Жената Везни - 5 част

• 57 510
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • offshore & overseas
Не съм съгласна с това , че лошотията  вреди само на притежаващия я.
Скрит текст:
То той е лош към другите, разваля , подлага крак, спъва и проваля нечии планове, живот. Не прощавам докрай, имам трайни спомени за злодеянието -  съответно - злопаметна съм. Може да не отвърна със същото, може да общувам, може привидно да са гладки отн-ята, но аз помня и знам, че колелото се завърта и рано или късно има възмездие, не е нужно аз да въздавам правосъдие, животът го прави това.  И ако трябва, може да натякна , че знам и помня какво е станало.
   И да, кариера, женитба, пътувания, семейни отношения и т.н. могат да пострадат много от нечия лошотия, клевета, лъжа и т.н.
Ако това е насочено към моите думи, те гласяха, че „човек с лошотията най-вече на себе си вреди, не толкова на другите. “ Никъде не съм писала, че вреди само на себе си. И какво имам предвид, имам предвид, че нанасяйки вреда, особено умишлено, пък и да не е умишлено, човек допуска злото в душата си и става подчинен на него, което в крайна сметка разрушава душата му и не води до добри неща. Примери много. И няма да се отнасям изобщо да говоря за задгробния живот. Фокусът ми е тук, на земята.

И вече съвсем конкретно, аз правя разлика все още (мисля си, че може би на друго духовно ниво хората не правят, но няма как да знам) между това да простиш и това да забравиш. За мен прошката е да се освободиш от лошото чувство, не да забравиш за случилото се или за причинената ти болка. Забравянето е амнезия.

# 646
Не съм съгласна с това , че лошотията  вреди само на притежаващия я.
Скрит текст:
То той е лош към другите, разваля , подлага крак, спъва и проваля нечии планове, живот. Не прощавам докрай, имам трайни спомени за злодеянието -  съответно - злопаметна съм. Може да не отвърна със същото, може да общувам, може привидно да са гладки отн-ята, но аз помня и знам, че колелото се завърта и рано или късно има възмездие, не е нужно аз да въздавам правосъдие, животът го прави това.  И ако трябва, може да натякна , че знам и помня какво е станало.
   И да, кариера, женитба, пътувания, семейни отношения и т.н. могат да пострадат много от нечия лошотия, клевета, лъжа и т.н.
Ако това е насочено към моите думи, те гласяха, че „човек с лошотията най-вече на себе си вреди, не толкова на другите. “ Никъде не съм писала, че вреди само на себе си. И какво имам предвид, имам предвид, че нанасяйки вреда, особено умишлено, пък и да не е умишлено, човек допуска злото в душата си и става подчинен на него, което в крайна сметка разрушава душата му и не води до добри неща. Примери много. И няма да се отнасям изобщо да говоря за задгробния живот. Фокусът ми е тук, на земята.

И вече съвсем конкретно, аз правя разлика все още (мисля си, че може би на друго духовно ниво хората не правят, но няма как да знам) между това да простиш и това да забравиш. За мен прошката е да се освободиш от лошото чувство, не да забравиш за случилото се или за причинената ти болка. Забравянето е амнезия.

+ 1 съгласна съм с това ...някъде бях чела, че ако простиш на някой напълно за грешката и забравиш си приключил напълно с него, той не означава нищо вече за теб ...

# 647
  • offshore & overseas
И да не забравяме, че всички сме грешили
Скрит текст:
, грешим и ще продължаваме да грешим, докато сме живи, така че другата страна на медала е покаянието, искреното съжаление за стореното зло, независимо колко дребно и незначително ни се струва то (особено в сравнение с огромните злини, които някои хора вършат). Това+прошката са двете неща, които са ни жизнено необходими, за да продължаваме напред и да сме начисто.

# 648
Ами тогава излиза, че съм простила, щом още толкова време бях близка с този човек, но няма как да забравя. Малко хора на мое място биха поддържали въобще някакво отношение, ако на тях им бяха погодили такъв номер. А аз останах и пак бях приятел... Пак ме предавах, и пак, и пак, и накрая не исках повече. Този път завинаги!

# 649
  • offshore & overseas
Ами да, това е то прошката.

# 650
Сега ми идва да ви питам нещо друго ...вие ревниви ли сте?
Аз мисля, че съм ревнива и много се дразня като ме пренебрегват ...

# 651
Преди бях ревнива, но с течение на времето се научих да не съм.

# 652
Аз също бях много ревнива,в двете крайности се лашках. Или правех драми и скандали или се самоизяждах отвътре. Неискам никога повече да изпадам в състояние,в което не се контролирам,защото в пристъп на ревност такива сцени съм правила,че после ме е било срам да погледна човека в очите.
Виж обаче с лек срам признавам,че ревнувам сестра ми Laughing Например обаждам се и и казвам хайде да се видим тази вечер и ако тя ми каже немога,защото съм се уговорила с еди коя си,аз много се дразня,че не си отменя срещата с приятелка заради мен. Знам много е тъпо,аз не разполагам с нейното време,тя има свой живот и трябва да спра да се дразня за тая глупост. За протокола-живеем много близко една до друга и се виждаме често,та не страдам от липсата на вниманието и.

# 653
ARIA и аз ревнувам сестра си Grinning Grinning

# 654
  • offshore & overseas
При жените ревността, когато не е болестно състояние (изключителна рядкост), се поражда от незрялост + непълноценен живот (връзка). Тя не е стремеж към притежание, а по-скоро страх от изоставяне (зад което пък се крие чувство за малоценност). С годините е нормално човек да ги надрасне тези пластове на личността.

# 655
  • където мечтите се сбъдват
Здравейте  bouquet
Аз съм майка на малка везничка и напоследък ми е много трудно да се оправям с нея  Confused Много е своенравна,дива,капризна,вечно недоволна и мрънкаща.За последните три вероятно аз съм виновна,може би съм я разглезила.Моля ви кажете ми какъв е правилният подход към дете везни.От какво има нужда?Какви бяхте вие като деца?

# 656
От свобода! Не и налагайте мнението си, а се опитайте да я накарате да вярва, че вашият избор(който смятате за правилен), всъщност е нейно решение. Натискът ни прави инатливи и своенравни.

# 657
От свобода! Не и налагайте мнението си, а се опитайте да я накарате да вярва, че вашият избор(който смятате за правилен), всъщност е нейно решение. Натискът ни прави инатливи и своенравни.
Благодаря  bouquet
Възможно е да ѝ прилагам натиск.Искам да я науча на разни неща-на възпитание,обноски,добри хранителни навици,да уважава възрастните и т.н.За сега май успях да я науча само на любов към книгите.За всичко друго удрям на камък.И най-много ме боли,че не е привързана към мен,а винаги съм била до нея.Не е ходила на ясла.Единственото дете,което не се радва,че го взимат от градината  Sad

# 658
Везните сме естети по природа, това с обноските, уважението ни е вродено. Дайте му свободата да се прояви, насърчавайте го като се прояви, но не го изисквайте.
Колкото до отношенията майка - дъщеря, да не ви плаша, но не сме много по тази част...

# 659

Колкото до отношенията майка - дъщеря, да не ви плаша, но не сме много по тази част...
Какво имаш предвид?Не се привързвате към майките си ли?А,към бащите?Искаше ми се да съм близка с децата си,без да ги обсебвам разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт