Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 173

• 24 991
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
# 586
Марияна, това е супер новина! Много ме зарадва, щастлива казвам на всички "добро утро"! Grinning

И веднага ще помоля да не ми се смеете, но снощи, докато се мъчех да заспя, изведнъж ми се проясни защо загина Сердар. Много сме го обсъждали, но снощи някак ми се подреди в главата. Simple Smile

Разглеждаме историята в сериала като борба на два свята. Доктор Сердар от своя свят влиза в другия, идва в Гюзелюрт. Има благородна мисия, изпълнен е с добри нмерения да опази живота и здравето на хората там. Усеща притегателната сила на тази земя, на песните й, среща любовта, дава сърцето си и остава да живее там.
Но въпреки това, той е от другия свят. Когато загива, говори с майка си по телефона, това е пъпната му връв с неговия свят. В същото време, го чакат Нарин и приятелите, другият свят. Доктор Сердар прекрачи границата и настъпи мина.
Тялото му се разкъса и остана в земята на Гюзелюрт. След смъртта си той стана част от нея, хората го приеха за свой и го допуснаха в съзнанието си, започнаха да се променят.

Момичета, моля ви, ще чакам отзиви!  Hug

# 587
  • Пловдив

Eто и в шашавата анкета - F5 - сме първи....:
http://www.televizyondizisi.com/index.php/2012-yilinin-en-popule … -kimdi/116057/44/

# 588
Марияна, това е супер новина! Много ме зарадва, щастлива казвам на всички "добро утро"! Grinning

И веднага ще помоля да не ми се смеете, но снощи, докато се мъчех да заспя, изведнъж ми се проясни защо загина Сердар. Много сме го обсъждали, но снощи някак ми се подреди в главата. Simple Smile

Разглеждаме историята в сериала като борба на два свята. Доктор Сердар от своя свят влиза в другия, идва в Гюзелюрт. Има благородна мисия, изпълнен е с добри нмерения да опази живота и здравето на хората там. Усеща притегателната сила на тази земя, на песните й, среща любовта, дава сърцето си и остава да живее там.
Но въпреки това, той е от другия свят. Когато загива, говори с майка си по телефона, това е пъпната му връв с неговия свят. В същото време, го чакат Нарин и приятелите, другият свят. Доктор Сердар прекрачи границата и настъпи мина.
Тялото му се разкъса и остана в земята на Гюзелюрт. След смъртта си той стана част от нея, хората го приеха за свой и го допуснаха в съзнанието си, започнаха да се променят.

Момичета, моля ви, ще чакам отзиви!  Hug

Вале, може би е точно така както го описваш. Не знам, като че ли не мога да мисля за Облака.
Но по повод смъртта на Сердар и това, което ти описваш си мисля, че в живота винаги става така - нещо много сериозно трябва да се обърка, за да се оправи. За жалост, че в накои моменти това става и с човешки живот, както е в АБО. Смъртта на Сердар ги стресна и те за един миг "изтрезняха" от вековните си закостенели навици, въпреки, че в целия филм ни показваха как лека полека се натрупва напрежението между двата свята, докато накрая не ескалира за жалост с фатален край на този, който донесе новото. Страхотно като мисъл и невероятно бе представянето й на нас зрителите.

# 589
Момичета,добро утро-ама наистина е добро!Ние всички фенове,но главно вие които разпространихте линка сте уникални-влизам в темата и виждам че пак сме на първо място! Ура,ура!Нека всички продуценти  знаят кой кой е и да си правят изводите в празните кратунки кого аджеба хората искат да гледат!Желая ви прекрасна седмица! newsm51

# 590
Dimana, благодаря ти за отговора.  Hug Развълнувах се от снощи и искам да споделя. Сега, след твоя пост, се сетих за една друга своя мисъл по повод АБО:

Новото оплоди старото и загина.

Затова не мисля, че на финала Мустафа е нещастен. Всъщност, животът и бъдещето са отредени за него, синът му е най-силният символ.

Странно, в другите романи, не се ли получава така, че новото побеждава старото, ражда се в пепелта на стария свят. В АБО е много по-различно.

Велияна, привет  Hug и аз много се зарадвах на анкетата. Това са обединените усилия - от 9% на 33% !!!

# 591
Dimana, благодаря ти за отговора. Развълнувах се от снощи и искам да споделя. Сега, след твоя пост, се сетих за една друга своя мисъл по повод АБО:

Новото оплоди старото и загина.

Затова не мисля, че на финала Мустафа е нещастен. Всъщност, животът и бъдещето са отредени за него, синът му е най-силният символ.

Странно, в другите романи, не се ли получава така, че новото побеждава старото, ражда се в пепелта на стария свят. В АБО е много по-различно.

За мен също Мустафа не е нещастен на края! Напротив той видя бъдещето в децата си и най-вече в сина си, роден от любимата жена. Бях писала, че гласът му накрая звучеше оптимистично и ведро.

# 592
Валя,аз не знам дали толкова рано ще мога да вчеша мислите си и да ги предам в писмен вид,но все ми се струва,че Сердар загина,а Мустафа остана жив,защото той Мустафа,при всичките си недостатъци,според мен е "символ" на Турция-млад,силен, спазващ традициите,способен силно да обича,да се жертва за това в което вярва и разни други качества,докато при Сердар,който беше наистина привнесен в този свят преобладаваха присъщите на интелигента колебливост,нерешителност и някои други качества,които и за мен го правеха не особено симпатичен образ.

# 593
Момичета,добро утро-ама наистина е добро!Ние всички фенове,но главно вие които разпространихте линка сте уникални-влизам в темата и виждам че пак сме на първо място! Ура,ура!Нека всички продуценти  знаят кой кой е и да си правят изводите в празните кратунки кого аджеба хората искат да гледат!Желая ви прекрасна седмица! newsm51

Страхотно е , че сме обединени. Браво на феновете!!!Велияна, абсолютно си права за продуцентите!

Предлагам ти да правиш списък на желаещите да посетим Итанбул. Така го написах, за да ме броиш на 100%.

# 594
  • София
Здравейте,   wavey момичета! Лек и успешен ден на всички!
Урааа, за 1-вото място в анкетите, нищо че много често са само част от статистиката! Браво на всички активно гласуващи момичета!

Вале, прозрението ти звучи много смислено и логично, съвсем с стила и символиката на филма. Пък и в Гюзелюрт, както и по нашите земи май много рядко, да не кажа никога, някой бива признат за пророк, докато е жив! Оценяваме заслугите и значението на хората, чак когато ги загубим!

# 595
Дилеми  Hug особено ти благодаря за тези думи
Цитат
прозрението ти звучи много смислено и логично, съвсем с стила и символиката на филма.
Наистина, опитвам се да мисля и правя изводи според това, което ни се показва от създателите на филма, а не според своя си опит и нагласи. И за КВФ е така.

След малко опивам на кафе с много приятна и изискана дамска компания.  Grinning ще се видим по-късно!

# 596
Димана,за екскурзията съм сигурна че ще заминем-трябва да решим кога горе долу е възможно за повечето(може би по Великден,когато всички са свободни),избираме фирма и начален пункт и тръгваме.В internet аз специално получавам ежедневно предложения за  екскурзии до Истанбул на никаква цена,но като пресметна допълнителните разходи излиза,че е по-добре да отиде човек с по-утвърдена фирма,на която може да се разчита.Ние специално с приятелката ми ходихме с Бохемия-всичко беше на ниво и останахме възхитени -за жалост останаха много не видени неща,защото времето не стигна.Тогава в групата се оказаха хора,които ходят в Истанбул по няколко пъти в годината.

# 597
  • Пловдив

http://gecce.com/magazin/haber/muhasebecisinden-oyle-bir-tokat-yedi-ki

Прокуратурата е завела дело - за измама с данъци. Започнала е проверка. Но май Берен със счетоводителят и са се опитвали да заобиколят закона...Или счетоводителят и не си е плащал.....Оф...гугъл...

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 10:12 от mariana51

# 598
Марианка,нали я бяха дали миналата година за пример,че е сред най-големите данъкоплатци-беше платила близо милион лири данъци.Мен ме интересува да не се занимават с нашето момче,колкото и егоистично да звучи.

# 599
 Добро утро момичета!!!

Започва първата работна седмица за 2013! Добре че е по -кратка като загрявка само!

Браво на Вас момичета ,доказахме че сме №1 като фенове.Не само в анкетите и в ласкателствата към Енгин/нали  за това ни се присмиват понякога/,но и сме бдителни и  виждаме много неща.

Сега вече Енгин или ПР ката му трябва да реагират.Не става дума за угодия на феновете,тук става дума за достойнство и за права.А това което стана снощи с рекламата  на 20-мин е лично за мен вид подигравка.Приемам личният му живот за  неприкосновен ,опитвам се да приема мълчанието му относно това какво предстои/макар,че често се гневя/,но  ако и сега замълчи утре може да почнат да  го слагат и на носни кърпички ей така за шоу.Така губиш и уважението на колегите си и на гилдията .  Naughty
Вале   bouquet за прозрението ти за  финалът на АБО.Аз още тогава споделих,че МБ не е нещастен напротив погледът му накрая показваше  -спокойствие и удовлетвореност .Той просто порасна и  помъдря.
Марица  Heart Eyes Ако има класация за най-най фен на Енгин ти ще си  в тройката поне Wink

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 11:21 от KIKI 75

Общи условия

Активация на акаунт