Априлки 2013 - тема 15

• 34 362
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Alaska, при изписването - в пелена с шапчица Simple Smile дори и пеша да сте, дори и с кола - в столче за новородено, може и в порт-бебе, щом имате.
но да не е на ръце, независимо как ще се придвижите до вас, предава ти го акушерката на ръце, после както искаш го носиш.
ако искаш малко снимки да правите може да го подържиш, таткото също, после си го сложи в порт-бебе или столче да ти е по-спокойно.
виждала съм и майки в колите да се качват гушнали бебо в пелена,одеалце, не ти го препоръчвам това.

за прегледите - ще станат и по два задължителни, че и по-често за запис на тоновете, сега един път месечно, плюс ФМ.

на 22 съм да гледаме бъбречетата на бебо, колко са се увеличили, а след това мисля да си пусна МБ, ако трябва ще си я платя, че имах кандида, слагах глобули и сега не знам дали съм се изчистила.
така че, iremka, лекувайте ги и после пусни контролна МБ. ако трябва да се повтори лечението  Peace

# 481
yara, мисля, че ще ти трябва адаптор за помпата, за да става тт шишетата.
защото съм разглеждала по случайност една помпа Томи типи и там имаше адаптор за авентско шише  Peace ама питай все пак в магазина, ако можеш и пробвай кое става.

# 482
Момичета, избрали ли сте си болница?

# 483
гледам, че коментирате запис на тоновете, на мен това ми се върти няколко дни в главата та да питам:
-къде  ги правят записите при аг-тата дето се следите или в болница където ще раждате?
-от кога започват-аз съм 7 и половина вече, а не са ми правили запис ( от 5 месец ми ги слушат на ЖК, но за мах 1 мин.)
-заплащат ли се (да не се изтипосам неподготвена)
-кога трябва да започна да ходя на 2 седмици на преглед
-кога се прави последния ехограф по ЗК

# 484
за болница - мисля в МД, екип още не съм, но има време още, след някоя друга седмица ще звънна на док, пък ако е зает нямам идея, но пак ще е в МД дори и без избор на екип.

# 485
На мен, годжи берито ми е вкусно.
С тези намаления съвсем подлудях Crazy. Имам навика, когато започнат да купувам за баткото за следващият сезон, така всичко ми излиза на половин цена. Сега започнах и бебето да обзавеждам, купувам дрехи до 2г. възраст Embarassed Как да не се изкуши човек, в Дебенхамс имаше 4 блузки с дълъг ръкав, различни цветове, целият сет за 16лв, разни роклички пак така за по 13-16лв. На баткото панталони за по 16-20лв, и от бенетон взех блузки с дълъг ръкав за по 10лв, и пуловер за 20лв........Мъжът ми казва, че и 1 милион да ми дадат, веднага ще го наместя Joy и изхарча.
Аз съм си избрала болница, същата, в която родих баткото. Ще е скъпичко, но все пак благодарение на тях, той е без нито една операция.
Червеното цвекло, може да се вари, като картофите и да се увкусява, като картофената салата. Единствено не му харесвам, че потъмняват зъбите от него. Ех, суета.
Помпата на Авент, не е ли с едно шише, т.е. може с нея да се цедиш и съответното шише на авент, и после прехвърляш в другите шишета, вместо да купуваш адаптор.

# 486
Аз - Да!!! Моята лекарка изражда в 1АГ Света София (Тина Киркова), така че не съм се замисляла въобще. Решила съм да платя избор на екип и ВИП стая, за сега съм се настроила за естествено раждане, дано не се наложи нещо извънредно.

# 487
  • София
Аз съм се насочила към Шейново, с избор на екип.

# 488
Притеснявам се, че в 7-ми месец още не съм се спряла на болница Sad И вече всички и от рода и от колеги само това ме питат Sad

# 489
Здравейте и то нас,
По повод шезлонга, сестра ми е с две деца и с двете ползва шезлонг, много удобен и наистина както пишете по-горе влиза си в употреба. Аз не мисля да купувам, но чакам моя приятелка да ми даде, ако и го върнат, иначе първоначално ще ползвам кошницата за кола.
За шишетата аз поръчах к-т шишета за новородени на Авент, заедно със стерилизатор на Авент и биби на много изгодни цени, за това взех всички от тук http://www.amazon.co.uk/Philips-SCD271-00-Newborn-Starter/dp/B00 … 171243&sr=8-2 това са шишетата и
http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-SCF281-02-Steriliser/dp/B0 … 171243&sr=8-3 това е стерилизатора, доста са изгодни и спестихме около 60-70лв, като ги поръчахме от този сайт. Сега сигурно пак от този сайт ще си поръчам и контейнери за кърма, бях изумена като видях, че в Хиполенд ги продават отделно контейнерчетата отделно капачетата и то на доста високи цени.
Харесахме си и количка и вече я поръчахме сега я чакаме ето я и нея http://moedete.com/product/745/kolichka-apollo-all-in-one-2013.html.
Иначе като цяло с бебо сме добре, имам известни болки е ставите и в матката, за това сме с предписание да си седим в къщи Sad Излизам само с придружител, че не знам кога ще ме заболи и дали ще мога да се прибера ,но...какво да се прави. Още не съм тръгнала да консултации два пъти в месеца, даже се учудвам, че някои в 7 месец ходите по два пъти, но сигурно има резон и за това. Аз съм в обмисляне къде  и при кой да е раждането. Бях избрала д-р Диков от Шейново, ходихме на среща и се оказа, че той вече работи в Тина Киркова, а на мен повече ми харесва обстановката в шейново, но...ще мислим пак. Дайте препоръки за д-ри в Шейново. И един въпрос знаете ли колко време можем да пием Но Шпа при болки, т.е. има ли някакво ограничение за дни на прием и т.н.?

# 490
dandeto,
-на запис на тонове те изпращат от ЖК,в моя случай в съседния кабинет, акушерка го прави, после АГ от ЖК разчита резултатите.
-след 45 дневния болничен всяка седмица се прави запис, преди това, само ако док има съмнения нещо или проблеми например, може сигурно и по твое желание, но се плащат,
в МД беше май 12 лв. един запис, не знам колко се полагаха по ЗК  newsm78
-8мия месец - 2 пъти месечно, в 9ти - всяка седмица, след термин-запис на тонове всеки ден
-е зависи колко са ти направени преди това. мисля 2 само. от док зависи, де.

beginer_mamma,
важно е ти да си отговориш на тоя въпрос, а то че познатите много питат....
първо, ако си харесала док, и искаш избор на екип, може да му се обадиш и да го питаш къде изражда, да се видите, да те прегледа, ако е съгласен да изражда, да се уговорите,
второ, ако не си се спряла на док, може в ден на открити врати да поогледаш разни болници и да решиш къде;
трето, ако искаш да ти е по-близо до вас, избираш най-близката.

# 491
И аз съм в 1АГ Света София.

# 492
  • Sofia, Bulgaria
Аз ходя на консултации във Вита, там и ще раждам и тоновете си ги мерят там.

# 493
Според мен като се говори кой, колко пъти го гледат на ехограф, мерят тонове и т.н., трябва да споменавате и дали става въпрос за прегледи по ЗК, или се плаща допълнително.

# 494
  • София
За запис на тонове - от 8 месец знам, че започват.
За болница и лекар - вече съм избрала и съм говорила и с лекаря. Доволна съм от първоначалният преглед при него и смятам, че няма да съжалявам тъй като отговори на всичките ми въпроси и на очакванията ми.
Най вероятно и ще платя за избор на лекар за да ме изражда той.

Помпа си купих от Комсед на намалението и след това си взех и още едно шише на авент за всеки случай да имам 2 броя ( това на помпата и още едно ).
Другата седмица във вторник съм на ЖК и вече нямам търпение - докато дойде ми се струва, че времето е спряло. Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт