Баща му се намеси...

• 33 369
  • 631
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
"Oбещал" ѝ че някога ще я вземе за жена. И тя, глупачката чака.  Tired

Защо трябва да я обиждаме?
Не прочетох да чака да я вземат

# 316
   Е, то не е било много далече от акъла, че едва ли ще произлезе нещо добро младо семейство да живее в една къща с родителите, справка, свекървенската - в случая свекърската тема, но пак не е късно да си подредите живота по ваш вкус.

# 317
"Oбещал" ѝ че някога ще я вземе за жена. И тя, глупачката чака.  Tired
Защо трябва да я обиждаме?
Не прочетох да чака да я вземат
Заради това:

Другото уточнение, което искам да направя, защото имаше много учудени от ситуацията"или идваш у нас,или се разделяме". Та така, до тогава сме живели на квартира, като гаджета, и един ден той ми каза: Помисли си, не те насилвам, но ти предлагам да живеем в къщата, на отделен етаж" ( само искам да добавя, че разходите за път са по-малки от квартирата). Аз тогава попитах какво би станало ако не приема. Е, получих следния отговор: Ами след като ти предлагам това, значи че нещата няма да са само със статус гаджета, но ако откажеш , няма как да продължим нататък! Аз погледнах от следната гледна точка - защо да се дават парите да квартира, където не се знае до кога ще си, след като може да се влагат другаде, не на толкова чуждо място. Е, грешката ми сигурно е била, че не съм разгледала и други ситуации, които биха могли да изникнат.
Обещава някога в неясното бъдеще да не са със статут гаджета. Едва ли не я притиска да живеят у тях с мама и тате и като издържи, ще я вземе за жена.

Глупачка го написах в смисъл на наивна, а не тъпа.

# 318
По-голямата ми част от приятелите в момента живеят или живяха именно по този начин - двойки са от няколко години и живеят заедно в жилището на един от двамата, обикновено предоставено от родителите (никой не живее с родителите, но какво от това). Развиват се професионално и си живеят живота. Част от тях се ожениха и си имат по едно дете, част от тях още я карат по този начин и хич не се оплакват. Аз съм от първите, но по никакъв начин не смятам, че тези, на които още им се живее, трябва да народят бързо поне едно дете и да се оженят, само защото "старото" поколение смята, че така е редно. И това, че партньорите от една двойка имат собствен социален кръг извън кръга на двойката, изобщо не означава, че не се обичат, още по-малко че си изневеряват.

По темата - изобщо не мисля, че авторката бива будалкана и има конспирация как да я разкарат. Не ми се вярва и да е толкова заслепена, че да не разбира, че приятелят й изневерява, а баща му да  е наясно, още повече, че явно не са в особено близки отношения, за да го държи в течение с личния му живот. За мен това е една нормална двойка млади хора, които в момента са с различни приоритети от създаването на семейство. Това по никакъв начин не означава, че са на път да се разделят. Може и да се разделят някой ден, ама то гаранция, че ще останеш със съпруга ти цял живот също няма.

# 319
  • София
По-назад питах как родителите ти гледат на тази връзка, на живеенето ти у родителите на гаджето ти. Познават ли го, как го приемат, познават ли се с родителите му, какво ти казаха, когато ти се пренесе там?
Сори, ама той направо те е изнудил, а и ти си се полакомила заради разходите.

# 320
 Това аз го разбирам като призив да заживеят заедно като семейство в дома на техните, а не като изпитание за издръжливост newsm78
 Демек, ако не искаш да дойдеш да живеем у нас, значи не си сериозна към нашата връзка и не искаш да продължим Rolling Eyes

Сори, ама той направо те е изнудил, а и ти си се полакомила заради разходите.

Точно.

# 321
Според мен гаджето на авторката е властния характер.
Поставил някакъв безумен ултиматум и най-голямата и грешка е, че се е съгласила на този вариант. Когато някой - вкл. и родителите му, не му се водят по акъла следват конфликти, сръдни и пр. Мисля, че проблемът е в него и в двата случая. Новата година също - защо той да решава еднолично как да се празнува,  а не двамата?

Iris04, след като така или иначе живеят заедно с какво преместването при родителите би било стъпка към по-сериозни отношения? Мисля, че не му е била това идеята. По отношение на разходите - разходите за две коли, след като непрекъснато се пътува не мисля, че са значително по-ниски от квартира, а защо си го е бил наумил този вариант не мога да измисля...

Ако не се разбира с баща си - да си стегне парцалките и да се изнесат с половинката на квартира. Какво и се обяснява какво са обсъждали с баща си, да я натоварва психически и да я замесва в техните неразбории.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 12:36 от Arizona

# 322
Лично мнение......аз тук не усещам емоцията.
Не е отишла с него в дома на родителите не защото не е била готова да скъсат, а от финансова гледна точка.Разделното посрещане на Нова година не е проблем, но се пуска тема точно в първите часове на 2013 г.Не прочетох какви планове имат с този мъж.Звучи ми малко като живеене ден за ден, като основните събития се определят от него, а тя безропотно /или не толкова/ се съгласява.Сега тя щяла да напусне къщата.Ама и той щял да я напусне.Заедно?Поотделно?Този мъж май не знае какво иска.Не разбрах и тя какво иска-семейство с него?Бъдеще?

# 323
  • София
Такъв ултиматум ако ми сервират, никак не би ми допаднало. Ти може и да искаш да минете на следващото ниво, да промените статута "гаджета", но да не искаш задължително да се нанасяш при техните. Нали и дотогава сте живели заедно, не е някаква нова голяма крачка??
При мен се мержелееше по едно време такава алтернатива, която не се осъществи - съжителството в една къща, имам предвид. Имах други основни възражения, но сега като се замисля, едно полу-общо домакинство (гледам как са нещата при етърва ми и девер ми + свекърите) си има както някои плюсове, така и минуси, не знам дали щях да съм доволна...
Успех с изнасянето и дано се успокои половинката! Simple Smile

# 324
и не знае и фамилията на бъдещия си свекър, само знае, че се казва Гошо...

Е,как не знае фамилията му?Не знае фамилията на приятелката си?
Елементарно Уотсън- фамилията на децата е тази на дядовото име,а на родителите на техният дядо:) Следователно са различни и няма как да се предположи. Имаш Иван Стоянов Петров баща ,а детето му е Райна Иванова Стоянова Simple Smile  
Мнението по темата си го казах..
Според мен се е надявала авторката на заделените пари от съжителството с родителите му да послужат за ипотека и се е надявала да по-спестят и да са отново самостоятелни. Тя си познава мъжа до нея ,и лично за мен хора на по 30 години като тях не са деца,че да не знаЯТ кой какъв им е , какво правят и защо го правят,но адмирирам опита й да останат тези подробности само за тях си   bouquet
Форумът е една клюкарница и няма реално как да й помогне в семеен казус.  Peace

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 13:25 от Анонимен

# 325
  • Пловдив
елементарно Уотсън- фамилията на децата е тази на дядовото име,а на родителите на техният дядо:) Следователно са различни и няма как да се предположи. Имаш Иван Стоянов Петров баща ,а деца му са Райна Иванова Стоянова Simple Smile  

След обяснението,стана ясно.Това е рядка традиция в България.Иначе си представях,че са с еднакви фамилии и той не я знае  Crazy

# 326
  • Пловдив
и не знае и фамилията на бъдещия си свекър, само знае, че се казва Гошо...

Е,как не знае фамилията му?Не знае фамилията на приятелката си?
елементарно Уотсън- фамилията на децата е тази на дядовото име,а на родителите на техният дядо:) Следователно са различни и няма как да се предположи. Имаш Иван Стоянов Петров баща ,а деца му са Райна Иванова Стоянова Simple Smile  

Не е толкова елементарно, Шерлок, защото моята фамилия е семейна фамилия - колко? - 100 и повече години. Чувала съм я тази традиция с имената, но около мен не познавам хора, които да я спазват.

# 327
Не е толкова елементарно, Шерлок, защото моята фамилия е семейна фамилия - колко? - 100 и повече години.
Това не пречи в България да има цели области (за Бургас, Сливен, Ямбол съм сигурна), в които децата с години наред не носеха фамилните имена на бащите си. Носещите традиционното фамилно име бяха след изключенията.

# 328
  • Пловдив
Това не пречи в България да има цели области (за Бургас, Сливен, Ямбол съм сигурна), в които децата с години наред не носеха фамилните имена на бащите си. Носещите традиционното фамилно име бяха след изключенията.

Да,това го знаем всички.Но не ти изниква като първа възможност.Поне на мен.И писах какво помислих затова и попитах

# 329
То и сега няма пречка фамилното име да е бащиното име на бащата. Изборът предполагам е въпрос на традиции.

Общи условия

Активация на акаунт