СЕДМИ клас - първи срок - 6 тема

• 35 321
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Ние пък днес сме на олимпиада по БЕЛ  Rolling Eyes, нещо не съм в час, що така сме се забавили ние  newsm78

В какъв смисъл сте се забавили? Нашата например ще е чак края на февруари. Peace
С форума и аз май ще внимавам,все пак не съм от София. Mr. Green Heart Eyes

Мислех, че минаха при вас, математиката мина отдавна....
Знам само, че няма да има преразказ, като се върне ще пиша какво е било.

И аз сутринта си мислех за Раник, дано всичко с тях е наред  Praynig

# 571
Според регламента на ученическата олимпиада по БЕЛ от страницата на МОМН:
" VІІ клас – тест с 30 задачи  и отговор на литературен въпрос. В теста се
включват задачи с четири избираеми отговора, от които само един е
верният, както и задачи с кратък свободен отговор. Отговорът на
литературен въпрос е с обем до три страници"
.

# 572
  • България, София
Олимпиадата по БЕЛ с формАта на матурата ли е? Или някое съчинение разсъждение  за деца с изявени заложби по литература? Да знам дали да се пробваме.
Да, по формАта ще е, като втория модул тази година ще бъде съчинение-разсъждение, според нашата госпожа. В класа на дъщеря ми сериозно се занимават, даже сутринта мрънкаше, че не правят преразкази. Обясняваше ми колко дълги били анализите и как трябвало да се зубрят  Laughing. Върна ме трийсетина година години назад и разказах набързо за "Творби и проблеми" (за тези, който помнят)  Joy

# 573

Да, по формАта ще е, като втория модул тази година ще бъде съчинение-разсъждение, според нашата госпожа. В класа на дъщеря ми сериозно се занимават, даже сутринта мрънкаше, че не правят преразкази.

Как съчинение- разсъждение бе  Shocked, нали щеше да си е преразказ  Rolling Eyes
Аз ли пак не съм в час  Embarassed

# 574
  • София
Относно Олимпиадата по БЕЛ:
Цитирам:
Формат на олимпиадата по български език и литература:
• общински и областен кръг - задачата за V клас се задава като подробен преразказ на неизучаван художествен текст, за VI - като преразказ на неизучаван художествен текст с дидактическа задача, а за VІІ клас – тест с 30 задачи и отговор на литературен въпрос. За другите класове – като теми за аргументативен текст (интерпретативно съчинение или есе) по проблем от литературна творба, изучавана в съответния клас, като се дава възможност на ученика за избор;
• национален кръг - задачата за VІІ клас е тест с 30 задачи и отговор на литературен въпрос; задачата за останалите включва аргументативен текст (интерпретативно съчинение или есе) по зададена тема, аргументативен текст (интерпретативно съчинение или есе) по проблем, интерпретиран в художествен текст (в откъс от текст), и обосноваване или опровергаване на теза на литературен критик чрез интерпретация на художествен текст, като се дава възможност на участниците да изберат един от трите варианта.

На учениците от VIII, IX, X, XI и XII клас на общинския и на областния кръг се разрешава ползването на конкретния литературен текст.

http://www.regalia6.com/olimpiads/olimpiads_files/bel/2012/ob6ti … shtinski_2012.pdf
http://www.regalia6.com/olimpiads/olimpiads_files/bel/2012/ob6ti … i_2012_KLIUCH.pdf
http://www.regalia6.com/olimpiads/olimpiads_files/bel/2012/oblas … 2bel_oblasten.pdf
http://www.regalia6.com/olimpiads/olimpiads_files/bel/2012/oblas … 2bel_oblasten.pdf

# 575
  • София
Кога е било преразказ? От по-миналлата година за седмокласниците сляха олимпиадата и националното състезание по български. Преразказ е олимпиадата за шестокласниците и петокласниците.

# 576
Регламентът, поместен на сайта на МОН е това, което са  дали Дидева и Ганис. ОЛВ.

Андариел, ползваше ли се текстът, че помня нещо се обсъждаше миналата година, но какво точно не помня?

# 577
  • София
Не помня, май са писали наизуст.

# 578
Честит имен ден на всички именници  bouquet
много усивки и успехи !!!

# 579
Питам, защото в публикуваното от Ганис пише за от 8-ми клас нагоре, пък на сайта на МОН от седми:

Ползването на конкретния литературен текст се разрешава на учениците от
VІІ, VIII, IX, X, XI клас, както и на учениците от  XII  клас, които създават
аргументативен текст (интерпретативно съчинение или есе) по проблем,
интерпретиран в художествен текст (в откъс от текст)

# 580
Кога е било преразказ? От по-миналлата година за седмокласниците сляха олимпиадата и националното състезание по български. Преразказ е олимпиадата за шестокласниците и петокласниците.

Ох, аз съм с грешка, аз отидох директно на изпита  Laughing

# 581
  • София
Сигурно са им дали текста. Не съм обръщала внимание, защото с текст илли без текст, важното е детето да познава произведението и да може да сътвори един документ, а и за мен беше по-важен първият модул.

# 582
  • my own world....
Как са разпределени точките тест/съчинение?

# 583
И при нас ще е края на февруари. С оглед на отминалите  класни и подготовката на децата не ми се струва толкова абсурдно съчинението разсъждение на олимпиада.  Звучи логично. Дано ги оценят обективно  Peace.

# 584
Мисля, че 40 т.бяха за ОЛВ.

Общи условия

Активация на акаунт