Бремелинки от ВАРНА

• 48 332
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Обадих му се вчера и даже незнаех ,че преглежда в петьк.Исках да ме види и той каза ела утре.Отидох в 12,30 и ако знаете какьв наплив вече имаше за Георгиев,отрано......Та дойде и ме гледа мнооого подробно на видеозона.Казах му за моята предишна бременност,която завьрши фатално за бебка и той даже си спомни за мен .Тогава е бил заместник на тази ,която ме оперира.Гледа всичко-крьвотока кьм беба,води ,големина....абе всииичко.Георгиев ме гледа за една минута вьпреки,че знае за притесненията ми,а този Николов всичко ми обяснява подробно.За жалост моята бебка продьлжава да вьрви седмица назад,но той каза,че всичко е наред и да не се тормозя излишно.Хареса ми отношението му,дано и като лекар е толкова внимателен и добьр.Давайте и вие отзиви.

# 631
СлънчицеHug
Важното е, че беба е добре!

# 632
  • ВАРНА
Моя прителка ражда преди месец при Николов секцио - много беше доволна.За Георгиев и моето мнение е,че май има доста пациенти,в резултат на което незнам доколко успява адекватно да се справи с всички.Не ми се рискува да запиша секцио при него и да се падна планирано след като през нощта е имал да кажем 2-3 спешни случая  Rolling Eyes Ще се срещна с Танев,да видим там как ще са ми впечатленията  Blush
За носенето на бебетата след ражданията - доколкото знам бебето ти го носят при теб в АГ,но не е с теб през цялото време докато си в реанимация.За мен това е добре - осбено след секциото пъвия път като знам какъв зор беше да се раздвижа...Освен това 48 часа грижа и наблюдение на новородено си е отговорно.И аз първия път разсъждавах "Ама как няма да го видя веднага,искам си го при мен",сега смятам,че здравето на бебо и мама е първостепенна и няма как да наблюдават всички ако са по стаите.В Майчин дом родих спешно  секцио по-рано от уговорената дата,така се случи че нямаше места в отделните стаи и бях 4дена в реанимацията,ами за мен пък ми беше непонятно как една жена ще я оперират в 10ч да кажем и после пускат външни хора в 16ч в помещението на свиждане на другите родилки....Айде да не казвам голяма дума,ще видя сега от АГ как ще са ми впечатленията.
За облеклото при изписването - новороденото няма терморегулация отначало,все пак си е стояло в мама на 36.6 градуса постоянна температура и изведнъж хоп - различна среда.Спецялно за августовските жеги не знам,но отначало с дълго ръкавче знам,че обличат поради тази причина,питайте най-добре акушерките  Peace

# 633
  • varna
Момичета, минаха празниците, време е за нова срещичка, преди да дойдат следващите  Mr. Green И понеже мен малко ще ме няма до сряда, предлагам:
Четвъртък 16.05 13:00 пицария Морско Конче
Айде аз първа да почна списъка:
1. herairness

# 634
Айде аз първа да почна списъка:
1. herairness
2. pina

# 635
1. herairness
2. pina
3. girlinblue182

# 636

1. herairness
2. pina
3. girlinblue182
4.GVN

# 637
1. herairness
2. pina
3. girlinblue182
4.GVN                                                                                                                                                   5.Katy_a                 

# 638
Така ми се иска да дойда и аз да се запозная с вас ,но на 16,05 от 14 часа ще ходя да се сращам с танев в аг да уговаряме дата за секциото .Така че може би следващия път ако не съм родила дотогава Simple Smile

# 639
Ако другите са навити и им е удобно може пък от 12 часа да направим срещата ,че да можеш да дойдеш.

# 640
ЧЕСТИТО на родилите мами да са им живи и здрави бебчетата!И аз  съм за среща ,ако искате да изместим часът за 12ч да може и ИВОН  да дойде.Само да предложа Годзила в Гранд Молла има къде да се паркира  ,има климатик и обедно меню ,ако искате да сменим място,ако не пак ще дойда!После може да се разходим в Хипо ленд и КАРФУР за детски дрешки.Слънчеце не се тревожи,нали бебка е добре.Аз вчера бях на ЖК казаха ,че бебка е 1400кг и я изкараха +- два три дни.Не са толкова точни тези види озони.И аз съм за среща с ТАНЕВ ,но още отлагам момента май е време.Пишете ,ако имате наблюдения от него като аг лекар.

# 641
Здравейте, мами  bouquet

надявам се всички да сте добре Wink

Имам нужда от малко помощ. Скоро излизам в отпуск и мисля как активно да си оползотворя почивката. Знаете ли къде във Варна мога да посещавам йога за бременни или гимнастика?

# 642
От ходенето в Деня на отворените врати в АГ-то днес мога да кажа:
1. Парите не са под масата, а са си обявени официално - като искаш да си с планирано секцио, плащаш си 430 лв. за екипа, това ти включва престоя до 5 дни по клинична пътека на петия етаж. Парите се плащат след раждането. Ходих да уговоря дата за секциото, записаха ме. Парите, казаха, след като родиш. Ако си ходиш да раждаш естествено и само с направлението, пари никой не ти иска за консумативи, само си с един етаж по-надолу.
2. Попитахме дали трябва да купуваме консумативи за секциото. Старшата каза, че никой не ни задължава да купуваме нищо (явно от раздухалия се наскоро въпрос по темата). Каза, че списъкът е пожелателен, но никой не може да ни задължи и да ни върне, ако не сме го изпълнили.
3. Питах за бебетата, родени през жегите, дали имат изисквания за облеклото при изписване. Казаха, че всяка майка си преценява сама дрешките и никой не я задължава бебето да е покрито с дълги ръкави и крачоли. Така че всяка е свободна да си избира  Simple Smile
4. Няма изисквания за брой памперси и марка козметика. За петия етаж казаха, че те ще си стоят при нас и когато ни дадат бебетата на третия ден, тогава вече ще си ги сменяме и мажем с каквото искаме. Нищо не оставало в болницата, взимаме остатъка за вкъщи. Старшата препоръча да вземем 1-2 памучни или бархетни пелени, с които да си постиламе легълцето или да ги слагаме под бебето, докато го гушкаме. Това по чисто хигиенни причини. Те също не се оставят в болницата.

Това, което не ми хареса, е държането на детето далеч от майката. След секцио бебето се носело да му се порадва майката и после се носи на третия етаж, където си отседява самичко до третия ден. Съгласна съм, че на майката в такъв момент не й е много възможно да обслужва себе си, камо ли бебчето. Съгласна съм, че не е и много удобно да разкарват бебетата по етажите - кой на четвърти, кой на пети... Бацили по асансьорите бол. Кърмата наистина не идва веднага, на мен предния път ми дойде към третия ден. Ама въпреки тези съображения, пак си искам бебето да го виждам  Cry Този контакт от първите дни е много важен, важно е и да се слага бебето на гърда, дори и да няма мляко, така се стимулира лактацията. А те ще ги хранят изкуствено на третия етаж, докато ни ги дадат окончателно.

Друго в момента не мога да се сетя. Писах за нещата, дето мен ме вълнуваха, но ако някоя от вас се сети за нещо - да пита.  Hug

Имам въпрос по точка 4 : за бебето освен пелени, какви дрешки да се приготвят и какъв спален комплект, казаха ли ?? Освен това какво да носим откъм козметика? И трябва ли да носим АМ??

# 643
Здравейте момичета аз за сега съм секцио и мисля да говоря с танев той да ме изражда .Преди няколко дни ходих и взех този сдисък в аг и накупих всичко сега чакам само момента да дойде .на 16,05 ще се срещна с танев да уговаряме дата за секциото .Някой имали мнение за него ? Simple Smile

Ивон, може ли да пуснеш тук този списък, който са ти дали от АГ-то? Предварително ти благодаря  Hug

# 644
  • varna
Krisif, чудесна идея, само дано имат маса за толкова много мами  Mr. Green Сменям и часа, че да може и Ивон да присъства:
Четвъртък 16.05 12:00 пицария Годзила в Гранд Мол Варна
1. herairness
2. pina
3. girlinblue182
4.GVN
5.Katy_a

Общи условия

Активация на акаунт