Време е за Икеа! - Тема 16

• 76 435
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Не може да се пазарува през интернет. най-евтино ще ви излезе да дойдете с голяма кола или бус и да си вземете всичко от магазина. Днес проверявах за една позната от Бургас колко е доставката = еми до 30кг е 75 лв и идва на 5-ия ден от поръчката. Освен това трябва да отидеш на място, да си го купиш и те само да ти го транспортират. Не, мерси  Naughty

# 151
  • В кошера...
Аз също съм ползвала 3 пъти Еконт, за да пазарувам, но не смятам, че е толкова скъпо. При тази цена на горивата, както и да го смятам ще ми излезе повече. Аз също съм до Бургас и ако няма да обзавежда човек цяла стая, мисля че си е добре Еконт.

# 152
Гарга шарена, то идеята на тая етажерка май е да се закрепи за стената по някакъв начин (като чета описанието). На мен ми трябва да държа книги и даже и без гръб ще ми върши работа стига останалото да е стабилно.

Ходих да я погледна отзад - няма нищо за прикрепяне към стена. Освен ако не е подобрен моделът.  Thinking
Но талашитеното гръбче си е  Sick почти като хартия тънко.
За тея пари толкО.  Mr. Green Аз от много време едвам се сдържам да не я разкарам.
Рафтовете са хубави и стабилни, както и корпуса.  Peace

Izma, със здраве да си ползвате гардероба. Мноого е ефектен.   Heart Eyes

# 153
Гарга шарена, благодаря Peace

Teresa of the Faint Smile, мерси за информацията, явно цените са горе-долу еднакви навсякъде.

# 154
Гарга шарена, то идеята на тая етажерка май е да се закрепи за стената по някакъв начин (като чета описанието). На мен ми трябва да държа книги и даже и без гръб ще ми върши работа стига останалото да е стабилно.

Ходих да я погледна отзад - няма нищо за прикрепяне към стена. Освен ако не е подобрен моделът.  Thinking
Но талашитеното гръбче си е  Sick почти като хартия тънко.
За тея пари толкО.  Mr. Green Аз от много време едвам се сдържам да не я разкарам.
Рафтовете са хубави и стабилни, както и корпуса.  Peace

Izma, със здраве да си ползвате гардероба. Мноого е ефектен.   Heart Eyes

В описанието в тукашния сайт пише, че се прикрепя към стена със съответните приспособления, според материала на стената и че тези приспособления се продават отделно. Предполагам става дума за същия вид закрепване като на кухненските горни шкафове (не знам думите на български, но май се казват крепежни елементи http://www.galdidacom.com/images/building_supporting.jpg). Но аз нямам намерение да го закрепям за стената и да я дупча.

Ето, намерих какво пише на българския сайт на ИКЕА за този продукт:

Добре е да знаете
Различните стенни материали изискват различни видове монтажни елементи. Използвайте монтажни елементи, подходящи за стените във вашия дом (продават се отделно).

# 155
  • София
Ние имаме от високите Билита, закрепват се с една г-образна планка, едната и част се завива към б илито, другата към стената, но би се виждала ако е на ниско, при нас е на 2 метра и трябва да се покатери човек, за да се види.
Иначе са доста стабилни, напълнили сме ги с книги.

# 156
Може и за тези монтажни елементи да става дума, бамбарадамбара.  newsm78 Но мисля, че за ниската няма нужда. Тя е висока метър и малко и стига да е със стабилен корпус, ще издържи книгите.
Утре ще ида до ИКЕА да я видя наживо.

# 157
  • София
и без закрепване е стабилно,при нас стоя така няколко месеца, но пишеше, че ако се покатери някой може да я събори, застраховат се просто.

# 158
  • софия
Били-то което сте показали си е съвсем стабилно. Ние го имаме в бял цвят и сме му сложили вратички -  с една дума стана шкаф. Пълен е до горе с книги и игри на децата. На пантите сложихме от онези джаджи за тихо затваряне (гумените). Гърба няма как да не е афиф, защото е точно гръб колкото да не падат разни неща отзад. Ако добре се уцелят релсите при монтирането на гръбчето то ще си стои стабилно. Повечето им гърбове на Икеа са такива, пък било то и от по-здравите плоскости. Просто дори да е с гвоздейчета пак ще се разпаянти след време като го преметите 5 пъти или пък се тъпче до неузнаваемост и подпираш с крак за да се затвори Mr. Green (ние стария гардероа (не икейски) така го разнебитихме, ама пусто все не стигаше мястото)

Според мен като казват прикрепване за стена се има предвид точно цел "застрахооване" да не се обърне върху някой, ако тръгне да се катери, или пък неравен под и шкафа се клати, да не говорим, че и стените са криви понякога, та със стенното закрепване луфта между гърба и стената е по-малък, ама пък се отварят милиметри място под шкафа (абе среддна работа си го напасваш, ама това не е прблем от шкафа). Та определено съм сигурна, че не е за стенно закачване! Naughty

# 159
Амели, и аз мисля да сложа вратички да не събира прах вътре. Пише, че са без дръжки. Утре ако ми хареса наживо, ще го взема Simple Smile

# 160
  • софия
Simple Smile
Да, без дръжки са.Имат един механизъм на принципа на "бутни" - така се и отваря и затваря. Много е удобен. Монтира се в средата на най-горния рафт където се срещат вратичките. Дали го обясних добре newsm78

# 161
Здравейте!
Оглеждам се за голям гардероб.Моля,ако някой е купувал скоро от Икеа,да сподели впечатления!Благодаря!

# 162
  • София
От три месеца имаме Pax- 4 крилен, почти до тавана. Много съм доволна. Приготви си обаче хора за пренос ако си на по- висок етаж- в панелен асансьор кашоните не влизат. Моят е с бял корпус и бели врати на релефни квадратчета. Мислех си дали няма много да се цапа, но не, дори още не са ми монтирани дръжките. Събрах огромно количество дрехи, даже има за още.

# 163
Анди,много ти благодаря за бързия отговор! Hug
Сега ще се разровя да го видя.Точно такъв търся,4-крилен,до тавана.Мерси още веднъж!

# 164
  • при моите любими
Анди кажи колко излиза такъе четирикрилен гардероб. И аз го гледах, но не съм калкулирала отделните елементи.

Общи условия

Активация на акаунт