МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 451
  • 750
  •   1
Отговори
# 480

Всяко отделение има сключен договор за работа по определени клинични пътеки. Всяка клинична пътека има мин. изисквания за изследвания и алгоритъм за лечение. Пациента заплаща такса от 5,80лв/ден престой (това не важи за Родилно отделение и Отделение за интензивно лечение и реанимация, там ценоразписа е друг). Осигурено е хранене до 3лв/ден и всичко консумирано над тази сума се заплаща по ценоразпис.
за лечението на какво конкретно те интересува и ще ти кажа дали имаме такава клинична пътека?

Лежах в София в Шейново в патологична бременност защото съм с високо кръвно, сърцебиене, подуване (все предеклампсни състояния), отделно кръвотока на артериите към матката е слаб и имало спазми в тия артерии и съм със скъсена шийка и лежах за проследяване. Тук една АГ ми каза че може да се наложи да се предизвиква раждане в 30г.с. ако нещата са същите заради кръвното и кръвотока. Затова питам може ли да ме следят някъде тук по клинична пътека, за да не се налага да лежа в София отново до термин примерно?

Да, при нас има отлделение по патологична бременност и има сключен договор с НЗОК. Условията са престой са точно тези, които ти описах. Дано не се налага да постъпваш. Следи много внимателно кръвното си налягане и провеждай редовно консултации с гинеколог. Ако получиш, сърцебиене, пдувания, болки, кървене ... потърси незабавно лекарска помощ.

# 481
  • Бургас
Следя си кръвното, като цяло е височко, сърцебиене получавам всеки ден почти, а и пръстите са ми надути с отоци. Болки и кървене нямам да чукна на дърво. Следя се при Минчев, но той не прави доплер на артериите на матката. Разбрах че само Драгнева прави доплер, но само на фетално сърце...а на мен ми трябва на утеринни артерии....кой може да ми препоръчаш от вашата болница който да ме следи на доплер и каква е цената за преглед на доплер???

# 482
Следя си кръвното, като цяло е височко, сърцебиене получавам всеки ден почти, а и пръстите са ми надути с отоци. Болки и кървене нямам да чукна на дърво. Следя се при Минчев, но той не прави доплер на артериите на матката. Разбрах че само Драгнева прави доплер, но само на фетално сърце...а на мен ми трябва на утеринни артерии....кой може да ми препоръчаш от вашата болница който да ме следи на доплер и каква е цената за преглед на доплер???

Можеш да отидеш при д-р Недялков. Той може да ти направи доплер. преглежда и в МЦ"Св. София", и в МЦ "Дева Мария". Само да кажа и за останалите момичета, че д-р Недялков вече работи и по договор с НЗОК и проследява и бременност. Разкриваме и кабинет по репродуктивно здраве в Св. София, където ще преглежда той. Списък с изследванията и процедурите, които ще се извършват,ще дам до няколко дни. На рец. в медицинския център могат да ви кажат какъв му е графика.

# 483
На 5 април се роди моята дъщеричка Мария в болница Дева Мария. Благодарна съм на целия екип на болницата, защото успях да изживея този вълшебен миг по най- добрия начин. Имах бързо и безпроблемно раждане, отидох с 7-8 сантиметра разкритие и ме прие д-р Ангел Недялков, и родих за по малко от час, без системи. Най- важното за мен е по време на раждане, жената да се чувства спокойна, сигурна и доктори и акушери да се намесват минимално. От престоя си в болницата съм доволна от отношението на целия персонал. Искам да спомена, че първото си дете също родих в Дева Мария през юни 2010г. Наистина останах и тогава очарована от болницата и затова избрах без колебание и второто си дете да родя там. Благодаря на целия екип на болницата и съм щастлива, че в нашия район има такова място, където да ти помогнат да изживееш най-прекрасния момент в живота на една жена по най- добрия начин   bouquet   Hug   bouquet

# 484
  • By the sea
Emka_80, честита радост! Да расте много здрава и щастлива малката Мария!  bouquet

# 485
  • Бургас
Ани, а каква е цената на доплера при Недялков, защото аз се следя при Минчев и предполагам при Недялков няма как да отида с направление, а трябва да се плаща?

# 486
  • Бургас
emka_80, Честито бебче!
Нека малката Мария ти расте жива и здрава и да ти носи много радост!   bouquet

# 487
  • Бургас
Emka, честита рожба! Да ти е жива и здрава, да има едно щастливо детство и да ви носи само радост   bouquet

# 488
  • Бургас
Момичета, я кажете как да си добавя нова лентичка на профила?  newsm78

# 489
Аз родих на 10. 04.  моя син Хрисимир с планово секцио със спинална упойка в Мбал Дева Мария и още съм тук, в болницата. Оббслужването е на ниво, по всяко време имате достъп до педиатър, акушер- гинеколог и санитар, към които може да се обръщате за съдействие. Грижат се добре  за децата и за майките, съпричастни са с притесненията им, много съвети и подробни обяснения дават за всичко. Ами това е. Целувки от нас и на тези, на които им предстои, леко и безпроблемно раждане !

# 490
Emka_80,Neve76 ,Честито!!!Да са ви живи и здрави малките бебоци!Прекрасни новини,много ви се зарадвах!

# 491
Еха, колко хубаво започва тази седмица. Честити бебоци на мамите Emka_80 и Neve76! Да са ви здрави и много послушни Tada

# 492
Честито на Emka_80,Neve76! Само хубави мигове да имате с бебоците си   bouquet
Мами, аз пиша за съвет, помагайте. Габина не иска да ми пие вода. От има няма седмица се мръщи на водата, през 40 мин и давам шишето, но,... Не знам как да я накарам да изпие повече от 50-тина мл./ден. Ако някой може да сподели опит ще съм благодарна

# 493
  • До морето :)
Моята пропи вода на 8 месеца и то от шише със сламка. Категорично ми отказваше каквото и шише с биберон да ѝ дадях. Помня, че ѝ топлех водата на стана Т, но това беше зимата и водата в шишето от минерална си беше студена.

# 494
И аз давам на стайна температура, но не иска и вече не знам какво да правя...

Общи условия

Активация на акаунт