МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 509
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Аз минах тестовете за упойки седмица преди планово секцио.Бяха десетина вида, но не мога да кажа имена на медикаменти..

# 391
  • Бургас
Аз минах тестовете за упойки седмица преди планово секцио.Бяха десетина вида, но не мога да кажа имена на медикаменти..

Анестезиолог ли ти ги прави или алерголог?
Лекарят те прати или ти прояви самоинициатива?

# 392
  • Burgas, Bulgaria
въпреки ,че имам алергия на тестуване от преди,на мен тестове не ми правиха ..... били взели решение да не пращат за тестове бременни, които не са правили алергична реакция ,защото 99% ги изкарвали алергични ....
Мон ако ме питаш мен ,ангажирай си анестезиолог- д-рЯнев или д-р Игнатов ,особено ако си с пълна анестезия ...

# 393
  • Пловдив

Анестезиолог ли ти ги прави или алерголог?
Лекарят те прати или ти прояви самоинициатива?

Алерголог ми ги прави, прати ме моята АГ, но не се поемаше от касата и си платих 30 лв.Тъй като и друг път съм оперирана с пълна анестезия ги показах на анестезиолога-Др Янев ме консултира,  нямаше какво да добави.Не показах реакция към нищо.

# 394
И мен ме интересува при спешно секцио как се процедира

# 395
  • Burgas, Bulgaria
мен ако питате хич не ги питайте тези неща , не дай Боже ще научите ,за минути се влиза в секцио ....

# 396
Преди планово секцио какви тестове за упойки се правят? И винаги точно преди операцията ли става това?
Ако се случи секциото да е по спешност пак така ли се прави?

При какви случаи се изисква жената да си е направила тестове за упойки и алергии предварително? Тези, които имат проблеми и знаят за тях е ясно, а другите? Човек може да има алергии и дори да не подозира за тях...
Попитай си наблюдаващия АГ,той трябва да те посъветва кога да насрочиш среща с анестезиолог и да ги уточните тези неща с него.Ако не искаш,обади се в Девата и директно си насрочи среща с анестезиолог и направо се срещни с него,при теб може да го правиш вече,мисля!

# 397
  • Бургас
Да,  АГ ми каза да си направя стандартната консултация с анестезиолог. Тези дни ще отида. Друг ми е въпросът:

Питам дали трябва да правя и консултация с алерголог /това са различни неща/ и дали анестезиологът прави и тестове или само "интервю" /имам ли заболявания, хирургични интервенции, проявени алергии, приемам ли лекарства и т.н./. Нищо лошо няма в "интервюто", просто за мен пробите са показателни, а не то, защото аз като нямам операции, няма как да знам имам ли алергии, а още по-малко пък какви...

# 398
  • Пловдив
Да,  АГ ми каза да си направя стандартната консултация с анестезиолог. Тези дни ще отида. Друг ми е въпросът:

Питам дали трябва да правя и консултация с алерголог /това са различни неща/ и дали анестезиологът прави и тестове или само "интервю" /имам ли заболявания, хирургични интервенции, проявени алергии, приемам ли лекарства и т.н./. Нищо лошо няма в "интервюто", просто за мен пробите са показателни, а не то, защото аз като нямам операции, няма как да знам имам ли алергии, а още по-малко пък какви...

Да, за планово секцио минаваш и през двамата, но тестове прави само алергологът.При анестезиологът консултацията мина по-скоро като разговор.Не знам досега някой да бил по друг начин, поне откакто я има тази тема.

# 399

Знам,че са различни неща!Имаше лекция на училището за бременни миналата седмица,води я др.Игнатов.Трябвало е да дойдеш да го засипеш с въпроси. WinkНамеса има ли на анестезиолог се правят нужните изследвания(така го обясни той).И при спешно, и при планово секцио,и при другите упойки за нормалното...Отиди си на срещата с анестезиолога по-отрано,за да имаш време да посетиш и алерголог ако се налага,той ще ти обясни най-добре:)

# 400
  • Пловдив
При планово секцио алергологът е задължителен, няма опция "ако се налага".

# 401
Аз сама реших да отида на алерголог,поради проявена реакция по време на една операция.
Та,записах си час при алерголог в МБАЛ Бургас.Тестовете за алергия към различните медикаменти,не се поемат от здравната каса.Платих около 40лв.На листа с резултатите от тестовете,алергологът излага становището си.
Отидох на консултация при анестезиолог.Консултацията беше тип интервю,но може би защото показах и резултатите от тестовете за упойката.Отидох в Света София при д-р Бистра Ботев.Признавам,не останах доволна.
В момента не си спомням името на анестезиолога по време на секциото- лекарят с брадата (ама описание дадох).Като ме приеха за операцията му дадох листа от алерголога и този от анестезиолога.Може би и затова не ми направиха никакъв тест преди самото секцио.
През 2011г. загубих бебе в края на втория месец,наложи се кюретаж.Анестезиолог ми беше д-р Янев.Страхотен е!Ходила съм на лекции,водени от д-р Игнатов,също много хубаво впечатление ми направи.
Та в този ред на мисли,моят съвет е да отидеш на алерголог за тестовете и след това на консултация с анестезиолог,но ако имаш възможност директно в МБАЛ Дева Мария!
Успех!

# 402
  • Бургас
При планово секцио алергологът е задължителен, няма опция "ако се налага".

Ето това ми е странно и на мен... защото и аз така мисля, а АГ ми каза да отида само при кардиолог и анестезиолог...
Не ми пречи сама да отида и при алерголог, един куп неща си самоназначих през тази бременност и добре че така направих, че доста проблеми хванах, що се касае до парите, то и без друго повечето неща си ги плащам, просто исках да знам прави ли се обичайно консултация и с алерголог или не. И анестезиологът ли ме праща на нея или АГ? Това е.

# 403
Гинекологът дава направелия за алерголог.Преди време може би 2 години имам спомен че задължително се правеха,макар че тестовете за упойки се доплащаха.Направелението ти покрива самото добър ден при алерголога.

# 404
Аз като попитах моя АГ за алерголог,ми обясни,че направление не може да ми даде.Не се поема от касата.Но ми препоръча алерголог,който да посетя.Получих направление за консултация с анестезиолог и кардиолог.Не че питаш,ама да посъветвам още нещо-не отивай на консултация с кардиолог в Света София Peace

Общи условия

Активация на акаунт