МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 389
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • By the sea
Славенка, спокойно, ще пропие, никой не е казал, че трябва да пие по литър на ден. Моята мишка също не пие много вода, но тя просто е страстно кърмаче и това си е. А и честно казано не съм й предлагала толкова често вода допреди да захраня в 6 м. Blush А с какво й даваш вода, пробвай с преходна чаша 6+ Peace Аз предлагам вода след хранене, след сън през деня също, пийва по малко. Не се притеснявай, още не са такива жеги, че да предлагаш толкова често /през 40 мин./ Hug Пипай фонтанелката отпред да не е хлътнала /знак за обезводняване, липса на течности/, ако детенцето е жизнено и игриво, нямаш повод за тревога Peace

Неве, честита рожба!Много щастие ви желая!  bouquet

# 496
  • Бургас
Честити бебоци на Emka_80 и Neve76 !!! Да са ви живи и здрави Simple Smile Дайте по едно разказче за раждането ако може Simple Smile

# 497
 Hug Честити бебчовци! Да растат здрави и щастливи!

# 498
  • Пловдив
Честита радост на всички, които са вече майки.Да са ви много здрави и усмихнати бебоците.  bouquet

Славена, не се притеснявай, много е възможно да е период.Моят син късно пропи вода, не е кърмен, предпочиташе чайчета дълго време, не съм хранила нощем- само чай и вода предлагах.С времето му намалих чайчетата и мина изцяло на вода.Преходната чаша я ползваше за играчка, научи се от нормална чаша да си пие водата на 7-8 месеца, вече е на три и половина- не уважава сламки и бутилирана вода или сокове с накрайници като биберони.Води се по детето, важното е да няма признаци на обезводняване и да качва нормално.

# 499
Момичета, благодаря ви  Hug успокоих се малко, щом и вие сте имали подобен проблем, значи не е проблем, а нещо нормално, поне така го разбирам. А иначе и ние сме кърмачета. Засега режимът ни е: при ставане към  6-7 часа: кърмене, след 3 часа пак кърмене
12 часа: зеленчуково пюре с жълтък(1/2) и кърмене след това (колкото поиска) или месно-зеленчуково без кърмене
16 часа: млечна каша( засега безглутенова)
20:30 часа : кърмене
Понякога й давам малко плодово пюре между храненията. Цедя сокче от ябълка или круша, много обича да пие. През ден сменям втората закуска и вместо кърмене правя попара (4 сухарчета, около 40-50 гр.  обезсолено сирене, 1/2 ч.л. краве масло и преварена вода). Дано това с водата да е период. А иначе и ние пробвахме с преходна чаша, ама си държи на шишето с бибата и това е  Laughing

# 500
Момичета, термина ми е далеч, но обмислям възможността да си избера акушерка за раждането. Чувам хубави неща за  Ченешева, но ще съм ви благодарна, ако и вие ми препоръчате някоя от която сте останали доволни  Hug

# 501
  • Burgas, Bulgaria
Ченешева , това е човек ,който е роден ,за тази професия .... уникална е , да е жива и здрава ....двете със Светлето Николова са .... дЪ беСТ оФ дЪ бЕСТ  Heart Eyes

# 502
Ченешева , това е човек ,който е роден ,за тази професия .... уникална е , да е жива и здрава ....двете със Светлето Николова са .... дЪ беСТ оФ дЪ бЕСТ  Heart Eyes
100% подкрепям!

# 503
margaritta83, аз бях с избор и на лекар и на акушерка. За второто избрах Ченешева - уникална е и аз съм на мнението на мадам тиква просто тя е родена да бъде акушерка, много си я харесах и за миг не съжалих че си я избрах  Hug

# 504
Малко извън зададената тема, но писах на още няколко места и съвет не получих!
В 9-ти месец съм и бих искала да ми препоръчате добър педиатър -джипи в Бургас, (ако е възможно в района на кв.Зорница) при който да запиша беба. Важното за мен е да няма проблем с направленията и да има добро отношение. Очаквам вашите мнения и препоръки.
Благодаря ви!

# 505
  • Бургас
Д-р Катя Динева, МБАЛ 4ти етаж.

# 506
Днес бях на преглед при д-р Ангелов. Много съм доволна! Hug
ДРуги отзиви за него?

# 507
  • където мечтите се сбъдват
Днес бях на преглед при д-р Ангелов. Много съм доволна! Hug
ДРуги отзиви за него?
Ангелов е страхотен  Peace Най-добрия лекар и човек,при който досега съм попадала!

# 508
Имам едно въпросче, надявам се и Ани Палазова да се включи с отговор! На сайта на болницата четох, че фетална ехокардиография се прави 23-25 седмица, но според др.Драгнева, която ми води ЖК тя се прави след 27 седмица и на сайта не можело да се вярва... От къде идва това разминаване и кога все пак да си запазя час, защото и за там си е доста чакане, нали се прави от гостуващ лекар.Или това да се отнася за късна фетална морфология,а другото да не е споменато в сайта...? newsm78
 Цитирам написаното в сайта, мисля че това е тази така наречена фетална ехокардиография(поне аз така съм го разбрала), ако бъркам, ме поправете: "Следващата фетална морфология между 23 и 25 гестационна седмица се извършва т.н. сърдечен скрининг за откриване на аномалии на сърцето на плода и големите кръвоносни съдове. Извършването на феталната морфология трябва да става задължително с висококачествен ултразвуков апарат, за предпочитане 4 D и от отпитен ехографист."

# 509
  • Бургас
Малко извън зададената тема, но писах на още няколко места и съвет не получих!
В 9-ти месец съм и бих искала да ми препоръчате добър педиатър -джипи в Бургас, (ако е възможно в района на кв.Зорница) при който да запиша беба. Важното за мен е да няма проблем с направленията и да има добро отношение. Очаквам вашите мнения и препоръки.
Благодаря ви!
Аз водя малките ми мъжаги ми при др Мариана Константинова. Кабинетът ѝ е в транспортна болница (до жп гарата). Много съм доволна от отношението, винаги има направления и най-важното за мен - не пести обяснения, когато я разпитвам.Телефонът ѝ е 0888/ 411 494. Между другото освен педиатър е и джипи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт