Жената Везни - 5 част

• 57 516
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Абсолютно подкрепям мненията на X-RayLily. Аз като цяло бях кротко дете,но наистина много,много свободолюбива. Ако някой опиташе да ми наложи нещо задължително правех обратното. И определено съм съгласна с твърдението за майките. Не,че не ги обичаме,но не сме просто толкова привързани. Майка ми и сестра ми например са много по-близки. Тя винаги е споделяла много с нея,а аз като не обичам да споделям. Виж за татковците немога да кажа,за съжаление загубих своя много рано.

# 661
С баща си от години не поддържам връзка.
С майка ми се "преоткрихме" след 25-ми година. Е, не ми е най-добра приятелка, но си споделям важни неща и се подкрепяме.

# 662
  • България
Здравейте  bouquet
Аз съм майка на малка везничка и напоследък ми е много трудно да се оправям с нея  Confused Много е своенравна,дива,капризна,вечно недоволна и мрънкаща.За последните три вероятно аз съм виновна,може би съм я разглезила.Моля ви кажете ми какъв е правилният подход към дете везни.От какво има нужда?Какви бяхте вие като деца?
Ох, сигурно не ти е лесно  bouquet.
Когато бях малка, най-добре се разбирах с хората, които се отнасяха с мен, като с голям човек.
Без лиготии, детски думички и т.н.
Обаче се сещам, че имах моменти, в които ми беше скучно и се лигавех здраво. Ако не ми обръщаха внимание, бързо ми минаваше.  Mr. Green
Така се научих да чета, поне година преди да започна училище  Grinning.

Везните сме естети по природа, това с обноските, уважението ни е вродено. Дайте му свободата да се прояви, насърчавайте го като се прояви, но не го изисквайте.
Колкото до отношенията майка - дъщеря, да не ви плаша, но не сме много по тази част...
За отношението към майката съм съгласна.
Но пък с времето оцених майка си и си дадох сметка, че е по-добрия родител. И винаги е била.
Сега и моята дъщеря е много по-близка с баща си, а тя е телец.
Сигурно зодиите в тези случаи нямат голямо значение.
А нещо, свързано с Фройд или комплексът на Електра  newsm78.
Не знам.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 20:46 от MoiraineD

# 663
stefanel,ти каква зодия си? Моята майка е Стрелец и комуникацията ни е безкрайно сложна,но да може би се преоткриваме последните няколко години,по точно откакто аз станах майка. Наистина старай се да се държиш с нея като с голям човек и аз много мразех да ми говорят като на бебе.

# 664
  • където мечтите се сбъдват

Когато бях малка, най-добре се разбирах с хората, които се отнасяха с мен, като с голям човек.
Без лиготии, детски думички и т.н.

Определено се държа с нея като с възрастен  Peace Спомням си,че като бях малка много се дразнех,че не ме вземат насериозно и ме подценяват,та не допускам тази грешка.
stefanel,ти каква зодия си?
Рак съм.Знам,че сме много различни,но искам топли семейни отношения.Освен това искам да мога да откликна на нуждите ѝ,да ѝ дам,това от което се нуждае.

# 665
  • България
Няколко близки мои приятелки са Рак.
Така че, според мен, не сте толкова различни.
Единственото, което леко ме дистанцира от приятелките ми Рак е че Прекалено много мислят за пари  Peace.
Вярно, че светът е материален, но те Прекалено Много Мислят За Пари.
Не че Везните не мислим.
Но поне за мен, парите са Средство, а не Цел, както е при приятелките ми рачета.

# 666
Колкото до отношенията майка - дъщеря, да не ви плаша, но не сме много по тази част...
Какво имаш предвид?Не се привързвате към майките си ли?А,към бащите?Искаше ми се да съм близка с децата си,без да ги обсебвам разбира се.
Да, към бащите. И повечето ми истински приятелства в живота са с мъже. Ето, днес празнувахме 48-мия рожден ден на мой приятел и съученик, с когото сме си другарчета от първи клас. Сега, вече повече от 20 години и семействата ни.

Майка ми беше Рак... До ден днешен избягвам хора от тази зодия. Не, че са ми направили нещо. Просто предпочитам да стоя далече.

# 667
  • където мечтите се сбъдват

Но поне за мен, парите са Средство, а не Цел, както е при приятелките ми рачета.
Аз съм с широки пръсти,не мога да спестявам,не съм типичен представител в това отношение.Но,малката е много ларж с парите.Има си събрани монетки,които постоянно иска да раздава на приятели,на улични музиканти и т.н.  Simple Smile

Майка ми беше Рак... До ден днешен избягвам хора от тази зодия. Не, че са ми направили нещо. Просто предпочитам да стоя далече.
Съжалявам,че така се е получило  Sad Аз също имам зодии,които избягвам,защото само ме нараняват.
Съветът ти за свободата ме беше много полезен,определено имаше ефект и сега нещата са много по-спокойни и за двете страни.

# 668
Малко късно се включвам , но искам да потвърдя споделените изводи от последните две странички в темата- да, везните са свободолюбиви, не понасяме натиск, ако има такъв - правим наопаки. Да , връзката с майката е по-трудна, при мен истинска привързаност, зависимост и каквото е да е подобно нещо към майка ми нямам, просто не я чувствам близка, не се държа за полата й, не я търся....., а иначе е много грижовна , помагаща, пестелива, работлива ,трупаща материални придобивки, обсебваща , месеща се в чужди животи, все даваща съвети и анализираща грешки, т.е. тя е това, което аз с моята везнишка природа не съм.
Аз избягвам целенасочено да се меся в чужд живот, не взимам чужди решения, не водя чужди битки. Няма смисъл да поемам тази ненужна отговорност  за чужд живот. Помагам, обичам да помагам , но първо питам дали отсрещната страна иска моята помощ.

ПП: И аз избягвам някои зодии, писала съм за това в няколко разл.теми. Просто не ги разбирам, не споделям светогледа им, не споделям  приоритетите им, не разсъждавам като тях, нямам тяхната амбиция, кариеризъм , материализъм, отношение към хората и към живота. Като се замисля - че аз доста хора избягвам май....  И се затварям , и съм уморена от доста реалности , с които се сблъсквам. Не е добре това.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 14:22 от *Камея

# 669
Почти никога не съм споделяла с майка си като малка, започнах едва след 25, но определено връзката ни се позагуби ...давам си сметка, че в много отношения през годините, дори като дете, тя е споделяла на мен, аз знам много повече за нейните проблеми, отколкото тя за моите ...

Седмицата ми започва изключително зле в професионално отношение ...само проблеми ...

# 670
Аги, на мен ми предстои да подпиша договор за раб. място, а няма как да заявя, че не ми харесва  ...., че имам други  желания и виждания за себе си. Но не мога да си го позволя- има десетки чакащи за работа, така че, искам не искам, ще трябва да приема и остана. Друг шанс занапред може и да нямам, само заради тази перспектива ще приема.

# 671
Аги, на мен ми предстои да подпиша договор за раб. място, а няма как да заявя, че не ми харесва  ...., че имам други  желания и виждания за себе си. Но не мога да си го позволя- има десетки чакащи за работа, така че, искам не искам, ще трябва да приема и остана. Друг шанс занапред може и да нямам, само заради тази перспектива ще приема.

Поне да е до 13, че после нали Маркурий е ретрограден. Четох в другата тема, че най-добре да се подписват подобни договори на 4 и 5

# 672
След седмици ще е, сега съм още по стария трудов договор и съм в отпуск. Както и да е.... Меркурий все  е ретрограден - поне на мен така ми се струва.  
Как преминавате през възрастовите кризи- на 30-те, на 40-те, на 50-те......за други не знам дали има
Моята криза на 40-те си мисля, че малко  по малко започва да отшумява....след няколко години на бунтарство.

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 16:09 от *Камея

# 673
Все още не съм стигнала до кризата на 30-те,предстои ми,но кризата ми на 20-те беше направо комична. Тогава работех в един рестотант,в деня на рожденият ми ден имаше много работа,аз по едно време се затворих в съблекалнята и си му дръпнах един рев. След известно време като забелязали,че ме няма ме намериха пред огледалото да си ровя в косата за бели косми 😂😂😂 Та на 30-те неискам и да знам какво ще е. Аз си имам попринцип по тежка Сатурнова дупка. Незнам имате ли вие,аз от малка още не си обичах рождените дни. Исках винаги някоя нова книга и се затварях да си чета,с торта обаче 😂

# 674
Нямам възрастови кризи. Приемам живота рационално. Всичко върви по реда си.
И аз не обичах рождените си дни, но си има причина за това.

Общи условия

Активация на акаунт