Априлки 2013 - тема 15

• 34 392
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • София

както казва свекърва ми:" толкова хубаво беше отслабнала''..........

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy понякога са много "любезни" свекитата  Joy Joy Joy Joy Joy моята такива любезности не раздава, но ми казва, че съм била слаба и трябва да ям повече.....НО сега вече нищо не казва Grinning просто защото наистина съм качила "достатъчно", а има толкова време до края, че незнам на какво ще заприличам. hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Иначе и ние вкъщи не си раздаваме такива любезности с милото....но от време на време му се изплъзва и ми казва, че съм качила на дупе и бедра и после не ме вижда как ще си го оправя  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 586
Ха пък нашия татко много се радва на тумбака и вика дали може да си остане  newsm78 , а на мен ми изглежда като гадна шега и ми иде  #Cussing out
А аз имам проблем с моя баща като ме види да клякам за нещо и се пука да ми се хили, а свекървата и от преди това с нея за килограми не говорим. Веднъж ме тормози с нещо сладко, но на мен не ми се ядеше и ми вика няма смисъл то вече няма кой да те гледа кво се притесняваш  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 587
Здравейте, да се разпиша поне към края на темата.
Аз се боря с контракции и бодежи откъм пик. мехур и канал, но докторът вчера каза, че не вижда нищо притеснително на ехографа, а и изследванията ми са добри. Изписа ми Гинипрал, само защото бях много убедителна относно контракциите, които вечер стават повечко. И като че ли първата нощ с Гинипрал беше по-спокойна.
За кг сигурно съм около +8-9, много ми опъват корема, но докторът от ЖК каза, че бебето е 550г /а трябва да гони 1 кг според сайтовете/. Май ще ходя и на друго място на преглед, само да се постопли малко, че е такъв студ и лед, 2 дни изобщо не се е вдигала темп. над нулата.
И било с главичката надолу, а се чудя какви са тези ритници или юмруци по мехура Thinking дали все още се върти, голямо ритане и блъскане, как няма да имам контракции...
Днес наизвадихме дрехите от баткото, доста са, но за новородено ще взема и нови, разбира се.
Чудя се все още къде да раждам, докторът ми по ЖК работи в търновската болница /от която имам гадни спомени/, ако не беше той, изобщо варианта Търново нямаше да ми мине през ума. Другият вариант е в Авис Медика в Плевен, откъдето имам опит, но напоследък доста издънки имат и там.
Въобще доста съм назад с приготовленията, а докторът каза, че краят за мен ще е към 37-38 седмица. Така че целта е краят на март.

По повод свекитата и техните бисери: моята вуйна /която също е свекърва/ се шегуваше,
Скрит текст:
че жена, която роди момче, трябва веднага да я убиват, за да не става свекърва после. Stop

# 588
kali_k, отиди и за второ мнение.
А за В.Търново болницата, хич не съм чувала добри отзиви.
Ако ще идваш в Плевен, по-добре ти препоръчвам Света Марина. Цените са същите, но специалистите по-добри.
Аз лично ще раждам в държавната обаче, заради неонатологията. А и лекарката ми работи и там и ще съм си при нея пак със избор на екип.

# 589
Тя моята свеки и други бисери има, принципно се старе да се разбираме, все ме хвали и т.н. /като ме знае каква съм устата, смее ли да каже друго hahaha/ но понякога ги сътворява едни........... Mr. Greenнапример:" няма защо да раждаш второ, ще си развалиш тялото"/това преди да забременея, нали все мрънках за второ/. Свекито е много суетна, слаба, знае всички моди........

# 590
Моята свеки само ме гони и ме пита дали искам нещо за ядене, а и кумата ми само ме захранва...добре, че в последните дни не ми се яде толкова много, че надявам се да не съм качила много килца Simple Smile може би от 10-ина дни не съм се мерила . Но въпреки всичко таткото ми прави комплименти, че съм си хубавка и така пухкава Simple Smile Blush
Иначе и аз имам контракции както ми каза доки май на Бракстън Хикс, които не са болезнени но доста често ми се стяга корема и то само от едната страна където е бебето и става много твърд и усещам сякаш цялото бебе, не знам дали ме разбирате. Не знам и дали е нормално. Пия по 3 пъти Магнезий на ден за това стягане, но то не спира, ама поне е е толкова често вече, но все пак е неприятно.

# 591
За свекитата - с моята много се обичаме, може би защото се виждам рядко  Wink

За килограмите съм качила прилично, но пък всеки, който ме види ми казва, че не съм качила много, спасява ме височината явно  Laughing

Кажете с какво смятате да зививате бебоците? Аз си предстявам да спи с памучно боди с къс ръкав, отгоре цяло гащеризонче с дълъг ръкав. И с какво да е завито април месец? Една приятелка с мартенско бебе ми каза чувалче плюс одеяло, не е ли много това?

# 592
Много е, има опасност да прегрееш бебето. Тогава ще вдигне Т, и ще се чудиш от какво му е. С баткото направих тази грешка. Чувалче не съм ползвала, така си остана ново. Боди с дълъг/къс ръкав, гащеризонче, или ританки с блузка и завито с одеалце.
Не мога да намеря никъде люлка до 13кг на бебето, гледах разни сайтове, няма.
Някой, ако открие такава, която да се ползва до 13кг. на бебето, да се обади. Има до 11кг, но те са с по-малко скорости и мелодии. Има приличащи на старата ни, поне визуално, същите скорости, батерии, мелодии, само десена друг, но ми отговориха от Пакостник, че били до 9кг Crossing Arms

# 593
И аз като гледам, до 9 - 11 ги дават, тези които стават от 0 месеца (до 11 по преценка на родителя). Аз съм харесала на Фишър прайс, по-големите модели, Ocean серията.

# 594
Alexiana, както човек спи, така Simple Smile
с пижамка само или само с памучно боди с дълъг ръкав и ританки и отгоре вълнено одеалце в плик или чершаф и отгоре пелена (памучна или вълнена, пан).
много е с боди и гащеризон, така може през деня да стои.
казвам ти го от опит, по-добре да е леко облечено като спи и добре завито.
също може да е завито в чувалче вместо одеалото, но по-леко да е.
проверява се отзад на вратлето, ако е претоплено се поти и е топло много или обринато.
ще прецениш по детето

# 595
Alexiana, както ти спиш и си завита, така и бебето.
Изобщо не му трябват много дрехи.
Боди с къс ръкав и пижамка отгоре и някакво тъничко одеало. Това му е напълно достатъчно.

Спомня си като ме приеха заедно с Калина в болницата и вече беше извън кувьоза. Облякла съм я и аз както по-горе, завита с одеало и с шапка на главата. )))) Аз по къс ръкав. Това края на септември, но много топло, прозореца беше отворен, в стаята слънчево.)
Влиза една акушерка и като видя детето - "ама госпожо, ама вие добре ли сте, това дете ще загине от жега, може ли така да го държите?". ))) Пък аз де да знам, викам си до вчера е било в кувьоз на 32С, сега изведнъж на вън....
Пък тя вика - ама нищо му няма, то така ще се прегрее и ще стане по-зле.
Та бързо влязох в час, че дете не трябва да се навлича изобщо.

# 596
# 597
Аз без да съм гледала бебе мислех, че само с одеяло е достатъчно. Просто онзи ден като бях при тази приятелка, ми каза това и аз се очудих леко. Мисля, че на първо време тогава чувалче ще ми е излишно, за другата зима чак.

# 598
Благодаря.
Първите две, не знам защо не ми се струват достатъчно стабилни, като са само на едно място прикачени.
Последната е същата, като нашата старата. Сега проблемът е как да я намеря в Бг, или как да си я поръчам от чужд сайт Thinking

# 599
Поръчай я от Амазон, ако искаш помоли Мирама да ти обясни как доставката да ти излезе най-изгодно. http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&am … s=Graco+Lovin+Hug

Общи условия

Активация на акаунт