На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 989
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
  • Севлиево
Кливия и Синара, благодаря ви за коментарите   bouquet
А ако отидем в събота, къде да търсим пердета?

# 271
Много се извинявам,за безпокойствието и че занимавам форума с проблемите ни.На мен и приятеля ми,наскоро ни откриха Трихомони(паразити,които предизвикват възпаление на пикочо-половата система) и лекаря ни посъветва да се сдобие с лекарството Орнидазол,с търговското наименование  Орнизид от Турция,тъй като се опитвам и да забременея,лечението е много важно за нас.Една кутия струва към 10 лева,не повече,ако е възможно и някой има път натам,бихме му платили колкото поиска за услугата,даже може да пратим парите предварително.Ние сме от София,но може да използваме и куриерска фирма за доставката ако сте от друг град,за наша сметка.Мерси предварително и отново се извиняваме за безпокойствието.

# 272
Много се извинявам,за безпокойствието и че занимавам форума с проблемите ни.На мен и приятеля ми,наскоро ни откриха Трихомони(паразити,които предизвикват възпаление на пикочо-половата система) и лекаря ни посъветва да се сдобие с лекарството Орнидазол,с търговското наименование  Орнизид от Турция,тъй като се опитвам и да забременея,лечението е много важно за нас.Една кутия струва към 10 лева,не повече,ако е възможно и някой има път натам,бихме му платили колкото поиска за услугата,даже може да пратим парите предварително.Ние сме от София,но може да използваме и куриерска фирма за доставката ако сте от друг град,за наша сметка.Мерси предварително и отново се извиняваме за безпокойствието.

http://www.obiavi-bg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0 … %BA%D0%B8__810025

# 273
Много се извинявам,за безпокойствието и че занимавам форума с проблемите ни.На мен и приятеля ми,наскоро ни откриха Трихомони(паразити,които предизвикват възпаление на пикочо-половата система) и лекаря ни посъветва да се сдобие с лекарството Орнидазол,с търговското наименование  Орнизид от Турция,тъй като се опитвам и да забременея,лечението е много важно за нас.Една кутия струва към 10 лева,не повече,ако е възможно и някой има път натам,бихме му платили колкото поиска за услугата,даже може да пратим парите предварително.Ние сме от София,но може да използваме и куриерска фирма за доставката ако сте от друг град,за наша сметка.Мерси предварително и отново се извиняваме за безпокойствието.

http://www.obiavi-bg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0 … %BA%D0%B8__810025

Трябват ни към 3 опаковки,а цената на лекарството е не повече от 10 лева.Просто човекът който продава ,злоупотребява с неинформираността на хората и с тяхното нещастие.А и никой не отговаря на посоченият телефон.

# 274
Замислих се, ако посетя  Одрин на 12.10 т.е преди празника им, дали ще се минава трудно границата?

# 275
  • Plovdiv
Някой може ли да каже другата седмица кога започват намаленията в магазините по повод байряма,в петък ли ,или пък в събота.Ние мислим да ходим впетък заради пазара ама ако хванем и накое намаление няма да е лошо newsm78 newsm78.

# 276
  • Някъде в Европа...
Здравейте!
Не съм ходила в Турция, не мога да дам смислен отговор защо Simple Smile, а имам огромно желание.

Преди малко гледах за организирани еднодневни екскурзийки от моя град за събота. Спрях се на тази за 19.10, но влизайки тук във форума да почета от интерес за одринския пазар разбрах, че тогава им е Байряма. От мненията написани по този повод, оставам с впечатление, че е излишно да се ходи тогава заради пазар.
Кажете направо, струва ли си? Мисля си и друго = екскурзийката включва обиколка по забележителности. Няма ли да е неповторимо точно по празника им да се видят, да се потопиш изцяло в турската атмосфера? newsm78

# 277
И аз смятам да пътувам на 19.10. , но дали тогава ще работят магазините, а също дали ще е отворена джамията Селимие за посещение?

# 278
  • Пловдив
Това е най-голямият им празник = нашата КОЛЕДА, така по-лесно ще направите съпоставка какво може да очаквате. Джамията работи, но в определени часове изведнъж от всички посоки идват толкова много хора, че ако не се слееш с тях ще сте единствените, опитващи се да вървят в обратна посока. Нама толкова мното забележителности за да уплътниш целия ден, поне аз така мисля, че без шаренията, миризмата на топъл хляб и дюнер атмосферата няма да е същата. Все пак два пъти в годината смятам, че  сме длъжни да се съобразим с традициите им.

# 279
Може ли да ми кажете къде в Одрин се продава бурма?

# 280
  • Пловдив
Касво "бурма" имате предвид
Турците наричат бурма всичко навито имат:
бурма кадаиф-навит кадаиф сиропиран с пълнеж от шам фъстък
бурма бюрек-това си е вита баница, продават я на кг. и нарязана на парченца.
бурма баклава- това е като нашите калмари
бурма татлии-това е интересто пържено тесто на розички сиропирано с вкус между саварина и толумба.

# 281
"Бурма" наричам един вид техен десерт.
Представлява пръчици дебели около 1 см и дълги около 10 см, с фъстъци и обвивка от някакъв вид локум.
Аз съм купувала такава "бурма" от едно магазинче в близост до главния вход на Селимие. Цената беше около 36 лв. за килограм.
Ако знаете къде има и на друго място и на каква цена, ще съм благодарна   bouquet

# 282
# 283
Не Simple Smile
Това е с орехи и е по-сладко.
Ще потърся снимка или ще снимам довечера у нас, за да покажа   bouquet

П.П. Как се качваха снимки  Embarassed Embarassed Embarassed

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 14:00 от Alleisha

# 284
Момичета,до колкото знам Байряма е на 14,15,16 октомври,та ако отидем на пазар в Лозенград на 19,10,2013 г мисля че би трябвало всичко да работи нали?

Общи условия

Активация на акаунт