Баща му се намеси...

• 33 411
  • 631
  •   1
Отговори
# 165
  • София
По принцип не е някаква голяма драма, че единият отсъствал на Нова година, обстоятелства всякакви, хора разни. Обаче проблемът тук едва ли е Новата година, а липсата на обща принадлежност към двойката, или простичко казано, любов. Далеч съм от мисълта, че всяка връзка трябва да води до брак и деца, обаче за да живеят двама във връзка под един покрив, все си мисля, че поне трябва да се обичат и да държат на присъствието си. Иначе може всеки по къщите си и да се срещат в удобно за двамата време.

А тук единият почти не си бил вкъщи, на другия това не му било проблем, така че не се учудвам, че външният човек-бащата, се е опитал да си изясни това що за връзка е.
Обаче хора разни и връзки разни. Щом такава връзка ги удовлетворява, тяхна воля. Но явно авторката все пак не е удовлетворена, щом си е направила труда да пусне тема. Обаче, както казах и преди, стреля на погрешното място, "врагът е в нейното легло".

# 166
Сетих се за един друг вариант. Мъжът е загубил високоплатената си работа и тайно е започнал друга. Но не смее да каже на гаджето. И е принуден да кара нощни смени, та дори и на Нова година.

# 167
 ................Например на една моя позната, шефът им покани хората от работната им група на една къща, която наел в Рибарица, на някакъв много голям празник беше, не Нова година, но може би Великден. Или нещо подобно, на което обикновено човек си е със семейството. Да, обаче е голяма екстра тоя шеф да те покани с другите и това е много желана покана, за тия които, дето се казва горят в работата си.................
   Забравих да уточня, че шефът, бидейки разведен за н-ти път не притежаваше в момента половинка, и като така, хич не го е еня и за чуждите. Общо взето - идваш, или губиш, твоя си работа....................
Това са две много важни уточнения.
Обикновено хората, които "горят в работата си" , трудно свъртат семейство.
Шефът е доказателство, че "Две дини под една мишница трудно се носят!"    Laughing
Колкото и да се успокояват кариеристите, че могат да са вся и всьо, не става.....успокояват само съвестта си.
Няма как да имаш шеметна кариера и страхотно семейство.Още не се е родило това жУвотно.

Цитат
То си личи когато възрастните хора не приемат съжителство........
Приемат съжителство, което се развива.
Ама те си живеят като гаджета.....Е, пита се в задачата, защо да търпя гаджето на сина си у дома?
Нали могат да са гаджета , и всеки да си живее сам?
Аз например, не желая синовете ми да ме запознават с всяка нова "звезда" в живота си.Да си ходят, да се срещат, да си живеят с тях, ако щат.
Когато решат, че са намерили Нея, с която искат да прекарат живота си и от която да имат деца, тогава, моля, ще се запознаем, опознаем, пък "да се вземат младите, щом се сакат"    Laughing
А редовите гаджета не ща да познавам, камо ли всяка година да ми се сменят в къщата.

# 168
  • София
Още повече и отдалечеността, Ирис! Да се трепя аз всеки ден да пътувам по 25 километра насам и още толкова натам, да дебна автобуси и да си гледам чаасовника, за да се прибера в чуждата къща, дето дори мъж нямам, че да ме задържа всяка вечер, или деца, че да го правя заради  тях! Тц! Никога!

# 169
  • До морето :)
Да, за вас това е немислимо, но за нея е нормално. Не се знае каква е работата на мъжът ѝ и защо отсъства толкова много. Има толкова моряци, военни, разни други професии при които се налага мъжът да отсъства. Това не значи, че тези хора нямат семейства. Пък и момичето ако има кола, при хубав път - 25 км са нищо. Аз до работа стигам с кола за 10-15 минути.  Grinning Нищо, че съм на село.
Интересното във факта е, че той държи да са при родителите, а после като се налага да живеят на квартира (по неизяснени обстоятелства), иска раздяла. За мен този мъж се страхува от нещо, да живее сам с приятелката си.

# 170
  Е, за вас е ясно.

Но има семейства, в които единия често ходи в командировки, или живеят и у нас и в чужбина за определен период от годината, или пък пътуват по кораби,  или дори за месеци са другаде.
 Разбрахме, че това не е семейство, но все пак...не зачерквайте така с лека ръка хората Grinning

Бащата едва ли би искал сина му да спре да ходи в командировки и да стои у дома, за да е до жена си, ако пък искаше да подписват или нещо такова, просто щеше да каже - женете се, аз под моя покрив безбрачни не ща. Реално дали връзката им е узаконена, на него с какво му пречи? Ако го беше срам от тоя позор пред хората щеше да стане ясно досега, как.
  Просто не иска авторката, има си право на претенции човека, домът е негов.

# 171
  • София
Лече, доколкото помня, тя не определя нещата между тях като семейство! Той представил ли я е на родителите си каато своя жена, макар и да не са женени? Представил ли се е на нейните родители като зет? Може много хора да смятат традициите за отживелица, но пропускат малкатаподробност,че традициите имат психологическо влияние върху хората като ги кара да заявят публично отношенията си. Не е лесно за един нормален, сериозен мъж да отиде и да поиска ръката на гаджето си от родителите й. Къде интуитивно, къде откъм възпитание хората ги усещат тези неща.

# 172
Може да е имало нещо, което да издразни бащата, но да не ѝ е казал какво е това. Така тя да е в неведение. Казал е на сина си, а той се чуди на баща си ли да вярва и за какво става въпрос. Но същевременно го смята за глупаво и затова не го казва на приятелката си.
Момичето трябва да седне и да поговори с "нейния" човек. Един дълъг и искрен разговор, след което да се разберат какво ще правят и накъде да вървят.

ПП: Andariel, това са си отношения между мъжа и жената, ще се женят ли, ще си имат ли деца и кога. Много мои познати да живели при едните родители, като са били единствено гаджета, с години, без да се говори за брак и деца. В момента в който решат, че нещата стават по-сериозни - отиват на квартира (купуват си апартамент) и си създават свое семейство.  Grinning

# 173
  • София
Хм, а дали го иска този сериозен разговор? Може да чуе неща, които да не е готова да приеме. Обикновено след такива откровени разговори нещата се разпадат окончателно.

Лече, има повтаряемост в нещата. Аз не бих била съгласна моите деца да живеят в такива отношения, и някой от тях да ми доведе гаджето си и да живеят вкъщи с години (или да отидат да живеят така при чуждите хора), а аз да не зная зет ли посрещам, снаха ли, просто гост ли, или имам приемно дете, за което хем нося отговорност, хем е пълнолетен човек и на практика ми е никакъв. Нещата трябва да се знаят в една къща - кой с какъв статут е, за да вървят отношенията по-нормално.

# 174
      Мисля като Сия. Ако синът е отнесъл критика за начина си на живот и отговорностите към семейството, логично звучат въпроси като и констатации като: "защо я доведе тук? (след като кръшкаш), "тя е самотна" (ние трябва да компенсираме), "най-добре да се изнесете" (крайно време е да си поемеш отговорностите към семейството) и пр.
      И другият вариант е възможен - с изнасянето да цели раздяла. Трудно е да изгониш партньор от дома си без видима причина, по-лесно е да го напуснеш.    

# 175
Сама казва, че е открит човек. Или-или. Може пък нещата да се подредят и оправят.  Grinning

Ето ви един пример от моя живот.
Ние също живеем със свекъра ми, в една къща, на отделни етажи.
Един ден нашата кола беше развалена, а трябваше да караме детето на доктор. Звъннах на една колежка, дали може да ме закара, но тя беше без колата на работа и един колега предложи той да дойде. Дойде човека (60+ години), взе ни, закара ни и ни върна. През това време свекъра вънка на пейката и силно възмутен как така чужди мъже ме взимат с детето и ме връщат (посред бял ден и мъжът ми е вкъщи). На всички разправял, че това едва ли не ми е любовника и как можело такова нещо (това го разбрах от чужди хора). Нито аз, нито мъжът ми обърнахме внимание на това, никой не ни е казал нищо лично, че да даваме обяснения.
Ето ти една ситуация, за която момичето може да не знае, някакви мисли на бащата, той обаче споделя страховете си със сина и настава дилемата.  Grinning

# 176
Момичето не иска да приеме очевидните неща.
"Бизнесменът" не може да плаща наем и решава въпроса на 25 км. от града
в бащината си къща.
Реакцията на бащата "така и така те няма непрекъснато,това момиче какво търси тук ?
Тя каква ти е и докога ще е така ? Или направи нещо по въпроса или не в моята къща !"
А "бизнесменът" липсва непрекъснато, защо да не липсва и на Нова година ?!!!
Няма такава масовка бизнес посрещане на .... чуждите фирми още от средата на декември
се оттеглят и масово се връщат при семействата си,както и при нас много от фирмите
почиват от 24 до 2.01

# 177
Много мои познати да живели при едните родители, като са били единствено гаджета, с години, без да се говори за брак и деца. В момента в който решат, че нещата стават по-сериозни - отиват на квартира (купуват си апартамент) и си създават свое семейство.  Grinning

Пак съм задръстена, не го приемам . Да живеят при нас, само за да се чукат, сори.

# 178
  • София
и за да не плащат наем и режийни, че и манджичка ще имат всеки ден. Волни птички лекокрили, които разчитат все още на родното гнездо да е пълно с червейчета. Ще имат много здраве! Ако искат да си играят на семейство - да го правят под техен си покрив!

# 179
     Мисля като Сия. Ако синът е отнесъл критика за начина си на живот и отговорностите към семейството, логично звучат въпроси като и констатации като: "защо я доведе тук? (след като кръшкаш), "тя е самотна" (ние трябва да компенсираме), "най-добре да се изнесете" (крайно време е да си поемеш отговорностите към семейството) и пр.
      И другият вариант е възможен - с изнасянето да цели раздяла. Трудно е да изгониш партньор от дома си без видима причина, по-лесно е да го напуснеш.    

Peace И аз мисля така...
И все ми се, струва че втория вариант е техният  Peace
За съжаление, но момчето го е страх и ползва баща си като параван  Sick Има много случаи като този ...
А нищо чудно действително да си е "развял байрака", баща му да е разбрал и да е провел този разговор  Peace и заради самото излъгано момиче. А думите, че тя не е щастлива тук... могат да се спрегнат на обратно."Ти като не си щастлив с нея, защо не прекратиш връзката? Ами още я държиш в не видение на случващото се...и тя живее при нас" , но той се страхува как ще реагира момичето и спретва някакъв мним разговор за това.  Peace После съжалява и прави фасони, дано да се сети за истинската причина и сама да си тръгне ...

Общи условия

Активация на акаунт