КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 085
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
DarinaK, да мързеливи сме станали Mr. Green

Преглеждах публикации на Мечка Малинарка .... Нямам думи... БРАВО smile3501 Какъв напредък!!! До къде може да стигне човек, когато не го мързи и не разчита някой да му даде вълшебното хапче, и като с магическа пръчка всичко да се оправи.
А, аз си се лутам от този на онзи хомеопат и никакъв напредък в знанията... Да бях почела малко повече Embarassed

Мечка Малинарка, засрами ме Embarassed Виртуално ти стискам ръката!!!

# 61
Mendoza, благодаря, но не е съвсем така Grinning. Аз все пак уча, и задълбавам в нещата. Тоест интересът ми не е любителски. Нормално е да напредвам, иначе какъв е смисълът. И мен ме мързи понякога, имам си своите спадове, важно е какви изводи си правим от всичко, което се случва в живота ни. За да не повтаряме едни и същи грешки отново и отново.

Дари, принципно е така, но за някои физически изменения. Има и картини на лекарства, чиято патология започва именно от физическото. Изобщо...сложни са нещата, но като цяло може да се каже, че си права. И особено когато става въпрос за вече структурни изменения - органи, тъкани и прочие. А не просто функционални нарушения.

В Органон, дори в "интернетския" му превод, има добро определение за Здраве.

# 62
Искам и аз да кажа нещо относно вълшебното хапче. Според мен има пациенти, които се нуждаят и бленуват именно за него, за да стъпят на краката си. Преди половин година подех тази тема, но никой не се включи.
Сега ще се самоцитирам с 2 поста:
Цитат
Сигурно е така и хомеопатите навярно ще подкрепят твоите думи. Пациентът би следвало да е активен участник в процеса лечение. Човек се доближава до здраве, тогава когато успява умело да улови движенията от несъзнаваното към съзнанието и да промени това нещо в себе си, с което се разболява. Какво се случва обаче тогава, когато осъзнатият пациент няма силата да стори това, когато да речем е изпаднал в депресия, налегнала го е апатия и отчаяние? Та той не би могъл да излезе от дупката, нуждае се от някаква мощна сила, за да се случи това. Такъв пациент се надява именно на „чудодейно хапче”. А то сега излиза, че няма как с нищо правене, а само прием на капки да се излекуваш..... И какъв е изводът тук, че хомеопатията е безпомощна при наличие на депресия ли? ( просто размишлявам)
Цитат
аз имах предвид хроничната депресия. Когато човек, който е имал безброй неосъществени желания през годините е предпочел да няма нови такива, заради натрупания болков опит зад гърба си. За него ще е много трудно да си „отвори очите” за каквото и да било... И се чудех е ли възможно, един такъв пасуващ пациент да успее да се сдобие с нужната енергия, за да се излезе от трапа.
Посоката винаги е отвътре-навън според мен, няма как да елиминираш телесен симптом с болно съзнание.
И сега ще си отговоря : да, хомеопатията може да изиграе ролята на „вълшебното хапче” в такъв момент. Хомеопатията може да тласне, да бъде мощният ритник, който да извади пациента от сатурновата дупка, тогава когато той няма сила да промени ситуацията и когато мързелът е вследствие на депресия.

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 23:45 от valin

# 63
Хомеопатията ще помогне на човека да намери силата в себе си, няма да му я даде. Адмирации от мен. Heart Eyes

# 64
Валин, Мече - ако това пациента го знае и осъзнава в началото на лечението, нещата ще изглеждат много, много различни .... ще бъде спестена голяма част от лутането му. А същност може и да не съм права, може би пък точно лутането е част от нещата ......

# 65
Така е. Много е важно това, което ще кажеш на пациента на каква база ще стъпи, и дали изобщо той е готов да го чуе. Тук е тънката част и понякога ако не преценим думите си, ще уплашим човека.

# 66
Имам въпрос - може ли при всички симптоми на Варицела /температура , докато избият пъпките , болки в корема  сърбеж на определени места , закашляне , липса на апетит .../ , като се включи ХЛ - изведнъж пъпките вместо да образуват водни торбички , които после od станат корички и прочие/нормалната описана етапност на болестта , прочетена от интернет/ , да завяхнат и да останат единични пъпки , които да се броят на пръсти и това Е ли е подтискане или оздравяване ?

# 67
А минахте ли изобщо през етап на мехурчета и водни торбички поне на една пъпка?

# 68
  • Страната на приказките
"Лутането" си го можем сами и без да даваме по стотина лева за интервю плюс изгубеното време. Аз мисля, че хомеопатията е да "даде едно рамо" на изгубения в лутане. Но пак стигам до моя си въпрос - толкова ли са ми нереални очакванията, лекува ли хомеопатията истински болести, а не хреми, които си минават така или иначе, но си внушаваме, че са минали точно от хомеопатичното лекарство. Или ето на - моето дете не взима антибиотик. И какво от това? Не всяка настинка се нуждае от антибиотик, просто сега сме решили да не даваме и о, чудо! - тя мина без антибиотик. Та пак да попитам - кои са тези хомеопати, които уцелват точното лекарство, които казват кое е то, предписват течна форма, не притискат хората с водорасли...Защо имената им се пазят в дълбока тайна?

# 69
  • Пловдив
От последния пост се сетих (по повод това, което някой беше казал, че еди-кое си дете от 7 години се лекувало с хомеопатия и не е пило антибиотик) следния пример. Познавам дете, което е на 7 години и досега не е пило антибиотик. А ХЛ е пило само 2-3 пъти (единия път за бронхит уж (определен като такъв от лекар), който май се оказа, че не е бронхит, а другия път - заради емоционален проблем). Не всичко е от хомеопатията. За мен лично най-определяща за поддържане на добро здраве при децата е семейната обстановка, отношението на родителя към детето и към болестите, реакциите и т.н. Така че изводът определено не може да е еднозначен.
klem4е, според мен трябва да сте имали по 1 пъпка с течност.  newsm78 Когато децата ми караха варицела, имаха 2-3 пъпки с течност, останалите бяха без (не са пили никакви лекарства).

# 70
А минахте ли изобщо през етап на мехурчета и водни торбички поне на една пъпка?
Не , изобщо.

# 71
Нека хомеопатите да се произнесат относно хомеопатичната част, но по принцип диагноза варицела се поставя при наличието на този характерен обрив - мехурче с течност. Иначе много други вируси могат да протекат с висока температура и обрив по цялото тяло Peace.

# 72
Ужасно съм щастлива - сдобих се  с уникален набор от над поне 300 хомеопатични лекарства във всевъзможни потенции и ще ги подреждам няколко дни с удоволствие. Истинско богатство. И при условие, че някои от тях изобщо ги няма в България. Вече съм подплатена и с необходимите помощни средства за добруването на настоящите ми и бъдещи пациенти. Благодаря на хората, които ми дадоха това щастие. Съвсем скоро ще имам и удоволствието да ви поканя и в първия и единствен български холистичен сайт, чиито дейности и публикации ще минават през строгия контрол на известни холистични личности, с които скоро ще се запознаете, приятели.

# 73
  • Пловдив
Браво Мече! Peace И успех!

п.п. Отдавна се каня да те питам...на снимката с големия мечо ти ли си Rolling Eyes Laughing

# 74
Иха......Мечо, честито и успех!!!

Общи условия

Активация на акаунт