КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 119
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Личният лекар е хомеопат и изписва кортикостероиден крем  Rolling Eyes
Според мен обривите най-вероятно са реакция след ваксина, а мазането им всъщност подтиска процеса на изчистване. Мисля, че в темата има потребители отложили ваксини заради дерматит, дано се включат със съвет.

Между другото в Добрич има добри класически хомеопати  Peace

# 601
snowflake* ако личният ви лекар е хомеопат съм сигурна, че ще намери поне 4-5 варианта, за да не поставяте каквато и да е ваксина. Щом ги поставяте има нещо, което не е както трябва.

Между другото оня ден научих, че като дете съм реагиарала много остро на предпослената ваксина. И тогавашната педиатълка е намерила начин да не ми бъде поставена последната. Нали се сещате, че в тогавашните комунистически времена това е било прецедент .....  (това може би е важно да споделя с хомеопата?)

# 602
Palia, DarinaK, благодаря ви за включването! И аз напоследък все повече се съмнявам доколко е хомеопат личната ни, но така я наричам,защото тя така се нарича сама. Laughing
Малко след като детето се роди избягах при нея (препоръчвана ми многократно) за да се отърва от странните методи на предишния педиатър. Не съм имала проблеми с нея, отзивчива е, обяснява, но и детето ми никога не е боледувало сериозно. Това е първия път, в който се сблъскваме с проблем и честно казано- учуди ме много реакцията й и мнението да дам кортикостероиди (тогава проблемът беше и доста слабо изразен). Получих вече 2 лични съобщения с името на класически хомеопат, за когото по чудо не бях чувала. Ще го потърся за мнение задължително.
Ако знаете колко страх брах точно на тази ваксина, все намирах повод да я отложа..... Имало е защо.Не е трябвало да я слагам изобщо.....

# 603
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
За първи път пиша в темата за хомеопатия въпреки,че лекувам дъщеря си при класически хомеопат от 5г.Много съм доволна!Други лекарства освен хомеопатия не е пила.
От три седмици е с кашлица.Първо взе Caust,след десетина дена и даде Sulf,от два дена започна вечер да прави температура и снощи ми каза да и дам Sep200.Вече се притеснявам,защото кашлицата не намалява.Някой може ли да ми разясни лечението?Дали е правилно?Ако е възможно и малко повече инфо за Sep,защото нищо не открих.

Не познаваме случая, но на първо четене прилича на "проба - грешка..."

# 604
snowflake* пожелавам бързо оздравяване на детето.
Мисля можете тази реакция да използвате като довод да бъдат пропуснати следващите. Ако разбира се вземете ВИЕ решение да не бъдат поставяни.

# 605
DarinaK, благодаря ти!  bouquet Ще поговоря с ЛЛ, определено имам такова желание! Simple Smile

# 606
spiritum,

Голата истина е, че латинската терминология е класическата маневра, чрез която славословените от Вас магистри по медицина:

1. Поставят стена между себе си и пациентите си, ЗА ДА ИЗБЯГАТ ОТ НЕОБХОДИМОСТТА да разговарят с тях на познат и на двете страни език.
Защото ако им се наложи да го правят, става кристално ясно, че не знаят ЗАЩО и ОТ КАКВО боледуват хората и КАК да им помогнат да се излекуват. Защото когато говорят български език, нищо не може да прикрие невежеството на по голямата част от тях.
2. Правят опит да се представят за компетентни, а единственото, което реално доказват е, че помнят няколко десетки латински термини. Нищо повече.

Голата истина е, че мерзкият закон, който урежда правото на практикуване на хомеопатия в България, беше наложен чрез активно лобиране на слугуващото на фармацевтичната индустрия лекарско съсловие, подкрепено от "троянския кон" в хомеопатията - Boiron и техните храненици в България.
Целта на този закон, разбира се, не е хомеопатия да се практикува от квалифицирани хомеопати, а практикуването й да бъде отредено като право единствено на лекари и дентални лекари - което е най-сигурният начин тя да бъде дълбоко компрометирана и ликвидирана като реална и по-успешна алтернатива на непрестанно провалящата се конвенционална медицина.

Голата истина е, че нито един българин не би се обърнал за помощ към хомеопат, който няма магистърска степен по медицина, ако българите не бяха дълбоко и невъзвратимо разочаровани от конвенционалната медицина и нейните изпълнители. Арогантни креатури на конвенционалната медицина, като Вас, са големият й проблем, а не хомеопатите.

Голата истина е, че нямате никакво понятие от хомеопатия и от условията, на които трябва да отговаря успешният хомеопат, а нямате това понятие по една единствена вулгарна причина - защото сте изтъкан от високомерие, което Ви прави сляп за реалностите и ненадежден като консултант на четящите този форум.

spiritum,
Голата истина е, че познанията Ви по медицина и хомеопатия и реторичните Ви умения са недостатъчни, за да продължите да безчинствате тук "безнаказано". Вече имате безкомпромисен опонент, срещу чиито аргументи ще Ви бъде невъзможно да отстоите прозрачните си тези.

# 607
Голата истина!, или по - точно само за малко и труженичката мечка малинарка,
същите тези арогантни креатури ежедневно спасяват животи на такива словоблудстващи и некомпетентни знахарки, като вас, учили психология и се възприели като лекари.
Само за малко, когато следвате медицина ще разберете какво наистина означава сериозно обучение. До тогава, моля, не продължавайте да се правите на всезнаещи знахарки и не си придавайте компетентност, която ви липсва изначало!
Вие двете обсадихте темата и направихте така че другите хомеопати да спрат да пишат в нея, защото те, за разлика от вас не веднъж показаха, че имат медицински познания. Защото от няколко думи може да се разбере дали даден човек има основни познания по патология и основи на медицината. За съжаление вие нито веднъж не показахте елементарни медицински познания.
Законово и морално погледнато, хора без елементарни медицински познания и пълни с такава злоба към лекарите са опасни за здравето на хората, които ви се доверяват. Това е защото невежеството ви може да ви докара до там, че да не насочите пациента към лекар в ситуации при които това е крайно наложително. Имайте предвид, че светът не се върти около вас, тук става въпрос и за живота на други хора.
п.п. Латинските диагнози са в резултат на задълбочено познание по анатомия, патоанатомия, физиология и патофизиология. Това са едни безкрайно сложни и основополагащи дисциплини, без задълбоченото познание на които лечението на хората е невъзможно!
Медицинските диагнози са в пряка връзка и с микробиологията, без познанието на която не могат да се дадат основите на асептиката и антисептиката, а пък без последните всеки опит за лечение е меко казано - опасен!
Само за малко, препоръчвам ви да завършите медицина, след като сте последовател на доктор Ханеман. Или удобно пропускате този факт?

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 00:28 от spiritum

# 608
Напишете нещо различно. Едно и също е, омръзва вече. Grinning

Нещо по същество предвид заглавието на темата имате ли да кажете?
Ако не, съветвам ви да направите отделна тема против шарлатаните хомеопати, би било добра реклама Laughing

# 609
  • София - Варна - Бургас
Искам да ви напомня ПРАВИЛАТА за този подфорум за да се спрете: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196067.0 цитирам:

"...Форумът е създаден за да се отделят тук всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат.

Подобни спорове няма да се допускат и в основния форум "Здравословни проблеми..."

Считам, че по този начин всеки един потребител ще има възможността да получи информация и да сподели личен опит без да дразни поддръжниците на единия или другия лагер.
"

Хората имат нужда както от конвенциалната медицина така и алтернативните методи и ще изберат това, което е най-доброто за тях!

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 11:08 от Aleksander

# 610
Здравейте! Благодаря за полезната информация, която споделяте и коментирате. Към момента ползвам т.нар. "боаронски" хомеопат за 4 месечнта ми дъщеря - ами не съм особено доволна. И колкото повече чета, толкова повече си мисля кое е по-вредното - да дам антибиотик или 12-те хомеопатични препарата, които ползва от 2 месеца насам. Проблемът е със хъркащо носле и сълзене от окото.
В момента търся класически хомеопат, при който да отидем и междувременно чета колкото е възможно повече, за да не навредя на детето си. Чудя се дали да прекратя назначеното лечение от "боаронския хомеопат"?

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 12:11 от Nikolle

# 611
Аз бих прекратила и бих продължила да чета.

# 612
# 613
Nikolle, аз също се обърнах за съвет тук, като преди това четох много и явно се обърках или стреснах. Аз ползвам Хамомила 15 на Боарон против колики на бебето ми, тук ме посъветваха да ги спра  или както като на теб да изчетеш информацията от първа страница. Е, аз нямам време да изчитам за хомеопатията, нито да я изучавам и затова се чух с един хомеопат, който ми каза да продължа да си давам хамомила и че няма нищо страшно, това е лайка, както давам чайчето от копър. За сега поне съм доволна, колики нямаме. Така, че според мен по добре намери някой с практика, не само теория. Simple Smile

# 614
Здравейте! Благодаря за полезната информация, която споделяте и коментирате. Към момента ползвам т.нар. "боаронски" хомеопат за 4 месечнта ми дъщеря - ами не съм особено доволна. И колкото повече чета, толкова повече си мисля кое е по-вредното - да дам антибиотик или 12-те хомеопатични препарата, които ползва от 2 месеца насам. Проблемът е със хъркащо носле и сълзене от окото.
В момента търся класически хомеопат, при който да отидем и междувременно чета колкото е възможно повече, за да не навредя на детето си. Чудя се дали да прекратя назначеното лечение от "боаронския хомеопат"?
Точно за това трябваше да става дума на предишните страници. За това, че както хомеопатите са така любезни да не предписват медикаменти, така и лекарите да бъдат така любезни да не предписват хомеопатични лекарства. Но хора всякакви , с проблеми всякакви.
Момичетата са ви посъветвали много добре. Информирайте се и след това вземете решение кое е най-добро за детето ви. Ако решите, давайте медикаменти. Ако решите, лекувайте се с хомеопатия. Но направете информиран избор и найстина спрете всички хомеопатични лекарства, които пие детето ви в момента.

Общи условия

Активация на акаунт