Априлки 2013 - тема 15

• 34 086
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Ние поръчахме тази количка http://www.jusonne.co.uk/hauck-apollo-4--travel-system---a-tomato-1844-p.asp , само че от тук от България,  на доста прилична цена понеже ползва отстъпка от сестрата на мъжа ми, че тя работи в детски магазин Simple Smile
Mirama бих искала да те попитам уредите, които поръчваш от Амазон идват ли ти с гаранция и тя важи ли тук в БГ, харесала съм бебефон от там и съм много навита да го поръчам, защото излиза с 100-120лв по-евтин отколкото е тук по магазините? А също много ме заинтригува този контейнер за памперси, него от амазон ли го поръча и каква му е цената? Благодаря ти предварително.

# 661
dghigorova, зависи на какъв модел си се спряла, обикновено се комбинира вариант от 0 до 6 мес. и вариант +6 мес, водят ги понякога зимен и летен вариант, което не е толкова сполучливо название, а ако са 2 в 1 или 3 в 1 съчетават в себе си столче за кола 0-13, по-скъпите варианти всключват в комбинацията всичко, за другите - може всяко нещо да се закупи допълнително.
ние сме взимали отделно количка и отделно столче за кола.

# 662
да това с комбинираните колички е доста глупаво.Аз не знам защо колички,които са само с един кош,с пълно легнало ги наричат комбинирани.на доста такива съм попадала newsm78
Иначе другите са си ясно Simple Smileкои 2 в 1,кои 3 в 1,абе избор голям.Едно време като са имали само едни и същи колички,дали е падало такова мислене Mr. Green
Мойта е била(то като на повечето) с четирите гуми голями кош.Това е,няма пълно легнало,кошчета за кола и т.н. Mr. Green Сега ги гледам същите РЕТРО колички,ама на цени от по 1500лв.Пу че мамчето не ми е запазила мойта Joy

# 663
Има мода в количките. Много от новите модели ги правят с един вид летни седалки, които имат чупка, която не се разгъва и в легнало положение. Тогава кошът е по-удобен. Това може да се избегне с порт бебе вътре, но пък повечето дори нямат отделни цени. Тази, която съм харесала, и да искам, не мога да я купя без коша, няма такава опция, нито отделна цена.
Примерно на АБС дизайн тези са такива: http://www.google.bg/search?tbm=isch&hl=bg&source=hp& … 1ac.1.MN8C7CgbOwA

Аз се отказах от АБС-то, харесах по-лека количка, за съжаление скъпа, но пък ми харесва толкова много, че ще я взема въпреки това.

# 664
Момичета ,здравейте!Зачетох се в последните ви постове,където се обсъждат количките и съвсем се стъписах Sad Мислих си,че вече съм на ясно коя количка какво и защо,но се оказва ,че греша.
Моля,някоя компетентна мама да ме просвети:Какво точно означава КОМБИНИРАНА КОЛИЧКА???Такава ,която коша  е пригоден както за новородено така и за по-голямо дете ли????Ясно,че коша за новородено е излишно да се купува щом бебето е априлско,но повечето колички се продават без кош за кола,а аз имам нужда от такъв определено(поне до 6 мес.,защото за по-голямо дете имам)
Ако дам 700 лв за комбинирана количка ще трябва да дам и около 300лв за кош  за кола и ето ти ги пак 1000лв!!!В грешка ли съм или не????????????????????

не се притеснявай-колички колкото искаш-ето моята например от каката ми върши хубава работа и има столче за кола,сега ги има последно във в вис виталис и карфур ги гледах-по 700лв.пускам ти снимки от моята да видиш,и столчето има отделни възглавнички за новородено,които се махат после.
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2734/181275023421124346213583 … 4b9R3OdRU8iVS.JPG">photo_1</a>
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1602/591817217427349752135833 … 4UBheIWmCMBFO.JPG">photo_2</a>

# 665
Хайде малко уточнение по въпроса с количките. )))(

Комбинирана количка е количка, която има минимум 4положения на гръбчето и може да се ползва от новородено, до 3-4г. на детето (или 15кг). Това не е количка, която има кош за новородено, столче за кола и др. приспособления. )
Комбинираната количка е само количка. )

Количките 2в1, 3в1, вече предлагат кош за новородено (тогава самата количка без коша не винаги може да се ползва от 0месеца, а чак след 5-6м., защото самата и седалка няма пълно легнало положение), столче за кола (което може, или не да се слага на шасито на количката) и разни други аксесоари.

emetoem, конкретно на тези уреди гаранцията в БГ не важи.
Ако е някоя по-известна марка може да претендираш в БГ магазин, че гаранцията е европейска и да настояваш да ти заверят гаранционната книжка. Но...обикновено не го правят, ако не се разправяш със самата фирма производител. )

# 666
Mirama благодаря ти за отговора Simple Smile
Според мен наистина количките 3 в 1 или All in one са най-изгодни в момента, скъпи са да , но въпреки всички спестяват малко пари, точно поради тази причина и ние поръчахме количка All in one.

# 667
Благодаря за поясненията  bouquet Като се замисля-излиза същото като сума пари-дали ще си купиш количка 3 в 1 или такава 2в 1 и отделно кош за кола.Читава количка 3 в 1 за по-малко от 900лв за сега не съм срещала по сайтовете или магазините(бг).Някоя от вас беше качила линк към една ,която доста ми хареса-Navington cadet maracuja,ако я намеря на тази цена и я има в цвят,какъвто ми харесва бих си я купила.От цветовете предпочитам тъмните цветове-черно,комбинация кафяво и бежово,сиво също.В никакъв случай многоцветна!!!

И още един въпрос-ако ще кърмя бебето си,ще имам ли нужда от стерилизатор за шишета??Може ли стъклените шишета да се мият в съдомиялна??

# 668
Аз пък смятам, че коша за новородено ще го ползвам поне 4 ,че и повече месеца докато бебето може да сяда. Не знам защо му казват зимен кош, като не мисля,че лятото бебо малко расзъблечен ще му е зле да спи вътре, докато сме на разходка.
Снощи дойде акушерката,която ще идва у нас след раждането и ме застреля,че леглото ни било носко (а ние имаме високо френско легло). Не било добре за кръста ми ......бла бла....Сега трябва да поръчам специлни неща да вдигнем леглото с минимум 10 санта. Отделно ми каза,че ще ми трябва подлога за първите дни,понеже тоалетната ни е долу и аз съм с ниско кръвно и ще се изтопуркам някъде. Е, за подлогата вече й казах,че няма да стане и колкото пъти да са ме карали в болниците да правя нещо в подлога нито един път не са успели да ме накрат. Ходила съм със цялата стойка с банките в тоалетната,но подлога не. Накрая ми предложи един специален тоалетен стол,че с това малко се съгласих.  Rolling Eyes Абе просто ме накара цяла нощ да мисля как ще е след раждането.... Каза ,че в 36та седмица вече всичко трябва да е готово и да съм си събрала багажериите за болницата и навсякъде с тях. Забрани ми да купувам клечки за уши за бебето, каза че тук по принцип те са забранени (аз и още не съм гледала за тях). Ноктите на бебо се режели след 6тата седмица...... newsm78 Абе омаях се тотално! Аз ви оставям, излизаме малко,че тея дни с тоя сняг тук даже и колата не сме изкарвали и все у нас си бях. То и сега има сняг ама изперкулясам вече...

# 669
  • Sofia, Bulgaria
Аз съм се спряла на 3 в 1 - HAUCK MALIBU. До колкото знам са добри и е 600 лв.

# 670
...И още един въпрос-ако ще кърмя бебето си,ще имам ли нужда от стерилизатор за шишета??Може ли стъклените шишета да се мият в съдомиялна??
дали ще стерилизираш в стерилизатор или по стария начин на котлона с вряща вода, все пак ще ти трябва, на мен лично ми трябваше в началото за около няколко седмици за помпата за кърма и шишето към нея, когато се доизцеждах и имах повече кърма. бутвах в микровълновата и готово.
после и шише, в което държах преварена вода, давах по една лъжичка да изплакна устичката след кърмене, когато можех.

за миене в миялна- мият се, но аз бих и стерилизирала.

denise, аз клечки за уши и сега ползвам, за да махна, ако има в нослето корички, образуват се обикновено след разходка навън на бебо, капваш една капки физиологичен разтвор и по-лесно се махат така. то е ясно, че няма да му ровиш в ушите на бебо освен покрая ако има нещо, вътре не.
ноктите не се режат първия месец, защото си падат сами и тогава не е добре да се режат.

# 671
arwen33 и ние я бяме харесали,но четохме мнения различни и то лоши.Много често описваха проблеми с рамата,че се чупела и то още преди 1 годинка,и това от различни хора и места.Иначе е готина,Ханата на кангаро също ми харесва,но и тя отпадна.Има на кангаро една Дрифт 3 в 1,на моя брат му си я взеха,но не са доволни от гумите и летния кош.Като пусне малкия на пълно легнало му опира главичката в багажника(а да не говорим ако има нещо в нея).А и на мен не ми харесва малко ми е някък недовършена и тромава.
На нас стерилизатор ще ни дадът.Шишенца взехме 2 от 250 стъклени на Чико.

# 672
Това пък за бъркането в носа с клечка..... още повече ми го забрани. Изобщо всеки с номера си!  Crossing Arms За клечките са уши на мен лично УНГ  тук ми забрани да си чистя ушите с клечки, отрекли са ги тотално. С хартия се чистели... е и това не го спазвам.

# 673
denise78 как така с хартия newsm78.Нещо не си го преставям Blush
Иначе и аз избягвам ровенето с клечки в ушите.Даже сега съм се наканила да си взема ауди спрей.
Че и Контра тубекс,че стрии ми се пощвиха на баджетата Sad ама малки.Ужас дано корема да остане здрав Praynig

# 674
  • Sofia, Bulgaria
Тези с чупещата се рама са стара колекция - от 2010 мисля и са изтеглени към средата на въпросната година от пазара. Надявам се с тази да нямаме проблем.

Общи условия

Активация на акаунт