Априлки 2013 - тема 15

• 34 331
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, сега се обадих в магазин Ново бебе и ги попитах дали комбинираните колички на x-lander имат напълно легнало положение, но все пак имало ръб и по принцип се взима и кош, но аз си мисля, че това го казват и с търговска цел, този ръб не се ли обира от пелената,която се слага под бебето, а април месец, не трябва ли да се ползва и чувалчето още, което мисля, че съвсем ще обере малката разлика, нали така? Hug

# 646
  • София
Понеже гледам че се заговорихте за кош за новородено, аз също много се чудя  newsm78 , харсахме един комбирин вариант : столче за кола с функция кош за новородено , засега на него сме се спрели, но и аз се чудя като вас трябва ли ми само кош за новородено  Rolling Eyes, както казах засега сме харесали този комбиран вариант:

http://www.bebe-best.com/mutsy-traveler-2012-active-black-stoltc … -2v1-p-36580.html

Ако количката има легнало положение, едва ли би ти потрябвал коша за новородено. Сега се загледах, че е написно, че има легнало положение, така че... 

# 647
vitaivan, какъв е пък този ръб?. )))) детето после нали пак в тази количка ще стои, спи...не виждам реален проблем. Дали ще започне да лежи в нея от 3м., или от новородено. )
Ама търговци, какво да ги правиш....)

Дъщеря ми от новородена беше в тази количка
http://detskie-zaboty.ru/upload/shoppict/koljaska_graco_quattro_ … _deluxe_tsb_2.jpg
Вижда се как изглежда тапицерията, всичко е направено удобно и за главичката и т.н.

# 648
Понеже гледам че се заговорихте за кош за новородено, аз също много се чудя  newsm78 , харсахме един комбирин вариант : столче за кола с функция кош за новородено , засега на него сме се спрели, но и аз се чудя като вас трябва ли ми само кош за новородено  Rolling Eyes, както казах засега сме харесали този комбиран вариант:

http://www.bebe-best.com/mutsy-traveler-2012-active-black-stoltc … -2v1-p-36580.html

ама как са го написали само "безопастно столче"...
ако сте се спрели на това, имай предвид, че към 6ти-7ми месец на бебо може да му стане тясно в столчето, виж му размерите какви са точно като ширина.
не виждам как едно дете на 1г и 3м ще стои в такова столче например  newsm78
после май ще ви трябва количка.

зимен кош и аз не вииждам смисъл да се купува.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора

# 649
И аз мисля, че един ръб не е проблем и по скоро е търговски трик. Ако си решила, че не искаш кош за новородено, направо си я поръчвай  Peace

# 650
Disney princess, това което показваш е добро, ако не ти се налага всеки ден да използваш кола. ) Иначе означава, че всеки път трябва да сваляш столчето от количката, да го монтираш в колата и после обратното.
А и тези комбинирани варианти не дават достатъчно добра сигурност на самото столче за кола. Най-важното е как е минало тестовете на АДАК и каква оценка има там. Ако изобщо го няма в тях...не бих я взела тази количка. Освен ако няма да си купиш отделно столче за колата, което да си стои там постоянно.

# 651
Благодаря ви момичета, че такава като мен, наивна и неопитна, е направо като шаранче в ръцете на търговците Hug Hug Hug

# 652
мерси, за коментарите  Grinning

Mirama , какво е  това АДАК  Rolling Eyes

# 653
  • Sofia, Bulgaria
Абе хора за какво са ви тия кошове? Има легълца и кошарки с люлееща част. А за черните колички - ужасявам се от тях- да си сложи човек детенцето в черно, вместо в цветна количка, която хем е весела, хем цветовете са зрителен стимул и детето трябва да гледа шарени неща. Като добавим към това  как ще се пържи детето в черна количка през лятото... Определено цветна. Въпреки,че ние се спряхме на не чак толкова активни цветове- взехме сивата Hauck Malibu- хем е цветна, хем е стилна, дори сивото в нея лилавее, не е чисто сиво.

# 654
аз не мога да разбера за кой ръб са ти говорили  Rolling Eyes
нашата количка е това това, подобен цвят - разгледай пълното легнало положение,
по-скоро коланчетата могат да пречат, но аз махах коланчетата настрани, слагах отгоре подложката, която си е към количката, зимата поларено одеалце и малката си беше вътре ок.

плюс това тези кошове за новородени ги продават като допълнителни принадлежности към количката, т.е. не са задължителни, например ако нямаш кола може да не купуваш столчето 0-13, ако не искаш, може да не купуваш големия зимен кош, дъждобран и тн....

# 655

Съюз на автомобилистите в Германия. Който предлага тестове на гуми, столчета за кола и т.н. и е сред най-известните и точни в това отношение. Доста от известните марки столчета дори си прилагат тестовете от АДАК, както и сертификатите от тях.

Ето тестваните столчета за 2012г, като може да изберете и друга година.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz- … ourcePageId=31900

За всяко нещо си има показатели. Тези с 2пъти + са най-добрите, но и столче с оценка 0, също е достатъчно добро и сигурно.

# 656

Съюз на автомобилистите в Германия. Който предлага тестове на гуми, столчета за кола и т.н. и е сред най-известните и точни в това отношение. Доста от известните марки столчета дори си прилагат тестовете от АДАК, както и сертификатите от тях.

Ето тестваните столчета за 2012г, като може да изберете и друга година.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz- … ourcePageId=31900

За всяко нещо си има показатели. Тези с 2пъти + са най-добрите, но и столче с оценка 0, също е достатъчно добро и сигурно.

супер, Мирама, мерси много  Simple Smile

# 657
Аз съм на мнение,че кошчетата за новородено си вършат работа,но както знаем всеки си преценява за себе си PeaceДве дечица съм наблюдавала и ми се стори удобна работа,иначе кръщелницата ми беше в комбинирана количка,без кош за новородено.
А това дали продавачите те карат да си вземеш кош или не,нали за това са там да продават Laughing
То като отиваш да купуваш вече знаеш какво искаш.На нас ни предлагаха кошничка за кола,ама като нямаме кола,за какво ми е това кошче Joy
Пък и на нас ще ни дадът кошче,нищо че ще е синьо Joy
Лееееелеееееее на вън е пролет.лошото на това хубаво време е че сега ще ни нападнат вируси и грипове #2gunfire

# 658
Момичета ,здравейте!Зачетох се в последните ви постове,където се обсъждат количките и съвсем се стъписах Sad Мислих си,че вече съм на ясно коя количка какво и защо,но се оказва ,че греша.
Моля,някоя компетентна мама да ме просвети:Какво точно означава КОМБИНИРАНА КОЛИЧКА???Такава ,която коша  е пригоден както за новородено така и за по-голямо дете ли????Ясно,че коша за новородено е излишно да се купува щом бебето е априлско,но повечето колички се продават без кош за кола,а аз имам нужда от такъв определено(поне до 6 мес.,защото за по-голямо дете имам)
Ако дам 700 лв за комбинирана количка ще трябва да дам и около 300лв за кош  за кола и ето ти ги пак 1000лв!!!В грешка ли съм или не????????????????????

# 659
  • Sofia, Bulgaria
Комбинирана количка обикновено е такава с кош и седнала количка или седнала и столче за кола или и кош и столче за кола /което може да се слага и на количката/ и седнала количка. Обикновено  има прилични комплекти за до 600 лв общо дори 3 в1 /столче за кола, кош и седнала/

Общи условия

Активация на акаунт