Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 173

• 25 072
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Маричке,  Laughing цунк и гуш за вярата и оптимизма ти! Аз не съм такъв оптимист, но имам само индиректен контакт с младото поколение. Меко казано съм отвратена от простотията и посредствеността на псевдо-елита, който ни се налага от т.н електронни медии... #Crazy

Имам същите чувства на отврат от псевдо - елита. Но аз пък работя с много млади хора и мога да кажа, че си ги харесвам. Обичат чалгата, защото за жалост са израстнали с нея. Тя бе насадена в особено големи размери от Слави Трифонов и въпреки, че е от Плевен искрено се дразня от неговия дебелашко-циничен хумор. Та тези мои колеги са много съвестни и добри служители, обаче ми е много трудно да ги убедя да отидем на театър. Всеки вдига рамене и ми изтъква причини от битов характер, я деца трябва да се вземат от училище или трябва да имат гости или ще трябва да пазаруват, все такива битовизми. Това им измества фокуса на духовното общуване.
Ето, вземете нас, ние тук пишещите във форума. Дали има участнички, които да са по-млади от 40 годишни. Като, че ли само Дейзи, останалите доколкото усещам, сме на средна възраст. Ние имаме нужда да общуваме по различен начин от досегашният, налаган по чалгаджийски и си намерихме средата, която е свързана с поведение и порядки от сериалите, които ни харесват, но тези показани порядки са от нашите младини, които са преди 20-тина години, когато нямаше чалга.
Ох, за тези духовни размествания мога да пиша много и ми се иска и тук някой път да си ги обсъждаме.

Здравейте мили дами!
Първо да ви поздравя с новата година и да ви пожелая много здраве, успехи и хиляди усмивки!
Много интересна тема сте започнали в началото на годината и не мога да не се включа в нея.
Моето мнение е, че младото поколение, особено в по-голямите градове вече не се интересува само от чалга. Имам близки млади хора, които с удоволствие ходят на театър и концерти на поп и рок изпълнители. И аз съм с надеждата, че младите ще се върнат към духовното, защото без него няма как да съществуваме. Наистина повечето от форума са на средна възраст, но знаете ли, че колежки на дъщеря ми, също са гледали "Каква е вината на Фатмагюл" и други филми и са очаровани от семейните ценности показани във филма. А за битовизма, няма как в този напрегнат живот да не си вързан за битовизма, иначе няма как човек да просъществува, за голямо съжаление. И накрая да ви кажа, че понякога ми е жал за младите, те нямат нито възможността, нито времето да живеят, както ние сме живяли някога.

# 661
  • Разград

# 662

Здравейте мили дами!
Първо да ви поздравя с новата година и да ви пожелая много здраве, успехи и хиляди усмивки!
Много интересна тема сте започнали в началото на годината и не мога да не се включа в нея.
Моето мнение е, че младото поколение, особено в по-голямите градове вече не се интересува само от чалга. Имам близки млади хора, които с удоволствие ходят на театър и концерти на поп и рок изпълнители. И аз съм с надеждата, че младите ще се върнат към духовното, защото без него няма как да съществуваме. Наистина повечето от форума са на средна възраст, но знаете ли, че колежки на дъщеря ми, също са гледали "Каква е вината на Фатмагюл" и други филми и са очаровани от семейните ценности показани във филма. А за битовизма, няма как в този напрегнат живот да не си вързан за битовизма, иначе няма как човек да просъществува, за голямо съжаление. И накрая да ви кажа, че понякога ми е жал за младите, те нямат нито възможността, нито времето да живеят, както ние сме живяли някога.

На същото мнение съм. Бях започнала одеве да споделям за сина - рокаджията. Дъщеря ми пък слушаше усилено поп-фолк като тийнейджър. Интересното е, че още тогава се насочваше към песни, кото са по-близо до естрадата, отколкото до чалгата. Никога не е харесвала баш кръчмарския тип чалга. Сега е "всеядна" на музика - като мен. Simple Smile Можеш да я плениш с музика от класика до поп-фолк... има си вече изграден някакъв критерий, който, обаче, не е "чалгаджийски". Simple Smile) Впрочем и Слави Трифонов, който толкова много повлия на тяхното поколение, между простотиите създаде и популяризира и стойностни песни... Няма да забравя, че благодарение на него младите запяха песните на Възраждането, например. Simple Smile Нищо не е само черно или само бяло... важното е да не е сиво! Wink))

# 663
Димана ,аз съм тръгнала към 40-те /след няколко години ще я достигна тази възраст/ Hug и знаеш ли ,че дори и майка ми беше изумена как пък съм се заплеснала толкоз по този сериал.Не е до ЕГН-то значи ,а до харизмата
Скрит текст:
А относно младото поколение -за съжаление в медиите се показват само т.нар издънки-те са по интересни сигурно ,а тези ,които печелят олимпиади по математика па макар и със стари дънки и обувки се споменават бегло,но пък слаба Богу има хора които не ги забравят и тези деца вече са с предложение за обучение в чужбина и т.н.Простете че коментирам нещо извън темата ,но емоцията отново надделя
И още нещо за мен огромно значение има семейството.Синът ми е почти на 6 и ако ви кажа какви неща ми разказва за детенце от неговата група #Crazy и родителите на това дете смятат за  нормално поведението му .Без д съм някоя моралистка и смея да твърдя не съм най-добрата майка,но има неща с възпитанието на сина си с които не бих направила компромис ,а да ли ще е правилно времето ще покаже -дано

# 664
  • Пловдив

Сетих се нещо....Помните ли една американска психотерапевтка как си лекувала пациентките. Става въпрос за жени пострадали от насилие. С нашият КВФ. Колко благодарствени картички, писма и послания бяха изпратили до Енгин. Та, турските мъже може да не им харесва образа на Керим - но трябва да се съобразяват и да се приближават до него. Един да е успял да помогне - това е нещо. Смятам, че Енгин е проумял това. Всички са го разбрали. Колко женски организации го каниха, поддържаха филма. Всъщност КВФ оцеля благодарение на международна подкрепа - морална и финансова. Следеше се от вън сериала. Да не забравяме тези мигове и моменти. Така, че каузата е изпълнена и ще е полезна за нас жените за много време напред. Така се надига глас и защитават права. А когато до една насилена жена застане един Керим - успеха е гарантиран. Така вярваме и се лекуваме - един ден да срещним мъж като Керим. Е, ние си го имаме - Енгин. Божеееее... Дано не дотегнах. Но полудявам като чуя нещо лошо за героите на Енгин...И АБО - писахте за него...Промени ли се Мустафа, промени се. Е, много мъже не им харесва промяната, ама ние си я чакаме - в реала де.

# 665
Я да припомня една от любимите ми песни, създадени и изпети от Слави и Ку-ку бенд... пък и става дума и за Облак... Wink)) Може и да се върже с ВВО. Simple Smile)) (това е камък в градинката на правещите клипчета Simple Smile))

Мдам... що ли "Мъжки времена" ми напомня КВФ?  newsm78 Simple Smile)) Wink

Слави Трифонов и Ку-ку бенд - Звездице
http://www.youtube.com/watch?v=N49pj5DQSZk&NR=1&feature=endscreen

Ку-ку бенд - Темна ли е мъгла паднала
http://www.youtube.com/watch?v=fCMIhCLIVI4

Jovano, Jovanke - Slavi Trifonov
http://www.youtube.com/watch?v=BYnS6YBP_w0

Това - по повод черното, бялото и сивото...

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 16:40 от marytza

# 666
Димана ,аз съм тръгнала към 40-те /след няколко години ще я достигна тази възраст/ Hug и знаеш ли ,че дори и майка ми беше изумена как пък съм се заплеснала толкоз по този сериал.Не е до ЕГН-то значи ,а до харизмата
Скрит текст:
А относно младото поколение -за съжаление в медиите се показват само т.нар издънки-те са по интересни сигурно ,а тези ,които печелят олимпиади по математика па макар и със стари дънки и обувки се споменават бегло,но пък слаба Богу има хора които не ги забравят и тези деца вече са с предложение за обучение в чужбина и т.н.Простете че коментирам нещо извън темата ,но емоцията отново надделя
И още нещо за мен огромно значение има семейството.Синът ми е почти на 6 и ако ви кажа какви неща ми разказва за детенце от неговата група #Crazy и родителите на това дете смятат за  нормално поведението му .Без д съм някоя моралистка и смея да твърдя не съм най-добрата майка,но има неща с възпитанието на сина си с които не бих направила компромис ,а да ли ще е правилно времето ще покаже -дано

newsm10   Hug

# 667

Сетих се нещо....Помните ли една американска психотерапевтка как си лекувала пациентките. Става въпрос за жени пострадали от насилие. С нашият КВФ. Колко благодарствени картички, писма и послания бяха изпратили до Енгин. Та, турските мъже може да не им харесва образа на Керим - но трябва да се съобразяват и да се приближават до него. Един да е успял да помогне - това е нещо. Смятам, че Енгин е проумял това. Всички са го разбрали. Колко женски организации го каниха, поддържаха филма. Всъщност КВФ оцеля благодарение на международна подкрепа - морална и финансова. Следеше се от вън сериала. Да не забравяме тези мигове и моменти. Така, че каузата е изпълнена и ще е полезна за нас жените за много време напред. Така се надига глас и защитават права. А когато до една насилена жена застане един Керим - успеха е гарантиран. Така вярваме и се лекуваме - един ден да срещним мъж като Керим. Е, ние си го имаме - Енгин. Божеееее... Дано не дотегнах. Но полудявам като чуя нещо лошо за героите на Енгин...И АБО - писахте за него...Промени ли се Мустафа, промени се. Е, много мъже не им харесва промяната, ама ние си я чакаме - в реала де.

Ами в анкетата към арабското интервю мъжете, които одобряваха Керим бяха все млади. Simple Smile Единственият, който се изказа, че Керим е бил прекалено търпелив с Фатмагюл беше преминал средната възраст, според мен. Simple Smile)

# 668

Привет момичета !

Почти един час ви чета  / с чаша кафе естествено / , но пък удоволствието е наистина пълно.

Както от факта, че почти ще отидем във F 1 / ако се сещате бях направила един  такъв колаж / , така и от темите които сте подхванали.

Няма да изпадам в подробности, че подхвана ли темата без да искам набирам някаква инерция и  ще кажа нелицеприятни неща за част от младото поколение. Но вината не е само в него, защото то се явява като отражение на действителността която ни обгражда.
Споделяте какво ни залива от националният ефир - ами възмутена съм ... но това е всеки ден, всяка вечер / за снощното "шоу" останах без думи на края /.  Умишлено не гледам телевизия, дори и новинарските емисии са се превърнали в една черна хроника.

Аз пак не разбрала къде летят пеперуди - отворих този фейс и нищо не виждам

# 669
  • Разград

# 670
Скрит текст:

О, КИКИ, естествено е до харизмата. Познавам и 15 годишни момичета, които са се захласнали по Керим и Енгин и на който екран от РС-то им да кликнеш все Енгин излиза. Разни хора, разни идеали. В моят пост бях обобщила характеристиките на по-голямо множество от хора и им дадох някакви белези, за да изложа моите възприятия, които естествено са субективни.
Пак казвам, че работя с много млади хора и се старая да ги разбирам. Но виждам, че по-голямата част от тях се влияят от негативните предавания по телевизията и по филмите и прочее. Това обаче не означава, че не съм привлякла тяхното внимание да започнат да гледат КВФ и дори да го обсъждаме, но това са доста единични случаи в моето обкръжение.
Останалите примерно две 18 годишни девойки, когато им заговоря за сериала и Керим те ме отсвирват на момента и ми казват да не ги занимавам с такъв мекошав мъж. Те искат до себе си рамбовмци, но в смисълът, който те радбират за Рамбо. И когато попаднат на истинския Рамбо да ги бие на лягане и ставане, тогава търсят и медицинска помощ. Но пак казвам свят шарен.

# 671
Ох... аз се отплеснах да си доставям удоволствие със слушане на съвременни аранжименти на народни песни... сега стигнах до Стефка Съботинова и Притури се планината...
http://www.youtube.com/watch?v=Eubf1UkwZfg

# 672
Четох във EAUF , че днес си спомнят за един техен известен музикант и певец - Баръш Манчо.
По една случайност преди известно време бях попаднала на тази негова песен докато си търсех музика за клип.
Доста мелодична, независимо заглавието "Черна любов"

Скрит текст:

# 673
Любими неща... Много съжалявам, че не са направили отделен запис на Руфинка в изпълнение на Васил Михайлов... слушала съм я, изпълнена от родопчани, но този добруджанец остава в душата ми с ролята и изпълнението на тази великолепна родопска песен...

Припомням:
http://www.youtube.com/watch?v=0V2IqTx5m_8

Носталгия по времето, когато имахме изключителни филми и актьори на екран...

И пак, гледайки разстрела на Ибрям Али, кой знае защо се сещам за рухващият Мустафа Булут...

smile3545

Мдам... диагноза. Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 17:04 от marytza

# 674
Здравеите и ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА.Много здраве късмет и всичко което не е успяло да се сбъдне от вашите мечти през изтеклата година нека се сбъдне през настоящата.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 P.P.Дано най-после имаме и добри новини за Енгин и някой предстоящ проект.Не съм сядала от дни на компютяра,защото е окупиран от моя син,който изобщо не ми дава да припаря и на крачка до него.

Общи условия

Активация на акаунт