МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 490
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Понеже АГ се наложи наскоро да ми дава направления за друг лекар /затова или по друга причина/ направления за консултациите не ми е давал.
С триста зора на ЛЛ ѝ се откъсна от сърцето направление за кардиолог. Ако той ми даде за анестезиолог - добре, ако не, отново ще трябва да им тегля една на всички и пак да си плащам.
Изследванията на кръв и т.н. преди секциото също си ги платих  Mr. Green Но в момента това ми е най-малкият проблем.
До Ветрен ми е трудно да се замъкна и не ми се разхожда в момента, затова търсих къде в Бс да направя конс. с анестезиолог, тестове май освен в 1-ва поликлиника другаде не правят. Ако греша и някой има по-актуална информация, да каже.

п.п. Извинявам се за спама Peace

# 406
Едната докторка която работи в първа Иванова има кабинет в стоматологията,мисля че е на първия етаж.Попитай доктор Янев къде другаде работи и може да направиш консултацията там.

# 407
  • Пловдив
Алергологът го минах в Света София, но тъй като не им е постоянен лекар, а идва няколко пъти в месеца си записах час предварително.Беше жена, мисля Др.Иванова.Може да им звъннеш на рецепция за най-актуално инфо.Консултацията с Др.Янев също я минах там, пак със час, но за нея моята АГ си ми даде направление.Кардиологът в Света София е доста възрастен, мери кръвното, пуска кардиограма и мърмори как АГ-тата не знаели на коя ръка се мери кръвно.Разбира се, може да се ползва направлението при друг кардиолог, аз просто нямах сили и нерви да обикалям из града и да вися пред кабинети с големия корем, оттеклите крака и в 30 градусовата жега.

# 408
  • Бургас
Алергологът го минах в Света София, но тъй като не им е постоянен лекар, а идва няколко пъти в месеца си записах час предварително.Беше жена, мисля Др.Иванова.Може да им звъннеш на рецепция за най-актуално инфо.Консултацията с Др.Янев също я минах там, пак със час, но за нея моята АГ си ми даде направление.

Tоку що звънях там, казаха ми, че те тестове не правят никакви. На теб там ли ти ги правиха?
Момичетата на регистратурата грешат понякога, затова питам, може и да не знаят.

# 409
  • Пловдив
Алергологът го минах в Света София, но тъй като не им е постоянен лекар, а идва няколко пъти в месеца си записах час предварително.Беше жена, мисля Др.Иванова.Може да им звъннеш на рецепция за най-актуално инфо.Консултацията с Др.Янев също я минах там, пак със час, но за нея моята АГ си ми даде направление.

Tоку що звънях там, казаха ми, че те тестове не правят никакви. На теб там ли ти ги правиха?
Момичетата на регистратурата грешат понякога, затова питам, може и да не знаят.

Да, там ми ги правиха, на третия етаж, едвам се качих тогава.Все пак беше преди повече от 3 години, може да са си променили практиката, но Д-р Иванова си провеждаше тестването там.

# 410
Дорторката вече не работи там от поне 2 години.

# 411
  • Пловдив
Тя и преди не работеше там, идваше само при желаещи за тестове.В нета обаче до нейното име все още стои" Света София, алергологичен кабниет".

# 412
Това какво стои в нета е проблем на този който подържа сайта,Писах по горе къде работи  докторката.

# 413
От всичко прочетено дотук само ми се потвърди мнението,че трябва да се посети анестезиолог от болницата,която си избрал и той да те посъветва как да постъпиши да те насочи.Все пак той ще присъства на раждането и на него са му нужни резултатите от тези изследвания.

# 414
  • Пловдив
От всичко прочетено дотук само ми се потвърди мнението,че трябва да се посети анестезиолог от болницата,която си избрал и той да те посъветва как да постъпиши да те насочи.Все пак той ще присъства на раждането и на него са му нужни резултатите от тези изследвания.

Каква точно е гаранцията, че той ще присъства на раждането, освен ако не си платиш за това?
Резултатите са нужни на целия екип по планово секцио, който не е никак малък.

# 415
  • Бургас

Каква точно е гаранцията, че той ще присъства на раждането, освен ако не си платиш за това?

Никаква  Laughing Освен ако не извадиш див късмет Mr. Green

Само да допълня, че в "Св. София" вече нямат анестезиолог по каса и се правят само платени консултации при д-р Петрова.
Д-р Янев вече не ходи там.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 13:26 от Мон...

# 416
Абе аз ходя на среща с анестезиолог от Дева Мария,слушам и записвам как се процедира,водя разговор с него и се опитвам да помогна,споделяйки какво ми е обяснил,ама явно няма смисъл.С един анестезиолог се срещаш за консултация,той (под "той" се има предвид анестезиолог,а не "еди кой си")ти обяснява и те насочва,няма да се срещаш с всичките,я...или с целия екип за планово секцио.Да им изкарам тогава и персонални копия от резултатите ми и да им ги раздам.Нали са всички от един екип и имат една политика и изисквания.А дали ще си платиш за избор на анестезиолог си е съвсем отделен въпрос,личен избор.И темата е за МБАЛ Дева Мария,нали?И за актуалните практики в нея в момента!
Горгона ,не ми лай насреща!Всеки може да ми подмине поста ако не е съгласен,аз си споделям моите впечатления по тема,която вълнува и мен в момента!
РЕД:Мисля,че информацията ми е достатъчно актуална,особено сравнена с цитирам:"Все пак беше преди повече от 3 години, може да са си променили практиката".И имам добра езикова култура.Смятам,че се изразявам достатъчно правилно,важно е също кой и как чете отсреща!Голяма злоба в тази тема,което е жалко!

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 00:04 от Wild*Orchid

# 417
  • Бургас
Здравейте на всички бъдещи майки, които следят темата, изпълнени с притеснения и вълнения около най-важния момент от живота им. След близо 1 г. най-накрая се реших и аз да пиша тук и да изкажа опита си от т.нар. „болница” „Дева Мария”. Основният ми мотив е да информирам бъдещите майки за възможните неприятности, които могат да преживеят там, както и да предизвикам т.нар. „болничен персонал” малко да се осъзнае, защото работи в частна болница в конкурентна среда и заплатите им пряко зависят от това как си вършат работата и с какви отзиви си тръгват пациентите им.
Родих мината година през април при д-р Гамишев, за кого мога да споделя положителни отзиви. Планирано секцио, всичко мина нормално за моя радост. Още щом ме приеха в болницата обаче започнаха проблемите с по-ниско квалифицирания персонал, потресавощо незаинтересован, неангажиращ се, неотзивчив.... Оказа се, че, въпреки че на сайта пишеше, че не е нужно да се носят чехли, всъщност трябва да се носят. Мъжът ми, който беше супер притеснен, беше пратен като лакейче от акушерката да ми купува чехли, а знаете, че във Ветрен няма кой знае колко магазини.  А аз бях вкарана в предродилната зала с обувките си, с които ходя по улицата. Както и да е... По-нататък: събудих се на операционната маса с много силни болки и много разстроена, че съм родила, а детето ми дори не съм видяла дали е добре. Успокои ме много мила сестра, на която не помня името за съжаление, защото искам да я спомена и да й изкажа безкрайни благодарности. Беше с дълга кестенява, къдрава коса. Благодарение на нея излязох от шока и си възввърнах самообладанието. Зачаках с трепет да ме сваляр долу и да ми покажат детето ми. Да, ама не, както се казва... Свалиха ме груби, недодялани сестри, които супер лаконично ми казаха, че не мога да си видя детето, защото имало някакъв спешен случай и нямало кой да ми го покаже. Ок, нормални неща, болница е, казах си... Зачаках  в стаята си новини за детето. Питах всички, които влизаха – отговор нормален не получих, докато накрая не дойде мъжът ми и ми показа снимка на телефона си и ме успокои, че малкият е добре. Оказа се обаче, че от болницата не са му се обадили, след като съм родила, защото забравили и той два часа стоял отпред в колата, минали са му най-черните мисли през главата и не издържал и влязал да пита. Тогава някаква неангажирана госпожичка му казала, че била забравила да му звънне, но не си мислете, че се е извинила... явно не й се е сторило кой знае какво провинение. Започна трепетно очакване от моя страна да си видя детето. Не пожелаха да ме заведат до Неонатология да ми го покажат дори и през стъклото, нито пък да го доведат за малко в стаята ми – не. Изредиха се сума визитации, педиатрите влизаха, питат на кое дете съм майка и си излизат, без дори да ми кажат една дума за състоянието на детето ми, не е за вярване, че позволих това отношение, може би просто бях в някаква следродилна депресия и го допуснах. Първата нощ ме втресе, звъннах на бутона да поискам още едно одеяло, една акушерка дойде ( руса, млада с турско име) и ми каза, че нямало, представяте ли си, и си тръгна. Остави ме да зъзна от студ и още първата нощ благодарение на нея успях да стана и да си облека всички налични дрехи, за да не треперя. Климатикът не знаех как да го увелича. После разбрах, че вероятно съм имала млечна треска, но... Тази акушерка нито се заинтересува да ми измери температурата, за да разбере защо ми е студено, като в стаята е 30 градуса, нито нищо. Пълен абсурд... През тези три дни нямаше един човек, който да дойде да ми обясни нещо за кърменето и прочее. Дежурно питат как са гърдите и си заминават. Чак на тртия ден получих второ одеяло, което вече не ми беше нужно. Успях да се добера и до Неонатология да си поискам изрично детето. Тогава за първи път се усъмних, че нещо не е наред и се оказах права. Не ми дадоха отново сина ми и ми казаха, че му чакали някакви изследвяания, които притеснили д-р Колева, дежурен педиатър. До вечерта – нищо. И изведнъж цъфна една педиатърка, на която не й знам името, беше с права коса на черта и с очила като от Гестапо, която ми каза, че детето ми имало „инфекция на кръвта” и аз съм го била заразила с нещо по време на бременността. След като видя, че изпадам в паника завърши с нещо от рода на какво толкова се притеснявате, това са нормални неща. Можете ли да си представите какво е да чуете „инфекция на кръвта” за новороденото си дете – термин, който дори не е медицински, явно на докторицата съм й се видяла неинтелигентна или направо простичка, за да разбера обяснение като „леко повишени левкоцити”... Изводите оставям на вас. Включили детето ми на антибиотици, без дори да ме информират. А д-р Колева, която в сравнение с очилатата е доста по-нормална, ми каза, че синът ми бил „умряла работа”, защото имаше физиологична жълтеница и спеше повечко. Това на фона на факта, че същият ден едно бебе почина и майката плака по коридора ужасяващо и неутешимо. Любопитство буди и факта, че новородено с „инфекция на кръвта” се ваксинира дежурно по правилник, докато е на антибиотик. Тук вече нещата стават престъпни... След всичко изпаднах в силна депресия и не можех да спра да плача, една сестра дойде да ми слага някаква инжекция и явно се уплаши. Започна да ме успокоява и като цяло съм и благодарна, защото ми помогна, въпреки че първоначално беше доста груба. След като ме успокои и си тръгна, дотича една акушерка да ми държи сметка защо едва ли не съм я клеветяла, че не ми обяснила нищи и т.н., като самата тя призна, че това е факт, но просто сметнала, че нямам нужда, тя била на мойта възраст и вече имала 4-годишн и дете и т.н. абсурди. От този момент всички си промениха отношението до известна степен, но подкрепа по отношение на кърменето до края не получих дори минимална. Изписаха ме съсипана психически и физически, отчаяна и депресирана на ръба на срив. Съсипаха ми най-специалния момент в живота и ми взеха 800 лв. Слава Богу аз и сина ми сме добре! Изводите оставям на вас и ви призовавам не позволявайте това да ви се случи!

# 418
  • Бургас
Д-р Николай Игнатов-анестезиолог прави ли консултации преди планово секцио или не се занимава с такива неща? И само във Ветрен ли може да стане това? Има ли друг кабинет някъде?

Знам, че в Бс има много места, където мога да отида, но си имам разни проблеми и искам да е сериозна консултация, а не само да отбием номера, както се случва обикновено.

Да, д-р Игнатов преглежда, но само в МЦ Дева Мария, работи и с талони по НЗОК. Необходимо е предварително записване
В крайна сметка, реших колкото и да ми е трудно в момента да отида при д-р Игнатов и ако трябва после той да ме насочи към алерголог и тестове.
Преди 5 минути звънях на 056/89 62 62. Една учтива жена ми каза, че д-р Игнатов не работи с направления. Кое е вярното?

# 419
ох, защо пишете такива неща, сега и аз може да изпадна в депресия, предстои ми съвсем скорошно раждане там, направо се спекох Sad

Общи условия

Активация на акаунт