Баща му се намеси...

• 33 361
  • 631
  •   1
Отговори
# 270
Цитат
Вие я изкарахте "никаквица" (т.е. без никакъв статут), а на мен ми се струва, че статут си е имала.
Никой не я изкарва никаквица.
А ако е бил ясен статута й, едва ли бащата след 6 години ще се сети, че тя не му харесва, или пък да води такъв разговор със сина си.
Все пак не са отскоро заедно, да кажеш, родителите не харесват момичето......
Значи, 6 години не са имали проблем с приятелката на сина си, а сега изведнъж се появява проблем...
Не мога да съм сигурна все пак, но за мен проблемът е точно това неустановено положение-6 години си живеят така, и няма никаква промяна.Нито в положителна, нито в отрицателна посока.

Aня , бащата досега не е имал нищо против момичето.Нито е правил и невъзможното, за да ги разделя....

# 271
  • София
Терминатор, ще те помоля и теб да посочиш къде и кой е изкарал момичето "никаквица"! И ти започна като друга потребителка да си правиш свободни съчинения. Достатъчно ясно се изразих относно статута, дори го замених с "роля", за да не изглежда толкова стряскащо официално. Не знам как се разпределят етажите на къщите, но със сигурност не са на гаджетата на децата, само защото живеят там. И покривът е чужд за всеки, койтто не е роднина. Че и за роднина не е сигурно, защото покривът е сна този, който е вписан в нотариалния акт. Дори на сина не е явно, макар да е "наречен" на него. Пък и дори да е ЗА сина, той е чужд за момичето. Днес е тя, утре ще е друга.

Може досега бащата да не е имал нищо против, но вече да има. Това е негово право, защото къщата е негова. Нали знаеш, едно е да виждаш някого на по кафе, друго е да живееш с него под един покрив, пък бил той и на различни етажи!

# 272
Значи, 6 години не са имали проблем с приятелката на сина си, а сега изведнъж се появява проблем...
Не мога да съм сигурна все пак, но за мен проблемът е точно това неустановено положение-6 години си живеят така, и няма никаква промяна.Нито в положителна, нито в отрицателна посока.

Aня , бащата досега не е имал нищо против момичето.Нито е правил и невъзможното, за да ги разделя....

Досега не е имал нищо против, защото нищо не се е знаело. Да решиш да живееш с момиче при родителите си е акт, който доста ясно установява положението.

# 273
  • Пловдив
Аз се запознах с родителите два месеца преди сватбата и то по настояване на моята майка.

За мен много късно сте се запознали.Но разбирания и нрави всякакви.
Аз също не приемам да дойде момиче да си живее просто така.Той си миткосва по тук и там,Нови години,бизнес вечери,а тя си стои у нас.Не че имам син,де  Joy

# 274
Аз се запознах с родителите два месеца преди сватбата и то по настояване на моята майка.

За мен много късно сте се запознали.Но разбирания и нрави всякакви.

Мене ако питаш хич да не бяхме се запознавали, но това е за друга тема.  Laughing

# 275
ох, за последен път казвам, че въпросът не е за или против брака, а в това да се знае кой кой е в цялата картинка! През оная Минка ми е кой живее с брак и кой без брак. Но явно има достатъчно много хора, за които е важно да се изяснят нещата и държат на това. Може Х да не стане по-обичан, но традициите и ритуалите имат голяма сила, защото ролята им е да легитимират отношения и да подредят играчите по местата им най вече на психологическо ниво. Това е като да свържеш един обект с името му - като кажеш името, и в главата ти изниква цялата информация, свързана с него, включително вярванията ти, свързани с този обект. А всичко това накуп определя най-вероятното  ти поведение, свързано с обекта. Същото е с отношенията между хората - като кажеш "приятел", в ума ти изниква едно, като кажеш  "любовник/любовница" - друго, а като кажеш "снаха" - трето. Ако не знаеш един обект точно в коя категория попада, и не знаеш как да се държиш с него, което е много объркващо и изнервящо. Затова хората най-общо казано, искат да знаят кого как да нарекат, за да знаят и как да се отнасят към него. Това е пряк път, спестяващ ценна енергия и недоразумения.

Ох, те и останалите за пореден път се опитват да ти кажат, че това са си твоите схеми и представи и че не са общовалидни, ама ти приемаш само собствената си гледна точка за вярна и рупаш ли, рупаш.
Бракът не е маса с картончета и всеки автоматично да заема полагащото му се място. Всеки трябва да си заслужи и уважението, и мястото в йерархията на семейството. Хиляда подписа и етикети няма да ти ги осигурят.

# 276
а какво стана с авторката?

# 277

Истината е, че авторката трябва да изпие до дъно горчивата чаша, че в този дом е нежелана. И колкото по-бързо приеме фактите, толкова по-добре за нея. ....
 Ако се обичат достатъчно и стоят по-далече от родителите всичко ще е наред.  Simple Smile
В това е истината  Peace

# 278
Защото тя на практика е никоя, дето се вика, утре могат да се окажат гадняри да викнат полиция да я изсели от къщата и да я набедят, че се е самонанесла. От хората всичко може да се очаква.
Ми ето тук си го казала, Андариел.

# 279
 Andariel - моята за това се ожени, заради селския манталитет у дълбоката провинция... Година живя с гаджето, направиха си бебе и сега ги чакаме да го изтръскат... а е само на двайсе ...
Такъв е живота на село... Да са живи и здрави, ама колко и говорих ... ама чу ли ме ... хич...
Като я гледаш отстрани щастлива ли е с този ранен брак?
Ако е много лично, не отговаряй.

Е, то сега е много розово при тях. Нов живот очакват, носи я на ръце мъжът и Simple Smile Но и разликата им е 7 години. Той поживял и улегнал иска да създаде семейство човекът. Аз по скоро се притеснявам за нея, че не си е поживяла ... но това е друг въпрос.
Ще поживеем и ще видим, дано да са щастливи и за напред заедно  Peace

# 280
Добре де защо закона трябва да ти казва кой, кой е в картинката. Ти като видиш детето ти как се отнася с човека до себе си не можеш ли да се светнеш кой какъв го играе и какви са му намеренията.
     Не законът или сключването на брак са важни, а какво се случва в главата на онези хора, в чийто дом живее авторката. Ако бащата мисли синът си за безхаберен, дори да греши, с пълно право е реагирал. И щом авторката е говорила с мъжа си за раздяла, все в нещо е прав този баща. Иначе изнасянето на квартира, нещо което са преживели заедно, не би било никакъв проблем. А възрастните да си гледат живота.
     Колкото до моето дете - не искам да виждам намеренията му, защото се надявам да си преживява връзките и съвместните съжителства навън. На всеки млад човек е нужен опит. Но аз няма да толерирам създаване на снахинско-свекървински отношения с всяко гадже по пътя му. Когато се почуства достатъчно зрял да създава семейство, все едно дали с брак или без, тогава да ме запознае. Моето одобрение не му е нужно, а на мен не ми е нужен нов член на семейството през година-две.

# 281
   Абе, още ли ходят хората да искат ръцете от родителите?
 Пък и съвместното съжителство е достатъчно ясен акт, за да изисква непременно някакво "развитие". И какво развитие да е това newsm78
  Естествено, че жената, която живее с мъжа в един дом не е никаква. Тя е партньорката му. Все пак живеем доста отдавна във Века на Плодния прилеп и половината от двойките в страната спокойно практикуват такова съжителство, та да е някой изненадан от съществуването му, или да оспорва ефективността му Grinning.

Просто бащата не иска момичето да живее там, още повече пък често само. Защо след две години - ами може и досега да е мърморел, пък сега вече да му е писнало. Или така да си изявява недоволство от всичко, което го дразни. Явно, че момичето не се вписва идеално и не виждам някакво желание непременно да ги женят, или да имат внуци, защото ако беше така, човека просто щеше да си каже.
  Съвместното живеене на две поколения е кауза пердута, ама хората им е жал многофамилни къщи да стоят празни, пък да се дават пари за квартири, и ето го резултата.

# 282
  • гр.София
 Дано авторката се появи да разсее малко мъглата,че си се реем в догадки тук.

За къщите. Да го обърнем така-синът порасва ,може да се издържа сам. Както много родители гледат да осигурят/ако могат/ самостоятелна стая на децата си,а други и жилище, така и тук-има свободни етажи,дори е без значение,на кого се водят по нотар. акт.  Дават на сина етаж. Една къща има много разходи,а и нужда от мъжка ръка. Защо, ако има условия,синът да плаща наем някъде, а не си живее там?
 Дали майка му ще го пере и ще му готви си е неин и негов избор.
 И в един момент се появява жена на хоризонта-временно,за дълго-все тая.
 Та,къде да идат-да се изнесат тутакси ли? Да не правят секс под " чужд " покрив ? Че защо?
 Естествено,ще се представи момичето-това е Х и толкоз.  Без официалности или пък ангажименти .

Това по принцип. При авторката не ми е  много ясно как стоят нещата.  Синът не поема отговорност за отношенията им,така че не й оставя избор-да си тръгва и това е!

# 283
  • Пловдив
   Абе, още ли ходят хората да искат ръцете от родителите?

През 2006 още ходеха  Joy

# 284

Защо, ако има условия,синът да плаща наем някъде, а не си живее там?

Ами то така започва, но после...  достатъчно е само да се хвърли бегъл поглед в свекървенската тема...  Две семейства от различни поколения не могат да живеят заедно добре. Това е доказано от практиката и толкова малко са изключенията, че трябва да бъдат изтъквани като такива. Винаги, винаги има проблеми и зрее недоволство. Като започнеш от неизяснени разходи, претенции по отношение на навици и чистота,  и т.н... Просто самата близост е нездравословна, съпричастието към всичко, което се случва при едните и при другите и вземането на отношение, дори да не е гласно, самото знание за интимните, ежедневни неща на двойката... Ако се карат, защо се карат, ако не - тя ти е стъпила на шията. Излизат ли, влизат ли, все някой нещо одобрява, или не одобрява.
 Не става, и това си е. Може и да е работило някога, затова по селата има такива многоетажни семейни къщи, обаче това изисква принадлежност и нагаждане кам всички хора в тая общност и най-често завършва с люта дългогодишна омраза.

Общи условия

Активация на акаунт