СЕДМИ клас - първи срок - 6 тема

• 35 208
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Мад, трябва родителите да са доста уверени в качествата на детето си, че отсега да мислят за националния кръг! Чак националното се брои, и то ако детето е на някое от първите три места. Областният кръг има значение за кандидатстващите в НПМГ, защото могат да трансформират точките в оценка.

Може да са уверени ... и в собствените си качества.  Rolling Eyes
Щом може веднъж, може и втори път и т.н.
Все някаква вяра ги крепи.

# 646
  • Варна
Мад, трябва родителите да са доста уверени в качествата на детето си, че отсега да мислят за националния кръг! Чак националното се брои, и то ако детето е на някое от първите три места. Областният кръг има значение за кандидатстващите в НПМГ, защото могат да трансформират точките в оценка.

Значи си има защо. PeaceНо щом детето е отличничка ,добра по математика,описана от Галка,не виждам проблем,че родителите и са отишли на преразглеждане на работата и ако е за самото невписване в бланка да я допуснат до Областен. Rolling EyesКанчето,канчетоооо... Wink

# 647
И още една причина - попълване на CV за кандидатстване в утиверситет. Те там нали гледат извънкласните постижения
Е, то тази олимпиада не би трябвало да е голямо постижение, поне този кръг, за точки за университет.
Представяш ли си  - в детската градина бях балерина, мис памперс и т.н Laughing

На учениците от 7. клас, класирали се на първо, второ и трето място от
националния кръг на олимпиадата по математика, МОМН издава удостоверение с
оценка отличен (6), което дава право за участие в класирането по Наредба №
11/28.03.2005 г. за приемане на ученици в държавни и в общински училища вместо
съответните изпити

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … ol-math_4-8kl.pdf

# 648
some madness с Вас сме Praynig възстановявайте се бързо.

# 649
Цитат
съответните изпити
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … ol-math_4-8kl.pdf

Ей това мисля, че е разковничето за поведението на родителите.

Деска, не съм съгласна, че едно ненанасяне на отговорите на бланката е просто дребна подробност..........Вярно, техническа грешка е, обаче каквото си показал - това е! Жестоко е, но справедливо! Аз се чудя по-скоро с какъв акъл учителката се е навила да поправя резултати.......
Ядосвах ес снощи, ама с времето все повече ми минава. Важното е ние да си гоним нашите цели, пък българските нрави в образователната ин система няма да иг оправим.........

# 650
  • I want it all and I want it now.
some madness Бързо оздравяване.
Вижте и кръвното  Peace Аз преди години така припадах от ниско кръвно . Бях доста слаба и ми ставаше лошо и припадах, когато не съм закусила. Винаги си носих шоколад или пиех една кола. Сега пак ,ако отслабна на опредени килограми ми става лошо. Виждаш бяло перде и точици и припадаш.  Wink

# 651
some madness Бързо оздравяване.
Вижте и кръвното  Peace Аз преди години така припадах от ниско кръвно . Бях доста слаба и ми ставаше лошо и припадах, когато не съм закусила. Винаги си носих шоколад или пиех една кола. Сега пак ,ако отслабна на опредени килограми ми става лошо. Виждаш бяло перде и точици и припадаш.  Wink

При мен беше черно перде на кръгове, не на точици  Laughing
Дано и при вас е нещо моментно  Heart Eyes

# 652
Цитат

.......
Ядосвах ес снощи, ама с времето все повече ми минава. Важното е ние да си гоним нашите цели, пък българските нрави в образователната ин система няма да иг оправим.........

Peace

Това е, смятам, начина човек да оцелее тук. Някак трябва да се издържи. Пък и си е вид школовка.
Каквото- такова, да са живи и здрави.

Защо сме стигнали до това дъно, в което сме, няма смисъл да се мисли, толкова сме на дълбоко, че няма как да се оттласнем групово от там. Няма и кой да ни издърпа.
А определено смятам, че нещата са си тотално зле. По много причини. Достатъчно съм видяла и сме обсъждали, няма смисъл повече. Който може и има качества- желая му искрено да се спаси по- навреме.

# 653
Ей, разкостихме я таз девойка, с родителите барабар . Разгадахме цялата конспирация.
some madness -дано всичко е наред  детето! Стискам палци !

# 654

Значи си има защо. PeaceНо щом детето е отличничка ,добра по математика,описана от Галка,не виждам проблем,че родителите и са отишли на преразглеждане на работата и ако е за самото невписване в бланка да я допуснат до Областен. Rolling EyesКанчето,канчетоооо... Wink

И аз ще си позволя да не се съглася, защото такъв регламент няма.
Той трябва да е еднакъв за всичките деца, ако ще се събират черновите и ще се разглеждат - нека, но засега това не в регламента.
Атестациите се правят, като се гледат предадените работи, а не чернови, ако в самата работа има грешка, допусната от проверителите, тогава - да.
А това, че детето е отличничка не я праща автоматично на областен, отличниците не прескачат общинските кръгове просто така, явяват се редом с всички на всички състезания.
Така е справедливо, за мен.
Всичко друго опорочава системата и дава лош житейски урок и за конкретното дете, и за останалите.

Дано децата са живи и здрави, малко по-спокойни, това е най-важното, на нервна почва също се получават различни болежки, аз си влача един остър гастрит от пубертета, тогава и криза с апандесита имах. (не го знам как се пише, апендикс май беше, ама хич не ми звучи разговорно).

ПП. И аз съм поставяла на сина ми диагноза от интернет, от един чужд форум, абсолютно правилна, след ходене по мъките една седмица. Съчувствам ви искрено, знам колко е плашещо точно неведението.
Успех, дано е нещо дребно, свързано с израстването, и дано по-скоро откриете причината.  Praynig

# 655
  • 1st floor

съответните изпити

Точно за това явно е борбата!!! Мен друго ме учуди - как като не е попълнила бланката има 60 точки? Или няма никакви , или ги има всичките, за които е написала вярно!!!  Thinking

some madness, дано да е инцидентно и да не се повтори. Стискам палци всичко с изследванията да е наред!!!  Peace Не знам за нас, но май на децата почна да им идва в повече...все пак те са главните участници, нищо , че ние тук бистриме по цял ден...

# 656
  • I want it all and I want it now.
По въпроса с олимпиада и минаването  на детето от мин. страница  Wink, ами с връзки са се уредили. Както и в момента ще се уредят и с кандидатстването. В паралелките пише, че свободните места са 26 бр. а после стават 32 бр.  Peace Увеличавали се от такива с хронични заболявания и т.н. но не само.  Peace

# 657
  • София

Ми, да е писало на бланката, кой му е крив! Какви са тези работи! Да не мислиш, че на моя са му простили по математика като не е вписал един отговор в бланката - не са! Пък и, то и моят е отличник, ама да е внимавал като е работил, а не да зяпа настрани! Аз по-скоро моя бих го насолила здраво при такава издънка, а не да искам преразглеждане, че да го поощрявам косвено. Дори да добутат въпросното дете до областно, там вече трудно ще устои на конкуренцията, че да стигне до национално.

Аз съм суеверна на тази тема и не бих писала детето хонично-болно, ако ще светът да се обърне. Според мен, ако човек направи такова нещо, после наистина го настига някаква гадна болест.

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 12:24 от Andariel

# 658
galka позицията ми може да е твърде смирена, но когато дъщеря ми се дразни от някоя несправедливост и казвам точно и ясно: животът е не честен, и тя трябва да свиква.
Всички ние почти всеки ден се сблъскваме с несправедливости Simple Smile
Успокой детенце, не само тук е така, има го навсякъде и ще го има Simple Smile

# 659
Аз съм суеверна на тази тема и не бих писала детето хонично-болно, ако ще светът да се обърне. Според мен, ако човек направи такова нещо, после наистина го настига някаква гадна болест.
Аз уж не съм суеверна, но точно за това съм.
Тук е мястото да напомним на Птичка да се възползва от тази възможност за Йони, ако има документ. Ако не - да побърза да извади!

Общи условия

Активация на акаунт