)... беше много интересно. Деца, които задаваха въпроси... говориха и за духовността... Едно от децата прокоментира "изкривените" картинки (картуун нетуърк) и това, което те причиняват на децата... друго зададе въпрос: Вие сте живели и по времето на капитализма, и в периода на социалистическия тоталитаризъм, сега сте свидетел на демокрацията... кога е било най-лесно да си творец? Отговора няма да цитирам. Важен в случая е въпросът, излизащ от устата на 12-14 годишен тийнейджър... придружаващият ги журналист остана със зяпнала уста! И при нас расте поколение, което не иска да се лумпенизира. Ще се променят нещата - вярвам в това. Както не можем да оцеляваме без храна и вода, така не можем да оцелеем и без духовност. Гладът за духовното гложди, не оставя душите на мира... и (нека ползвам пеперудите
)) ни кара да се стремим към светлината, дори с риск да изгорим... защото тя ни харани... светлината на духовността...
)) Напоследък нещо позамлъкна тяхната врява... не мислите ли?
) Младите се борят чрез игнориране на това, което не одобряват и не харесват. Оставят го да умре от липса на внимание.
) Младите се борят чрез игнориране на това, което не одобряват и не харесват. Оставят го да умре от липса на внимание. 
Момичетата най-сериозно говореха, че по този начин изявявали себе си и своето отношение към музиката. Вече имало опашка за техни участия, даже и в известни поп-фолк заведения. Фолк-певиците оставали накрая на програмата, за да задоволяват "мераците" на вече пийналите посетители. Нямам думи!
Онемях, докато ги гледах и слушах!
И това не е мнение, породено онли от моя вроден оптимизъм.
) Синът ми, който мрази чалга, а е върл рокаджия, заявява с гордост, че аз съм го направила такъв.
) Та същият този младеж наскоро отиде на театър с приятели - Вечеря за тъпаци. Тези дни ми опяваше, че ужасно съжалява, дето не е могъл да гледа и Г-жа Природно бедствие... а аз си мислех, че театърът не го интересува особено... Оказва се че това, че не се възторгва и споделя като мен, не означава, че не оценява нещата.
Момичетата най-сериозно говореха, че по този начин изявявали себе си и своето отношение към музиката. Вече имало опашка за техни участия, даже и в известни поп-фолк заведения. Фолк-певиците оставали накрая на програмата, за да задоволяват "мераците" на вече пийналите посетители. Нямам думи!
Онемях, докато ги гледах и слушах!
) Кой както го разбира. И това ще мине... Диарбекир умно е избрал девиза на портите на затвора си.
))
) Кой както го разбира. И това ще мине... Диарбекир умно е избрал девиза на портите на затвора си.
))
Едно е да протестираш и да защитаваш някаква кауза и да искаш да привлечеш вниманието на хората и властите, друго е да задоволяваш нечии мераци...Ами каква е разликата с онези момичета, които стоят зад "витрините" на кварталите с червени фенери в някои западни градове и тези наши гологърди ди-джейки?
Защото и аз и моите деца живеем в тази среда и много ми се иска тя да се промени към по-добро!
Спирам до тук! 
Препоръчани теми