На море в Гърция 2013 - 1

• 123 986
  • 765
  •   1
Отговори
# 105

Не сме любители на плажа, обичаме разходките - така че ще е добре да има нещо интересно за разглеждане. Също ми се иска хотелът да има и вътрешен, и външен - топли басейни.

Всъщност какви са ви наблюденията по басейните към хотелите - топла ли е водата, студена ли е?

Имам малко време за решаване, та всякакви съвети и мнения ще са ми от полза.   bouquet
Понеже гледам, че никой не ти е отговорил да ти кажа, че шанса да намериш хотел с топъл вътрешен и външен басейн клони към нула. Няма кой да топли басейни баш в гърция при толкоз слънце. Аз бих ти препоръчала почивка през края на юни или началото на юли ако искаш вече да е доста топла водата във външните басейни.

# 106
Привет.. Да се цопна и аз тук да попитам за All Inclusive хубав и до 1500 лв за 2ма с дете мога ли да мечтая? Е, ако може хотелът да има покрив Laughing

За колко дни е планиран този бюджет и по кое време на годината? В Гърция не е като в Турция по отношение на инклузива, намира се добър в хотели 4 и 5 звезди, но в топ сезона е скъпо. Извън него, например през май и през есента, може да се почива на ол инклузив на много добри цени.

dessy encheva, за мен има голям смисъл в медицинската застраховка и винаги правя за цялото семейство, когато пътуваме в чужбина. На въпросите ти:
1. За Касандра е така, но не бих се притеснявала от изброените рискове, не може да стане като на нашето Черноморие.
2. Да
3. Солун е голям град и в този смисъл винаги е лудница, но не виждам защо да не можете да го разгледате.
4. Да
5. Да
По точки 6,7 и 8 нищо не мога да коментирам.

# 107
Привет.. Да се цопна и аз тук да попитам за All Inclusive хубав и до 1500 лв за 2ма с дете мога ли да мечтая? Е, ако може хотелът да има покрив Laughing

За колко дни е планиран този бюджет и по кое време на годината? В Гърция не е като в Турция по отношение на инклузива, намира се добър в хотели 4 и 5 звезди, но в топ сезона е скъпо. Извън него, например през май и през есента, може да се почива на ол инклузив на много добри цени.

Края на август, началото на септември, 6, 7 нощувки

# 108
  • София

Не сме любители на плажа, обичаме разходките - така че ще е добре да има нещо интересно за разглеждане. Също ми се иска хотелът да има и вътрешен, и външен - топли басейни.

Всъщност какви са ви наблюденията по басейните към хотелите - топла ли е водата, студена ли е?

Имам малко време за решаване, та всякакви съвети и мнения ще са ми от полза.   bouquet
Понеже гледам, че никой не ти е отговорил да ти кажа, че шанса да намериш хотел с топъл вътрешен и външен басейн клони към нула. Няма кой да топли басейни баш в гърция при толкоз слънце. Аз бих ти препоръчала почивка през края на юни или началото на юли ако искаш вече да е доста топла водата във външните басейни.

Благодаря - точно за тогава мъж ми си взе отпуска, та ще ни е в края на юни - началото на юли почивката. И само със външен (ако е топъл) бих се задоволила.  Wink Засега разгледах сигурно над 200 хотела, спрях се на 3-4, но ще разглеждам още.

# 109
  За момичетата, които се включват за пръв път-не е удачно да се търси  ол инклузив за Гърция и топли външни и вътрешни басейни по хотелите. За любителите на тези екстри-не е Гърция мястото. Идеалният вариант там за мен е малък хотел на брега на морето с хубава гледка, кухненски бокс, барбекю и разбира се веранда, на която тече животът когато си в хотела. Такива хотели са безброй.
  За медицинската застраховка. Не сме правили  и нямам опит. Вероятно е добре да се направи. Много съм предубедена по отношение на Гърция защото никога , по никакъв повод, никой не ме е накарал да се разочаровам от хората и страната. Случвали ми са се само хубави неща, чак ме е страх да го кажа. Веднъж, на Санторини, ни се наложи да потърсим мед. помощ. Ухото на мъжа ми се възпали както няколко пъти му се е случвало на море. Попитахме джипито в селцето, където бяхме отседнали, има ли ушен лекар на острова. Какво ми беше удивлението когато той не само прегледа ушите на мъжа ми, но и му взе по телефона час със специалист. Безплатно и без да иска застраховки. За специалиста по уши-нос-гърло какво да кажа! На такъв подробен и качествен преглед,включително с аудиограма, аз в БГ не съм присъствала. Човекът имаше прекрасна апаратура, просто невероятно за такъв малък остров. За вниманието, обясненията около лечението, отделеното време нямам думи. За плащане не даде дума да се каже като разбра,че съпругът ми е от професията. Правя сравнение със същата ситуация, сполетяла ни в Царево преди години. От Царево до Бургас ушен доктор няма. За бургаския такъв не ща да коментирам.

# 110
Ами помислих за ол инкл. понеже не ми се дават пари там по кръчми, а не ми се нрави идеята да отида да готвя Naughty

# 111
Ами помислих за ол инкл. понеже не ми се дават пари там по кръчми, а не ми се нрави идеята да отида да готвя Naughty

Едно от най-хубавите неща там е морската храна в кръчмите, каквато големите хотели едва ли предлагат в ол инклузива. Узо, калмари в малко ресторантче на брега-какво повече му трябва на човек! Simple Smile Не зная дали обичате така.

# 112
  • София (Възраждане)
Някой правил ли е организирано пътуване от турски курорт до близките гръцки острови, виждам че от Кушадасъ се организират турове до Самос, а от Мармарис до Родос. Харесва ми идеята, а изпълнението как е?

# 113
  • На земята, която е всъщност звезда.

Като отидете и видите уютните ресторантчета с огромни порции и любезни сервитьори, ще съжалите 100 пъти, че сте "ол инклузив" и със сигурност ще се изкушите да хапвате и навън.

# 114

Едно от най-хубавите неща там е морската храна в кръчмите, каквато големите хотели едва ли предлагат в ол инклузива. Узо, калмари в малко ресторантче на брега-какво повече му трябва на човек! Simple Smile Не зная дали обичате така.
Ами аз обичам супи  Whistling поне пълен пансион, а пък вече и полупансион мога да приема ...

# 115
 За момичетата, които се включват за пръв път-не е удачно да се търси  ол инклузив за Гърция и топли външни и вътрешни басейни по хотелите. За любителите на тези екстри-не е Гърция мястото. Идеалният вариант там за мен е малък хотел на брега на морето с хубава гледка, кухненски бокс, барбекю и разбира се веранда, на която тече животът когато си в хотела. Такива хотели са безброй.

За идеалния вариант за почивка в Гърция всички знаят, че това е настаняване в студио и свободно изхранване, но лично на мен ми омръзва все едно и също, пък откакто имам малко дете определено предпочитам удобствата на инклузива. Не бих казала, че не е удачно да се почива на инклузив в Гърция, само е по-трудно да се намери хотел с добър инклузив, защото такива не са много. Например Океания клуб 5* на Касандра, който предлага ултра ол инклузив, а има и вътрешен топъл басейн. Не съм ходила там, но ми се иска. Simple Smile
Ние преди 2 години бяхме в Александра Бийч & Спа хотел 4* на Тасос, пълен пансион, храната беше страхотна, богато, разнообразно меню и включваше прясна морска храна и деликатеси.
Наши приятели ходиха 4 години през м.май в комплекса Порто Карас, на ол инклузив, твърдят, че инклузива е добър.
Други познати ходиха 2 поредни лета на инклузив в хотел Портес Палас, 4*,на Касандра, отлични отзиви за храната и обслужването.
Споменатите от мен хотели с инклузив се продават от български тур.агенции. 

Amantes
, щом търсиш хотел с добро изхранване, задължително провери офертите за Сани Ризорт на Касандра, наскоро го обсъждахме тук в темата, чувала съм само отлични отзиви за хотелите в комплекса. Те се предлагат на полупансион.

# 116
За първи път отидохме до Гърция без да съм чела абсолютно нищо за настаняване, изхранване и т.н. Хареса ми местенцето и това, че беше АИ. Мислех си, че като детето е малко, това ще е супер удобно като за първо ходене в чужбина с него. Познайте дали сме ползвали този АИ Simple Smile
Закусвахме и...дим да ни няма. Обикаляхме, плажувахме където си искаме и се връщахме малко преди вечерята, защото тя беше наистина прекрасна.
Още тогава разбрахме, че в Гърция няма смисъл от ол инклузив. От около две години редовно чета темичката и виждам, че всички любители на Г-я са на същото мнение  Peace

# 117
  Сигурно се намира добър инклузив.  Но аз не свързвам Гърция с такъв тип почивка. Тази нова година посрещнах в Траки палас около Александруполи- прекрасен спа хотел, пет звезди. Топли вътрешни басейни (три), външни, огромни веранди, луксозно изпълнение. За целта (новогодишни празници)-без забележки. Цени-изключително приемливи. Но някак си не се виждам на лятна почивка там.

# 118
Като отидете и видите уютните ресторантчета с огромни порции и любезни сервитьори, ще съжалите 100 пъти, че сте "ол инклузив" и със сигурност ще се изкушите да хапвате и навън.
Подкрепям това мнение.

Ние ходим два пъти на море в Гърция през лятото. Първото, нарочно избираме без изхранване, за да можем да се насладим на ястията в таверните.
Второто ни море е със закуска и вечеря/не олинклузив/ и сме мнооого доволни от храната и обслужването.

# 119
6. Олимпийската ривиера всъщност се стига по-бързо от доста части на Халкидики, понеже пътят е главно магистрала (платена е).
7. Не бих ползвала български сайт за колективно пазаруване за Гърция. Мои съображения Simple Smile
8. Първа страница на темата!!! Има линк към подробно описание на пътя през Златоград и снимки на шосето. Въпрос на индивидуална преценка е. Аз лично на твое място бих стискала палци да отворят Маказа Simple Smile

Тодоричка,
и ти ме уби със задача. Ами, ето какво научих: повечето от летните разписания (след 1-3 юни) не са готови и публикувани.
Икария е особена дестинация - през сезона има един ферибот седмично от Кавала (пише, че е на Nel, но Nel не са вкарали лятно разписание също); има и от Пирея като продължение на линията Тинос-Миконос (на него също му няма лятното разписание, дали беше на BlueStar или на Hellenic?  newsm78 'ем съм пътувала с него...) Тези и двете са дълги пътувания, ако сложиш и до Атина, доста масраф става.

Иначе лятото се препоръчва да се вземе ферибот от Самос - 2.5 ч., eжедневни курсове. Доколкото разбирам, почти винаги се ползва този вариант. До Самос две възможности: едната е със самолет, другият - с кола до Турция, от Кушадасъ ферибот до Самос и оттам за Икария.
Важно е да знаеш, че има две пристанища - Агиос  Кирикос и Евдилос, който не са близо едно до друго (островът е доста дълъг).

Не съм сигурна тогава дали почивка в Гърция е точно вашата чаша чай Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт