МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 496
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Да се похваля и аз... вече съм на финалната права. Ако може да се вярва на термина ми...остава точно 1 месец!   261uu Вече наистина приличам на слончето Бимбо  Laughing Утре смятам да мина да подам заявление за раждане и да уточня някои екстри по престоя. Искам да попитам кого да търся, че да ми разяснят цените  newsm78 . Знам, че мога и през сайта да го подам, но има някои неща дето не са ми много ясни и искам да попитам за подробности.  Blush

zaples_golqm скорошно и щастливо майчинство ти желая  Hug аз когато ходих до болницата за да я разгледам говорих с Адриана, момичето което отговаря за пиара. Имах доста въпроси за цени по време на престоя и общо взето я залях с тях, но пък тя беше много точна и ми обясни всичко с подробности, може да питаш нея. Тя пише и във форума, може и тук да се уговорих с нея нещо, мисля че anipalaz се пише. Чакаме скоро да се похвалиш с едно здраво бебче   bouquet

# 376
Аз още нямам отговор на предните си въпроси, но имам още  Mr. Green

Колко време след секцио става обичайно вдигането и раздвижването?
Говорим ако няма някакви усложнения и т.н., как се процедира в общия случай?
Аз примерно бих искала да се раздвижа /или поне да опитам/ около десетина часа след операцията, не ми се чака 24ч, а и доколкото разбирам тогава е по-трудно и колкото по-рано се размърда човек, толкова по-добре.
Та, как се прави при вас по принцип?

Няма никакъв проблем, стига да се чувстваш добре

# 377
А това сама и по своя инициатива ли го правя или идва някой, който да помага при ставането?

И едва когато успея да се довлека до неонатологията ли ще си видя бебето?

Кога започват да дават бебето на майката да се опитва да го кърми? Аз ли да си го искам или някой ще ми го донесе по своя инициатива?
Може и да съм питала вече, но съм забравила, извинявам се ако се повтарям, на кой ден след операцията дават бебето в стаята при майката? Ако съм в състояние да ставам и го искам, ще ми го дадат ли по-рано?

Мерси за отговорите   bouquet

Всичко зависи от теб. Ако се чувстваш ок, бебето ще ти го дадът, ако не - ще го направят тогава, когато имаш физическата възможност да го кърмиш. Рехабилитаторката в отделението се казва Мария - едно много сладко и мило момиче, което ще те вдигне на крак много бързо.
Бебето се дава при майката на 3 ден, но това не означава, че до този момент тя не го вижда или кърми. Ето днес оперирана майка пожела детето да бъде постоянно при нея и сега се гушкат и кърмят. Както казах - всичко зависи от твоето състояние.

# 378
  • Бургас
Да, благодаря, това исках да знам.   bouquet

# 379
  • Бургас
Д-р Николай Игнатов-анестезиолог прави ли консултации преди планово секцио или не се занимава с такива неща? И само във Ветрен ли може да стане това? Има ли друг кабинет някъде?

Знам, че в Бс има много места, където мога да отида, но си имам разни проблеми и искам да е сериозна консултация, а не само да отбием номера, както се случва обикновено.

# 380
Д-р Николай Игнатов-анестезиолог прави ли консултации преди планово секцио или не се занимава с такива неща? И само във Ветрен ли може да стане това? Има ли друг кабинет някъде?

Знам, че в Бс има много места, където мога да отида, но си имам разни проблеми и искам да е сериозна консултация, а не само да отбием номера, както се случва обикновено.

Да, д-р Игнатов преглежда, но само в МЦ Дева Мария, работи и с талони по НЗОК. Необходимо е предварително записване

# 381
Ето малко информация за едно от новите попълнения в АГ отделението на МБАЛ "Дева Мария" - Д-р Ангел Недялков е специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина.
През 2001г. завършва медицина в МУ Плевен, работи и специализира акушерство и гинекология в същата болница. Работил е 5г. в Майчин Дом – Варна. От месец април 2013г. започва работа като специалист в АГ отделението на МБАЛ „Дева Мария” Бургас.
Допълнителните квалификации които придобива, са в областта на: ултразвукова фетална морфология, 3D и 4D ехография, ендокринологична гинекология.
Професионалните му интереси са насочени към диагноза и лечение на стерилитетни двойки, проследяване на бременност и раждане. В сферата на гинекологията – диагноза и лечение на предракови заболявания, минимално инвазивно оперативно лечение, оперативно лечение на доброкачествени гинекологични заболявания.

До дни се очаква да излезе разрешението от РЗОК и ще може да преглежда и проследява бременност с талони. Вече е включен в графика на АГ кабинетите на МЦ "Дева Мария" и МЦ "Дева Мария".

# 382
За д-р Ангел Недялков съм чувала само хубави неща от мои приятелки, за съжаление нямам личен контакт с него, но според това което са ми разказвали съм сигурна, че болницата ще спечели от привличането на такъв специалист. Честито Simple Smile

# 383
Здравейте! Налага ми се да полежа за няколко дни в ДМ, но не знам какво ми е необходимо за престоя. Освен личните принадлежности искам да попитам дали и нещо друго ми е необходимо. За нощница дали съм с моя или такава от болницата? Ако има нещо друго ще съм жи благодарна ако ме "светнете" по въпроса.
Благодаря!

# 384
доколкото зная всичко там ти дават Simple Smile Като отивах да си подавам заявлението за раждане, ми казаха само лични принадлежности

# 385
Не знам дали има значение ама аз не влизам да раждам, само няколко дни ще лежа в отделението. За раждането и аз така знам, че всичко дават, но само за лежането не знам какво да нося.  newsm78

# 386
ами не знам, защо не се обадиш по телефона на информация и да питаш

# 387
Здравейте! Налага ми се да полежа за няколко дни в ДМ, но не знам какво ми е необходимо за престоя. Освен личните принадлежности искам да попитам дали и нещо друго ми е необходимо. За нощница дали съм с моя или такава от болницата? Ако има нещо друго ще съм жи благодарна ако ме "светнете" по въпроса.
Благодаря!

Със сигурност ще ти трябват хавлия и чехли за баня. Лични пронадлежности си носиш и една нощница няма да натежи, за всеки случай...то какво друго да ти е нужно.... Долу има магазин за храни и напитки.

# 388
  • Бургас
искам да попитам в Девата или в Света София кои лекари гледат на доплер за кръвотока към матката и каква е цената?

# 389
  • Бургас
Преди планово секцио какви тестове за упойки се правят? И винаги точно преди операцията ли става това?
Ако се случи секциото да е по спешност пак така ли се прави?

При какви случаи се изисква жената да си е направила тестове за упойки и алергии предварително? Тези, които имат проблеми и знаят за тях е ясно, а другите? Човек може да има алергии и дори да не подозира за тях...

Общи условия

Активация на акаунт