Море Шкорпиловци 2013/2014

• 83 852
  • 464
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте!
Тази година за първи път ще ходим на Шкорпиловци, в почивна база Огоста. Молбата ми е ако някой скоро е бил там да публикува мнения и по-подробна информация.
Предварително благодаря!!!

Отвън изглеждаха много добре на фона на ПБ Боар, на която бяхме. Имат нова дограма, що-годе на сянка са,стори ми се прохладно, барчето и стола работят. Храната е въпрос на вкус .. За всеки ден от седмицата има конкретно меню и ако искаш поръчваш от предния ден каквото искаш, цените са прилични. Впечатлих се на закуските, които бяха чудесни (палачинки, пържени филии, баница сирене, мекици )  Simple Smile)

Колкото до ПБ Боар, разочарована съм. Редно е като имат сайт, да се коригират нещата, които липсват - все пак те формират избора..
Също така, за 15лв на легло си мисля, че можеше да си спестят захабените чаршафи с дупки..
Вътре бунгалото е ок - ламиниран паркет, легла с приличен матрак(не местиш леглата , щото изскачат екстри), възглавниците зле, но това е нормално ?!, хубав телевизор с Булсат, едно гардеробче и бюро, хладилника работеше супер, но пък нямаше рафтчетата вътре. Банята - санитарията е по-нова, но тапетите се поразлепват вече , а плочките на земята са от първите от построяването му някога и първото впечатление е стресово.
Верандичката приятна - пейка, масичка и 3 стола, простор.
Без да си кривя душата - децата си изкараха перфектно, като станат от следобеден сън излизат да играят и се прибират като се стъмни, от което си починах и аз Wink
Мъжа ми пукна от жега... Уж има някакви дървета, но по обед си ставаше жега и задух. Вечер е ок, нощем ставах да завивам децата, че се притеснявах да не им е студено.
Наблизо има руски лагер, сутрин стават с тръба и през деня се чуват, вечер имат диско до към 22, но не ме дразнеха...
..за разлика от една компания, която се появи за уикенда и татковците по обяд седнаха пред бунгалата да играят карти "тихичко", та на 2 бунгала децата ни не спаха...Това по повод, че няма ''отговорник'' на място.

Последна редакция: сб, 09 авг 2014, 00:34 от Veshter

# 391
Руми, да от ЛБ се провалиха и нощувката, Петраки, е над 200 лв. Намерихме в бунгала Русалка. Писах за 60 лв. с отстъпката, иначе четворката са 68, бива. Чисто е, дори сапун и т. хартия имаше, голям хладилник и най–голямото предимство терасата поне 3 на 2,5 м. Детската площадка е другият плюс. Снощи децата не искаха да мръднат от там. И най–важното в 10 без 15 всички се укротиха и децата се прибраха. За квартирите: тройка с обща баня, без тераса, хладилник и тв 45 лв. СмЕх. Плажът е ужасен- мръсен и неподдържан. А, има и лятно кино 6лв. за възрастен, 3 за деца. Останалото околовр

# 392
Нещо стана да довърша околовръст е мизерия от класа но е пълно навсякъде. Има лятно кино билет 6 и 3 за деца. Ядох в рок заведението на Северния плаж. Препоръчвам.

# 393
Уф, пиша от тел.: бунгала Рай кутийки, Боар мизерия. В Русалка има невероятно приличен нет. Писах ли, че плажът е адски мръсен?

# 394
Руми, да от ЛБ се провалиха и нощувката

Те губят  Hug

Както казах миналата година ни беше идеално там. Но може би защото беше ново и цената беше двойно по-изгодна (проверявах за тази година как е  Shocked )
Определено Шкорпиловци е за посещение само веднъж, без значение къде ще отседнеш  Mr. Green

# 395
Много ми е странно за плажът, че е мръсен. Ние тая година изневерихме на Шкорпиловци, но предните си беше супер и все казвах, че това е най-хубавият плаж..

# 396
  • София
Миналата година бяхме там за малко. Направи ми впечатление, че почти всеки ден го чистят. Сутрин като разхождах кучето ги виждах как чистят на ръка. Ама това чистене не е много ефикасно. Все пак плажът не беше много мръсен. Лошото беше, че е неохраняем, като изключим един пост на централния.

# 397
Ние бяхме през юли и плажът беше супер чист, както и водата. Един ден следобед морето изхвърли водорасли, но бяха почистени на сутринта. Междудругото зависи какво разбирате под мръсен плаж. Аз разбирам - фасове, пластмаса, найлонки и т.н.
На Шкорпиловци лукс няма (като изключим Лонг Бийч), там има пълно спокойствие и почивка. Който не е ходил на бунгала, той не знае какво е. Честно да ви кажа, ако не идем на почивка на Шкорпиловци, направо не знам къде да ида в България. Ходили сме почти навсякъде, така както тук си почиваме - другаде не можем. ИСТИНСКА почивка от градската дандания, бързина, напрежение, суматоха и т.н. А за почивка с малко дете - плажът е разкошен. Няма гъчканица, никой не си застила хавлията до моята. Няма изкушаващи сергии с боклуците от "левчетата" и все пак има 2-3 прилични места за хранене. Но това си е мое мнение.

# 398
Подобието на кошове прелива и е образувало малки бунища на Северния и Южен плаж. Централният, охраняемият уж чистят, но само уж. Изхвърлените водорасли и миди правят шпалир по цялата дължина на плажната ивица. Инфраструктурата е гола вода. За тротоар никой не е чувал, а колите летят. Сънсет на плажа ми сервира пържена муха при картофите и удавена в таратора. Седлото ми скри шапката в най най добрия смисъл.

# 399
Подобието на кошове прелива и е образувало малки бунища на Северния и Южен плаж. Централният, охраняемият уж чистят, но само уж. Изхвърлените водорасли и миди правят шпалир по цялата дължина на плажната ивица. Инфраструктурата е гола вода. За тротоар никой не е чувал, а колите летят. Сънсет на плажа ми сервира пържена муха при картофите и удавена в таратора. Седлото ми скри шапката в най най добрия смисъл.
Е,ти май си най големия карък,също като мен.Една муха или косъм да има,при мен са.
Иначе за спокойствие и безкраен плаж няма спор.За семейства с малки деца е идеално.Морето не е дълбоко и е чисто.Няколко пъти сме били с приятели там и нямам кой знае какви забележки.За всеки,който обича тишина и спокойствие,за него е.На мен ми действа потискащо и това не е моят плаж.Аз  съм за "лудницата като "Обзор,например/
Някой може би ще си помисли,а какво правиш там,щом не ти харесва?
Ами в името на приятелството,правих компромиси със себе си,но от 2 години и не това не правя.

# 400
  • Варна
Руми, да от ЛБ се провалиха и нощувката, Петраки, е над 200 лв. Намерихме в бунгала Русалка. Писах за 60 лв. с отстъпката, иначе четворката са 68, бива.

Zависи от стаята , сезона и офертьора.Имаше в СКП оферти с големи намаления в началото на сезона.Важното е че сте съгласни с това , че ако сте свикнали с 5 и 4 * турски ОИ, няма как да ви хареса на кви да е бунгала.А и общо  взето си е справедливо офертата на Лонг Бийч да е съизмерима с турските.Малко ми е странно с охота да се дават 100 евро/ден за турски ОИ  , а пък 200 лв. за наш да са много.Ето вчера проверих на БЯЛАТА ЛАГУНА до БАЛЧИК 3 дена ОИ  е 330 лв. за двама.

# 401
Само че ЛБ е на база нощувка и закуска срещу 240 лв. на нощ двама възрастни и две деца. За 10 нощувки сме и уви и аз по приятели се подведох да дойда. Нищо де, не е лошо, а и аз съм за малко, днес отстъпвам и идва смяната да пази децата.

# 402
Да не е било събота и неделя? Тогава кошовете наистина преливат, когато половин Варна се е изсипала на плажа. Иначе всяка сутрин ги събират - лично съм ги виждала, ние сме може би първите на плажа. Това, което казваш за инфраструктурата е безспорен факт - опасно си е придвижването. Ние отсядаме в станцията на БАБХ и имаме включена храна, иначе сядаме на заведението след нея - май че Морски кът се казваше, не са ни сервирали кофти храна или такава с "добавки". Заведението на плажа пред ЛБ, което всъщност си е към хотела е много хубаво и с разнообразно меню. В Сънсет не сядам - не ми харесва. Но както казах ние търсим там истинската почивка от всичко. Иначе тази година за финал на почивката бяхме за 3 дни в Обзор, да видим и малко цивилизация Simple Smile
Всичко е въпрос на вкус и предпочитания. Ние лично сме на двете крайности - или Шкорпирловци, ако успеем да вземем карта за БАБХ, или на ОИ.

# 403
Ние бяхме през юли и плажът беше супер чист, както и водата. Един ден следобед морето изхвърли водорасли, но бяха почистени на сутринта. Междудругото зависи какво разбирате под мръсен плаж. Аз разбирам - фасове, пластмаса, найлонки и т.н.
На Шкорпиловци лукс няма (като изключим Лонг Бийч), там има пълно спокойствие и почивка. Който не е ходил на бунгала, той не знае какво е. Честно да ви кажа, ако не идем на почивка на Шкорпиловци, направо не знам къде да ида в България. Ходили сме почти навсякъде, така както тук си почиваме - другаде не можем. ИСТИНСКА почивка от градската дандания, бързина, напрежение, суматоха и т.н. А за почивка с малко дете - плажът е разкошен. Няма гъчканица, никой не си застила хавлията до моята. Няма изкушаващи сергии с боклуците от "левчетата" и все пак има 2-3 прилични места за хранене. Но това си е мое мнение.
[/quoteЗдравейте!
Имате ли наблюдения на бунгалата на Парк хотел Москва?

# 404
Бях в Шкорпиловвци пред 2000-та година и имах ужасни впечатления от селото, макар че тогава бях с приятна компания и си изкарах добре, дори тук преди няколко години някои ме изядоха за крайнно негативния ми пост с впечатления от Шкорпиловци.

Тази година, след 14 години, решихме да дойдем тук. Имахме резервация в "Огоста". Направихме я с уговорката, че бунгалото е далеч от заведението и е на тихо място. Оказа се бунгало за 6 човека, с три стаи, при положение, че търсех такова с две стаи и за трета изобщо не исках да плащам. Банята е една дупка - 0,5 м. на 0,5 м. и е тоалетна чиния с душ - пълна мизерия. Стаите са прилични, но са точно между заведението  и поляната за игра. Видях го и го отказахме. Настанихме се в "Русалка" - чисто, на добра цена, с климатик, интернет, нямам забележки.

Плажът е приличен, не е пренаселен, което ме устройва, поне частта, в която сме ние и във водата хората не са гъз до гъз, без извинение. Водата е чиста, на децата им харесва, което е най-важно. За почивните дни, когато се пренаселва, сме планирали неща, които са свързани с пътуване извън Шкорпиловци, така че ще си спестим някои от неудобствата.

В общи линии, за сега, гледайки с очите на доста по-възрастна, вече с деца, мисля, че за хора, които търсят спокойствие, е доста приемливо. След две седмици ще се отчета пак.

Общи условия

Активация на акаунт