Априлки 2013 - тема 15

• 34 401
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
Как да не се изкуши човек, в Дебенхамс имаше .......
Цитат

Това някакъв магазин в БГ ли е или онлайн? Ако е онлайн дай линк моля Wink

# 496
Debenhams е в София, в новия мол на България.

# 497
Аз правих груба сметка и изкарах бюджет около 1400 -  1500 лв. за покупките - за дрехи до 3тия месец, количка (нова и сравнително скъпа), люлка (втора ръка), стол за кола и всички по-дребни неща. Имаме подарък легло с матрак, шезлонг, вана, помпа за кърма, стерилизатор, дрехи, спално бельо и не включвам люлката за спане, която вече съм купила и ми излезна златна, заради скъпата доставка (сега сменихме доставчика и цените са по-добри). Мислех да купя евтина количка, но се влюбих в една за 300 лири и не я сменям вече Simple Smile))

Вие как сте сметнали нещата?

В петък съм на 3та фетална морфология и нямам търпение вече. Ще гледаме бебката и на 3Д за първи път  Heart Eyes

# 498
300 лв са му пелените дотук. Друго не съм купувала. Може би някакви дребни дрехи и други неща ще вземем, но след като се роди и видя дали му стават тези, които ми дадоха и дали са подходящи за времето навън. Слинг трябва да си взема, там ще са едно 50-60 лв сигурно, че нямам позната, която да има за даване. Повечето други неща ще ми ги дадат ползвани.

# 499
Debenhams е в София, в новия мол на България.
Peace
Може да имат и онлайн, не знам, провери. Открих една марка дрешки, която приятелка ми беше изпращала от Англия, т.е. със сигурност има в разни чужди сайтове.
Ваничка, трябва да купя и 2 шишета, за всеки случай. Забравих и комплект за изписване, имам от баткото, но това държа да си е новичко.
Люлката след раждането, чакам от Пакостник да ми отговорят коя люлка до колко кг на бебето е.

# 500
Да, в бюджета съм включила 300 лв. за пелени и аз, но мисля след 40тия ден някъде да се занимавам с тях. Дотогава със стандартни памперси.

# 501
За шишетата в момента имам само едно ,ако ми се наложи много. [urlhttp://www.philipsstore.nl/store/catalog/flesvoeding/flessen/natuurlijke-flessen-natural-van-125-ml-met-speen-voor-pasgeborenen/productdetail/SCF690_17_NL_SHOPPUB/NL/nl][/url]
Моето в момента е с друго биберонче ,което е за новородени. След това има още няколко,които се купуват отделно и са съобразени с това,колко е голямо бебето. Ако си купувам повече шишета пак ще са на Авент.
До сега ходих по един път в месеца на преглед. Сега съм на 23ти и след това очаквам да ме викат все по-често. За тонове не знам кога ги правят. На мен ми правиха запис от половин час преди няколко дни, но това беше,защото отидох с болки. Едновременно с тоновете се отчита дали имаш и контракции.
Утре ще идва акушерката,която ще идва при мен след раждането в продължение на седмица. Надявам се да си допаднем ,че иначе приръртвието й само ще ме изнервя. По принцип трябва да ми помага с бебето и малко с домакинската работа,но мисълта,че друг човек ми се върти из къщата....... малко ми е странна. Но препдолагам,че трябва просто да се оставя да ми помага,че иначе няма кой друг. Мъжа ми по цял ден няма да е у нас, кучето си иска разходките..... Така,че може и да ми е добре с нея. Сега се чудя какво мога да я питам утре...... то май много неща не са ми ясни .... Mr. Green
Бюджета..... със сигурност с количката,легло,матраци и алал бала вече сме надхвърлили 1000 евро, не съм ги смятала...

# 502
Да, в бюджета съм включила 300 лв. за пелени и аз, но мисля след 40тия ден някъде да се занимавам с тях. Дотогава със стандартни памперси.
Поръчай ги като се роди, че едно влачене, носене, пристигане, по месец  Crazy Ние една седмица поръчвахме от различни места ден през ден, че да не се разхождаме до митница и да плащаме мито.  Таткото каза: "И какво сега, всеки ден ще пристигат гащи вкъщи?"  Mr. Green

# 503
Момичета извиняваите за глупавия въпрос, но нещо не разбарх. За какви пелени за 300лв. говорите, за памперси или за нещо друго става дума? Ние още нищо не сме купували, само се набелязали някои неща, от другия месец тема номер едно ще бъде бебешка стая. Започваме ремонт и лека полека до края на м.Март би трябвало да сме купили всичко, та за това питам какви са тези пелени... Simple Smile

# 504
Многократни пелени Peace

# 505
Ео, пелени, че ще купувам, купувам. Обаче изобщо не съм се насочила какви. Само четох за различните видове - 3 в 1, с вадещи са подложки, без подложки и т. нат. и дотам. Кажи, моля те, какви поръча - да черпя опит на готово Simple Smile
Сега се замислям не се ли изхвърлям с бюджета, то и с по-малко пари, че става, става..

# 506
Аз толкова обикалях по магазините,гледах из нета за всичко. Сравнявах цени,купувах от намаления... е,от това по-малко пари не можах да изхарча....Че и има още дреболии... Луда работа...  newsm78 newsm78 Е, то аз купих и памперси за първия месец и сега съм харесала едно намаление за мокри кърпи,така че и от тях ще купя достано затова пък после първия месец няма да давам пари за това а и ще ми излезе по-скъпо,защото сега дадох 36 евро за 6 пакета Памперс а иначе щях да дам 75.
Кажете ми колко струват Памперс в България? Тук за новородени са около 11 евро и после стават по 15 евро пакет от 56.  Shocked
Alexiana ти,ако си готова с 1500 лева шапка ти свалям!

# 507
Алексиана, в На пазар има една тема за многократни пелени, там има хора с МНОГО опит.  Laughing
Иначе аз се спрях основно на едноразмерни, тип джоб, видя ми се най-лесно да се слагат на бебето, а пък съхнат по-бързо от всичко в едно, ще си растат с него на размер, само прищракваш копчетата. После четох, че обикновено едноразмерните са малко големички за новородени (въпреки, че ги пишат от около 3.5 кг нагоре, хората казват, че им стават добре от около 5 кила нагоре), та поръчах и 5 размер новородено от тип вътрешни пелени+непромокаеми гащички.

# 508
Аз съм напълно с готова за 1000лв. )
Това включва всички дрехи от 0-3месеца, 3комплекта нови чаршафи с 2нови обиколника и 1органайзер, хавлия, 1одеяло за количката, 1чувалче за количка. (като имам доста повече, отколкото реално ми трябват).
Нова люлка, вибрираща с мелодии, нова количка с чанта за количка, помпа за кърма, комплект шишета, органайзер за памперси, мокри кърпички и т.н., бебешки несесер,  уред за претопляне на шишета, уред за кисело мляко, няколко нови играчки за количка, нов повивалник.
Единствено от щерката ще използвам кошчето-люлка за първите месеци, кошарата и и леглото. А на нея ще се прави ново обзавеждане в последствие.

# 509
Ами да, мисля горе-долу това е сумата.
Написах какво ни е подарено, което не включвам естествено, а то не е малко - легло дървено с матрак, шезлонг, вана, помпа за кърма, стерилизатор електрически, спално бельо, дрехи - те са за около 600 лв., грубо.
Ео, знам за темата, но там като влезна и се губя. Затова казах наготово Simple Smile)) И аз си мислех същото, че ако взема само универсалният размер, ще са огромни и трябва да взема нещо и по-малко.
Мисля да взема от двата вида и да преценя, кое ми е по-удобно
http://bg.bambinomio.com/bg/nappy-system/which-nappy

Общи условия

Активация на акаунт