Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 173

• 25 072
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • Разград

# 646
Маричка,не ме упреквай в песимизъм,но точно по нашите ширини,а и не само деволюцията е в яко действие.

Гледах интервю с Леда Милева наскоро (авторката на Зайченцето бяло, да се подсетите Simple Smile)... беше много интересно. Деца, които задаваха въпроси... говориха и за духовността... Едно от децата прокоментира "изкривените" картинки (картуун нетуърк) и това, което те причиняват на децата... друго зададе въпрос: Вие сте живели и по времето на капитализма, и в периода на социалистическия тоталитаризъм, сега сте свидетел на демокрацията... кога е било най-лесно да си творец? Отговора няма да цитирам. Важен в случая е въпросът, излизащ от устата на 12-14 годишен тийнейджър... придружаващият ги журналист остана със зяпнала уста! И при нас расте поколение, което не иска да се лумпенизира. Ще се променят нещата - вярвам в това. Както не можем да оцеляваме без храна и вода, така не можем да оцелеем и без духовност. Гладът за духовното гложди, не оставя душите на мира... и (нека ползвам пеперудите Wink))  ни кара да се стремим към светлината, дори с риск да изгорим... защото тя ни харани... светлината на духовността...

# 647
  • София

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 14:47 от Dilemi

# 648

Уау! Какъв текст!... И музиката нежна...

# 649
  • София
Маричке,  Laughing цунк и гуш за вярата и оптимизма ти! Аз не съм такъв оптимист, но имам само индиректен контакт с младото поколение. Меко казано съм отвратена от простотията и посредствеността на псевдо-елита, който ни се налага от т.н електронни медии... #Crazy

# 650
хихихих Извън темата.. но и в нея... духовността е доста обща тема, нали? Simple Smile))

Скрит текст:
Зет ми е споделил тази снимка:

от страница "убий скуката". Simple Smile)) Каментарът под снимката е: "Намерете разликите!" Simple Smile))

Имат поглед децата за гротескното в живота ни. Simple Smile))

# 651
Маричке,  Laughing цунк и гуш за вярата и оптимизма ти! Аз не съм такъв оптимист, но имам само индиректен контакт с младото поколение. Меко казано съм отвратена от простотията и посредствеността на псевдо-елита, който ни се налага от т.н електронни медии... #Crazy

И аз съм отвратена. Но ти правилно го каза - ПСЕВДОЕЛИТ. Децата гледат, виждат, преценяват... не са изгубили път и посока. Тези, които шестват в момента по малкия екран са "поразените" от времето на прехода, лумпенизираните... аз вече усещам съпротивата на младите към тази липса на духовност. Те не я приемат. Те искат красота, стойност, любов... търсят ги и се борят за тях, но не със зъби и нокти... с финес... тихичко, но настойчиво отстояват своето виждане за добро и зло.... Факт: доскоро Пайнер беше една от предпочитаните телевизии, (съдейки по това, което се чува от съседските прозорци по празници Wink)) Напоследък нещо позамлъкна тяхната врява... не мислите ли? Simple Smile) Младите се борят чрез игнориране на това, което не одобряват и не харесват. Оставят го да умре от липса на внимание. Simple Smile

# 652
Реакция на туркиня по повод посланието на Сойе (? тя ли беше, дето е писала за чакането?)

reklamlara bile çıkmıyor,bugün süperstarımız Ajda bile reklamlarda ,daha ne nedir bilmiyorum:(((((((((((((
(гугъл превежда: дори не реклами, реклами, дори Ajda суперзвезда днес, аз не знам какво повече: ((((((((((((()

Това - за рекламите май е във връзка и с гафа на дизи-то...

Нали съм шило и мерудия... (да живее гугъл-преводача), преведох на турски и английски:
Енгин бей няма нужда от реклама. Той Е живо присъствие чрез своите роли.

# 653

Имам същите чувства на отврат от псевдо - елита. Но аз пък работя с много млади хора и мога да кажа, че си ги харесвам. Обичат чалгата, защото за жалост са израстнали с нея. Тя бе насадена в особено големи размери от Слави Трифонов и въпреки, че е от Плевен искрено се дразня от неговия дебелашко-циничен хумор. Та тези мои колеги са много съвестни и добри служители, обаче ми е много трудно да ги убедя да отидем на театър. Всеки вдига рамене и ми изтъква причини от битов характер, я деца трябва да се вземат от училище или трябва да имат гости или ще трябва да пазаруват, все такива битовизми. Това им измества фокуса на духовното общуване.
Ето, вземете нас, ние тук пишещите във форума. Дали има участнички, които да са по-млади от 40 годишни. Като, че ли само Дейзи, останалите доколкото усещам, сме на средна възраст. Ние имаме нужда да общуваме по различен начин от досегашният, налаган по чалгаджийски и си намерихме средата, която е свързана с поведение и порядки от сериалите, които ни харесват, но тези показани порядки са от нашите младини, които са преди 20-тина години, когато нямаше чалга.
Ох, за тези духовни размествания мога да пиша много и ми се иска и тук някой път да си ги обсъждаме.

# 654
  • София
Факт: доскоро Пайнер беше една от предпочитаните телевизии, (съдейки по това, което се чува от съседските прозорци по празници Wink)) Напоследък нещо позамлъкна тяхната врява... не мислите ли? Simple Smile) Младите се борят чрез игнориране на това, което не одобряват и не харесват. Оставят го да умре от липса на внимание. Simple Smile

Просто се появяват нови форми на развлечение...В празничен сутрешен блок на една телевизия бяха поканили "пионери и пионерки" на най-модното развлечение на младите сега - топлес ди-джейки...Интересни миксове на най-модерните и най-нашумелите рок и други парчета, представени от надарени гологърди нашенски гърли...С танци разбира се...Отврат... #Crazy Момичетата най-сериозно говореха, че по този начин изявявали себе си и своето отношение към музиката. Вече имало опашка за техни участия, даже и в известни поп-фолк заведения. Фолк-певиците оставали накрая на програмата, за да задоволяват "мераците" на вече пийналите посетители. Нямам думи!  Thinking  Онемях, докато ги гледах и слушах!  Naughty

# 655

Имам същите чувства на отврат от псевдо - елита. Но аз пък работя с много млади хора и мога да кажа, че си ги харесвам. Обичат чалгата, защото за жалост са израстнали с нея. Тя бе насадена в особено големи размери от Слави Трифонов и въпреки, че е от Плевен искрено се дразня от неговия дебелашко-циничен хумор. Та тези мои колеги са много съвестни и добри служители, обаче ми е много трудно да ги убедя да отидем на театър. Всеки вдига рамене и ми изтъква причини от битов характер, я деца трябва да се вземат от училище или трябва да имат гости или ще трябва да пазаруват, все такива битовизми. Това им измества фокуса на духовното общуване.
Ето, вземете нас, ние тук пишещите във форума. Дали има участнички, които да са по-млади от 40 годишни. Като, че ли само Дейзи, останалите доколкото усещам, сме на средна възраст. Ние имаме нужда да общуваме по различен начин от досегашният, налаган по чалгаджийски и си намерихме средата, която е свързана с поведение и порядки от сериалите, които ни харесват, но тези показани порядки са от нашите младини, които са преди 20-тина години, когато нямаше чалга.
Ох, за тези духовни размествания мога да пиша много и ми се иска и тук някой път да си ги обсъждаме.

Нещата се променят, джанъм! Simple Smile И това не е мнение, породено онли от моя вроден оптимизъм. Simple Smile) Синът ми, който мрази чалга, а е върл рокаджия, заявява с гордост, че аз съм го направила такъв. Simple Smile) Та същият този младеж наскоро отиде на театър с приятели - Вечеря за тъпаци. Тези дни ми опяваше, че ужасно съжалява, дето не е могъл да гледа и Г-жа Природно бедствие... а аз си мислех, че театърът не го интересува особено... Оказва се че това, че не се възторгва и споделя като мен, не означава, че не оценява нещата. Simple Smile

# 656
Факт: доскоро Пайнер беше една от предпочитаните телевизии, (съдейки по това, което се чува от съседските прозорци по празници Wink)) Напоследък нещо позамлъкна тяхната врява... не мислите ли? Simple Smile) Младите се борят чрез игнориране на това, което не одобряват и не харесват. Оставят го да умре от липса на внимание. Simple Smile

Просто се появяват нови форми на развлечение...В празничен сутрешен блок на една телевизия бяха поканили "пионери и пионерки" на най-модното развлечение на младите сега - топлес ди-джейки...Интересни миксове на най-модерните и най-нашумелите рок и други парчета, представени от надарени гологърди нашенски гърли...С танци разбира се...Отврат... #Crazy Момичетата най-сериозно говореха, че по този начин изявявали себе си и своето отношение към музиката. Вече имало опашка за техни участия, даже и в известни поп-фолк заведения. Фолк-певиците оставали накрая на програмата, за да задоволяват "мераците" на вече пийналите посетители. Нямам думи!  Thinking  Онемях, докато ги гледах и слушах!  Naughty

Е, в Русия и Украйна също шестват голи жени в знак на протест пък! Има всякакви форми на изразяване. Simple Smile) Кой както го разбира. И това ще мине... Диарбекир умно е избрал девиза на портите на затвора си. Simple Smile))

# 657
  • София
Е, в Русия и Украйна също шестват голи жени в знак на протест пък! Има всякакви форми на изразяване. Simple Smile) Кой както го разбира. И това ще мине... Диарбекир умно е избрал девиза на портите на затвора си. Simple Smile))

Според мен има голяма разлика  Naughty Едно е да протестираш и да защитаваш някаква кауза и да искаш да привлечеш вниманието на хората и властите, друго е да задоволяваш нечии мераци...Ами каква е разликата с онези момичета, които стоят зад "витрините" на кварталите с червени фенери в някои западни градове и тези наши гологърди ди-джейки?  newsm78 newsm78 newsm78
Все пак ми се иска ти да си права!  Laughing Все пак ми се иска аз да съм черногледата и неосведомената!  #Crazy Защото и аз и моите деца живеем в тази среда и много ми се иска тя да се промени към по-добро!  Praynig Спирам до тук!  Hug

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 15:27 от Dilemi

# 658
  • Пловдив

E, не мога да не сложа проверката....
- шашавата...

- последната.

# 659
Дилеми... и проверката от Марианка илюстрира, че не трябва да сме песимисти. Simple Smile) Нали не смяташ, че в гласуването се включват само жени на средна възраст? Simple Smile)) Младите виждат кое е качествено, красиво, стойностно и го подкрепят! Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт