На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 771
  • 733
  •   2
Отговори
# 120
  • София
Не съм спец в тази област, но италианците да са измрели до сега от редовната консумацията на моцарела. Пак вид прясно /свежо/ сирене.  newsm78

А относно шуплите/дупките/ в сиренето, пак не съм съгласна. Баба ми лека и пръст правеше домашно сирене. Винаги е било с шупли и солено. 20 години го ядох и никакви бактерии не ме "атакуваха".

В нашето саламурено сирене, като знам че слагат всичко друго и най-малко мляко или направо никакво и ме е страх повече да си призная.

Друг е въпроса, че аз сирене от улична сергия не бих си купила никога.

Какво стана с draganovh? Ходи ли до Одрин, не ходи ли? Впечатления?  Rolling Eyes

# 121
     Момичета,скоро отиваме на организирана почивка в Турция и искам на връщане да направя едно бързо пазаруване в Одрин. Моля,някой да ме ориентира как да стигна  от мястото на което паркират автобусите (има наблизо джамия ) до Уайкики и Кипа?
Благодаря ви предварително!

# 122
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Бихте ли ми препоръчали туристическа фирма, която организира екскурзии до Лозенград?
Предварително благодаря! 

# 123
Сигурно има и други от Бургас, аз съм ходила с тази http://dinita-tours.com/

# 124
С тази фирма аз съм ходила няколко пъти до:
 Одрин и Лозенград - цък
и
Лозенград и Чорлу - цък

Има и вариант да ги позваш само за транспорт до Лозенград = 20 лв. Simple Smile

# 125
  • Бургас
Благодаря, Ками и drazena! Hug

# 126
  • Димитровград
Някой да е пътувал скоро? Дали е вярно, че не пускат 20 годишни коли?

# 127
  • Пловдив
Верно е - не рискувайте.
Изискването съществува отдавна, просто се сетиха за него когато започнахме да блокираме границата.
Като поутихнат нещата може пак да им мине-нали и те живеят от алъш-вериш.

# 128
да ви питам,някой ходил ли е с кола до Tekirdağ,ако може да да даде някакви указания,че Одрин го научих наизуст,а имам голямо желание да видя Мраморно море,а това е най близката дестинация

# 129
# 130
  • Пловдив
Здравейте! Истанбул ми е любим град, въпреки че съм била само веднаж. Но ме грабна! Сега в края на юни ми предстои втора организирана екскурзия. Въпроса ми е за цената на подаръците, които са задължителни: баклава, халва, кори за баница и локум. На връщане ще спрем в Одрин и ще посетим Кипа. Моля, тези които са били скоро да ми дадат цените на тези неща, та горе-долу да си направим с приятелките сметка какви лири да обменим!
Предварително благодаря!

# 131
  • Бургас / UK
Fleur,прочети предната страница,някой беше писал за цените на някои неща,които те интересуват.

# 132
Преди седмица на 25.05 бяхме в Одрин. Честно казано благодарение на картата от първа страница се ориентирахме. Точно срещу склада за прахове има малко магазивче в което една много сърдечна туркиня продава баклава на 9 турски лири. Честно казано всички които я опитахме бяхме единодушни че е по хубава от баклавата в Кипа. При нея има и много хубави банички,които са в тарелки и се пържат Съхранявам ги в камера. Кори втори път вземаме на килограм които също даржа във фризера от едно малко магазинче на ъгъла на кръстовището преди  склада за праха. В кръга има нещо като мелница с течаща вода. 3 турски лири за кг което е около 4 големи кори. В магазина да перилни препарати
Ариел лике - 13т. лири - 4 литра, Ариела е на цена като при нас 5 кг - 18 лв
Таблетки за миална Финиш - 100 таблетки за 15 лв
Иначе турски прах 10 кг - 9 лв /аз де въздържах от покупката/
Шампоан  head & shoulders  голяма опаковка с подарък балсам - 9 т. лири
и колкото и да е смешно имаше в склада кафе 3 в 1 nestle на 15 ст пакетчето Все си мислех, че е по малко като грамаж, но не е. На вкус не се различава по нищо от това което преслагат на нашия пазар.

# 133
  • Пловдив
ssk, благодаря за информацията. Ще ни свърши чудесна работа!  bouquet

# 134
Здравейте, момичета!
Предварително моля за извинение, ако вече сте обсъждали въпроса, но...с една приятелка мислим да ходим до Одрин и в нет-а попаднахме на тази оферта  www.beckreisen.bg/ekskurzia-odrin-turkey
Искам да ви попитам, някой пътувал ли е с тази фирма, някакви отзиви имате ли? Защото цената ми се вижда приемлива, ама знам ли.. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт