На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 977
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря!

# 301
  • София
На същия пункт нас ни върнаха. Казаха, че щом сме влезли през Капитан Андреево, от там трябва и да излезем. Компютрите им не били свързани или нещо подобно (говореха на турски с тук-там някоя дума на български или английски). Най-вероятно не им се е работило. Другите коли бяха все на гърци и номерът не минаваше. Само си загубихме времето да прекосяваме 2 пъти града.

# 302
Да се оплача! Ходих днес до Одрин, до склада от който всички си пазаруват по принцип. Пред него имаше по 5 автобуса и беше адската лудница....Взехме си няколко неща и ние и се наредихме на огромната опашка. Като дойде нашият ред се оказа, че нахалният чичка ни смята лирата и лева като 1:1. Вместо да ми вземе 8 лева за един первол, той ми искаше 11.50 каквато му беше цената в лири. Ядосах се, тръшнах му всичко и буквално в следващият склад до него си ни ги сметнаха лирите по 0.75 стотинки и си взехме всичко оттам. Развалих си само настроението, защото както ние, така и като гледам всички други все от този склад пазаруват и тези явно там са се взели за много големи...Повече крака ми няма да стъпи там, 5 метра по - нагоре има същите стоки и не се опитват да ни лъжат.  Outta Joint

# 303
  • у нас
На много места смятат лирата към лева 1:1. Някои не знаят и не се интресуват колко е курса, други пък не приемат български лева, защото не ходят в Бг и няма къде да дадат левовете. На пазара масово се смята лира/лев в едно съотношение. Други наистина се правят на тарикати, да изкарат някой лев допълнително печалба.

desperation, като изключим тази неприятна за вас случка, разкажи какво друго напазарихте, какви са цените, на синия пазар ходихте ли, какво има и тн.

# 304
Ами ние повече за разходка бяхме от колкото за пазар. Купихме си пелени "Памперс" за 16.50 лв. пакета, омекотител Ямус или там както се казва за 5.50 лева, Первола беше на цена 8 лева за 4 литра. Взехме си ароматизатори airwick за по 3 лева, нескафе 3 в 1 - 48 броя за 9 лева. Масилините бяха по 7 лири, а баклавата по 8 лири. Ходихме до Кипа и от там си взехме спагети на Барила по 1.65 лири.  
Минавахме през Лесово -  на отиване и на връщане по 10 минути най - много да сме стояли, бързо стана всичко.

# 305
А екстра върджин маслин има ли и на каква цена?
И каква марка купувате?

# 306
  • Бургас / UK
Според мен,най-добре,винаги си купувайте лири от България,за да няма разочарования и недоразумения...Естествено,че ще ви цакат в цената,едва ли чичкото следи редовно курса на лирата спрямо лева.Вече на всички чейндж бюра има свободно лири,така че не виждам смисъл да се тръгва за там без лири.

# 307
  • Пловдив
Или лири или евро.Това е иначе гледат да ни цакат в лева.А и Кипа не можеш да пазаруваш с левчета,предполагам и в другите им големи магазини не може.
Веднъж бях уцелил джакпота на центъра надолу в едно магазинче имаше някаква кола-не оригинал ест. на стекове по не помня колко бройки беше,ама кутийката идваше някъде 25 стинки(около 3-3.50 лири беше стека).2 стека награбих тогава ,добре,че беше една жена да ни насочи към този магазин,че и преди беше пазарувала от там за внуците си.

# 308
  • Пловдив
Вчера отскочихме до Одрин, нямаме брак и винаги нося акта за раждане, давам го с паспортите без да ми го искат. На БГ границата го погледнаха, на турската не, даже ни се скараха какъв бил този лист, той искал само паспортите. Лири взехме от границата.
П.с. Не е на "патагонски", преведен и легализиран на английски.

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 10:14 от hris80

# 309
Вчера отскочихме до Одрин, нямаме брак и винаги нося акта за раждане, давам го с паспортите без да ми го искат. На БГ границата го погледнаха, на турската не, даже ни се скараха какъв бил този лист, той искал само паспортите. Лири взехме от границата.
Ами турците изобщо не ги интересува дали е ваше детето или не. Българските гранични служби трябва да проверят дали изкарвате извън страната бълг. дете законно  Wink На нито един чужд граничен пункт не съм давала актовете за раждане на децата - какво ще разберат те от един хвърчащ лист на "патагонски" език  newsm78

# 310
Мда, много точно сте го казали- за жалост английският език за турските гранични служби си е все още "патагонски"  Sad  Чок зор виждаме при преминаването и разправянето с тях, защото сме с фирмена кола и мъжът ми е собственик на фирмата  Tired

Следващият път нищо на английски, всичко на турски ще преведем  Peace

За мен е много глупаво да тръгнеш да пазаруваш в Турция с левове  Peace

# 311
Момичета знаете ли някоя агенция ,която да прави еднодневни екскурзии до Лозенград от Бургас?

# 312
Здравейте на всички!Предстои ни в събота да ходим до Одрин и Лозенград.Знаете ли колко лири е входа за музея на здравето?И според вас колко лири долу горе биха стигнали на човек за1 ден(само за входове,храна и 1-2 кг баклава)няма да пазарим   прах,пампери ,маслини и т.н.

# 313
  • Бургас / UK
Момичета знаете ли някоя агенция ,която да прави еднодневни екскурзии до Лозенград от Бургас?
Виж ТЕММА,мисля,че те имат.Аз съм пътувала няколко пъти с тях,нямат грешка Peace

Килото на баклавата е от 10 до 20 лири.Храната горе долу около 10 лири порция,има по-евтини и по-скъпи.За входове на музеи не мога да кажа.

# 314

Килото на баклавата е от 10 до 20 лири.Храната горе долу около 10 лири порция,има по-евтини и по-скъпи.За входове на музеи не мога да кажа.

Благодаря много   bouquet
Аз намерих информация,че входа за музея на здравето е 10лири.А За 2те български църкви и джамията нямало входна такса.

Общи условия

Активация на акаунт