На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 969
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
  • варна
момичета от центъра може ли пеша да се стигне до синия пазар в Одрин ? Предния път видяхме закрития пазар, но като се прибирахме ни казаха ,че на другия имало повече избор и хранителни продукти та затова Simple Smile

# 316
  • Пловдив
момичета от центъра може ли пеша да се стигне до синия пазар в Одрин ? Предния път видяхме закрития пазар, но като се прибирахме ни казаха ,че на другия имало повече избор и хранителни продукти та затова Simple Smile

Синия пазар е далечко май-1км най-малко е от центъра.Може и повече да е.

# 317
  • варна
ясно  Simple Smile благодаря за отговора , лошото е че пак ще съм с  туроператорска фирма( и предния път бях) и ни спряха на центъра пък не знам език

# 318
  • Пловдив
ясно  Simple Smile благодаря за отговора , лошото е че пак ще съм с  туроператорска фирма( и предния път бях) и ни спряха на центъра пък не знам език

Те ако са от тия организираните екскурзии за пазаруване ще ви прекарат през борсата,Килер,Кипа,Синия пазар и накрая на центъра свободно време.

# 319
Здравейте, Кокиче. Не мога да ви отговоря, къде е фабриката за пердета.
Ние имахме гид - турчин, които ни водеше. Според мен един от начините да влезете в сайта за пердета и да видите адреса и чрез навигационна програма да го намерите. Друг от начините да помолите някой който знае езика да дойде с вас и с питане да стигнете до тази фабрика. Ние ходихме до фирмения магазин на "Котон", супермаркетите "Карра" и един закрит базар с много магазини и детски играчки. Но ако ме питате къде се намират не мога да кажа.

# 320
Преди две седмици се разходихме до Одрин с туристическа фирма от Пловдив. Ходихме на борсата, Синия пазар,в  Кипа и после имахме време по центъра. Не бяхме тръгнали с цел пазар, така че на борсата ни се видя доста дълъг престоя. В Кипа си купихме страхотни бадемови сладки /изпечени на място/ и кисело мляко. На центъра пихме кафе и хапнахме кюнефе, посетихме музея към джамията Селимие, купихме си баклава. Беше много приятно.

# 321
  • Пловдив
А къде се намира музея на здравето? Аптеките им нали работят нормално в събота и ще се разберем ли на българо-английски, че на турски знам 10тина думи....

# 322
Здравейте!
Ние ходихме до Одрин на 26.10(събота).Преди да минем границата на Капитан Андреево си купихме лири-точно срещу бензиностанция Лукойл има обменни бюра(работят денонощно).Пристигнахме сравнително късно-около 13.30 ч.
Тръгнахме с колата в случайно избрана от нас посока,но в последствие се ориентирахме,защото видяхме Марги аутлет.Там спряхме на паркинга(пари не са ни искали )и обиколихме магазините.След това минахме и през пазара,който се намира точно зад аутлета.Пазара им е отрупан с хубави плодове и зеленчуци,продаваха и дрехи,сирене,ядки,подправки и т.н.
След това отидохме до Кипа-там си купихме перилни препарати,лимонада и разни други дреболии.
Складовете изобщо не сме ги търсили.Посоката ни после беше към центъра.Видяхме джамиите (вътре не сме влизали)и се разходихме по централната улица.От там си купихме сирене-уникално е.Взехме си и боза да я опитаме-доста различна е на вкус от нашата.Купихме локум и понеже времето доста напредна,решихме да тръгваме,но не към БГ ,а към Гърция.Границата е съвсем близо следвахме табелите Pazarkule.Спряхме колата и си зачакахме за проверка,обаче имаше много коли и половин час изобщо не помръднахме.Тогава решихме да се връщаме през Капитан Андреево.На границата колите се проверяват и от полицаи и от митничари.Това е от мен-стана малко като пътепис  Laughing

# 323
На въпроса за бургаски агенции, организиращи еднодневни екскурзии- Темма, Динита, Ем&Джитурс.

Никой ли не е виждал такъв тип хавлия, за която питам отпреди няколко дни.

# 324
Искам да попитам - СИНИЯ пазар всеки ден ли работи?

# 325
  • Пловдив
Синия пазар работи само в събота.

# 326
  bouquet
Благодаря.

# 327
Момичета, някой ще ходи тази събота до Турция?

# 328
Искам да попитам -къде в центъра има кюнефе и къде може да похапнем нещо вкусно .Веднъж седнахме в едно ресторантче до джамията и ядохме дроб ,но нещо не ми хареса ,всички хвалят техния дроб,но мен не ме впечатли или не сме попаднали на свестен ресторант? newsm78 не знам!

# 329
Искам да попитам -къде в центъра има кюнефе и къде може да похапнем нещо вкусно .Веднъж седнахме в едно ресторантче до джамията и ядохме дроб ,но нещо не ми хареса ,всички хвалят техния дроб,но мен не ме впечатли или не сме попаднали на свестен ресторант? newsm78 не знам

В началото и ние сядахме около джамията, докато не открихме
http://www.kirkpinarkasaprestoran.com/
и това http://www.aydintavaciger.com/default.asp

едно срещу друго са Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт