно удоволствие и по лесно понасям изолацията във вкъщи покрай гледането на децата. 
Във Варна е било но аз нищо не съм усетила живея на първият етаж. Аз скоро си мислих да подготвя една чанта ако стане земетресение но мъжът ми ме изгледа странно. Макар че си мисля, че не е излишно.

# 487
  • София
за земетресението: Аз нищо не усетих Simple Smile добре, че е ФБ, че да разбера че е имало земетресение Simple Smile

за хобито: Моето хоби е пеенето - пея в един хор. Благодарение на ММ се върнах много бързо в любимото хорче и вече си ходя на репетиции и даже и на концерт пях. Той много ме насърчаваше да ходя да пея защото знае, че много си обичам това занимание. Пресмятам храненията така че да няма нужда от хранене докато ме няма и ММ се оправя перфектно. Е, няколко пъти мааалко се позабавих и ги заварих да се дондуркат, че хлапето огладняло, но не беше фатално.  

# 488
В Казанлък съм и се разлюля лампата на тавана. Иначе земетресението е било в Турция

# 489
  • София
Аз сега питах мъжа ми. Той го е усетил, по-точно чул пукане, при нас при всяко земетресение се нацепва гипсокартонът в другата стая Tired, но разлюляване не е имало. Честно казано, мен много ме е страх - ние сме на 2-ри етаж, над нас има още 6, а блокът ни леко просяда  Sad  

# 490
  • София
Ние сме на 8-ми етаж и го усетих, тъкмо се кърмехме, но принципно не се паникьосвам при земетресение, а и това беше много слабо.

Рали, страхотни творения  Hug

Деси, ох, тази Джесика, опасна е  hahaha Много се радвам, че Зарчето си харесва подаръка  Hug

blasphemy , много добре те разбирам, и аз съм така с нашите, много се обичме и разбираме, но само когато не живеем заедно, сега се виждаме по 1-2 пъти в седмицата и отношенията ни са най-прекрасните възможни  Grinning Ние с ММ и двамата, а и всичките ни роднини са от София, има 3 тристайни апартамента, в които бихме могли да живеем с някой роднина, но от над 5 години сме под наем, точно за да не сме при никой и си ни е много добре така, беше ми много трудно като родих, но вече дори се гордея с факта, че не разчитам на ничия помощ. Може и да изглежда налудничаво, но докато можем да си го позволим не бих се набутала при никоя баба, ние пък сега оглеждаме да си купим апартамент. Подкрепям с две ръце решението ви да се изнесете, друг обаче е въпросът дали да е точно сега, наистина по-добре изчакайте някой и друг месец, поне да се стопли, което не пречи междувременно да оглеждате какво се предлага. А до 600лв. можете да си намерите много приличен апартамент  Peace, не се изхвърляй в изискванията, стар, но прилично ремонтиран дори е по-добре от новото строителство.

# 491
    Напоследък само чета , а не пиша. Мога да се похваля, че сме в страхотен период. Малката бонбонка толкова ме радва! Simple Smile Играем си по цял ден в гимнастиката, толкова хубави играчки има, но се е влюбила в обикновена плюшена пееща звездичка, неразделни са и започва да мрънка като свърши мелодията . Laughing  И така радостно изпищява, когато я пусна пак.
    Пеем песни , най-вече "Оранжева песен" , а Дани се залива от смях на припева и аз така покрай нея. Толкова е усмихната и игрива тези дни. С удоволствие забелязвам как са й умалели дрешките и как ми натежава в ръцете. Гушкаме се сладко всяка сутрин, а вечер спим непробудно. Забелязвам, че започва да разрежда храненетата през деня, ако я кърмя на 2,5 часа ( както до скоро съблюдавах) е някак не толкова заинтересувана, вече не е огладняла като наближи време за хранене. Спокойн издържа 3,5 часа без храна, а дори и 4 .
   Единствено ме подтиска лошото време във Варна, тези дни  не сме излизали на разходка и като гледам прогнозата, цялата седмица ще е така. Но съм си направила програма, ще ми идват гости на кафе почти всеки ден  newsm47

# 492
Еми, Светле и другите, прави сте, че сега не е подходящо времето за изнасяне, ама ние с мъжа ми като достойни представители на зодия Скорпион, искаме като си наумим нещо, то да стане веднага  Laughing Laughing Laughing

Ние търсим добре обзаведен апартамент за 600 лв - това е проблемът. Мен не ме дразни строителството, но като видя гарнитурата на баба ти Минка от 61 година (което се води за луксозно обзаведен апартамент от някои агенции), съм склонна да се издрайфам.

Ей, ShySun, това звучи като приказка Simple Smile Много се радвам. То и аз така доста време четох. Аз моя го слагам в активната гимнастика, той също си има 2 любими пеещи играчки, ама някак по се радва като му ги държим. Имам чувството, че нещо не му е удобно в тая гимнастика и почвам да се чудя да не би да не го слагам както трябва. По в средата ли трябва да е? Сега като го сложим по в края, поне може с ръце да стига отстрани играчките. Тия отгоре грам не ги отразява.
Иначе въртележката в леглото му харесва, което ме навежда на мисълта, че е неправилна позицията в активната гимнастика.

Някой има ли идея какво мога да правя от вкъщи, за да изкарам допълнително пари? Навремето се пробвах с разни надомни работи, но беше пълно безумие по спомен.

# 493
Здравейте и от мен момичета, в този ужасно студен ден ние обаче бяхме на разходка за около 1-2 часа и направо замръзнахме...
Рали, страхотни неща, направо са прекрасни, и аз рисувах преди да завърша право, но не съм завършила такова образование, всички у нас обаче са художници  Grinning. Сега и каката учи приложни изкуства.
blasphemy, съчувствам ти и те разбирам напълно. Аз се изнесох от нас на 14 защото учех в друг град и винаги съм живяла самостоятелно, а после с мъжа ми. Сега ми се налага да живея с мама през зимата защото татко почина и вече втора зима я вземаме у нас. Има моменти, в които едвам издържам, защото някак не съм свикнала някой да ми влиза в пространството, да ми пипа кухнята и т.н. Ама няма начин опитвам се да свикна с това и дето казва Деси за си пускам някои неща покрай ушите... Но напълно подкрепям идеята, че трябва да сте самостоятелни с мъжа ти, просто премисли сега ли е момента или напролет.  Hug
Наде, мила и на теб съчувствам и те разбирам, не мога да давам съвети понеже не съм запозната с положението ти, но ако както казваш това е трайна практика и имаш къде да отидеш не се замисляй. Аз не знам защо винаги съм те възприемала като най-малката сред нас (да ми простят другите момичета), защото Наде–91 го разбирам като 91 набор и те възприемам като дете някак си. Просто каквато и агресия да усетиш към себе си и детето по-добре се измъквай навреме Hug

# 494
Иначе от край време се чудя /Може и някой консултант да ми каже кога вече ще почне да се наяжда от едната гърда. Аз винаги предлагам и 2те и той си яде. Не знам дали ги изпразва, защото ми е много трудно да цедя след кърмене. Правила съм някакво задоволително количество само ако не съм кърмила от 2-3 часа. Имало е случаи в които яде от едната само,особено като яде през час-два. Та като цяло питам ако бебето продължава на не прави големи паузи денем и яде често как да редувам гърдите, понеже знам че като се поиска пак да яде час след кърмене ,трябва да предложа същата. Но какво да правя ако няколко поредни пъти иска по често?Благодаря!
Здравей Charlene,
Чудесно е, че предлагаш на бебето си да суче толкова колкото желае.  Hug
Бебетата могат много да се различават едно от друго и да имат различни потребности.
 При кърмене обичайно се предлага едната гърда, и когато бебето я изпразни добре ( да я усещаш мека,да е сукало поне няколко минути) и все още има желание да суче може да му се предложи и втората гърда. Някои бебета никога не отказват и втора порция и това е напълно нормално. Ако и втората гърда е изсукана, би могло отново бебето да се върне на първата, ако желае, за да изсуче междувременно насъбралото се мляко.
  Когато се случи бебето да иска да суче твърде на често, например в рамките на един час може да му се предлага едната гърда, ако все още усещаш, че в нея има мляко, или пък да се предложи след нея втората. Общо взето няма строги правила как да редуваш гърдите. Основното е, че когато бебето изсуква добре гърдата успява да достигне до задното, по-маслено и калорично мляко и затова би било добре преди да се предложи другата гърда, да е успяло да изсуче добре първата.
 Ако нещо не ти е станало достатъчно ясно или имаш допълнителни въпроси, питай! Успешно и спокойно кърмене ти желая!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт