Баща му се намеси...

• 33 298
  • 631
  •   1
Отговори
# 465
 В преписката ли? Гочо Х. Пазвантов, живеещ на семейни начала с тъжителката.

# 466
По памет, Краси - "лице, с което се намира във фактическо съжителство".

# 467
По памет, Краси - "лице, с което се намира във фактическо съжителство".

bouquet

# 468
"Ищцата Г. твърди, че с ответника Г. са живели известно време на съпружески начала в жилището на ответника, находящо се в гр. Стара Загора, кв. …, бл. …, вх. …, ет. …. От фактическото съжителство имат родено едно дете, като родителските права са предоставени на нея.
--------------------
Ответникът оспорва иска. Твърди, че процесните вещи били закупени по време на съжителството им, но изцяло с лични негови средства – заплатата му, два кредита и заем от С.И.А.. Твърди, че по време на фактическото им съжителство Г. изобщо не е работила."

http://www.osstz.com/reshenia/GD/2011/062011/0063d811/20152611.htm

# 469
Т.е., законово как са определени двама съжитестващи без брак?
Сегашния НПК говори за фактическо съжителство (за разпитите става дума). Не съм сигурна дали в стария не се говореше за "семейни начала" или другаде съм го чела.

Благодаря!    Grinning
Но самите съжителстващи как се наричат?
При брак са съпруг и съпруга.А без брак?
Например, в някакъв документ,  където трябва да попълниш име и статут на половинката:
"Иван Петров Иванов -съпруг"
"Иван Петров Иванов- ?" -когато нямат брак?

Пример:
Партньорът ми работи в .....
Баща й ще я докара на рожденият ден ...

Когато двойка без брак се представя пред непознати използват само имената, на всички е ясно, че са двойка живееща под един покрив без брак.
Тези с брак, съответно представят "съпругата ми", "съпругът ми".
Тези, които не живеят заедно, но имат връзка са съответно приятел - приятелка.
Във всички документи, където се изисква отбелязването на семейно положение има опция съпрузи или партньори.
Това в Англия.

# 470
И все пак - къде е Шош ?

# 471
Вероятно си има по-важна работа от това да осигурява зрелища.  Wink Нейният въпрос е изчерпан, за какво и е да се връща в темата?

# 472
Факт е, че към съпругата хората винаги имат по-специално отношение от това към приятелката, гаджето, любовницата, майката на децата, хеле пък жената (не, даже не е и „моята жена”; просто и безлично жената). Тайно всеки си вика: „Абе, Драган, като обича топлкова Пена, що не й предложи брак?”. Малко ще си го признаят, щото е модерно да си разкрепостен, ама в крайна сметка друго си е брака. Може да съм разведена, но искам на дъщеря ми също да й паднат на колене с пръстен и тя толкова много да обича и вярва в отношенията, че да каже „да”. Всичко е: „не съм сигурен, че те искам за цял живот”.

# 473
Факт е, че към съпругата хората винаги имат по-специално отношение от това към приятелката, гаджето, любовницата, майката на децата, хеле пък жената (не, даже не е и „моята жена”; просто и безлично жената). Тайно всеки си вика: „Абе, Драган, като обича топлкова Пена, що не й предложи брак?”.

Няма такъв факт. Зависи от манталитета на този, който си вика "Абе Драган ..."

# 474
Факт е, че към съпругата хората винаги имат по-специално отношение от това към приятелката, гаджето, любовницата, майката на децата, хеле пък жената (не, даже не е и „моята жена”; просто и безлично жената). Тайно всеки си вика: „Абе, Драган, като обича топлкова Пена, що не й предложи брак?”. Малко ще си го признаят, щото е модерно да си разкрепостен, ама в крайна сметка друго си е брака. Може да съм разведена, но искам на дъщеря ми също да й паднат на колене с пръстен и тя толкова много да обича и вярва в отношенията, че да каже „да”. Всичко е: „не съм сигурен, че те искам за цял живот”.

Аз пък приемам, че е нормалното хората да са изначално откровени един към друг, че няма как да са сигурни, че ще живеят заедно цял живот. Това не значи, че държат по-малко един на друг, или че ще положат по-малко усилия да създадат здраво семейство и да отгледат децата си в хармония. Останалото е божа работа.

# 475
  • София
Мерси за такава откровеност "сори, ама не знам дали ще сме заедно цял живот, затова не искам да се женим, обаче искаам да живеем заедно и да ми народиш деца"! Познай как ще живея с него и ще му раждам деца на такъв!

# 476
А да ти се закълне във вечна любов, и да реши, че иска да се жени.... докато му омръзне, и да не е сигурен дори дали иска деца? Не, мерси - за мен това не е вариант. Naughty Предпочитам да знам, че мъжът ми е с мен, защото иска да бъде с мен, защото иска да имаме деца, които да гледаме заедно, отколкото защото някакъв подпис в гражданското го впримчил в хомот, от който се чуди как да избяга. Лично мнение - такива са моите приоритети.

# 477
  • София
Глупости са това за хомота! Не знам кой ги измисля тези митове и легенди! Ако толкова иска да е с мен, нека да има смелостта дори да излъже, ако му стиска,  де, защото след предложението следват другите "малки подробности" като заявяване на планирането на женитба пред родителите и на двамата, годеж и т.н. как мислиш, колко е способен един млад мъж да лъже и да вкарва родителите си в беля с лъжи за женитба, само и само да спи с някоя жена?  Отдавна хората правят секс и без да е нужно да се сгодяват, та това отпада като мотив за предложение. А и аз не съм била още навремето от типа да градя с някого семейство и да мисля за деца, без предложение за брак. Нека се поопознаемна социално и сексуално ниво, но живеейки отделно, малко разменено гостуване, обяснения в любов и предложение за брак, пък после можем да заживеем заедно и да видим дали ще се спогаждаме! Как иначе я мисли тази работа - той да не иска да се жени за мен, обаче да очаква да сме семейство и да раждам! Тц! Не става! Има си ред, който показва и колко му е уважението! Ако искам да съм нечия любовница - ще съм му любовница, а не да правя семейство!

# 478
  • София
Факт е, че към съпругата хората винаги имат по-специално отношение от това към приятелката, гаджето, любовницата, майката на децата, хеле пък жената (не, даже не е и „моята жена”; просто и безлично жената). Тайно всеки си вика: „Абе, Драган, като обича топлкова Пена, що не й предложи брак?”.
Няма такъв факт. Зависи от манталитета на този, който си вика "Абе Драган ..."
Съгласна съм.  Peace Повече от половината наши приятелски семейства са без брак. И през ум не ми минава да ги възприемам различно поради този показател. То вече съм и забравила кои са женени и кои - не. Какво значение има. Готини са, имат си деца, гледат си ги, разбират се. Семейства като семейства. Най-мразя някой да ми седне и да почне: "Дайте да ви оженим". И защо? По-щастлива и значима в собствените ми очи ли ще ме направи един подпис?!

Анди, та нали си минала по реда си и си уважена. Айде не се пали толкова.  Wink

# 479
  • град-държава

Най-мразя някой да ми седне и да почне: "Дайте да ви оженим". И защо? По-щастлива и значима в собствените ми очи ли ще ме направи един подпис?!

ТурЯш титлата и короната Mr. Green. Изглежда има жени, които ги осмисля, както е видно.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт