На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 918
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
В събота ходихме в Одрин и Лозенград и напазарихме като за последно. Докато ММ оглеждаше за дрешки, аз напълних няколко торби за дечко. Много съм доволна от намаленията, всеки си намери подходящи стоки на добри цени. Дори накрая в Кипа ме изненадаха като ми маркираха бельото за малкия на още по-ниски цени от тези на етикетите (5бр. слипчета за 3 лири - къде го има това у нас?).

# 451
В събота ходихме в Одрин и Лозенград и напазарихме като за последно. Докато ММ оглеждаше за дрешки, аз напълних няколко торби за дечко. Много съм доволна от намаленията, всеки си намери подходящи стоки на добри цени. Дори накрая в Кипа ме изненадаха като ми маркираха бельото за малкия на още по-ниски цени от тези на етикетите (5бр. слипчета за 3 лири - къде го има това у нас?).
Кажи   точно къде  ходихте  и ако си спомняш някой от цените?

# 452
Добър вечер,искам да ви попитам има ли някъде да продават кедрови ядки на килограм и колко струват,защото тук са безбожно скъпи.

# 453
Цените  на ядките са  съизмерими с тези тук, дори и  значително по-скъпи на някои места. По центъра има 2 магазина специализирани за ядки, там  не може да няма, но  цената ...

# 454
Здравейте,
Купувала съм от Лозенград едно меко сирене . Ако взема повече , как мога да го съхраня за по дълго .

# 455
здравейте ,ако някой знае да ме ориентира за магазин или склад за прежди newsm78

# 456
  • Пловдив
Прежди има колкото искаш в базар-бедестена на центъра до керван сарая на Рюстем паша

# 457
  • Бургас
Вчера ходихме на пазар в Одрин.  Няма никакви намаления по магазините. Тук-там може да намерите някоя дреха за 19,99 TL. Всичко останало е нагоре като цена.
Първо минахме през центъра на Одрин. Разгледахме златото - цената му е между 75-85 TL/грама.
Купихме си прясно изпечени ядки от едно магазинче от лявата страна на улицата /ако идваш от църквата Селимие/. Казва се Yildirim Kuruyemis. На същата страна на улицата има един хотел. Като завиеш зад него и тръгнеш по улицата зад хотела, от дясната страна, точно на един ъгъл има едно много малко магазинче за баклава Fistikgioglu. Купихме си профитероли /малки еклери, залети със шоколадов топинг - няма такава вкусотия/ за 14 TL/кг. Баклавата е 12 TL/кг., толумби - 9 TL/кг.
После минахме при Kiler - ужасно съм разочарована. Първо - магазина е малък, схлупен /тавана ти е на 50 см над главата/, наблъскан, няма от къде да минеш. Второ - лъжат яко с цените. Бях взела брошурата, където пишеше, че киселото мляко е 5,75 TL, а когато отидох на щанда на тази марка стоеше цена 6,95 TL. Нутелата и тя уж беше намалена на 5,50 TL, а се оказа към 7 TL. Поне имаше чери домати за 2,90 TL/кг. Аз лично повече в този магазин няма да вляза. Основно си напазарихме от Кипа-та. Този магазин ми харесва най-много - голям, с много стока и много добри промоции.
На пазара - цените са: тиквички - 2 TL/кг, три връзки магданоз - общо за 1 TL, марулите вървят по 1-2 TL, патладжана - 2-3 TL/кг, две огромни връзки пресен лук - 2бр. за 1,50 TL, стар лук - 1 TL/кг, пресен чесън - 2 TL/връзката. Купихме си много вкусни ягоди за 6 TL/кг.
В Марги аутлет - няма никакви хубави намаления. В момента зареждат новите колекции и тук-там има нещо, което да е намалено. Ако искате да ходите да си купувате дрехи сега определено не му е времето.

# 458
И ние вчера бяхме в Одрин на пазар,miss july  е права,почти никакви намаления-говоря за дрехи.Иначе на борсата си накупихме доста неща-Первол за черно 4л.-11лири,Персил експерт колор 7 кг-17лири,Омекотители Вернел и Бинго-7лири,тоалетна хартия 32 рула-14лири,маслини имаше за по 3,5 лири кг.Купих и Баклава от борсата ,ама такова нещо не бих направила втори път,цената беше 6 лева за кг,обаче баклавата миришеше ужасно на коч и лой.Миналият път се ядосвах,че съм купила баклава за 20лири кг от една сладкарница на центъра,ама поне не мирише,а тази направо е ужасна.В Уайкики имаше намаления на мъжки кожени якета/изкуствена или еко кожа/за 60 лири.Иначе нищо друго не видяхме  което да ни хареса!До центъра не можахме да достигнем,понеже бях с две мрънкала/дето и мъжът ми/дето не спряха да мрънкат ,че съм ги уморила от ходене.На синия пазар си взехме  по едно долнище на адидас-реплика разбира се, за по 20 лири едното!Общо взето това е,надявам се следващия път да има повече дрешки за нас и за детото  и маратонки!

# 459
  • Варна
Значи просто имахме късмет,тези които ходихме предната седмица,защото всичко беше на 50% намаление,но дори и без тези екстри,пак си струва,поне за мен Peace

# 460
Определено си струва, все пак зависи кой какво си търси. Напр. лично аз не си търся "маркови" дрехи, адидаски и т.н. си купувам оттук или поръчвам онлайн, цените им са почти едни и същи и не си струва да си губя времето за подобни стоки. От базарите и малките магазинчета по центъра си пазаря доволно за дечковците - преди време за познатите, а сега за моя малчуган. За 200 лири изкупих огромна торба с дрехи и пантофи - долнички и блузки за по 5 лири, комплекчета за по 10-15, пижамки по 5, елечета по 2,50, пантофки и сандалки по 4-5, за бельото от Кипа вече споменах 3-5 броя в пакет за 3-4 лири и още един куп шапки, колани и т.н. Бях се заръчала да не купувам пелени, защото вече ще залагаме на гърнето, но не можах да се сдържа на цената от 20лири на пакет Молфикс. Разбира се си взехме и прах, омекотител, кафе, малко традиционен турски чай (но в пакетчета за по-удобно), зехтин и т.н. Зарадвах се, че все още любимата ми сладкарница в Лозенград работи и си взех от уникалните им сладки, както и халва, кори за баница, ядки, локум и какви ли още не изкушения. Пропуснах да спомена уникалните шоколадови лъжички, с които зарадвах и колегите в офиса.

# 461
Шана, коя ти е любимата сладкарница в Лозенград?!

# 462
Здравейте, дами Simple Smile
Мисля този петък да ходя до Одрин и искам да си купя едно килимче за кухнята, но тъй като до сега не съм купувала от там нещо такова се притеснявам да не ми направят проблем на митницата. Ако някой е запознат ще се радвам да ми обясни как стоят нещата Simple Smile Също така може ли да ми кажете как се стига до Марги Аутлет и заслужавали си да се ходи? До сега не съм ходила там и мисля, че ще ми е интересно да го посетя.
Благодаря предварително Simple Smile

# 463
  • у нас
Здравейте, дами Simple Smile
Мисля този петък да ходя до Одрин и искам да си купя едно килимче за кухнята, но тъй като до сега не съм купувала от там нещо такова се притеснявам да не ми направят проблем на митницата. Ако някой е запознат ще се радвам да ми обясни как стоят нещата Simple Smile Също така може ли да ми кажете как се стига до Марги Аутлет и заслужавали си да се ходи? До сега не съм ходила там и мисля, че ще ми е интересно да го посетя.
Благодаря предварително Simple Smile

Магда, вземали сме килим, от тези като чипровските, не голям мокет. Ще те излъжа за размерите, но мисля че беше 2/2,5-3 метра. Свихме го без проблем.
За Марги аутлет - момичетата, които ходиха тази седмица писаха, че сега няма намаления и не си заслужава да се ходи до там. Зависи ти дали ти търсиш нещо конкретно или просто искаш да се поразходите и да хапнете или да отбиете време там.

# 464
Благодаря за информацията,Синара. Значи сте нямали проблем на митницата Simple Smile  и на ме ми трябва килимче приблизително с тези размери,а вие от къде го взехте? Някой знае ли къда са най-евтини? И също така ми се иска да си взема някакви заяивки за ъглови легла,къде мога да ги намеря? Относно Марги аутлета, мисля само да поразгледам,пък знае ли се Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 22:50 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт