Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 173

• 25 001
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Марияна, това е супер новина! Много ме зарадва, щастлива казвам на всички "добро утро"! Grinning

И веднага ще помоля да не ми се смеете, но снощи, докато се мъчех да заспя, изведнъж ми се проясни защо загина Сердар. Много сме го обсъждали, но снощи някак ми се подреди в главата. Simple Smile

Разглеждаме историята в сериала като борба на два свята. Доктор Сердар от своя свят влиза в другия, идва в Гюзелюрт. Има благородна мисия, изпълнен е с добри нмерения да опази живота и здравето на хората там. Усеща притегателната сила на тази земя, на песните й, среща любовта, дава сърцето си и остава да живее там.
Но въпреки това, той е от другия свят. Когато загива, говори с майка си по телефона, това е пъпната му връв с неговия свят. В същото време, го чакат Нарин и приятелите, другият свят. Доктор Сердар прекрачи границата и настъпи мина.
Тялото му се разкъса и остана в земята на Гюзелюрт. След смъртта си той стана част от нея, хората го приеха за свой и го допуснаха в съзнанието си, започнаха да се променят.

Момичета, моля ви, ще чакам отзиви!  Hug

Добро утро! (то вече обяд, ама...)

Вале, перфектно казано!  Hug Отива в папката с доктората. Simple Smile

# 601
Най-после ви прочетох. Simple Smile))

И другите ви мнения отидоха в папката. Simple Smile) Ако успеем все пак да изнищим АБО до край, ще го подредя мисленото и ще го дам на Марианка за първата страница. Simple Smile)) Не бързам, защото виждам, че още отлежава и продължаваме да го премисляме... Кефите ме безкрайно с това, че не спирате да мислите. Simple Smile)) Не се сърдете, че го казвам така - от даскалската диагноза е. Simple Smile)) За един учител най-удовлетворяващо е да види насреща си мислещи ученици (не че сте ми ученици! Simple Smile)))... Вашето мислещо присъствие ми доставя изключително удоволствие! Simple Smile Сигурно сте имали добри учители. Simple Smile))

Hug Hug Hug

# 602
Най-после ви прочетох. Simple Smile))

И другите ви мнения отидоха в папката. Simple Smile) Ако успеем все пак да изнищим АБО до край, ще го подредя мисленото и ще го дам на Марианка за първата страница. Simple Smile)) Не бързам, защото виждам, че още отлежава и продължаваме да го премисляме... Кефите ме безкрайно с това, че не спирате да мислите. Simple Smile)) Не се сърдете, че го казвам така - от даскалската диагноза е. Simple Smile)) За един учител най-удовлетворяващо е да види насреща си мислещи ученици (не че сте ми ученици! Simple Smile)))... Вашето мислещо присъствие ми доставя изключително удоволствие! Simple Smile Сигурно сте имали добри учители. Simple Smile))

Hug Hug Hug

И на мен ми допада! Освен, че мислим и разсъждаваме много, което на мен ми говори не само, че сме били добри ученици Joy Joy, а че този сериал е гениален, за да ни накара толкова време да го обсъждаме. Явно всички пишещи тук имаме близко мислене и възприятия, търсим житейските отговори по сходен начин и продължаваме да търсим истината, която е много относителна за всяка една от нас, но въпреки това я търсим да я доближим до своите разбирания и на някаква общност, в случая нашият форум.
Много се отплеснах и сама не мога да си хвана мислите! Спирам, отивам да заработвам, но нещо не ми се получава.

# 603

И на мен ми допада! Освен, че мислим и разсъждаваме много, което на мен ми говори не само, че сме били добри ученици Joy Joy, а че този сериал е гениален, за да ни накара толкова време да го обсъждаме. Явно всички пишещи тук имаме близко мислене и възприятия, търсим житейските отговори по сходен начин и продължаваме да търсим истината, която е много относителна за всяка една от нас, но въпреки това я търсим да я доближим до своите разбирания и на някаква общност, в случая нашият форум.
Много се отплеснах и сама не мога да си хвана мислите! Спирам, отивам да заработвам, но нещо не ми се получава.

За мен този филм е шедьовър. Понякога се чудя дали не влагеме повече смисъл и послания в него, отколкото е искала да вложи Мерал Окай, но после поглеждам пъзела, нареден от нея и се убеждавам: филмът е многопластов, какъвто е и героят на Енгин - младият Булут. Само чрез разчетените от нас символи и метафори наистина може да се навърже логически всичко, което се случва в Гюзелюрт. Без тези символи филмът изглежда дразнещо нелогичен - може би още едно хитроумно замислено послание на Мерал - начин, по който да ни накара да погледнем под повърхността и да се замислим... Спомняте си, че в началото на обсъждането аз и бях много сърдита (Вечна и памет!) Сърдех се, защото още не разбирах, че това не е обикновен филм, че тук не става въпрос само за събития, подредени във времето и пространството. После, след дълго разстърсване на закърнелите от рутинни действия и живот сиви клетки, започна да ми просветва... това е филм за и извън определено време, за и извън определено пространство... И полека лека започнах да виждам многопластовия пъзел, капанът за плиткоумие, заложен от Мерал... Шедьовър. Определено.

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 11:35 от marytza

# 604
Несгодите на творците...

Моё видео было на ютюбе заблокировано из-за песни Селены Гомес , его вообще сделали немым.
http://vk.com/video46165677_164119969 я его сюда закачала.

Скрит текст:
Love Song

It’s been said and done
Every beautiful thought’s been already
sung
And I guess right now here’s another one
So your melody will play on and on, with the best of ‘em
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A center full of miracle, lyrical
You’ve saved my life again
And I want you to know baby

[2x]
I, I love you like a love song, baby
And I keep it in re-pe-pe-peat

Cursing me, boy you played through my mind like a symphony
There’s no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I’ve been rescued
I’ve been set free
I am hyptonized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are… I want you to know baby

[2x]

No one can pause
You stand alone, to every record I own
Music to my heart that’s what you are
A song that goes on and on

I love you… like a love song…

Люблю тебя, как песню о любви

Всё уже сказано, всё уже произошло,
Каждая прекрасная мысль уже спела свою песню,
Но, я думаю, есть ещё одна прямо здесь,
Это твоя мелодия, она будет звучать, она лучшая из всех.
Ты прекрасен, словно мечта, ставшая явью, ты потрясающий,
Ты полон чудес, ты – мое стихотворение.
Ты снова спас мне жизнь,
И я хочу, чтобы ты знал, малыш:

[2x]
Я, я люблю тебя, как песню о любви, милый.
И я не перестаю повто-то-то-торять.

Парень, проклиная меня, ты звучал в моей голове, словно симфония,
Нельзя описать то, что ты со мной делаешь.
Ты просто делаешь то, что делаешь,
И я чувствую, как будто я спасена,
Словно я свободна от всего.
Я была очарована твоей судьбой.
Ты волшебный, мелодичный, прекрасный,
Ты… я хочу, чтобы ты знал, малыш:

[2x]

Никто не остановит это чувство,
Ты стоишь особняком среди всех песен любви.
Музыка для моего сердца – это ты,
Песня, которая играет вновь и вновь.

Я, я люблю тебя… словно песню о любви…

Същността на посланието е в текста на песента...

Гледайки видеото едва сега открих нещо от изпълнението на Енгин. Simple Smile) Елиза го е видяла преди мен, унищожителката, дето само клъцкам и правя стопове. Simple Smile)) Отивам да ви го опиша. В картинки. Simple Smile)

# 605
В неизрязания филм (9-и еп.) моментът е точно на 00:25:25.  Става въпрос за разговора на Керим с Мелтем, който е накъсан от др. едновременно течащи събития. През цялото време на разговора Енгин/Керим гледа надолу, или в Мелтем, или в Мюнир. Има, обаче, един единствен момент, в който поглежда към камерата (зрителя!) забива поглед в очите на зрителя.

И Елиза го е видяла, уловила е посланието и го е вмъкнала в клипа си. Е как да не кажа, че е гениален този Енгин!!! Ами такъв е - перфектен във всеки свой поглед, жест, мимика... във всичко е вложил мисъл и послание. Тук, с този поглед към зрителя сякаш казва: Вие излъгахте ли се? Вашите сърца и мисли спокойни ли са? Уникален!

# 606
Ето и цялата случка с Мелтем, без "разсейващите" събития. Simple Smile)

Файл : FSN.09.Meltem.avi
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=76307c54fb

Впрочем, точно в този разговор намирам Енгин/Керим за особено красив... Simple Smile))

# 607
Хахах

Коментар на фенка към снимката на Низипли:

You are the only patient who looks seduction on a bed! Those eyes seduce my friends they are seductive no end! (Вие сте единственият пациент, който изглежда съблазнително на легло! Тези очи съблазниха приятелите ми, те са обсебващи, това няма край!) Simple Smile)))

Лудостта е заразителна... и това няма край - само начало Simple Smile)

# 608
Да не забравяме да гласуваме за Енгин и тук:

http://www.whopopular.com/Engin-Akyurek

Най-популярните хора. Simple Smile)

# 609
И пак поглед към шашавата анкета (правя го за собствено удоволствие - Еваллах, фенове! Simple Smile))

Engin Akyürek (Fatmagül'ün Suçu ne?)  47.06%  (21,418 Oylar)

Murat Yıldırım - Suskunlar  42.07%  (19,147 Oylar) 

# 610
  • Пловдив

marytza, ама точно това щях да правя....боже.

Ето и другата - като я отворите и Енгин смело начело...Ама, ха.
http://www.oyuncularsitesi.com/forum/hangi-erkek-oyuncunun-dizis … nuz-t47987.0.html

# 611
Зодия archer, бе! Simple Smile)) Ко дъ съ праи, кът мислим еднакво. Simple Smile))

Успяхте ли да публикувате протест на стр. на дизи-то?

# 612
  • Пловдив

Мале....какъвто е лют тук.... Аз не съм протестирала още...Освен да им сложа тази снимка, ама не става...

# 613
Аз приложих във ФБ тази:

Питаха ме що се ядосва тоя адам... отговорих им. Simple Smile)) На гугъл-турски. Simple Smile)) Дали са ме разбрали, не знам, ама бях турила и линка... белки се сетят. Simple Smile)

# 614
От админа на хайранките (? така ли се произнася???): Good morning dear friends ,maybe a surprise, maybe a year without Engin Sad ,we will be prepared for everything.

Cry

Общи условия

Активация на акаунт