Баща му се намеси...

• 33 296
  • 631
  •   1
Отговори
# 435
 Crazy
А защо не се разведат все пак, от мързел? Laughing

# 436
  • София - Рим и обратно
омъжени ли са били, или просто съквартирантки на дядовците ви?
Разтури са били, развалени жени демек, моля те Rolling Eyes
Скоро дискутирахме епитетите от времената на бабите ни, забравихте ли Laughing...
Отивам да си търся брачното свидетелство, подсетихте ме да си го туря на...видно място.

# 437
Crazy

Ами не е лесно. Трябва официално да го призоват. Това става със съдебна поръчка. Аз един го призовавах 3 години от Куба, накрая трябваше да прекратявам делото и да го призовавам с държавен вестник, но късмет че имаше съответната законова промяна. И с европейски страни съм имала същите проблеми. Не е невъзможно, но изисква организация и средства. А на някои хора просто не им пречи да си стоят неразведени дълги години. Свекърът и свекърва ми са така повече от 20. Обяснението е "За какво ми е да се развеждам".  Crazy Близка моя приятелка си стоя така дълги години, докато една вечер бившият не получи инфаркт и тя не се превърна във вдовица.  Sunglasses

# 438
Сложна работа.
А на моя развод просто ме питаха дали съм сигурна в желанието си да прекратя брака, него същото, казахме си "да" и айдееее Whistling Оставаше само по едно шампанско да дръннем в съда и да се целунем. Laughing Лесна работа.

# 439
Crazy

Че що да давам пари ... като никой не иска да се жени отново... е като пожелах се разведох ... по взаимно съгласие ... без адвокати и за никакви пари... ама времето на караниците, свадите беше отдавна минало... Щях да пия кафе с бившия и децата, ама той беше на работа та си замина да си върши ангажиментите, а ние с малките ходихме да се почерпим по случая..
А като си помисля какви "чудесии" бяха 7 години по рано...за децата ... направо ми се стори РАЙ развода  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Та ако решите да се развеждате, правете го по късно ... минава по безпрепятствено  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 440
Та ако решите да се развеждате, правете го по късно ... минава по безпрепятствено  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Зависи. Чудесии всякакви сме виждали. Както люти боища за перални и вилици, така и весел купон в чест на развода, организиран от двете страни. Последното чудо, което не знаех че го има е след развод бившата да замине в чужбина и да остави детето от общия брак и детето от предишния си брак за отглеждане на вече втория бивш, а в последствие бившата тъща да се домъкне и да гледа двете деца в къщата на бившия, като цялата схема е финансирана от него, включително и разходите на бившата съпруга по гурбета. Тя и тъщата са чужденки, едното дете е бебе, а другото във втори клас,  бившият явно е идиот, но се чудим дали да му го казваме.  Mr. Green

# 441
  • Плевен
Crazy

Че що да давам пари ... като никой не иска да се жени отново... е като пожелах се разведох ... по взаимно съгласие ... без адвокати и за никакви пари... ама времето на караниците, свадите беше отдавна минало... Щях да пия кафе с бившия и децата, ама той беше на работа та си замина да си върши ангажиментите, а ние с малките ходихме да се почерпим по случая..
А като си помисля какви "чудесии" бяха 7 години по рано...за децата ... направо ми се стори РАЙ развода  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Да точно по материални причини не се развеждат. Не им знам точно финансовите отношения, но и двете семейства са много заможни. Преди не са се развеждали, тъй като не бяхме в Евро съюза и един вид немеца й е направил услуга за безпроблемно пътуване. После след толкова години, явно на никой не му се занимава. Не се налага и да издирват никого, те даже си ходят по круизи заедно и на море също.

Просто въпрос на усещане. Някои хора  си живеят весело и щастливо в странни за някой друг отношения. И понякога е по-добре. Тъй като хората доста често прекарват живота си в терзания и мислене за някакви формалности и пропускат къде, къде по-съществени неща.

# 442
  • Пловдив
Аз също имам приятелка,която не се развежда вече 10 години.На него му е удобно,за да не го натисне новата да се женят.На нея не й се занимава с развод и така си карат.Може така и докрая да си откарат.

# 443
ето, копирала съм - църковният брак след това се е регистрирал в общината. По времето на моите баба и дядо, това е станало - венчавка в църквата и регистрация. Всичко останало е "приставане", като при циганите. така че, колкото циганинът може да нарече циганката "съпруга", след като са се оженили по техните обичаи и вяра, толкова и някоя от вас, която не е официално  сключила граждански брак, може да нарече партньора си "съпруг". Точка! По-ясно и еднозначно от това, здраве му кажи!
     Това слага рамки на понятието "съпруг" само доколкото касае български граждани.
     Добре, че нямаш приятели - гърци. Обичайно сключват църковен брак и законът им го признава. Доколкото знам, има и някаква форма на гражданска регистрация, но се съм чувала да го ползват. Всички живеят в грях, явно.  Laughing
     Те и други странни обичаи имат. Като се роди дете, в регистрите го записват като "моро Костадину", т.е. "бебе Костадинов/а", и докато детето не бъде кръстено в църква си няма име. Моро, беба, бебис го наричат и близките му, поне от по старото поколение.
     Не за всички страни и съпрузи важат законите на гражданския брак, за да получиш статут на законен.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 09:01 от Хърмаяни

# 444
А като каква да я представи?Аз лично също така наричам половинката на някого, когато нямат сключен брак.Тъпо е да кажеш "мъжът ти" или "жена ти".Обикновено казвам "майката на децата на еди кой си" и "бащата на децата на еди кой си".Поне аз така разбирам нещата.

"Вчера видях бащата на детето на Пенка..."  Много яко - хем излъчва неодобрение към статута на Пенка, хем лекинко превъзходство, хем хвърля и съмнение към отношенията им, демек въобще не се знае тя с тоя живее ли, не ли, просто на детето е баща, пък на нея май никакъв Laughing
 Сега като се замислям, много нюанси можеш да изразиш по тоя начин.

Аз пък нямам и представа на децата в групата на дъщеря ми родителите женени ли са, не са ли, кой на кого е съпруг и кой на кого просто мъж... трябва да се осведомя, но не виждам как newsm78 Освен да питам даскалиците. Но то всъщност и там не се представя документ женени ли са хората...

# 445

"Вчера видях бащата на детето на Пенка..."  Много яко - хем излъчва неодобрение към статута на Пенка, хем лекинко превъзходство, хем хвърля и съмнение към отношенията им, демек въобще не се знае тя с тоя живее ли, не ли, просто на детето е баща, пък на нея май никакъв..............
Ами, ако се замислиш, законово той реално не й е никакъв.
Тя може да го нарича "мъжа ми", "съпруга ми", "гаджето ми", "приятеля ми"......както се сети.Но пред закона той никакъв не й се пада.Освен баща на детето й .

И преди пак да скочите "Краси първо иска акт за брак!"    Mr. Green  не, не искам.
Хич и не ми дреме кой как се чувства и самоопределя.
Това обаче пречи ли ми да имам мнение по въпроса?
За мен е важно аз каква съм и как се определям.
Пък дали Пена има мъж, съпруг, партньор, баща на детето си, си е изцяло неин бизнес.    Laughing

# 446
  • До морето :)
Законово не ѝ е съпруг, но за мъж/гадже/приятел не се иска документ.  Grinning Аз не познавам някой без брак и да си се представят съпругата ми/съпругът ми.

# 447
  • София
И преди пак да скочите "Краси първо иска акт за брак!"    Mr. Green  не, не искам.
Хич и не ми дреме кой как се чувства и самоопределя.
Това обаче пречи ли ми да имам мнение по въпроса?
Пък дали Пена има мъж, съпруг, партньор, баща на детето си, си е изцяло неин бизнес.    Laughing
Краси, разбира се, че имаш право на мнение, но все пак живеем в 21-ви век и подобни мнения и разсъждения като твоите са леко смехотворни.  Peace Баба ми (лека й пръст) беше с много по-модерни възгледи от твоите.

# 448
"Мъжа ми", "жена ми" описват най-точно отношението на изговарящия ги, дали без брак или в брак, все тая, освен за Краси, разбира се.  Grinning

# 449

Абе май е най-важно  другите да ги определите, че нямат мъж. И правилно, наличието на такъв не е малко постижение. Laughing

Иначе е хубаво човек да се радва на статута си, какъвто и да е той.  Аз бих искала да съм млада девойка безгрижна, и по статут и де факто, но вече, уви, няма как.

Общи условия

Активация на акаунт