Всяко отделение има сключен договор за работа по определени клинични пътеки. Всяка клинична пътека има мин. изисквания за изследвания и алгоритъм за лечение. Пациента заплаща такса от 5,80лв/ден престой (това не важи за Родилно отделение и Отделение за интензивно лечение и реанимация, там ценоразписа е друг). Осигурено е хранене до 3лв/ден и всичко консумирано над тази сума се заплаща по ценоразпис.
за лечението на какво конкретно те интересува и ще ти кажа дали имаме такава клинична пътека?
Лежах в София в Шейново в патологична бременност защото съм с високо кръвно, сърцебиене, подуване (все предеклампсни състояния), отделно кръвотока на артериите към матката е слаб и имало спазми в тия артерии и съм със скъсена шийка и лежах за проследяване. Тук една АГ ми каза че може да се наложи да се предизвиква раждане в 30г.с. ако нещата са същите заради кръвното и кръвотока. Затова питам може ли да ме следят някъде тук по клинична пътека, за да не се налага да лежа в София отново до термин примерно?
Да, при нас има отлделение по патологична бременност и има сключен договор с НЗОК. Условията са престой са точно тези, които ти описах. Дано не се налага да постъпваш. Следи много внимателно кръвното си налягане и провеждай редовно консултации с гинеколог. Ако получиш, сърцебиене, пдувания, болки, кървене ... потърси незабавно лекарска помощ.