Топка за сядане

• 3 811
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
Имате ли впечатления от топка за сядане вместо стол, но не от тип барбарони, а този тип? В доста държави се използвали от ученици и от хора, чиято работа изисква продължително седене. Укрепвали гърба и кръста.

# 1
  • Австрия
Да, имам впечатления - съвсем положителни  Simple Smile Още в средата на бременността си, вече не можех да седя по столове и дивани. В краткото време за хранене или няколкото минути пред компютъра седях върху гим. топка. Облекчаваше неразположеността ми. Оттогава и досега ползвам нея вместо столът пред компютъра. Удобно и укрепващо  Peace И  особено подходящо средство срещо неспокойствието и помрънкванията на малечко - откакто се е родил се дундуркаме върху топката на фона на музичка от YouTube  Laughing

# 2
Aууу много ми харесва идеята!А удобно ли се седи на нея? newsm78

# 3
  • Sofia
Удобно е,но и лесно се пада  hahaha

# 4
  • Австрия
Удобно е,но и лесно се пада  hahaha

Ами, не. Не се пада лесно. Освен, ако целта не е такава  Laughing

Има различни размери топки т.е. с различен диаметър, с което да се постигне оптимално удобство за ползващия. Топката не се надува на максимум! Не трябва да е прекалено твърда. И именно, когато не е, при седене приема леко различна от сферичната форма, същевременно повърхността й не е хлъзгава - много удачна за ползване върху паркет, ламинат и подобни гладки повърхности.

# 5
Ако се пада лесно Simple Smileто човек няма да може да стои спокойно на нея? Simple Smile

# 6
  • Sofia
Като тази  с крачетата  не съм виждала да се продава в БГ,но сигурно е стабилна и по-удобна...

# 7
Не са крачета ,а дръжки.Дребната имаше две такива за друсане,но не ми се видяха безопасни и хванаха пътя.
Тези дни поредния стол за пред комп.на мъжа ми сдаде (той си е едър българин) ,и му показах преди малко темата. JoyМного му стана смешно като си представи как седи на такова чудо .Той има добро чувство за хумор.

# 8
  • Sofia
http://www.mlsport.bg/image/cache/data/1096314-1000x1000.jpg    Знам ги какви са с дръжки,имам 3,а тази е с крачета за по-добра опора

# 9
Имате ли впечатления от топка за сядане вместо стол, но не от тип барбарони, а този тип? В доста държави се използвали от ученици и от хора, чиято работа изисква продължително седене. Укрепвали гърба и кръста.

В тукашното Алди има промоция сега, та си купих топка 75см в диаметър. Голям кеф е да се друсаш на нея.В упътването пише, че не е за седене, а за упражнения. Пробвах я пред компа, после стола ми се видя много по-неудобен, затова пак си я взех и сега си седя на нея и си подскачам. bowuu
Имала съм такава преди и я спуках, защото с голяма сила плонжирах из цялата стая и май улучих нещо остро.  #CrazyНищо не ми стана, ама сега ще внимавам.

Мъжът ми има такава в бюрото, фирмата се грижи за здравето на работниците.Ползува я за раздвижване от време на време.Разказва, че като се съберат с колеги на обсъждане, всеки иска да седи на топката.

Купувай смело!

# 10
  • София
Благодаря, обаче не съм се спряла откъде да купя. Сега се ровя още.

# 11
  • Sofia
Има ги в Лидл за 15лв.и са с ластици от двете страни за допълнителни упражнения за разтягане....А много хубава има в санитарния магазин с/у Син Сити,но е и много по-скъпа,около 100лв.

# 12
  • София
Doli,  на мен за упражнение не ми трябва, а за сядане. Попаднах на това:

Най-добрия начин за избор на подходяща големина на топката: измерва се разстоянието от върха на средните пръсти до раменната става. При дължина в рамките 46-55, се избира топка с диаметър 45 см, при дължина 56-65 см се избира топка с диаметър 55 см, а при дължина 66-80 се избира топка с диаметър 65 см.

# 13
Има ги в Лидл за 15лв.и са с ластици от двете страни за допълнителни упражнения за разтягане....А много хубава има в санитарния магазин с/у Син Сити,но е и много по-скъпа,около 100лв.
Направо отивам да я купувам! Hug Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт