На море в Гърция 2013 - 1

• 123 951
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
Мохарет, по-мързеливите даже два пъти спим, докато стигнем до Кефалония Simple Smile

Но пътем и разглеждаме 3-4 града по трасето.
Това лято на отиване спахме във Верия, разглеждахме нея и Йоанина, после втора нощувка в Палерос (защото хващахме големия ферибот от Астакос, този от Лефкада до Фискардо го отменят понякога заради силен вятър и вълни); на връщане - с ферито до Василики, спахме на Лефкада близо до понтонния мост и пак така на обратно. Моткахме се до обяд в град Лефкада, пътем видяхме и Гревена, спахме още веднъж и чак тогава в София. Този вариант може да удължи почивката, но пък виждаш и неща извън морето, плюс че не се убиваш от път.
Други предпочитат да вземат цялото разстояние на скок Grinning Няма лошо. Иначе за Кефалония само суперлативи мога да кажа.

Относно Северните Спорадски острови - тази година ще ви пусна мухата и за Алонисос  Sunglasses

По въпросите за водата през май - за моя вкус е ледена в цяла Северна Гърция, поне докъм 10 юни Simple Smile Но за припичане на плажа с фрапе и топене на краката - е идеално.

# 376
  Moharet, конкретно на въпроса ти. Въпросното градче Клима на Скопелос  си е малко село, близо до Глоса- второто пристанище на острова. Като казвам пристанище се сещай място, на което понякога акостира някой ферибот. Най-голямото село на острова е столицата. Аз препоръчвам да наемете хотел там. Опции има много, на смехотворни цени. Ако желаш, бих ти помогнала в избора.
   За плажовете. Повечето са каменисти и нямат нищо общо с тези на Скиатос. Но Скопелос си има други красоти, за които бих поразказала ако желаеш.

# 377
  • София
peterky и аз го гледам това за дион от няколко дни, хотелът не е пуснат само в буено, мисля го има в още 3 сайта, поне толкова видях. разгледах го през букинг, коментарите за хотела са позитивни, НО плажа е доста далече, нищо, че има снимано някакво прекрасно плажче.
виж на картата през букинг:
http://www.booking.com/hotel/gr/dion-palace.en-gb.html?sid=b773c … b26bdbe8e4;dcid=1

пише, че е "наблизо" плажа, без реални метри или км в случая...не знам хем е хубаво, хем с тези деца ние да се носим, багажи и прочие, с кола до плажа...кофти! няма пълно щастие!

Парадоксалното е , че на една от снимките се вижда как от басейна (около който са вилите)почва плажа!!!
Никой ли не го е виждал наяве???
На плажа е.  http://www.reahotels.com/

Аз съм била в Dion Palace преди 2 години. Хотелът си има собствен плаж и е точно пред него. Но ние лично не бяхме очаровани  от плажа, защото пясъка е много ситен и водата става мътна.
Самият комплекс е много хубав за цената, която платихме ние тогава - 470е за 7 дни - 2+1(дете) със закуска и вечеря.
Има един детски малък басейн, два за възрастни и около бара също има вода (басейни) в които децата мога да се плацикат.
Има тенис и футбол игрище, детска площадка и като цяло е приятно.
Стаите са нормални, нета беше слаб тогава, храната нормална - може би могат да се постараят малко повече Simple Smile
Ако човек ще мързелува и ще стои в комплекса - е ок, но ако търсите забавление и хубави плажове - това не е мястото  Peace
Аз лично тези дни не мога да спя заради това бижу : http://www.cavoolympo.gr/
Цената е достаааааа висока за жалост Sad

# 378
Благодаря много за отзивите и предложенията за Керамоти  bouquet
Х-л Афродита през Боокинг ми излиза 369 лв за апартамент/5 нощувки през май/ и както винаги само 1 е останал  Hug
 СпокойнаГолдън сендс ще го разгледам сега -наистина са им добри цените  и ще потърся тези новите апартаменти Ирини Peace
dechy въпросните Белвю и на мен ми изглеждат много добре / а за 06.09 когато търсих места безуспешно бях навита и за тази цена Hug 10 пъти се обаждахме но нищо не стана
Параход бях почти сигурна, че надолу ще е по-топличко...и повече предизвикателства, нови места, но само докато кажа Ситония, Халкидики далече било Sad Не мога да ги навия още, но не спирам да опитвам, само че при нас само за дните по празниците мога да съм сигурна, за др. отпуска нищо не е сигурно и все в последния момент търся  Grinning
Ще продължавам да Ви чета - много красиви места и изкушения показвате!

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 22:21 от ahat

# 379
  • София
Момичета, много ви благодаря за изчерпателните отговори  Hug Кефалония ми е много голяма мечта отдавна. Ходила съм на много места в Гърция, но на западния бряг никога не съм била. Знам, че идеята ми за ферибот от Игуменица звучи доста безразсъдно, но някъде във форум на tripadvisor, четох, че през летния сезон има такъв ферибот, но както казвате, ще е много скъпо и не си струва изобщо. И аз имах идея да минем пътя до Кефалония за 2 дни, но като споделих с милото и реакцията беше "И какво за две седмици почивка ние ще пътуваме общо 4 дни!". Какво да се направи, такъв си е и аз трябва да се съобразя. Сега обмислям варианта да разделим почивката - 1 седмица на Лвфкада и 1 седмица на Кефалония, пък аз ще трябва да вложа цялото си женско очарование, за да го постигна  Laughing Не съм проучвала Лефкада досега, но се връщам назад да чета и може би ще питам след това  Hug В краен случай ще се върна на първоначалния план - Скиатос и Скопелос, защото вече имам мъжкото съгласие за тези дестинации Laughing. Ох,знам, че звуча доста объркано, но мъжа иска само на Халкидики да ходи, защото е близо, пък на мен много ми се пътешества, а и мисля че вече споделих, че това лято ще бъде много специално за нас, защото ще правим опити за бебе и искам да е наистина идеално и незабравимо  Hug Ето защо съм решила да отделя повече време и усилия в планиране точно на тази почивка.

Anna bel, за да съм напълно искрена, ще си призная, че първоначално се спряхме на Скиатос и Скопелос след като прочетохме твоите отзиви назад в темите  Hug Много красиво си описала тези острови и мисля, че на всички ще ни стане много хубаво, топло и приятно, ако ни разкажеш още за красотите, които си видяла  Hug

# 380
  • Варна
Аз съм била в Dion Palace преди 2 години.Има един детски малък басейн, два за възрастни и около бара също има вода (басейни) в които децата мога да се плацикат.
  Peace

Басейните с каква вода са , отоплени ли са някак си или се разчита на слънчаво греене ???

# 381
  • София
Момичета, много ви благодаря за изчерпателните отговори  Hug Кефалония ми е много голяма мечта отдавна. Ходила съм на много места в Гърция, но на западния бряг никога не съм била. Знам, че идеята ми за ферибот от Игуменица звучи доста безразсъдно, но някъде във форум на tripadvisor, четох, че през летния сезон има такъв ферибот, но както казвате, ще е много скъпо и не си струва изобщо. И аз имах идея да минем пътя до Кефалония за 2 дни, но като споделих с милото и реакцията беше "И какво за две седмици почивка ние ще пътуваме общо 4 дни!". Какво да се направи, такъв си е и аз трябва да се съобразя. Сега обмислям варианта да разделим почивката - 1 седмица на Лвфкада и 1 седмица на Кефалония, пък аз ще трябва да вложа цялото си женско очарование, за да го постигна  Laughing Не съм проучвала Лефкада досега, но се връщам назад да чета и може би ще питам след това  Hug В краен случай ще се върна на първоначалния план - Скиатос и Скопелос, защото вече имам мъжкото съгласие за тези дестинации Laughing. Ох,знам, че звуча доста объркано, но мъжа иска само на Халкидики да ходи, защото е близо, пък на мен много ми се пътешества, а и мисля че вече споделих, че това лято ще бъде много специално за нас, защото ще правим опити за бебе и искам да е наистина идеално и незабравимо  Hug Ето защо съм решила да отделя повече време и усилия в планиране точно на тази почивка.

Anna bel, за да съм напълно искрена, ще си призная, че първоначално се спряхме на Скиатос и Скопелос след като прочетохме твоите отзиви назад в темите  Hug Много красиво си описала тези острови и мисля, че на всички ще ни стане много хубаво, топло и приятно, ако ни разкажеш още за красотите, които си видяла  Hug
Не искам да ти намаля ентусиазма, но според мен където и да сте - важно е да сте двамата и сами да успеете да си направите почивката незабравима.
Обиколила съм 2-та ръкава на Халкидики (Атон и Ситония), била съм на Тасос, на Олимпийската ревиера - стигнахме и до Волос и големия зор миналата есен до Лефкада и Кефалония - и какво да ти кажа - по-хубаво от Халкидики за мен няма - определени места от полуострова разбира се.
Желая ви успех със специалната задача и каквото и да изберете като място - да си изкарате страхотно  Hug

# 382
  • София
С риск да ме линчувате  Mr. Green Mr. Green Mr. Green, да се похваля, че резервирахме с компания за майските празници в Порто карас, Ситония. Отдавна му се точа и сега ми предложиха супер оферта.  Simple Smile Та 5 дни ще има леж, яж и пий ...

# 383
  • с/у ОколоМръсТното
бибс, радваме ти се, бре... как (и за какво) да те линчуваме?

Изгодно, изгодно, колко изгодно?
Ние, ако е рекъл Бог, също мислим да сме в него район през майските празници. Нооо, има много време до тогава.

# 384
С риск да ме линчувате  Mr. Green Mr. Green Mr. Green, да се похваля, че резервирахме с компания за майските празници в Порто карас, Ситония. Отдавна му се точа и сега ми предложиха супер оферта.  Simple Smile Та 5 дни ще има леж, яж и пий ...

И аз така.  Simple Smile
Ние бяхме сме зарибени от наши приятели със същата оферта  Laughing, иначе нямаше да избера Порто Карас предвид, че лежи на стара слава и отзивите са неласкави. Wink
Офертата наистина е много изгодна, 72 Е на ден за двойна стая, ултра ол инклузив. Моето дете е безплатно.

# 385

Здравейте мили дами!
Чета Ви от месец, но едва сега  се включвам  надявайки се да ме приемете във вашия отбор с цялото ми незнание.
Поздравления към  Параход, за страхотно изчерпателните  теми (чела съм и други), които създава  и оказва голяма помощ не само на форумци, а и на останалата четяща  аудитория!

Искам да  споделя с  вас  моите малки, големи  планове...

Тази година с мъжа ми  ще отбележим кръгла годишнина,  имам голямо желание да я отпразнуваме по-различен начин - това ще бъде моята изненада към него.  Simple Smile
Срам ме е  да си го  призная, но ние никога не сме излизали извън БГ (единствено той до начално градче в Гърция за капки на бебчо ).
Мислили сме много пъти, но все се случва така, че  избираме нашето черноморие  уж  "за по-лесно".
Усещам, че има лекичък  "страх"  от неизвестното и за това  никой  не предприема нещо в тази насока. Това е още един повод  да поема  аз инициативата  и да  организирам  романтична екскурзия за двамата. Вярвам, че след нея ще преодолеем притеснението и съм убедена, че ще се превърне в нещо любимо за нас…Веднъж само да  излезем!

От многото  четене на ваши впечатления…  спрях се на остров Санторини,  по-точно - Oia,  за около  6 дни. Поводът ни е Май  месец, но бих го отложила за началото или средата на Юни, ако времето ще  бъде  по-хубаво тогава.
Също от вас научих, че ако е първо пътуване, то по-удачно би било да тръгнем с тур. агенция.  И тук е големият въпрос за мен - коя?
Има ли възможност отделно да си избере човек хотела и да заплати нужното или цялата група се настаняват на едно място/хотел.  Т.с. правят ли се  индивидуални оферти за престоя там? Някои от вас възползвал ли се е от подобна оферта?

Иска ми се  да избера хотел в най-централната част на снежно белите къщички  с  4-5 *  да има  басейн или  тераса с джакузи ( може и двете)  на която да се наслади човек на сутрешно кафе или вечер на чаша вино.
Ясно е, че стъпя ли  там,  ще се възползвам от всичко, което споделихте в подобните теми,  като забележителности, заведения, атракции, разходки, яхти,  плаж и т.н.
Изобщо, искам  всичко да е повече от  прекрасно и да останем впечатлени  от тази  първа и много вълнуваща екскурзия за нас!
Вече му подшушнах  лекичко, че няма да е в Бг. (за да планира отпуска до тогава) Гледа ме с широко отворени очи. Хубаво е  Laughing

Спрях се  на този тип хотели: 
http://www.booking.com/hotel/gr/residence-suites.bg.html?label=go
http://www.travel-to-santorini.com/member.php?member_id=680
http://www.travel-to-santorini.com/member.php?member_id=819
http://www.travel-to-santorini.com/hotels/fira/irianaapartments/
Нямам ограничения в бюджета

Моля Ви, очаквам  препоръки и съвети всякакви, когато имате време и възможност да споделите
Благодаря.

# 386
  • София
Това за линча беше майтап, понеже в темата не коментираме много, много този тип хотели. Цените са сходни с цитираните, но май е АИ, а не УАИ. Аз търсех нещо с вътрешен басейн, защото ние много плуваме, а през май на морето не може да му се разчита. Пък има и урок по голф - муа хаха.

# 387
Биби Grinning Що бе, няма лошо, те са популярни тези извънсезонни оферти - и с право. Аз единственото, което имам против този комплекс, е че е пълен само с българи и руснаци.
Иначе имам спомен от постове на потребителки тук, че единият хотел е чувствително поовехтял, но нищо по-конкретно не си спомням.

Kimbar-е,
според мен българска туристическа агенция не може да ти предложи тази пакетна услуга, която искаш. Още повече, че ти си решила сама да свършиш половината работа, като лично избереш и резервираш по-специален хотел. Туроператорите правят следните 2 варианта за Санторини:
- чартърен полет, няколко пъти в годината, обикновено по слетите празници
- нискобюджетен вариант с автобус до Атина и ферибот.
И естествено пакетите са си с хотел.
От всичко това има смисъл единствено да провериш дали вече има обявени дати за чартъри за пролетта и да попиташ дали е възможно да ползваш полета без настаняване. За екскурзоводско обслужване не знам какво да кажа - нямам впечатления как я правят тази дестинация, но като цяло съм била 1-2 пъти в Гърция с турагенции и другаде на Балканите също и не съм особено доволна - в сравнение със самостоятелните пътувания.

Ти сигурно си изчела какво сме писали преди за острова и достъпа до него, то не е малко. Най-мързеливият вариант е самолет София-Атина-Санторини, като до Атина в момента летят Олимпик и България Ер, а до Санторини най-добрия вариант е с Aegean. Хотели от този клас, които искаш, обикновено без проблем ще ви направят трансфер от летището, трябва само да им пишеш един и-мейл.
Като дати горещо препоръчвам май, хем е по-близо до годишнината ви. Да, не става много за къпане в морето, но Санторини е популярна туристическа дестинация и на Иа често е претъпкано и извън сезона, особено за залеза.  
Разбирам, че нямате голям опит с пътувания в чужбина, но ако говорите английски - няма нищо притеснително, по тези места всички го говорят и обикновено са много любезни и услужливи. Абе, най-добре си купи един справочник за острова и го прочети, за да се ориентираш в детайли какво искаш да видиш и да правите там - но общо взето и само да си лежите на верандата с фрапе и изглед към калдерата, лошо няма да ви стане Simple Smile Най-много да получите естетическо претоварване, щото мястото наистина е приказно красиво.
Ако мога да ти бъда полезно с нещо друго, питай.

# 388
  • София по рождение
brayan__ 
кои са определените места в Халкидики?
bibi от коя агенция резервирахте?

# 389
  • В светлината на слънцето
Aз съм ходила в Керамоти в оплютите Bellevue apartmets, които на мен много ми харесаха. Плажът, спокойствието, всичко ми хареса там. Ние бяхме в края на май и комари нямаше, от което много се притеснявах. От останалите места за настаняване май само хотел Афродита е реновиран и изглежда добре. Ето тук можете да ги разгледате http://www.feelgreece.com/bg/keramoti/accommodations

Ние бяхме в Белвю миналия юни. Изключително съм доволна от всичко: отношение, обслужване, чистота. Апартаментите са нови и много луксозни, съвсем близо до най-хубавата част от плажа. Бяхме във възможно най-големия апартамент срещу 60 евро на вечер (2 спални, огромна дневна с трепазария, кухненски бокс, 2 тераси). Просто резервирахме до края на февруари и се възползвахме от отстъпката, която дават. Капарото май беше 20%, не помня точно. Иначе апартаментът е по-скъп. Тази година след Тасос пак там ще отсядаме, че е проверено, но първо да видим как ще са свободните дни на мъжа ми. Минусът на Белвю е малкият двор (има обаче детска площадка като за по-малки деца), но в Керамоти освен студията Катерини май всичко останало е без двор. Но Катерини са доста овехтели. Комари през юни имаше и то доста. С репеленти обаче се спасява положението. В апартамента ни дадоха машинки, така че там нямаше проблем, само при разходки нападаха гадовете. Оси няма. Водата в средата на юни миналото лято беше като в България през август: тоест чай. Морето е много плитко много навътре, пясъчно. Чадърите са срещу консумация.
Студията Ирини са новички, хубаво обзаведени и една идея по-близо до същия плаж. Не ми хареса, че са баш на кръстовище, където постоянно минават мотори.  

Общи условия

Активация на акаунт