Баща му се намеси...

• 33 361
  • 631
  •   1
Отговори
# 285
  • гр.София
 Имам различни наблюдения,хем са за София. Има хора,които умеят да съжителстват./не съм аз/
 Е,има и такива,дето и в блок да живеят ще се изпокарат с всички.

# 286
За къщите. Да го обърнем така-синът порасва ,може да се издържа сам. Както много родители гледат да осигурят/ако могат/ самостоятелна стая на децата си,а други и жилище, така и тук-има свободни етажи,дори е без значение,на кого се водят по нотар. акт.  Дават на сина етаж.
..............................
 И в един момент се появява жена на хоризонта-временно,за дълго-все тая.
 Та,къде да идат-да се изнесат тутакси ли? Да не правят секс под " чужд " покрив ? Че защо?
 Естествено,ще се представи момичето-това е Х и толкоз.  Без официалности или пък ангажименти .

И докога така?    Laughing
Сменя гаджетата през месец и аз трябва да приемам всяка нова за поредната кандидат снаха?
Проблемът изобщо не е в секса, или отделните етажи.
Просто моят дом не е хотел, че на няколко месеца да "се наема" от различна жена.
Когато синът намери Нея, о.к., води я , запознаваме се (както писа Хърмаяни, одобрение не му е нужно, а поне да знаем все пак, че това ще е майката на децата му), и си заживяват.
И не разбирам защо е нужно да се събира и да живее с всяко гадже?Да си се срещат, виждат, сексят, да си ходят по почивки и купони, и после всеки в дома си.
А да се събират само с човека , с когото са решили да градят нещо повече.

# 287
Дано авторката се появи да разсее малко мъглата,че си се реем в догадки тук....

Дано на нея самата и се е изяснило като каква я възприема мъжът до нея и какви са намеренията му/стига разбира се той да е наясно със себе си/. Възможностите са две. При създалата се ситуация, баща му е просто катализатор, нищо друго.

# 288
Още при Султана и Ния не работи. Въпреки че, тогава възпитанието е било да се слушат възрастните. А сега младите са много отворени в чуждата къща.

Просто самата близост е нездравословна, съпричастието към всичко, което се случва при едните и при другите и вземането на отношение, дори да не е гласно, самото знание за интимните, ежедневни неща на двойката...

Peace
Моите се разправят понякога за най-дребни неща. Аз го преживявам, за тях изобщо не е проблем. Само съм им казала да не го правят пред мен. Но ако беше в съседната стая ...

# 289

И не разбирам защо е нужно да се събира и да живее с всяко гадже?Да си се срещат, виждат, сексят, да си ходят по почивки и купони, и после всеки в дома си.

И аз така мисля. Това е голяма тъпотия  за мене, от 18 годишни да си играят на семейство. Ама никой сигурно няма да ме пита.

# 290
  • гр.София
..............................

И докога така?    Laughing
Да си се срещат, виждат, сексят,

Къде? По хотели ли?

А за бройкащ син-не си го пожелава никой.

# 291
  • София
Защото тя на практика е никоя, дето се вика, утре могат да се окажат гадняри да викнат полиция да я изсели от къщата и да я набедят, че се е самонанесла. От хората всичко може да се очаква.
Ми ето тук си го казала, Андариел.

Какво точно съм казала, прочете ли? Къде има дори и най-бегъл начек за "никаквица"? Еее, ама, вече съвсем през просото го удари!

Усмихни ми се, да, нещата са като картончета на масата - или наместваш нещата/хората по картончетата, или ги изхвърляш от ума си! Като игра на шах е - трябва да знаеш коя фигура е пешката, коя е офицерът, коя е бяла и коя е черна, и кога една фигура може да се трансформира в друга, и коя фигура какви ходове може да прави. Иначе не се  получава играта. Елементарно е. А дали някой го разбира или не, това вече не е мой проблем.

Ирис, и в 2012 години хората ходеха да си заявяват намеренията и да си искат ръката от родителите. Интересно щ, що ли жените много обичат романтичните филми, в които същесвуват такива отживелици! Че и цели фантазии си преживяват. Дори си мечтаят за това.

# 292
     Където и ние. На най-различни места, стига фантазия да има човек. Не е задължително секс да се прави под покрива на мама и тате, с тяхно знание. Не си представям изживяването на младежките тръпки в "детската" стая, докато родителите ми/му са в другата. И на детето си не пожелавам такова преживяване.

# 293
 Е да, ама това само ти така го разбираш, Анди. Хората повечето не живеят вече така. Събират се без формалности, а мама и тате или харесват партньора, или не, както и той тях. Толкоз.

Ирис, и в 2012 години хората ходеха да си заявяват намеренията и да си искат ръката от родителите. Интересно , що ли жените много обичат романтичните филми, в които същесвуват такива отживелици! Че и цели фантазии си преживяват. Дори си мечтаят за това.

Еми не всички, явно. Аз например не познавам никой, който да е искал ръката на момичето... Не, познавам един.
Брат на моя приятелка, живее в студентските си години с девойка в София. След което тя решава, че трябва да се извърши тоя ритуал. И момъка, заедно със брат си и още някакви отиват в селото на момата, където тя ще ги чака у тях  с техните, за да и искат ръката. Да, ама сме леко в предджиесемната ера, и той се озовава на площада на това село по тъмно, не знае коя е къщата, и не знае и фамилията на бъдещия си свекър, само знае, че се казва Гошо...

# 294
  • град-държава
Лелеее, добре, че никой не си е позволил да ме представя/ избира и т.н., като бъдеща майка на нечии деца.   Crazy Мила, аграрна идийлика.
Най-вероятно от този момент единственото нещо, което ще му остане за спомен е гледката на гърба ми и то ако се стърпя да не го изпукам по малоумната кратуна преди това.

# 295
  • София
Кои саа тези "повечето хора"? За момента има някакви статистики, които твърдят, че по-малко от половината деца са родени в двойки без брак. Все още повечето хора се женят. И повечето хора имат някакви връзки и съжителство като натрупване на опит, преди да се оженят.
Хубава работа, този и той е един наивник, да е тръгнал да се жени без да знае  нищо за бъдещите роднини! Ама, и той, и родителите му са едни... хвани единия - удари другия! Не се правят така тези работи!

За секса - не съм длъжна да им осигурявам терен, също както на нас не са ни осигурявали навремето. На когото му се секси, да си организира нещата, пък ако има акъл като на кокошка, да седи на сухо или да ходи на пейката в парка! Вкъщи да не е хотел. А ако им е сериозна връзката и искат да са заедно - да си наемат стая, ако нямат пари за повече и да се оправят! В края на краищата, защо е измислен студентският живот, нали за да се научи човек на самостоятелност, включително в интимния си и битов живот! Много са ни знаели нашите родители с кого сме си лягали и с кого сме ставали, и дали сме живяли с някого месец или два! Накрая са се запознали с този, който им е бил представвен като зет, а не поредния.

# 296
  • Пловдив
и не знае и фамилията на бъдещия си свекър, само знае, че се казва Гошо...

Е,как не знае фамилията му?Не знае фамилията на приятелката си?

# 297
С уточнението, че сигурно се включвам, когато вече се говори/пише за личните проблеми/схващания и битово-любовчийски опити  на пишещите, а не по темата, да се включа според написаното в постингите на авторката. Личните ми наблюдения са, че много, много трудно е да излезеш от сянката на властен родител. Инерцията, набирана от детството още, малцина я преодоляват. За това не се иска инат, а силен характер. Напълно възможно е да няма никакви други проблеми за връзката ви освен намесата на баща му. Звучиш като разумен човек, някак не се съмнявам, че ще се справиш със ситуацията.  Peace

# 298
и не знае и фамилията на бъдещия си свекър, само знае, че се казва Гошо...

Е,как не знае фамилията му?Не знае фамилията на приятелката си?

Знае името на приятелката, която се казва, да кажем,  Лили Георгиева, и следователно се досеща, че баща и трябва да е Гошо. Обаче фамилията в селото носи, примерно, името Дупнишки, или Бирнишки, нещо, което той няма как да знае, а пък никой туземец не може и да предположи за кои хора става въпрос. Най-накрая го упътват до един Гошо, който има две дъщери, една от които май учи в София...  Та ги намират.

Принципно съм съгласна с Анди, аз към жененето нямам отношение, но верно е лудост да възнамериш -има ли такава дума... да създадеш деца с човек, за чието семейство и произход нямаш и представа.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 10:42 от Iris04

# 299
  • Пловдив

Знае името на приятелката, която се казва ,да кажем,  Лили Георгиева, и следователно се досеща, че баща и трябва да е Гошо. Обаче фамилията в селото носи , примерно, името Дупнишки, или Бирнишки, нещо, което той няма как да знае, а пък никой туземец не може и да предположи за кои хора става въпрос. Най-накрая го упътват до един Гошо, който има две дъщери, една от които май учи в София...  Та ги намират.

Това е някакъв частен случай с фамилиите.Ако аз се казвам Лили Георгиева,означава че баща ми също е Георгиев,но не и че се казва Гошо

Общи условия

Активация на акаунт