молба за помощ

• 6 954
  • 52
  •   1
Отговори
Нямам дърва за отопление. А нямам и пари за тях. Живея при майка ми в старо панелно жилище строено още в 1965 г. с лоша топлоизолация. Мръзнем и двамата. В мазата има малко съчки и вършина събирана през лятото. И няколко тънки сухи клона,които режа с един китайски трион,купен за 2-3 лева. Ще ми стигнат най-много до Нова година и след това стаята съвсем ще замръзне. Имам само малко велпапе от стари кашони и малко вестници. Когато няма сняг се живее що годе добре,но в снежно време от декември до март в стаята сутрин е 10 градуса,а като запаля печката с тези клечки стига до 17 градуса.
С дърва става 20-22 градуса,но парите едвам ми стигат за наема,тока,водата и храната. На 51 години съм,слава богу неженен,без деца. Майка ми е на 82. От понеделника насам почти не съм спал от студа през нощта. Сутрин по принуда лежа до 11,30-12 часа за да икономисам от вършината, но тези клечки горят бързо като суха слама. А откакто падна тоя сняг се навлажниха в мазата и горят без да дават никаква топлина.
Ако има хора със стабилно финансово състояние и могат да помогнат с малко количество дърва,ще им бъда благодарен. Или пък ако има някоя строителна фирма която разполага с непотребни отпадъчни материали. Останали от кофражите: парчета дъски,летви. От Варна съм. Живея в района на моловете и има доста новостроящи се сгради наоколо.
Друг вариант е някой да ми даде по най-бързия възможен начин някаква работа свързана с интернет и с парите да успея да закупя поне част от дървата. Ако изобщо успея до следващите големи студове през януари. Мога да правя неотговорни преводи от руски на български,но не и обратното. Поназнайвам малко и немски. Мога да обработвам снимки с разни програми в това число с Фотошоп ЦС5, имам малък опит и с WORD и EXEL. Умея да записвам и редактирам данни в тях. Имам отличен правопис и съм писал и редактирал статии в Уикипедия. Няколко от добрите статии там са преведени и написани от мен. А много други съм редактирал. За съжаление никой не предлага работа на 50-годишни със средно общо образование без актуална специалност.

# 1
  • Earth
Не искам да те обидя или да се заяждам с теб, но тук много от майките, които помагат на другите,  лишават собствените си деца от нещо. За да го дадат на някой, които е изпаднал в безизходица. И в повечето случаи, този някой няма какво да яде......
Аз имам няколко въпроса. Ти, след като живееш близо до молове и има много строителни отпадъци, защо не отидеш да си потърсим сам, а пишеш във форума за тях ??
След като търсиш някаква работа с Интернет, ти е ясно как можеш да научиш много неща безплатно онлайн. Та даже и някакво образование може да завършиш. А за някаква по-търсена квалификация, в бюрото по труда могат да те ориентират най-добре.
 Предполагам също така, че си представил себе си на разни преводачески агенции.
Също може да се информираш, като социално слаб, какви помощи ти се полагат за отопление.
Предлагам ти всички тези неща, тъй като явно слава богу не си женен и имаш достатъчно свободно време.

# 2
Не искам да те обидя или да се заяждам с теб, но тук много от майките, които помагат на другите,  лишават собствените си деца от нещо. За да го дадат на някой, които е изпаднал в безизходица. И в повечето случаи, този някой няма какво да яде......
Може би не сте обърнали внимание,че написах: "Ако има хора със стабилно финансово състояние и могат да помогнат" Молбата ми не е адресирана към всеки и не искам никого да изнудвам. По-долу към края на този постинг ще обясня защо бях принуден да пусна тази молба.

Аз имам няколко въпроса. Ти, след като живееш близо до молове и има много строителни отпадъци, защо не отидеш да си потърсим сам, а пишеш във форума за тях ??
Може да съм станал просяк с подобни молби в нета,но не съм крадец и не мога да задигна от строителните обекти това,което много ми трябва без съгласието на собствениците. И нямам правото да влизам в частна собственост и ровя из нещата. Затова помолих,ако има строителни фирми и бизнесмени,желаещи да помогнат да пишат с 2 реда в темата или на лично съобщение и аз ще отида при тях. Не мога без тяхното съгласие да изнасям от обектите им неща,които не са мои.
След като търсиш някаква работа с Интернет, ти е ясно как можеш да научиш много неща безплатно онлайн. Та даже и някакво образование може да завършиш. А за някаква по-търсена квалификация, в бюрото по труда могат да те ориентират най-добре.
В Интернет мога да намеря единствено някои книги за работа с Фотошоп,с Уърд и Ексел. И някои подобни. Това са книги,които изтеглих безплатно от руски сайтове и чета в момента. Тъй като за съжаление от българските такива не може да бъде изтеглено никога и нищо безплатно.
А как мога да завърша образование това съвсем не мога да разбера? След като всеки ти иска пари и такси за всичко? А в Бюрото по труда търсят хора с квалификация,а не им предлагат обучение за такава,за съжаление.
Предполагам също така, че си представил себе си на разни преводачески агенции.
Представих се на много преводачески агенции. Предимно през Джобс.бг чрез който имам изпратени около 80-100 CV-та до различни фирми за най-различни видове работа и получих само 2-3 покани за интервю. На които назначиха няколко 20 годишни.
Изпратих молби до няколко преводачески агенции. Две от тях ми изпратиха пробен тест за превод,но от български на руски,което правех някога в училище. Но сега не съм в състояние да направя. Ще ми трябват години учене на тоя език с неговите падежи и окончания. Виж,за преводи от руски на български смятам,че се справям добре и чета редовно книги изтеглени от руски сайтове. Защото са безплатни и не ми се налага да ползвам гугъл или друг преводач.
А в една от агенциите от Варна ми казаха,че работят повече със западните езици,но ми записват името и телефона и ще се обадят. Когато им трябвам.

Също може да се информираш, като социално слаб, какви помощи ти се полагат за отопление.
Предлагам ти всички тези неща, тъй като явно слава богу не си женен и имаш достатъчно свободно време.
Ето тук идваме до основния проблем. Който описах в предишната ми тема. Нямам право на помощ за отопление,но майка ми,която е на 82 г има право и получаваше такава помощ в продължение на 15 години. От 4 години не и дават помощ за отопление въпреки,че и се полага. Причината,че няма лична карта и не иска да си извади нова. А не иска да си извади защото има психично заболяване и настоява,че "милицията" била длъжна да издирела крадеца и върнела картата и.

За 4 години съм изпратил поне 4 молби до МВР-София и до Министерския съвет с молба да се реши този проблем по някакъв начин. Отговорът беше чисто формален,че в РПУ-Варна ми обяснили какъв е редът за издаване на български документи са самоличност. И толкова. повече изобщо не са се интерсували какво е станало с нас и как изкарваме зимата.
Не е само помощта за отопление за зимата. майка ми от 4 години не получава и полагащите и се ежемесечни суми за транспорт и телефон в размер около 15 лева. За тези 4 години е "спестила" на държавата около 2000 лева от сумите за отопление,транспорт и телефон. Съответно тези пари съм дал аз от резервите,които имах. Докато се изчерпиха напълно и вече нямам.

Не искам да те обидя или да се заяждам с теб, но тук много от майките, които помагат на другите,  лишават собствените си деца от нещо. За да го дадат на някой, които е изпаднал в безизходица.
Писах в тоя сайт защото съм слушал много за него. Че е популярен и много четен. Ако знам други подходящи, бих пуснал тази тема в тях. Повечето от останалите сайтове,които знам са или за политика или за спорт или за работа. Ако има други популярни и много посещавани форуми, подобни на този бих пуснал тая тема в тях. И както написах,не искам да изнудвам никого. И молбата беше към хора със стабилно финансово положение,а не към хора които самите те имат проблеми или се нуждаят от помощ. Писах за работа в Интернет защото това може да бъде най-бързия начин да се докара някой лев за отоплението.

Занимавах държавните институции цели 4 години с моя проблем,напълно безуспешно. Не проявиха никакво разбиране и човещина.

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 14:37 от AnMary

# 3
Не искам да те обидя или да се заяждам с теб, но тук много от майките, които помагат на другите,  лишават собствените си деца от нещо. За да го дадат на някой, които е изпаднал в безизходица.
Писах в тоя сайт защото съм слушал много за него. Че е популярен и много четен. Ако знам други подходящи, бих пуснал тази тема в тях. Повечето от останалите сайтове,които знам са или за политика или за спорт или за работа. Ако има други популярни и много посещавани форуми, подобни на този бих пуснал тая тема в тях. И както написах,не искам да изнудвам никого. И молбата беше към хора със стабилно финансово положение,а не към хора които самите те имат проблеми или се нуждаят от помощ. Писах за работа в Интернет защото това може да бъде най-бързия начин да се докара някой лев за отоплението.

Занимавах държавните институции цели 4 години с моя проблем,напълно безуспешно. Не проявиха никакво разбиране и човещина.

# 4
След като майка ви е с психично заболяване, не можете ли да и станете попечител и вие да и извадите документ за самоличност и оттам нататък отново да получава полагащите и се помощи?

# 5
  • Earth
Рам 2012 , малко ми е неудобно да обяснявам на 51г. какво означава " да потърсиш "..във всеки случай не означава да открадна..Как изобщо ти е хрумнало ?????

подсказвам: знаеш къде има строителство, нали така. Значи, отиваш там и питаш управителя на фирмата същото което питаш и в Бг мама . Досещаш ли се сега ?

# 6
След като майка ви е с психично заболяване, не можете ли да и станете попечител и вие да и извадите документ за самоличност и оттам нататък отново да получава полагащите и се помощи?
За да стане това се водят скъпоструващи съдебни дела в Окръжния съд. Плаща се на адвокатии за съдебни заседания. Когато в миналото тя не беше много добре и се налагаше принудително лечение, винаги я водеха принудително в съдебната зала с полиция. И то на третото поредно заседание. Защото на първиоте две не се явяваше и дори бягаше от къщи. Прибираше се късно вечер и премръзнала,когато се случеше делото през зимата.
В тези предишни случаи аз не платих нищо,защото делото се образува по искане на прокурора.

Рам 2012 , малко ми е неудобно да обяснявам на 51г. какво означава " да потърсиш "..във всеки случай не означава да открадна..Как изобщо ти е хрумнало ?????

подсказвам: знаеш къде има строителство, нали така. Значи, отиваш там и питаш управителя на фирмата същото което питаш и в Бг мама . Досещаш ли се сега ?
Няма нищо неудобно,стига да обяснявате логично. Дървата не се търкалят по улицата,а сега през зимата строежи има,но строителство няма. Досещаш ли се сега?
Или трябва да подсказвам? Има си оставен по един пазач някъде,който е оставен там за да не взема никой нищо. И самият пазач не може да решава тези проблеми. А някъде няма и пазач, а строежът направо е заграден и заключен. Може да има вътре някакви непотребни материали,а може и да няма. Но не съм точно аз човекът,който ще влиза с взлом в обектите.
Затова писах,вместо да питам по обектите хора на които не им се дава. Вместо това се обърнах директно към хората на които им се дават подобни материали. А за носенето не карам никой да ми ги мъкне.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 01:29 от AnMary

# 7
  • Earth
Подсказвам: Всеки строителен обект има табела. Няма значение дали е пролет или зима. Тя си стои там. Ако пък имаш Интернет, може да провериш в www.google.bg данните на фирмата, или пък в Търговският регистър - www.brra.bg . Под данни разбирам - телефон, адрес, и т.н. Никой не ти говори за пазачи, влизане с взлом и т.н. Много филми гледаш. Или пък точно такива изпълнения си правил, за да си ги помислиш.

Подсказвам: Който търси, намира. Или е по-лесно да пишем на мамите за помощ ?

# 8
След като не можете да си намерите работа с уменията, които притежавате, може да започнете и някаква друга - каквато и да е. Когато човек няма избор не подбира много. Съвет за дървата не мога да дам - дано зимата не е много студена.

# 9
Рам 2012 прочетох ти темата и ми стана много  интересно как се оплакваш! Здрав прав мъж на 51 години се оплаква, че няма дърва и разбира се хора със стабилно финансово състояние трябва да му купят. Ами да най-лесно и удобно е да лежиш до 12 часа и да си търсиш работа свързана с интернет и видиш ли след обяда да работиш. Лесно е и да се подиграваш на хората тук, които се опитват да те посъветват какво точно да направиш и къде да се регистрираш, тъй като не ти подаряват, а те съветват. Защото очевидно те мързи дори и да питаш, а по този начин обричаш себе си и възрастната си майка на мизерия,защото никой не ти подарява нищо. Ако не си  помогнеш сам кой очакваш да ти помогне? И съвети не приемаш. Аааа да, и ти ползваш вероятно нета на комшията, а работа за 50 годишен със средно образование,без актуална специалност се намира стига той да желае.

# 10
Подсказвам: Всеки строителен обект има табела. Няма значение дали е пролет или зима. Тя си стои там. Ако пък имаш Интернет, може да провериш в www.google.bg данните на фирмата, или пък в Търговският регистър - www.brra.bg . Под данни разбирам - телефон, адрес, и т.н. Никой не ти говори за пазачи, влизане с взлом и т.н. Много филми гледаш. Или пък точно такива изпълнения си правил, за да си ги помислиш.
Подсказвам: Който търси, намира. Или е по-лесно да пишем на мамите за помощ ?

Аз не съм от как се наричаше онова РеДеНеСеКа ли беше? Не съм полицай да правя досиета на фирмите,да издирвам кой шефа,кой пъдаря. Не съм агент на ДАНС да хукна да издирвам предприемачите. Нито имам това законово право да ги издирвам. И това за ртабелите е абсолютно невярно. Минавал съм край много строежи,временно замразени и се чудя какво точно се строи. А кой го строи,тъмна Индия. Никакво инфо. Не съм следовател да издирвам фирми в Гугъл и търговски регистри. Най-малкото е неетично и може да им бъде неприятно и неприемливо за тях. Не шпионирам фирмите какво вършат. Гледам си в моята паница и с тях не се занимавам. Освен,ако кандидатствам за някаква работа.

Нямам за какво да дискутирам с вас.Беше ми НЕприятно. Обичам да разговарям с интелигентни хора,които се досещат за нещата от 2-3 думи. Въздържам се да кажа какво мисля за вас. Ще ви повторя или потретя(защото изглежда нямате навик да четете внимателно написаното),пуснах тоя текст тук. Защото не знам други подобни форуми. Иначе щях да пиша в тях.  Търсех да бъдат по-популярни с повече посещения.

В края на краищата ще изнеса моя случай в някой от големите ежедневници или някоя електронна медия. Не мога да се съглася,че трябва да ми бъде държан този тон и да бъда руган при положение,че майка ми е спестила на държавата ЗА 4 ГОДИНИ НАД 2000 ЛЕВА. Това са пари,които и се полагат по закон и не са получени.

# 11
чета тази смехотворна тема от както я пусна господина, че няма желание да работи е ясно и се чудя защо се дават съвети, чул че в този форум се помага ( плащало се е и наеми,ток,храна,лекарства) защо и той да не се опита, наглото и високомерно държание няма да коментирам......
много ми е интересно как винаги извъртате нещата така че да не ви се налага да поработите малко-мъж на 51г. newsm78
това колко пари е спестила майка ви на държавата не мисля че касае някой от тук, пишете на съответната институция за това, не мисля че майките са се облагодетелствали от тези пари
но пък да се правите на ощипана госпожица вече е прекалено,Анета ви казва нещо но вие си знаете само да мрънкате
КОРЕКТ-63 ЕООД
Строителство на жилищни и промишлени сгради
Производство и монтаж на PVC и алуминиева дограма
Член на Българската строителна камара
Търговското дружество е регистрирано във Варненския окръжен съд и се представлява от инж. Енчо Димитров Бояджиев.

Дружеството е регистрирано по ф.д. 3883/1999г. на ВОС със седалище и адрес на управление гр. Варна ул. “Янкул войвода” 48

ЗА КОНТАКТИ
КОРЕКТ-63 ЕООД
гр. Варна 9000
ул.''Гаврил Кръстевич'' №1
тел.: 052 632 070
GSM: 0894 67 58 91
факс: 052 615 913
e-mail: korekt_63@mail.bg

аз също не съм нито от ДАНС,нито КГБ, ЦРУ,Интерпол
това е първото което излезе след като написах строителни фирми-Варна

Търся каменоделци с опит за обработка и монтаж на камък - Варна
1.0 от 3 Гласа
Населено
място
Варна
Вид Работа Постоянна работа
ИЗИСКВАНИЯ
ОПИСАНИЕ Търся каменоделци с опит за обработка и монтаж на камък за зидария, глиц, паваж,
плочи, стъпалапервази и други.
Контакт
Emil Grudev
0888667750
ЗА ОБЯВАТА
Номер на
обявата
388886
Публикувана 26/12/2012

има и други обяви за работа щом нямате квалификация ( дори се учудих че има, декември е мъртъв сезон за работа, а по морето още повече но се оказва че има-ама работа а не седене)
Оператор, център за обаждания за гр. Варна

4 Януари   гр.Варна      Оператор, център за обаждания за гр. Варна
ОписаниеСпиди – лидер на пазара в България с куриерски и карго услуги,
във връзка със своето динамично развитие, търси комуникативна личност за позиция:

Оператор, център за обаждания, за гр.Варна

Задължения и отговорности:
- приемане на обаждания от клиенти;
- приемане на заявки от клиенти и подаване на информация за тях по електронен път;

Изисквания:
- средно образование, /висше образование - предимство/
- добра компютърна грамотност
- английски език - работно ниво
- комуникативност и умение за работа в екип

Ако имате желание да се присъедините към нашия екип, моля кандидатствайте, като изпратите работна автобиография и актуална снимка.

тази е от днес, ако не знаете къде да търсите да ви дадем линкове към обяви за работа
http://www.zaplata.bg/preview.php?city=545&country=28&poffer=11217

# 12
След като не можете да си намерите работа с уменията, които притежавате, може да започнете и някаква друга - каквато и да е. Когато човек няма избор не подбира много. Съвет за дървата не мога да дам - дано зимата не е много студена.

Вие най-напред попитахте ли ме дали съм кандидатствал за друга работа или просто така? Първо си пишете каквото ви е на ум,а после се интерсувате какви са фактите? Или може би за вас нямат никакво значение? Въртите си една и съща плоча. Прочетохте ли по-горе колко CV-та съм изпратил само през Джобса? Отделно останалите. Имам над 80-100 подадени молби. Кандидатствал съм на практика за всичко,за което не се изисква висше образование или специален техникум.

Вече писах на една госпожа по тоя повод. Направете си фалшив профил за мъж на 51 г. със средно общо образование. Подайте молба за назначаване и после ще говорим. Иначе не намирам смисъл. Имам в електронната ми поща запазени около 50-60 потвърждения за подадени молби. За почти всякакви професии и специалности. В това число дори за чистачка към Газко. Преди ги триех. Сега започнах да ги пазя защото е абсурдно просто. Отивам с един приятел по обява в позвънете. На тенис-кортовете в морската градина. По телефона са му казали,че длъжността за работник по поддръжката е свободна. Пристигаме след около половин час. изведнъж се оказа "заета". Отивам във фирма в западната промишлена зона. Изпратен от частната борса "Инфомаркет". Един от младежите ми казва,че шефа го няма и ще се върне след 2 дни. Беше много любезен и склонен да ме назначи,ако зависеше от него. Отивам след 1-2 дни. Шефът решил да нзначи някакъв човек без дори да ме е видял. бях изпратен от същата борса и в един сервиз. Питам по телефона. Свободно место,няма назначени. Отивам на адреса след 1/2  час и се оказа,че шефът "още предния ден" назначил някого. Хората са разигравани като маймуни. Почакайте. И вие ще станете на 50. Никой не е останал вечно млад.

# 13

Аз не съм от как се наричаше онова РеДеНеСеКа ли беше? Не съм полицай да правя досиета на фирмите,да издирвам кой шефа,кой пъдаря. Не съм агент на ДАНС да хукна да издирвам предприемачите. Нито имам това законово право да ги издирвам. И това за ртабелите е абсолютно невярно. Минавал съм край много строежи,временно замразени и се чудя какво точно се строи. А кой го строи,тъмна Индия. Никакво инфо. Не съм следовател да издирвам фирми в Гугъл и търговски регистри. Най-малкото е неетично и може да им бъде неприятно и неприемливо за тях. Не шпионирам фирмите какво вършат. Гледам си в моята паница и с тях не се занимавам. Освен,ако кандидатствам за някаква работа.

Нямам за какво да дискутирам с вас.Беше ми НЕприятно. Обичам да разговарям с интелигентни хора,които се досещат за нещата от 2-3 думи. Въздържам се да кажа какво мисля за вас. Ще ви повторя или потретя(защото изглежда нямате навик да четете внимателно написаното),пуснах тоя текст тук. Защото не знам други подобни форуми. Иначе щях да пиша в тях.  Търсех да бъдат по-популярни с повече посещения.

В края на краищата ще изнеса моя случай в някой от големите ежедневници или някоя електронна медия. Не мога да се съглася,че трябва да ми бъде държан този тон и да бъда руган при положение,че майка ми е спестила на държавата ЗА 4 ГОДИНИ НАД 2000 ЛЕВА. Това са пари,които и се полагат по закон и не са получени.

ама ха къде се покрихте интелигентни ( богати и скучаещи хора)  разбиращи от 2-3 думи-дайте пари на човека

#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy newsm78 няма да пиша това което си мисля защото ще получа Бан

# 14
чета тази смехотворна тема от както я пусна господина, че няма желание да работи е ясно и се чудя защо се дават съвети, чул че в този форум се помага ( плащало се е и наеми,ток,храна,лекарства) защо и той да не се опита, наглото и високомерно държание няма да коментирам......

Аз не искам вашите пари. Вие изобщо четете ли какво съм написал или си знаете едно и също. Прочетохте ли,че изобщо не искам пари? Прочетохте ли,че майка ми има все пак право на това отопление. Както го е ползвала 15 години поред преди бойковото правителство? Все едно ввашето дете да има тежко психично заболяване и по тази причина да не можете да получите детските си добавки за него. Къде съм искал вашите пари? Изобщо четете ли това,което е написано?

чета тази смехотворна тема от както я пусна господина, че няма желание да работи е ясно и се

Търся каменоделци с опит за обработка и монтаж на камък - Варна

ОПИСАНИЕ Търся каменоделци с опит за обработка и монтаж на камък за зидария, глиц, паваж,
плочи, стъпалапервази и други.
Контакт
Emil Grudev
0888667750
ЗА ОБЯВАТА
Номер на
обявата
388886
Публикувана 26/12/2012

има и други обяви за работа щом нямате квалификация ( дори се учудих че има, декември е мъртъв сезон за работа, а по морето още повече но се оказва че има-ама работа а не седене)
Оператор, център за обаждания за гр. Варна

4 Януари   гр.Варна      Оператор, център за обаждания за гр. Варна
ОписаниеСпиди – лидер на пазара в България с куриерски и карго услуги,
във връзка със своето динамично развитие, търси комуникативна личност за позиция:

Оператор, център за обаждания, за гр.Варна

Изисквания:
- средно образование, /висше образование - предимство/
- добра компютърна грамотност
- английски език - работно ниво
- комуникативност и умение за работа в екип

Четете ли това което предлагате? Или може би никога не сте кандидатствали за някаква работа?

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 14:38 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт