На море в Гърция 2013 - 1

• 123 933
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
Да се похваля, резервирах mobile homes на Талата за началото на август.

# 631
  • София (Възраждане)
Благодаря за споделеното относно Крит.
Да питам направо Blush, в края на юни къде на острова според вас водата със сигурност ще е топла?

# 632
  • На земята, която е всъщност звезда.
Момичета, кажете по две /а и повече/ думи за Корфу и Лефкада. Колебая се.

# 633

Много различни са - и като ландшафт, и като плажове, и като възможности за отсядане. Лефкада е достъпна изцяло до суша, без ферибот - за някои хора това е от значение Simple Smile
В Корфу не съм била през летния сезон, но на Лефкада си духа (неслучайно е "остров на сърфистите"). Първият е по-утилизиран и пренаселен, вторият - по-див. Което не значи, че няма няколко нагъчкани местенца.

# 634
А на о.Скиатос духа ли често вятър?

# 635
Ние когато бяхме - изобщо не.
Ето всъщност един пътепис, авторът е един от компанията, с която пътувах тогава.
Годината е 2006-а, тогава Гърция и островите не бяха много популярна дестинация, така че може би трябва да простим някои наивни съждения Simple Smile

# 636

Много различни са - и като ландшафт, и като плажове, и като възможности за отсядане. Лефкада е достъпна изцяло до суша, без ферибот - за някои хора това е от значение Simple Smile
В Корфу не съм била през летния сезон, но на Лефкада си духа (неслучайно е "остров на сърфистите"). Първият е по-утилизиран и пренаселен, вторият - по-див. Което не значи, че няма няколко нагъчкани местенца.

Забравих да пиша, че ще почивам началото на септември. Дали няма да е студено, щом духа? На Халкидики и Тасос не ми е било студено дори в средата на септември. 

# 637
  • София

За Корфу: била съм основно през юли, времето е много приятно, не се е случвало да е нечовешка жега. Само в столицата се е случвало да ни попрежули слънцето към обяд. Има много за разглеждане, ако обичате комбинацията от почивка с обикаляне. Едноименният град е много, ама много красив, селцата са с много интересна атмосфера, има спиращи дъха гледки, северно и централно е планинско и докато си караш колата трябва да внимаваш от охкане и ахкане да не излетиш от пътя Grinning. Водата и плажовете: много е странно, но там има няколко течения и северозападно и североизточно може да попаднеш на плажове с ледена вода. Специално водата в прекрасните заливчета на Палеокастрица в края на юли е била ледена. На югозапад има фантастични пясъчни плажове, а на север е много британско, курортчетата са с пъбове, кареоки, сърфове и т.н., там е и доста ветровито и става за упражняване на такива водни спортове.

# 638
На Корфу не духа.Плажовете са едро-пясъчни до чъкълени.Центърът на Керкира може да се разгледа за ден-два.За дечица ,ако им е интересно има на пристанището разходка с лодка придружено с шоу с делфини.Като цяло на острова има главен град във венециански стил и разпръстати обезлюдяващи се селца ,свързани помежду си с еднопосочни шосета.Навсякъде има маслинови горички и кипариси.За по-подробно описание на флората и фауната-"За моето семейство и други животни"от Дж.Даръл ,препоръчвам Hug
О,писала съм с Туцка. Embarassed

# 639
  • София
Ох, сега видях, че питаш за септември, ами на Корфу доколкото ми  е известно е доста дъждовно през голяма част от годината и може би е добре да провериш специално какво е традиционно времето през септември.

# 640
Много ви благодаря за чудесните описания, направо ми се прииска да грабна куфара и да потегля.  Grinning

# 641
  • София
Aз пък видях, че има чартъри до Закинтос тази година на по-нормални цени и както си бях направила програма да ходим до там с кола и да отскочим до Кефалония, сега домашните любимци ме навиват да сме отидели със самолет. Трябва да вземем рент-а-кар. А за ходенето до Кефалония се усложняват нещата, особено ако искаме и да нощуваме там.Наемаме кола в Закинтос, оставяме я на пристанището и наемаме друга на Кефалония или и аз не знам как е най-добре да се процедира в този случай...

# 642
Сигурно вече си забелязала, че фериботите за двата острова имат обща точка и това е Килини на Пелопонес (директен не ми е известно да има - може пък да има?). Така че не е толкова невъзможна логистиката и с рент-а-кар - компаниите нямат нищо против да им се превозва колата на ферибот, стига да не се минава държавна граница. Обаче, Кефалония е огромен остров, не зная дали има смисъл да ходите за ден.

Ако искате да видите Миртос бийч например - той е в северозападната част, а фериботът от Килини спира в най-югоизточната (Порос), така че ще трябва да карате около 100 км във всяка посока. Столицата също не е близо. Абе, нищо не е близо от Порос. Само моят любим плаж на костенурките e в него район Simple Smile

# 643
За Корфу сега се сетих-не сме ползвали рен-а-кар,ами едни,забравих им името-моторетки и четири големи гуми за 2 души.Много се удобни да придвижване особено навътре в острова,където е по -безлюдно.

# 644
ATV Simple Smile с категория B са, нали? Мен ме е шубе обаче, особено с малко дете.

Общи условия

Активация на акаунт