На море в Гърция 2013 - 1

• 124 172
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
добре, арети къмпинга има луксозни вили с тоалетна и баня, а този талата - няма ли тоалетна в мобилните къщи...? само баня ли?
Има, естествено.

# 256
  • София
dechy, Ohi, бихте ли ме ориентирала в разстоянията. Явно това ще е определящо.
Разстоянието от селото до плажа Аликес е около 2км. До плажа Карагация е малко повече - около 3-4км, до плажа Мегали Амос е пак около 2-3км, но след хотел Agionissi пътят става черен.
Освен това имайте предвид, че бензиностанцията на острова не работеше миналата година.

# 257
  • София
  Решила съм едно море на Лимнос да направим в края на юни.  Не виждам голямо предлагане на хотели в мрежата. Ще съм благодарна на информация във всякакъв план.

Аз на прима виста открих това за Лимнос:

http://www.panoramaplati.gr/lemnos.htm

http://www.greekhotels.gr/greek_island_hotels/aegean_islands_hot … limnos_hotels.asp

http://www.varosvillage.com/limnos.php

http://www.angelfire.com/super2/greece/limnos.html

В Букинга също излизат някакви хотели.

Вие с кола ли смятате да ходите?

Аз продължавам ровенето за Икария. Днес получих оферта за студио за края на Август с цена 30 евро на вечер. Но все още не съм наясно как точно ще се затътрим с колата до там, тъй като  все още няма летни разписания за фериботите. От това което изчетох до тук си правя извода, че хубавите плажове са в северната част на острова. Събирам още информация и ще съм благодарна на всичко, което ви попадне и на вас.

# 258
Тодоричка,
един поздрав от мен Simple Smile

За Амулиани - много е джобно островчето, 4.5 кв. км. Всичко е на 2-3 км максимум. Освен това има и "градски транспорт" (автобуси от пристанището до другите места), но послучайте Dechy и заредете бензин на Атон Wink
Имайте предвид, че любителите на по-динамична почивка ще им стане скучно след 3 дни най-много.

# 259
# 260
  • София
Aз не видях автобуси на Амулиани, но имаше друг вид транспорт за туристите, които идваха от хотелите преди Урануполи главно (без коли) имаше магарешки каручки от ферибота до плажа Аликес, даже си имаха и разписание  Laughing

# 261
имаше магарешки каручки от ферибота до плажа Аликес, даже си имаха и разписание  Laughing
Laughing Laughing Laughing

# 262
  • София
Сега видях, че от Planet  са ми изпратили оферта за чартър през майските празници до о-в Кос с възможни екскурзии до о-вите Родос, Патмос, Лерос и Нисирос. И като се размечтах. Досега хич не са ми били в полезрението тези острови, освен Родос може би. И ми стана много любопитно, толкова острови накуп... smile3508 То плановете ми за тази година други бяха. Бяхме се запътили към Закинтос и Кефалония, ама не знам вече. То направих планове за цяла петилетка...

# 263
  • Пловдив
добре, арети къмпинга има луксозни вили с тоалетна и баня, а този талата - няма ли тоалетна в мобилните къщи...? само баня ли?
Има, естествено.

Благодаря!
кое точно има тоалетна? никъде не пише за тоалетна в мобилната къща (не общи), само баня има на снимките? Мисля, че най ми хареса мобилна къща за 4-ма, с малкото холче и кухня и спалничката ...изглеждат спретнати!

хора, сега са напускали оферти за олимпийксата ривиера, уж много атрактивни, дион палас 5 звезди, ама то супер далече от плажа изглежда на картата?

# 264
  Решила съм едно море на Лимнос да направим в края на юни.  Не виждам голямо предлагане на хотели в мрежата. Ще съм благодарна на информация във всякакъв план.
Миналото лято много ми помогна pontes  Simple Smile Щяхме да резервираме тук http://www.aristilemnos.gr/, но последният момент нещата се промениха при нас.

# 265
Zvanche, аз до като успея да пиша, dechy ме е изпреварила. Дала съм линк към Атос бей вила, а е трябвало да дам за вила Хасиента  Crazy Та успях да видя стая за двама във вила Хасиента - тясна беше, но чисто и уютно. Наши близки бяха там и останаха доволни. Има двор. Атос бей е до нея, също има двор и малък басейн. Нова е, но не успях да видя какви са им стаите. И двете са сравнително близо до плажа Аликес. Ние спахме в Пиргос, стая за двама. Чисто и тясно, но ние се прибирахме само да спим и не ни е пречило. За сметка на това има голям двор, а зад къщата маслинова плантацийка. Пак не успях да видя помещения за повече хора, защото бяха заети и нямаше как. Собственичката каза, че имат апартаменти за 4, 5 и 6 човека. Отстрани на къщата има малки кухни. Една кухня се ползва от две или три стаи.  Собственичката говори отлично руски. Иначе, dechy е писала, разстоянията са малки, но без кола не става. Или си близо до блажа или до селото. Но ние се отказахме от настаняване в селото, защото там всичко ми се стори едно върху друго, тесни улички, къщи, хотелчета, вечер се пълни с още повече хора дошли да вечерят.
Такситата с магаретата, даже бяха озвучени.  Laughing Автобуси не видях. Ако има друго -питай.

# 266
http://www.planet.bg/ексурзии-почивки-самолетни-автобусни-хотели … village,4137.htmlМомичета, има ли отзиви за тук? Въобще за Криопиги ( отивам да чета и аз назад)?

# 267
  • София
Ех, каква хубава темичка сте си направили, момичета  Hug Като ви чета назад и ми става толкова топло и приятно Simple Smile И аз като вас много обичам гръцките брегове още от първия миг, когато ги зърнах. Тази година ще бъде много специална за нас и сме решили да вложим повече усилия в организацията, за да бъде още по перфектно от предни години и затова имам няколко въпроса и се надявам да получа отговор при вас, защото виждам, че доста места сте обиколили и много опит сте събрали Hug
Като цяло сме се спряли на Скиатос и мислим да спим в студио в самия град Скиатос, защото милото обича да си пийва Митос вечер и не искаме да ходим с колата по таверни  Laughing Обаче не можах да разбера как стоят нещата с паркирането около плажовете - ако ходим с колата на плаж, ще има ли къде да я паркираме, заплаща ли се за паркиране  newsm78
И другото, за което не намирам отговор по-назад в темите (извинявам се, ако съм го пропуснала), какви хранителни магазини има на острова и по-скъпи ли са от останалите?? Питам, защото разбрах, че там е по-скъпо, отколкото в Халкидики, например, и ми се иска да се ориентирам горе долу какъв бюджет ни е необходим  Thinking

# 268

тодоричка, Kattrin, благодаря. Да, твърдо с кола ще ходим. Kattrin, и аз съм признателна на pontes, сигурна съм,че и по отношение на Лимнос ще бъда. И на Параход, разбира се!  bouquet
   За Скиатос. Миналото лято никъде не сме плащали паркинг на плажа. Цените в магазините са лекичко по-високи. Карфур има от веригите.

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 20:16 от Anna bel

# 269
  • София
Moharet, около плажовете има място за паркиране, поне ние като бяхме в началото на юни имаше места. Друг е въпроса, че до някои от западните плажове достъпът е по малко по-стръмни и черни пътища, ама ние бяхме с джип. В градчето вечер ни беше значително по-трудно да си намерим места за паркиране, последния ден намерихме един общински паркинг безплатен. Магазини си има на острова. В града даже имаше от големите вериги, ама не помня коя точно (май беше Карфур). Цените не си спомням да са били по-високи в магазините, ако е имало някаква разлика в цените, тя е била незначителна. Цената на бензина е малко по-висока от тази на континента. Но острова е малък и няма нужда да зареждате там. Основното перо е цената за качване на кола на ферибота - 79Е в едната посока, освен ако не улучите някое намаление.

Общи условия

Активация на акаунт