МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 509
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Абе като говорим за бургаШките лекари, верно ли че са изгонили Ризова от Черноморска? newsm78

В неправилната тема питаш.

# 361
  • Бургас
Аз още нямам отговор на предните си въпроси, но имам още  Mr. Green

Колко време след секцио става обичайно вдигането и раздвижването?
Говорим ако няма някакви усложнения и т.н., как се процедира в общия случай?
Аз примерно бих искала да се раздвижа /или поне да опитам/ около десетина часа след операцията, не ми се чака 24ч, а и доколкото разбирам тогава е по-трудно и колкото по-рано се размърда човек, толкова по-добре.
Та, как се прави при вас по принцип?

# 362
  • Пловдив
Аз още нямам отговор на предните си въпроси, но имам още  Mr. Green

Колко време след секцио става обичайно вдигането и раздвижването?
Говорим ако няма някакви усложнения и т.н., как се процедира в общия случай?
Аз примерно бих искала да се раздвижа /или поне да опитам/ около десетина часа след операцията, не ми се чака 24ч, а и доколкото разбирам тогава е по-трудно и колкото по-рано се размърда човек, толкова по-добре.
Та, как се прави при вас по принцип?

Аз седнах на леглото вечерта, оперираха ме сутринта.След около 15-20 минути направих първи опит да стана.В общия случай ако всичко е наред е в реда на нещата да се раздвижиш 10-12 часа след операцията.Все пак не се насилвай - само ако усещаш, че си в състояние.И да, колкото по-рано се размърдаш - толкова по-бързо организмът ще започне да се възстановява.Аз на втория ден се довлякох до прозореца на неонатология да ми покажат сина ми.Стимулът е голяма работа  Wink

# 363
  • Бургас
А това сама и по своя инициатива ли го правя или идва някой, който да помага при ставането?

И едва когато успея да се довлека до неонатологията ли ще си видя бебето?

Кога започват да дават бебето на майката да се опитва да го кърми? Аз ли да си го искам или някой ще ми го донесе по своя инициатива?
Може и да съм питала вече, но съм забравила, извинявам се ако се повтарям, на кой ден след операцията дават бебето в стаята при майката? Ако съм в състояние да ставам и го искам, ще ми го дадат ли по-рано?

Мерси за отговорите   bouquet

# 364
  • Пловдив
А това сама и по своя инициатива ли го правя или идва някой, който да помага при ставането?

И едва когато успея да се довлека до неонатологията ли ще си видя бебето?

Кога започват да дават бебето на майката да се опитва да го кърми? Аз ли да си го искам или някой ще ми го донесе по своя инициатива?
Може и да съм питала вече, но съм забравила, извинявам се ако се повтарям, на кой ден след операцията дават бебето в стаята при майката? Ако съм в състояние да ставам и го искам, ще ми го дадат ли по-рано?

Мерси за отговорите   bouquet

По мое време имаше рехабилитаторка, която прецени, че мога да опитам да се изправя и ме наставляваше как най-добре и безболезнено да го направя.

За всичките ти други въпроси, моля, погледни страница 5 на темата, първият пост най-горе, аз съм ти отговаряла и Morska Zvezda е допълнила като представител на болницата. Hug

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 18:05 от Горгона

# 365
  • Бургас
Бе имах аз спомен, че за втори път питам за тези неща  hahaha Crazy
Мерси  Hug

# 366

По мое време имаше рехабилитаторка, която прецени, че мога да опитам да се изправя и ме наставляваше как най-добре и безболезнено да го направя.

Чеки и аз да кажа по мое време "рехабилитаторката" как ме раздвижи, че ми стана едно носталгично.. Ако не се лъжа се казваше Павлинка..
Та на 27 час дойде, представи ми се, набързо ми обясни, че имам психологически проблем с раздвижването, защото ми се зави свят като се изправих. Поседя 10мин при мен и дойде време за свиждане и с Васко като дойдохте знаеш какъв цирк беше Simple Smile Аз още чакам момата да дойде да ме раздвижи Simple Smile Добре, че бяхте вие двамата, че.. Станах, досурках се до банята, пооправих се с помощта на милото и се досурках до неонатологията.. Наистина е голям стимул..
Дано са я сменили тая гайда смотана, въпреки, че я виждах при следващите ми престои в болницата.. Според мен такива хора като нея не трябва да има по болниците.. но пък на 3ти етаж имаше рехабилитаторка, беше страхотна Simple Smile Раздвижваше една жена до мен.. Внимателна, спокойна.. Евала!
Дано никой не попадне на Павлинка! (или там както се казваше)

# 367
  • Burgas, Bulgaria
За нас ,че бяхме 3 , нямаше рехабилитатор ,че беше неделя деня за ставане.... дойдоха 2 акушерки и ни раздигаха ... другите имаха 24часа , аз бях на 15-16часа,че Гамишко реши да ми скъси живота ,кат ме накара да го чакам до 17 часа да ми започне секциото .... на бързо ни вдигнаха , ноооо това секцио на мен ми беше кошмарно ...и контракциите след това и ставането...голям зор ,а уж имам много опит .......

# 368
Да, Павлина и аз не я харесвах особено, тогава даже подадох оплакване и наскоро научих че са я уволнили. Като изключим нея останах очарована от другата рехабилитаторка Мария, супер внимателна и мила, страхотен професионалист. Като цяло както съм писала и преди останах много доволна от раждането, от грижите които поеха за мен Гамишев и екипа му, както и страхотната Светлина Николова, без която може би нямаше да успея да преодолея депресията в която бях изпаднала. Пазя много хубави спомени за болницата. Липсвате миии! Поздрави от София и от малката Поли Hug

# 369
"до колкото знам Бояджиев заминава извън България да работи (до колкото знам в Германия )"
това не е така-аз ходих при него преди 10 дни и каза,че се мести в друга бургаска болница-не уточни коя,но ще е тук.при него се записах да си следя и втората бременност.мисля че ако нямаше да практикува тук щеше да ми каже да се насоча при друг.все пак ходя при него от 7 години newsm78

# 370
"до колкото знам Бояджиев заминава извън България да работи (до колкото знам в Германия )"
това не е така-аз ходих при него преди 10 дни и каза,че се мести в друга бургаска болница-не уточни коя,но ще е тук.при него се записах да си следя и втората бременност.мисля че ако нямаше да практикува тук щеше да ми каже да се насоча при друг.все пак ходя при него от 7 години newsm78
до колкото знам Бояджиев заминава извън България да работи (до колкото знам в Германия ).и за Гамишев се гоовоти че и той се е ориентирал да работи извън БГ  но до колко е вярно незнам.Това съм го чувала от познати, и за това най накрая съм написала че (незнам до колко е вярно) кой-къде ще работи .Но се надявам наистина да не е вярно че ще работят извън БГ защото са мн добри лекари. Hug

# 371
така е,но мисълта ми беше,че щом съм се записала би трябвало да не е така.все пак трябваше да каже,за да търся друг-нима сега още в началото на бременността ми трябва да използвам смяната на наблюдаващ? newsm78

# 372
така е,но мисълта ми беше,че щом съм се записала би трябвало да не е така.все пак трябваше да каже,за да търся друг-нима сега още в началото на бременността ми трябва да използвам смяната на наблюдаващ? newsm78
Ами предполагам че щом не ти е казал такова нещо,ще си остава да работи в Бг  Simple Smile

# 373
на това се надявам ooooh!

# 374
Да се похваля и аз... вече съм на финалната права. Ако може да се вярва на термина ми...остава точно 1 месец!   261uu Вече наистина приличам на слончето Бимбо  Laughing Утре смятам да мина да подам заявление за раждане и да уточня някои екстри по престоя. Искам да попитам кого да търся, че да ми разяснят цените  newsm78 . Знам, че мога и през сайта да го подам, но има някои неща дето не са ми много ясни и искам да попитам за подробности.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт