МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 539
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Хихи, аз наблягах на киселите краставички! Много помагаха, а също и солети, точно преди да стана от леглото изяждах 2-3 и след 5 мин. ставах без гадене. Второто е като вълшебен лек, някъде го бях прочела из форума, много ми помогна. Явно е важно да не ставаш с празен стомах. Яж солено и кисело, но като гледам лентичката ти вече би трябвало да отминава този период и да следва най-хубавия - не ти се гади вече и все още не ти тежи.....

# 196
Благодаря ви момичета! Днес минах до аптека и си купих апарат за кръвно, явно от това ми е зле тези дни.Апаратът показа 100 на 65. Последвах съвета за айран със сол и ми посветна след третата чаша за деня. А за гаденето може и да е от кръвното, аз досега съм нямала такъв период, ама знам ли може тепърва да се прояви, като си знам късмета.  Hug

# 197
Гаденето най - вероятно си е от самата бременност. Моето започна също по - късно и продължи около  два месеца или три, но при всеки е различно.

# 198
Исках да попитам някой знае ли дали в Дева Мария се заплаща инжекцията, която трябва да се сложи, когато бебето и майката са с различен резосфактор? Четох, че по здравна каса е безплатна, но много болници казвали, че я нямат и родителите се налагало сами да си я купуват.
Ваксината е безплатна, но ще направят на теб и бебето изследване за определяне на кръвна група, а то е платено /2 х 50 лв май беше  newsm78/

# 199
Момичета, има ли бременни от вас, които да са се записали за ЖК в МЦ "Св. София", МЦ "Дева Мария" или "АГ кабинет д-р Ангелов" гр Ямбол не по-късно от 13г.с.? Ако отговорът е да, то до дни ще имаме много добра новина за вас  Hug 

# 200
Еее, само за тях ли, аз тези дни се местя при Драгнева за ЖК, но вече минавам 16 г.с. и май няма да стане за мен, но поне кажете каква е добрата новина?

# 201
Благодаря за отговора 2в1. Аз знам, че определянето на кръвната група е 25лв. на човек, но може за родилки и бебета да е друга цената. Имам и още един въпрос, когато те приемат да раждаш в предродилно има ли възможност таткото да бъде при майката, докато дойде времето да я вкарат в родилно? Имам предвид да не присъства на смаото раждане.

# 202
  • Бургас
Сега се сетих  - преди 7г като раждах сина ми в МБАЛ /тогава друг избор нямаше/ не ми казаха каква кръвна група е той.
Че мога да му разбера и сама кръвната група в някоя лаборатория знам.
Въпросът ми е има ли начин, като родя този път, живот и здраве, да разбера кръвната група на бебето още в болницата? Трябва ли предварително да заявя желание за това, заплаща ли се нещо и т.н.?

# 203
Сега се сетих  - преди 7г като раждах сина ми в МБАЛ /тогава друг избор нямаше/ не ми казаха каква кръвна група е той.
Че мога да му разбера и сама кръвната група в някоя лаборатория знам.
Въпросът ми е има ли начин, като родя този път, живот и здраве, да разбера кръвната група на бебето още в болницата? Трябва ли предварително да заявя желание за това, заплаща ли се нещо и т.н.?

Когато майката е с отрицателен резус-фактор, то задължително се взема кръв на нея и детето, тъй като трябва да се определи:
1. Дали майката образува антитела. Ако да, то се поставя ваксина Анти-Д Гама Глобулин .
2.От детето също се взема кръв и се определя дали резус-фактора съвпада с този на  майката. Ако тя е с отрицателен, а детето е с положителен, има опасност детето да развие жълтеница . Обикновено тя  настъпва рано и се проследява  нивото на кръвен билирубин .Ако стойностите са  над допустимото, то  се влива  хумана албумин и се прилага фототерапия. При много завишени  стойности на билирубина може да се наложи и обменно кръвопреливане.
3.Ако майката е с положителен резус-фактор, то на детето не се изследва кръвната група. В случай, че искате да я определите по собствено желание, то това може да стане в кръвния център. 

# 204
  • Бургас
В случай, че искате да я определите по собствено желание, то това може да стане в кръвния център. 

Това непременно с кръв от вената ли става?

# 205
  • Бургас
Момичета, има ли бременни от вас, които да са се записали за ЖК в МЦ "Св. София", МЦ "Дева Мария" или "АГ кабинет д-р Ангелов" гр Ямбол не по-късно от 13г.с.? Ако отговорът е да, то до дни ще имаме много добра новина за вас  Hug 

Не ми се искаше да се издавам все още че е рано, но любопитството ще ме убие иначе. В 8 г.с. съм в очакване на третото си сладурче, ЖК ми води д-р Минчев в "Света София", каква е добрата новина?  newsm78

# 206

Не ми се искаше да се издавам все още че е рано, но любопитството ще ме убие иначе. В 8 г.с. съм в очакване на третото си сладурче, ЖК ми води д-р Минчев в "Света София", каква е добрата новина?  newsm78

Честито Деси, много се радвам за теб  Hug Като ги знам твоите бандитковци, направо не ми го побира ума как сте се решили за трето, браво! А и на мен ми стана любопитно вече каква е тази хубава новина, няма ли да издадете вече  newsm78

# 207
Запис от мен!anipalaz,има,разбира се,че има   bouquet

# 208
Еее, само за тях ли, аз тези дни се местя при Драгнева за ЖК, но вече минавам 16 г.с. и май няма да стане за мен, но поне кажете каква е добрата новина?
Ние сме си групичка августовско-юлски мами и следим всички лекции,след което ходим да хапнем,пийнем и поклюкарстваме и ако имаш желание можеш да пишеш на лични и да се включиш в нашия състав!

# 209
Anipalaz, я кажи добрата вест, че да видя дали съм изтървала много Laughing

Общи условия

Активация на акаунт