БЯЛ СПИСЪК на лекарите - гр. София

• 951 594
  • 1 732
  •   3
Отговори
# 420
Някой да помогне днес минахме през 3 градска ,като вече ходих в Полимед ,и Кристал,и С уговорка от Медкрос да ми се обадят но никой не се обади .Търсим педиатър за новородено но лимита все им е запълнен Simple Smile.Или ми искат да съм на абонамент за да ни вземат е тогава какъв е смисъла да плащам тези високи осигуровки 

# 421
  • София
Специални благодарности към д-р Катрин Крахтова, дерматолог, за навременната и адекватна реакция, която прояви.

# 422
Здравейте,
прекрасни препоръки за д-р Константин Ташков - аз съм била негов пациент в частния му кабинет и в бившата Тина Киркова, но 2 мои близки приятелки ги следи в частния кабинет, а едната и ражда при него в Надежда ( по случайност, т.к доколкото разбрах там няма избор на екип)

също положителна препоръка за една отлична ендокриноложка, която е изключително спокойна и внимателна- д-р Емилена Вучкова ( Ст.Загора,  ул. "Орфей" № 4 (до музикалното училище); ул. "Васил Априлов" № 12)
...и ендокринологът, който ме следи в София и е винаги отзивчив, внимателен, освен, че е добър специалист- д-р Ангел Маринчев - към момента е завеждащ ендокринология в V МБАЛ-СОФИЯ.

# 423
Здравейте,
бих искала и аз да получа някакви отзиви за д-р Мирослава Апостолова от Мед-Рал.
Аз си следя при нея бременността. Сега съм в седми месец и засега съм много доволна. Но все пак, тъй като смятам и да раждам при нея (с планово секцио), ми се ще да намеря малко по-подробна информация...

# 424
д-р Карела Майнхарт - АГ, старши патолог - АГ болница "Майчин дом"

Беше ми препоръчана от гинеколожката за 2ро изследване на хистологията след LEEP - беше много подробна в описването на резултатите и реагира страшно бързо. Силно препоръчвам!

# 425
Моля да ми препоръчате ендокринолог/ гинеколог, специализиран в хормонални нарушения за София. Много съм отчаяна вече Sad Благодаря предварително!!

# 426
  • В сърцето на любимия човек
Мога да препоръчам ендокринолог д-р Емил Начев (негови контакти има в темата за автоимунен тиреодит на Хашимото) и гинеколог д-р Мая Василева от Вита.

# 427
  • в ябълковата градина
Искам да благодаря на д-р Дяволов от МД- София, при когото родих сега и второто си дете. Препоръчвам го и му желая всико най-хубаво!

# 428
Искам да благодаря на д-р Дяволов от МД- София, при когото родих сега и второто си дете. Препоръчвам го и му желая всико най-хубаво!

И аз му благодаря, че спаси и мен и дъщеря ми. Цял живот не мога да му се отблагодаря.

# 429
  • София
Здравейте,

Изключително съм доволна от д-р Нелидия Танева, Лекар-Очен и офталмолог. Много внимателна и добър специалист.
Видях, че вече я има в списъка, но информацията не е актуална. Вече преглежда в кабинета си в Младост 3, блок 383, а не в Грийнберг.

# 430
Здравейте, изключително спешно се нуждая от добър невролог в София, който да не претупва работата си и да обръща внимание на пациентите си.

# 431
  • София
Д-р Димитър Колев - невролог, Военна болница. За съжаление му нямам лични координати, но можеш да звъннеш в самата болница.

# 432
Виждам, че д-р Шуманов - АГ - МБАЛ "Люлин" е в 'Белия списък'.

Бременна съм в средата на първия триместър и имам много лошо впечатление от него. Той е завеждащ АГ в Ботевград и сметнах, че ще е най-добрият за града. Но когато отидох за първи преглед (установяване на бременността), единственият му въпрос към мен беше: "Какво ще правим?"; аз бях много учудена, "как така какво ще правим?"; "Ще го гледаме!?" - отговори той. Ами РАЗБИРА СЕ, че ще го гледаме! - отвърнах. Искаше да изкара пари от аборт или не знам какво.
 И от всички изследвания и процедури, за които четох в интернет, че се правят задължително при преглед (примерно:Необходими изследвания по време на бременност http://www.puls.bg/health/childbirth/news_15082.html ); единствено ме гледа на ехограф.
 Ходих общо 3 пъти при него, като всеки път едва ли не ме гонеше от кабинета. Исках да кажа, че имам анемия, дали трябва да пия желязо; но нямах възможност, защото вратата ми беше посочена с думите "няма за какво да се притесняваш, ела след 2 седмици".
Друго абсурдно нещо за мен е, че трябваше да питам сигурно 3 пъти дали не трябва да пия витамини и минерали, 1я път ми каза: 'Нее, сезонът е такъв, нищо не трябва да пиеш". След като си повторих въпроса неколкократно, ми каза за фолиева киселина... като четох колко е важна, направо се учудих, защо трябваше да питам толкова пъти ....

Може ли някой да сподели как е правилно да протичат първите прегледи при АГ ?
  Първи преглед: Снема се подробна анамнеза за придружаващи заболявания, фамилна обремененост, измерват се ръст, тегло и кръвното налягане на бъдещата майка.
 Това само при мен ли се пропусна или по принцип в България всичко се претупва? Или грешката е в мен, че му дадох само направление, а е трябвало да си платя? => който не може да си плати, по бързата процедура...
 направо се ужасявам :/

# 433
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
IdeaInaBottle  , ако ще се следите по здравна каса - ето информация  - http://www.nhif.bg/c/ext/publications_display/get_file?p_l_id=10 … ame=PBFE-1503.pdf , в общи линии  безплатно при нормална бременност :

акушерска ехография;
вземане на онкопрофилактична цитонамазка;
вземане на влагалищен секрет за микробиологично изследване;
второ ехографско изследване при акушер-гинеколог през 16-тата – 20-тата гестационна седмица.

Кръвни изследвания:
определяне на кръвна група и Rh-фактор;
изследване за сифилис;
изследване за хепатит В;
изследване за HIV (ако съм съгласна);
хемоглобин, еритроцити, левкоцити, хематокрит, MCV, MCH, СУЕ;
урина (седимент).

По ЗК имате право на два ехографа и няколко направления за кръв и урина!

Биохимичен скриниг, фетална морфология не се поемат от ЗК.
Мога да споделя как процедирах аз - препоръчан от моя близка гинеколог в частна клиника, където ходех всеки месец за преглед и ехограф, които си плащах.
Той от своя страна ме свърза със специалист по фетална морфология.
Също така ме изпрати при друг негов колега, които работи със ЗК,от където ми даваха направления по ЗК,  за да не плащам за кръвните изследвания в лаборатория.
Не съжалявам за разходите, които съм направила, защото бях спокойна, че правя всичко, което мога да направя за бебето си, разчитах на гинеколога си, можех и съм се обаждала по всяко време , ако съм притеснена от нещо.
Това не значи, че всички гинеколози, които работят със ЗК претупват пациентите си, но аз не исках да експериментирам.
Лека и успешна бременнност ви желая!

# 434
Искам да похваля д-р Румяна Цветкова - очен лекар в 25 ДКЦ в Младост 3 - София. Peace Много приятна като човек и преглежда обстойно! Реших да отида при нея съвсем случайно, защото й видях името в една реклама. Също и за Нели Петрунова - ендокринолог. Преглежда в център Хармония в Младост 1. Тя видя неща, които другите доктори не успяха да хванат. След почти две години вървене по доктори, само тя останови какъв е проблема.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт